- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Yettel topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Marcsello31 #86598 üzenetére
Csak nem a románok felé kacsintgatsz: feltöltőkártyásoknak is van korlátlan net:
voda 9,52 euró
Orange: 7,14
Telekom: 5,95
Diginek nincs feltöltőkártyás szolgáltatása -
pdr755
aktív tag
válasz
Marcsello31 #86598 üzenetére
Feltoltőkartyasan minden további nélkül. Nekem van szerb és macedón simkártyám is , előbbi 2015 óta.
Előfizetést még nem próbáltam kötni. -
Marcsello31
őstag
válasz
baloghgabor #86593 üzenetére
Esetleg este fele próbálj mérni hogy akkor mi a helyzet,
B20 lesz ott nálad szerintem mert az képes bokron fán betonon túl menni,
a gyorsabb csatornák B1től kezdődnének,
Ismerem az edge gprs korszakát, nagy örömömre átéltem,.
Amúgy azt már meg próbáltad, hogy mi van akkor ha a legmagasabb helyen méred,vagy mindegy sajnos.
-
pdr755
aktív tag
válasz
baloghgabor #86593 üzenetére
Már többször fel lett vetve: mivel közvetlenül a határ mellett laksz, egy szerb szolgáltató jele nem fogható valahogyan?
Ha igen, presto. Olcsóbb a mobilinternet náluk mint itthon, tehát még olcsóbban is kijössz. -
válasz
deutsch111 #86591 üzenetére
Csak egyszer tudod használni, törlés után 5-10 perc kell míg megjelenik az új QR és aktiváló kód a weboldalon.
-
baloghgabor
aktív tag
Mondom, előtte nem emlékszem ennyire belassulásra. Mint húsz évvel ezelőtt, amikor 2g, vagy EDGE kapcsolat volt csak, azaz még az sem. Szokatlan, hogy egy weboldal sem jön be sok ideig, eldobálja az oldalt, a mérés is error-ra fut, sokadik alkalommal is. Nyilván hullámzó volt előtte is, mint bárhol máshol a mobil net. Itt meg éppen olyan, amilyen, csak most egy ideje nagyon rossz. Nyilván sem a tornyot nem fogják közelebb tolni, sem kevesebb ember nem fogja használni, hacsak én nem, ilyen esetben.
-
Marcsello31
őstag
válasz
dchard #86586 üzenetére
ilyen esetben talán a müholdas net lenne jó, de annál a ping érték 800ms körül van,
kivétel a starlink, de azt nem hétköznapi embereknek szánták.
Ha olyan helyen lakik, akkor csoda hogy egyáltalán megy.
Ezért kel mindig előtte tesztelni sokszor mielőtt előfizet az ember,
lehet ki kellene vágni egy sor fát _vicc volt_ -
deutsch111
újonc
sziasztok, a vodafone eSIM-ek QR kódjai egyszerhasználatosak, vagy a jelenlegi eszközről törléssel lehet egy másik eszközre aktiválni?
-
válasz
baloghgabor #86589 üzenetére
Nem azért jár annyi, hanem a lefedettség miatt. A mobilnet sebessége másnál is ingadozik, ilyen a technológia. Nézheted onnét is, hogy másnál ilyen sebességed sem lenne. Persze ezt csak gondolom, nem véletlen választottad a vodafone-t.
-
baloghgabor
aktív tag
Akkor véletlen egybeesés csak. Előtte, ha baromi lassú is volt, ennyire nem lassult be, hogy használhatatlan legyen. Azóta többször is előfordult már. Főként, hogy a router is olyan helyre került, ahol full térerő van és 18Mb/s letöltés is volt már azóta (előtte még az 5 is max. volt a régi helyén)
Mindegyiknek még rosszabb a helyzete itt, ez az egyáltalán használható szolgáltató csak. Vagy üvegszálas, ami van másik helyen, de ide nem kötötték be. Így ez, itt ennyi. Végülis a 8ezer havidíj, ami a hűség után lett volna, most 4ezer, ezzel. Ezért ennyi jár. -
válasz
baloghgabor #86583 üzenetére
Ez nem az xxl miatt van. Nálad egyszerűen hulladék a vodafone lefedettsége. Másik két szolgáltató lefedettsége nem jobb?
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
dchard #86586 üzenetére
Azért lepődtem meg, mert a díjcsomag váltása után erősen hullámzó lett, sokszor negatív irányba. Előtte sem volt valami fényes, de elfogadtam, ez van. Azóta viszont sokszor annyira le van lassulva, hogy szinte használhatatlan. Az, hogy nulla közeli legyen akár fél óráig, és egy web oldalt sem lehessen megnyitni, az szokatlan. Nyilván van még pár ember ezen a környéken olyankor, és én vagyok a legutolsó, vagy utáni már akkor. De hát ez a fejlődés, nna.
-
dchard
veterán
válasz
Marcsello31 #86584 üzenetére
Sűrű erdő közepén lakik a határ mellett. Sokszor kitárgyaltuk már ezt a témát, nem változott semmi azóta. Semmi köze az XXL-hez, és az sem világos hogy miért lepődött meg ezen, előtte is mért hasonlókat.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Marcsello31 #86584 üzenetére
Sajnos világ vége, ezen a tornyon nem sokminden lehet. De ha jön pár ember, aki használja a netet a közelben, akkor én a sorból is kiesek, nemcsak hátul vagyok már.
-
Marcsello31
őstag
válasz
baloghgabor #86583 üzenetére
Esetleg egy kültéri antennával még nyerhetsz pár megabitet, én egy kültéri mimo antennát használok, nálam is kb 1,5km távolságra van tőlem a torony, pont határeset.
talán a többiek segítenek, jó lenne tudni hogy hány csatornát érhetnél el,
de ilyen esetben szoktak használni mikrotik tányéros vevőt, akik használják 10mega fölötti sebeséget értek el.
Hát sajnálom, egy havertól kölcsön kellene kérni egy másik routert, talán. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Marcsello31 #86582 üzenetére
Ez ennyit tud sajnos. Torony a világ végén van, én utána még pár km-re. Mondjuk előtte max 4-5 Mb/s volt, azóta volt már 10 is néha. De néha meg mérhetetlen sajnos. Műszaki ügyintéző szerint minden jó, megnézte, reset volt a routeren, talán kártya csere lehetne még opció, de úgy néz ki, ez ennyi. Most éppen 3/1 Mb/s.
Azután meghirtelen ennyi. A csoda kategória ezen a helyen:
-
Marcsello31
őstag
válasz
baloghgabor #86581 üzenetére
Ajjaj, ilyent mértem akkor mikor nyáron elterelték a sebessséget, kapacitást.
B20 vagy talán?cmd alatt pcn érdemes megnézni egy tracert index.hu
címet, a ping megmutatná a toronyra csatlakozott terhelést,
Térerőd fullos? -
baloghgabor
aktív tag
Érdemes volt XXL csomagra váltani.
-
zzola
titán
Ez urban legend! Sok-sok évvel ezelőtt tényleg volt "megbecsülés", készülékkedvezmények meglévő ügyfeleknek. Manapság nagyobb szelet csak az új ügyfeleknek jár, már ha egyáltalán kapnak valamit. Lassan ott tartunk, hogy az ügyfél köszönheti meg a szolgáltatónak, hogy előfizetője.
-
Marcsello31
őstag
Köszönöm. Reméljük a legjobbakat, és tényleg nem lesz annyira gatya.
A számlámat már megkaptam, kifizettem, inkább előbb mint akkor mikor nem lehet.
Azért az az emelés durva volt, sokaknak okozhatott gondot még ha nem tudunk róla akkor is. Jól meg vagyunk becsülve az emelt számlákkal Ez is _poén volt_.
Mi lesz majd később mikor már minden egybe olvad majd központilag.
Gondolom jövőre is marad az éjjelentei lekapcsolás a gyors sávokról, ezt azért tényleg megváltoztathatnák.
Amikor meghülyül tőle a modemem, és nem tud fel lépni, pirosan villog,
olyankor a routerre kötött eszközeim is totál készek lesznek nethiányában.
Nem ez az a topic, de ez az inflációs díjkorrekció már tényleg gáz.
Boldog Karácsonyt előre is mindenkinek! -
válasz
Marcsello31 #86577 üzenetére
Meg tudom érteni. Eddig bármikor hozzányúltak a rendszerhez, csak rosszabb lett. Az ügyfél megbecsülésről pedig eszembe jut, mikor emeltek 25%-ot a havidíjamon....
-
Marcsello31
őstag
Miért vannak rossz érzéseim ezzel kapcsolatban?
_vicc volt_
Valamit buheráltak felénk is már, mintha gyorsabb lenne a net,
de lehet hogy beképzelem, már nappal is elérem a 100mega körüli sebességet,
eddig olyan 30_80 volt.
a poén kedvéért a vodafone oldalán, amikor megkérdezni hogy mit gondolok a szolgáltatásról, be írom a rublikába: Hogy kedves vodafone, örülnék ha meghagynák az előfizetőknek a publikus internetet.Tudom süket fülekre talál, de talán valaki elolvassa.
Arra leszek kíváncsi, hogy karácsonykor milyen jó lesz ez a megbecsült történet :d.
De a mindigtv antennát már felraktam, ha minden elszáll.
Remélhetőleg a modemem képes lesz kezelni az dolgokat.
[link] -
válasz
Marcsello31 #86563 üzenetére
A One az a márka lesz, ami minden pillanatban figyel arra, hogy a meglévő ügyfeleit megbecsülje, értékelje és minden esetben a legjobb szolgáltatásokat nyújtsa számukra. [link]
-
Landsmann
addikt
válasz
headhunter #86574 üzenetére
5 napra adják.
-
válasz
headhunter #86572 üzenetére
Hűséggel érdemes kötni, mert ha mégis kihúzza egy évig, akkor nem kellett kifizetnie a belépési díjat. Ezen kívül lehet belőle alkudni is idővel. Bár ezt lehet hűség nélkül is.
-
pdr755
aktív tag
Nem lehetne a TV-ről a Vodafone vezetékes topicban beszélni? Mert arra van!
-
Marcsello31
őstag
válasz
Dr Bubo #86569 üzenetére
Nem tudom hogyan működik az one tvre frissült árult új "android"tvbox, ott más a felhasználói név és jelszó bejelentkezési történet nem? A boxnak elvileg csak internet kel belépés után,
ha ragaszkodik egy más belépéshez is amit a háttérben csinál, és nem éri el, majd akkor akkor lehet hogy nem fog menni, de ha így lenne, másnapra tele lenne a póstaláda egy rakat panasszal. De én már azt látom néhány weboldanál hogy próbálnak olyan boxot venni a neten, ami még nem frissült le, és a régi verziót akarják használni mert az még elviselhető volt.
Marad a koax, meg a műhold, vagy a mindigtv. De majd valaki talán segít, de nem sokára majd kiderül. -
yanna
addikt
válasz
Marcsello31 #86563 üzenetére
Kevin sztori úgy is megvan mindenkinek.
-
A technikai átállás alatt 2024.12.31-én 15:00 órától 2025.01.02-án 07:00 óráig az alábbi szolgáltatások nem lesznek elérhetőek:
Weboldalunkat átalakítjuk, ezért az nem lesz elérhető, így nem lesz lehetőséged a webshopban szerződés módosításra, új szolgáltatás vagy készülék megrendelésére. Január 2-tól várunk a megújult www.one.hu oldalunkon.
A My Vodafone alkalmazást is megújítjuk, december 31. 15.00 órától nem tudsz majd belépni az alkalmazásba, így ezen a felületen nem tudod a megszokott ügyeid intézni. Január 2-tól az új One applikációkban a megszokott lehetőségek és a JóDolgok is várnak.
A One TV webes és applikációs felületére nem tudsz majd belépni.
A Mobilvásárlás (autópálya matrica, parkolás, lottó, stb.) lehetősége szünetel.
Easy rider alkalmazáson keresztül sem lehet autópálya matricát vásárolni vagy parkolást indítani, fizetni.
Személyes és telefonos ügyfélkapcsolati pontjainkon sem lesz lehetőség:
Új szolgáltatási csomagok előfizetésre, meglévő előfizetés módosítására (szerződéshosszabbításra, tarifacsomagváltásra)
Számla befizetésre
Adat és egyéb kiegészítő opciók vásárlására
Roaming szolgáltatás aktiválására
Feltöltőkártyás adategyeztetésre és egyenlegfeltöltésre
Készülékkel kapcsolatos ügyintézésre (szerviz, kárrendezés, új biztosítás kötése)
Egyenleggel kapcsolatos ügyintézésre, feltöltőkártyás éves adategyeztetésre és SIM kártya aktiválásraAkkor márciusig kuka....
-
Marcsello31
őstag
Rendben, Köszöntem a választ!
-
zzola
titán
válasz
Marcsello31 #86556 üzenetére
1.035-tel felszorzod a havidíjadat és annyi lesz májustól.
-
dzf007
aktív tag
válasz
Marcsello31 #86556 üzenetére
Májustól +3.5% díjkorrekció...
-
Marcsello31
őstag
-
Bl.Gyo.
őstag
Ez mi akar lenni?
-
norbz
tag
válasz
headhunter #86548 üzenetére
Elvileg csak a 10.000-es belépési díjat kell visszafizetni. De kérheted eleve hűség nélkül is. Akkor 10.000 a belépés, havi díj ugyanennyi.
-
norbz
tag
válasz
arcszesz #86489 üzenetére
Köszi a tippet! B1-B3-B20 van aktiválva a routeren, úgyhogy remélem nem lesz gond
Amúgy tök meglepődtem ma. HuaCtrl azt mutatta hogy épp B20-on van a router, de speedtest-en tudott 135mbitