- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackJack21
tag
-
BlackJack21
tag
A pályázat során erre volt külön sor. Kötelező nyilvánosság vagy mi. Nekünk 10eFt lett erre felszámolva, de volt, akinek visszadobták a támogatást, mert 120eFt-ot kértek emiatt.
Sőt most értesültem róla, hogy ma kaptunk még egy táblát postán, amit mondjuk vissza kell küldeni. -
BlackJack21
tag
A tábla szabvány mérete ennél a projektnél A4 méretű.
Nekünk a házfalon van 3 méterre a kerítésen belül, ami jó szemmel akár olvasható is,.
(Kreatívan lett fényképezve, hogy a kerítés is látszódjon és a tábla is olvasható maradjon.)15 méterre már a tábla is alig látszana.
Nem megoldható a kerítésen belül egy oszlop, és arra kerülne fel a tábla? A kerítésre én sem tenném ki. Nincs kedvem pótolgatni feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
De
Nekünk futár hozta, a fotózásos mizéria előtt.
Az utcáról jól látható helyre kell elhelyezni, onnan is kell az egyik képet elkészíteni.
"7.5.1.2. Kedvezményezettek kötelezettségei:
A Kedvezményezett kötelessége a tábla kihelyezése a projektben érintett épületen kívülről jól
látható helyen, illetve annak fenntartási időszak végéig történő állagmegóvása, szükség esetén
annak pótlása."[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
Ha már köszönet, akkor ma 3. hónapja termel a rendszer, eddig kicsit több, mint 2MWh-t termelt meg(és 1,56MWh-t tolt vissza a hálózatba). Az Optimum Solar is teljesen korrekt hozzáállással állt a projekthez, mindig higgadtan állt a pályázat 'fax..., khmm buktatóihoz.
Remélem mihamarabb kifizetésre kerül a végösszeg feléjük.
Nekünk most már inkább a áramszolgáltatós szaldós herce-hurca elhúzódása az érdekünk, minnél később vezessék be a bruttós elszámolást. -
BlackJack21
tag
Így van, ahogy prtvlogan kolléga írta. Csak a biztonság kedvéért cserélték, mert ugyan a földelési ellenállás megfelelt(max 10 ohm lehet), de már magasabb volt(7-8ohm), mint a szokásos, illetve régi, alumínium vezeték volt hozzá csatlakoztatva, ami még piros is volt, tudom ez nem kizáró ok, de rosszul mutat, hogy ezer évvel ezelőtti a PE vezeték. Az ÉV relék miatt is nagyon fontos a földelési ellenállás alacsony szintje.
-
BlackJack21
tag
válasz Levi123 #3032 üzenetére
Félreértettél. megvolt az óracsere, ad-vesz mérő van fenn, csak még a csere belső feldolgozása nem történt meg az EON-nál, Így még nem látszik a rendszerben a fogyasztásmérő, amíg ez nem történik meg, addig nem fogom elindítani a bővítési folyamatot. Jobb a békesség, meg, mint írtam ráér...
A betermelt eddig 690kWh, a vételezett 290kWh május 16.-i óracsere óta. Amit észrevettem, hogy kb. fele a termelési időben a vételezett energia mennyisége. Amikor pedig nincs nagyfogyasztó, akkor nincs is vételezés a hálózat irányából. A napelem előtt 12-17kWh volt a napi fogyasztás, most 4-8kWh közé esett vissza. Így mindenképp pozitív a megítélésem -
BlackJack21
tag
válasz Levi123 #3030 üzenetére
Nem kellett szabványosítani, mert 1 évvel ezelőtt a vezérelt ki lett cserélve a H tarifás mérőre, így adott volt a 2 fogyasztásmérő helyes Hensel szekrény.
Rendberakták, ellenőrizték a szekrényt, bár akkor sem kellett sokat változtatni, mert csak a földelőszondát ütötték le, cserélték a hozzá kapcsolódó kábeleket.Fázisbővítéssel meg nem akartunk bekavarni, olyan infókat kaptunk, hogy csak egy ügymenet lehet egyszerre, így a hmke igény volt a prioritás. Azt javasolták, hogy legyen meg a kivitelezés, majd utána foglalkozunk ezzel.
Ha meglesz az óra regisztrálása ( 1,5 hónapja termel a rendszer, de még nincs a fogyasztásmérő a rendszerükben) az EON/MVM rendszerben, akkor fogjuk ezt elindítani, bár lehet élni 16A-16A-10A-el. -
BlackJack21
tag
válasz MrTwister #3005 üzenetére
Nem értem mi a probléma.
1. A részfogyasztás eddig 394kWh/hó volt. Amennyiben valamilyen okból elmaradt a diktálás, akkor ennyit vettek számlázási alapnak. A következő hónapban nem korrigálták a 2 tarifa szerint.
Most levettük 1kWh-ra, így nem fognak ennél többet beírni maguktól. Mi is ennyit diktálunk majd, ha az óra bekerül a rendszerbe. Jelenleg 180kWh vételezett és 383kWh betermelt van. Aug. közepén van az éves leolvasás, így nem hiszem, hogy ráfizetéssel kellene számolni. A szaldó után meg majd aktualizáljuk az értékeket. -
BlackJack21
tag
válasz RobexX10 #3000 üzenetére
Igen, nekünk úgy áll a csatlakozási szerződésben, hogy szaldó elszámolás van. A pályázat feltétele viszont az, hogy amint bevezetésre kerül, akkor kötelesek vagyunk átszerződni a bruttó elszámolásra.
Jelen esetben az éves fogyasztást sem módosítottuk, mert minek, még az új óra sincs az MVM oldalán feltüntetve. Annyi lesz, hogy 1 kWh-ra levesszük a részfogyasztás értékét, ha eltér, akkor módosítjuk. Egyébként is havi diktálósok vagyunk... -
BlackJack21
tag
Nálunk is hasonlóan történtek a dolgok, a telepítő is proaktívan áll a dolgokhoz. A telepítés előtt mi is direkt rákérdeztünk, hogy nem aggódnak a kifizetés bizonytalanságán. Majdnem azt írták, hogy az az ő dolguk, ne törődjek vele, semmilyen követeléssel nem fognak élni felénk. Azóta már eltelt egy kevés idő, és már 300kWh-nál többet is termelt a rendszer.
-
BlackJack21
tag
A telepítő cég nagyon korrekt módon jár(t) el minden esetben. Folyamatosan tájékoztattak, nem problémáztak, a beadandó dokumentumokat is jóval előbb intézték, mint azt kellett volna, így is sok időt spóroltunk. A felmérés, telepítés is korrekt volt. Ami hab a tortán, hogy ma ismét jöttek, mert a telepítéskor készített fényképes dokumentáció kiértékelése során esztétikai eltérést tapasztaltak, így jöttek megigazítani a paneleket, az ok, hogy az egyik sor panel jól futott, de a felette lévőben volt 1 cm ferdeség .
-
BlackJack21
tag
válasz N.otorious #2855 üzenetére
Reggel néztem, 8kWh-t tolt már vissza... -
BlackJack21
tag
4,84kWp-s rendszer, Huawei SUN2000-5KTL-M1 HC-s inverterrel, 12 db 405W-os panellel. 6 db K és 6 db D tájolású. Csak napelemre volt pályázva, így szerintem ki lett maxolva a lehetőség.
Nekünk ez összesen 330eFt-ba került, ebből 100e a pályázatírónak( nagyon nem bántam meg, hogy nem mi copunk ezzel a katyvazzal. Akkor sem, ha már számos pályázatot végigvittünk már személyesen is). 230eFt pedig a kivitelezőnek, rendelkezésre állás, önerő, vagy nevezzük akárminek is. Illetve eddig le lett az önerő kérve, kicsivel több, mint 1 milla értékben. Kíváncsi vagyok, hogy mikorra fog ez az egész teljesen lezajlani. Ugye ez nekünk '21 novemberében indult. -
BlackJack21
tag
válasz BlackJack21 #2843 üzenetére
Tegnap felkerült az új fogyasztásmérő, így gyakorlatilag termel a rendszer. Van még pár apróság, de ez már semmiség.
-
BlackJack21
tag
válasz BlackJack21 #2723 üzenetére
bréking nyúz:
Most hívtak minket, hogy hétfőn jönnek órát cserélni, ma pont egy hónapja került fel a rendszer, eddig nagyon jó időt futnak az EON-nál(ELMÜ ter.). -
-
BlackJack21
tag
Lehet soknak tűnik ez a pénz, de ha belegondolsz, akkor ennyiért van egy fullos 5kWp-s rendszered egy időálló inverterrel.
Ha nekem kellene dönteni, akkor összeszedném a pénzt, akár hitelből, kölcsön a rokontól, bárhogy.
2-4 év alatt megtérülne, ha elektromos a fűtés, ennyi dő alatt a hitel is kipörgethető akár. -
BlackJack21
tag
-
BlackJack21
tag
válasz BlackJack21 #2658 üzenetére
Tegnap megjött a szerződés módosítás is, amit vissza is küldtünk., már csak hónapok kérdése, hogy mikor hívnak az óracsere időpontjának egyeztetése miatt.
-
BlackJack21
tag
válasz prtvlogan #2708 üzenetére
Új órát biztos nem fog feltenni, nem is jogosult rá. Vissza fogja rakni a régit, majd az adott területileg illetékes elosztó fog órát cserélni, ha eljön az ideje.
A földelést is illene cserélni, mert ki tudja, hogy milyen állapotban van a jelenlegi ( azt nem tudom elképzelni, hogy ki fogja neked ezt mérni...).
Ha van rá lehetőség, akkor el lehet gondolkozni az egy mérőhelyes fogyasztásmérő szekrény helyett duplát szereltetni, ha később jön az igény a H vagy B tarifa bevezetésére. -
BlackJack21
tag
válasz BlackJack21 #2612 üzenetére
Ma készrejelentették a múlt héten felrakott rendszert, a leírás szerint kb. 1,5-2 hónap az elbírálása , majd ezután jöhet a következő lépés, az óra cseréje.
-
BlackJack21
tag
Egy újabb lépést tettünk a mai napon. A múltkori előlegigény elfogadása, lehívás után, ma felkerült az 5kWp-s huawei rendszer. A további lépések nem tudom, hogy fognak alakulni, de legalább, már a tetőn van a hardver.
Amúgy lassan növekednek a statisztikában a számok [link] -
BlackJack21
tag
Na csak elindult valami... A facebookos csoportokban is egyre többen vannak, akinek már kifizették az előleget. A statisztika is jóval 1 milliárd fölötti kifizetéseket ír.
-
BlackJack21
tag
Újabb kis lépés...
Mi is most kaptuk az értesítést, hogy elfogadták az előleg igénylését. Elvileg lehívható a meghatározott összeg, gyakorlatilag meg olyan érzésem van, mint tavaly a választások előtt.
"szállítói előleg igény kérelme megfelelt a Pályázati Felhívásban meghatározott szempontoknak." -
BlackJack21
tag
Masik kérdésem, hogy a szerződés tervezet kezelése fülre kattintva jelenik meg a támogatói okirat adattartalma és a nyilatkozat tétel a támogatói okiratról, ezt korábban nem láttam még, ezt a nyilatkozatot mikor kell megtenni? Elméletileg ezzel fogadom el a támogatói okiratot?
Mint írtam, ezt a részt akkor kell kitölteni, ha a TO-ban kevesebb a megítélt összeg, mint az igényelt és ezzel a nyilatkozattétellel kvázi elfogadod a csökkentett összeget. Ha a kért és megítélt összeg megegyezik, akkor nincs vele teendő, nem kell kitölteni. -
BlackJack21
tag
6336.
kb egy órája nem változott, csökkent.
szerk:
Kellett panaszkodni, most beengedett..."Tisztelt Kedvezményezett!
Jelen értesítés mellékleteként megküldjük Önnek a hatályos Támogatói Okirat (a továbbiakban: Okirat) általános érvényű, egységes módosítását, amely elérhető a dokumentumtárban is. Az Okirat módosításban rögzítésre került a Támogató változásbejelentések és előlegigénylések egyszerűsítése érdekében hozott alábbi döntése:A hatályba lépett Okirat 2. számú mellékletében (A Projekt Mérföldkövei) rögzítésre került mérföldövek elérésének tervezett dátumai általános érvényűen, egységesen a Felhívás 5. fejezetében foglaltakkal összhangbanAz Okirat "Finanszírozás módja" fejezetében foglaltak általános érvényűen, egységesen módosításra kerülnek.Fentiekben ismertetett, mérföldkövekre vonatkozó adatmódosítás a szoftver által automatikusan elvégzésre kerül, ezzel kapcsolatban Önnek feladata nem keletkezik, tehát egyedi változásbejelentés benyújtása nem szükséges.
A folyamat lezárásaként – a mérföldkövek elérésének tervezett dátumainak szoftver általi módosítását követően – az Ön részére az EPTK rendszerben megküldésre kerül az egységes szerkezetben módosított Okirat.
Tisztelettel:
Miniszterelnökség - Nemzeti Hatóság"[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
válasz N.otorious #2128 üzenetére
Szerintem egyik sem hajol le ennyi pénzért...
-
BlackJack21
tag
válasz szabo.csabi #1998 üzenetére
Épp erre gondoltam én is, már megint valami, amibe belepofáznak, úgy, hogy semmi közük sem kellene, hogy legyen hozzá. A szolgáltató oldja meg a rendszerüzemeltetési és humán gondjait maga, mint ahogy sok másik vállalat teszi. Természetesen valaki ezzel is jól jár, csak akik tenni is akarnak valamit önszántukból, azok vannak megint a szerv rossz oldalán ismét és sokadjára...
-
BlackJack21
tag
válasz zonaporkolt #1946 üzenetére
Mi kifizettük( nem tudom, hogy jól tettük-e, de a 420Ft-os euró árfolyamot nézve nem tűnik rossz ötletnek, 5-10 hétvégi sörözés ára btw).
[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
3 évig nem nyúlhatsz a rendszerhez, de utána már látod, hogy mi is a fennforgás. Addig lezajlik a szaldó-bruttó váltás is talán. 3 év után az 5 kW-os invertert eladod, veszel egy másik, akár hibrid vagy sziget üzemű invertert, és csak részben kell változtatni a maradó rendszeren.. Ha vissza is akarsz táplálni, akkor ugyan van némi papírmunka a szolgáltatóval, de azért ez egyszerűbb, mint ismét nulláról végigcsinálni.
-
BlackJack21
tag
Jaja, ez engem is érdekelne. Mi a múlt héten kaptunk egy levelet a kivitelezőtől, hogy fizessünk némi aprópénzt nekik. Ez az önrész(az euro árfolyama, az alkatrészek árának növekedése, stb miatt.), cserébe viszont vállalják, hogy lefoglalják a szükséges motyót a jelenlegi áron, nem lesz több díja. Akkor kezdik a melót, ha az előleg lehívhatóvá válik. Na most az elmúlt pár nap eseményei erőteljesen elgondolkodtattak, hogy mi a pék legyen. 10% önrész nem kevés...nem szeretném, ha feleslegesen kidobnám az ablakon. Vélemény?
szerk.: Van még két napom válaszolni nekik, illetve utalni a díjbekérő összegét.
[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
Nekünk egy ideje megjött a TO, a kivitelezővel felvettük a kapcsolatot, amire azt a választ kaptuk, hogy a mérföldköveket módosítani kell, illetve az előleg lehívására sincs még lehetőség. Hamarosan (azt hiszem 9.-t említett ) lesz valami tájékoztató ezekre a kérdésekre. Addig várunk.( Nekünk semmi extra vill.szerelői feladat nincs, az EON- nal az eddig szükséges dolgokat elintézve ).
-
BlackJack21
tag
Most reggel megérkezett a támogatói okirat is. Végre történt előrelépés 8 hónap után...
-
BlackJack21
tag
Nekünk is megjött a Támogatói Döntés (Pest megye). Remélem hamarosan meglesz a TO is.
-
BlackJack21
tag
Végre, valami történik! Ma megkaptuk a döntést. Már csak a támogatói okiratnak kell megérkezni, ami után "szintet" léphetünk
-
BlackJack21
tag
Szerintem sem nekünk szól ez az egész műsor, hanem a választópolgároknak. Véleményem szerint több ok is lehet. Ugye az EU-s pénzek nem jönnek, és ez azért nem aprópénz, amit hirtelen ki lehet szórni az adófizetők befizetéseiből.
Ha megcsinálják az elbírálást gyorsan, akkor a támogatói okirat kiadása után lehívhatóvá válna az előleg, ugye erre nincs pénz. Ugyanakkor itt a PR része, amit nagyon ki kellene használni ebben a hajrában, de addig csak pics@füst, amíg nem mutatnak fel valami eredményt.
Erre jött a valószínűleg szintén utólag kitalált "jogosultsági elbírálás". Ez pénzbe nem kerül, nekünk nem jelent semmit, de mégiscsak mehet a hírekbe(ahogy azt ma már hallani is lehet). -
-
BlackJack21
tag
válasz BlackJack21 #826 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből. Az utolsó mondatomat fenntartással kell kezelni, az Elmű-Émász oldaláról lett másolva, azonban a GEO tarifa lényege épp az, hogy COP 3,1-es eszközöket lehet csak rákötni, nem oldható módon. Itt a kapcsolási időtartam és tranziensek által generált problémák miatt gondoltak véleményem szerint.
-
BlackJack21
tag
"A H tarifát azért vetettem el, mert hűteni is szeretnék a hőszivattyúval, a H tarifa viszont csak októbertől áprilisig működik, ha jól tudom. "
A H tarifa mindig megy, csak áprilistól októberig nincs kedvezményes ára, normál tarifával számolnak. A GEO pedig egész évben kedvezményes, de az napi szinten van kapcsolva (2x), 24 órából 20 óra üzemidőt biztosítva. Hőszivattyús fűtésre nem ajánlott.
-
BlackJack21
tag
Közben utánaérdeklődtünk több helyen, és valóban az a felállás, hogy csak a minimálisan szükséges teljesítményig lehet bővíteni. Ez jelen esetben 5kWp-s rendszer esetén 3x10A. Tehát, ha valakinek 1 fázis van, mondjuk 10A(16A/20A/25A/32A)-el, akkor az a fázis már nem bővíthető, a másik kettőnél lehet igénybe venni 10-10A határig.
-
BlackJack21
tag
Teljesítménybővítésre van valamilyen korlátozás?
Jelenleg rendelkezésre áll 16A-16A-10A, de szeretnénk 3x20A-re bővíteni.
Ezt el lehet számoltatni(akár részben, a 96400Ft-os határig)?
Az 5kWp-s rendszer alapkövetelménye a 3x10A megléte. Vajon csak eddig pályázható-e a bővítés?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest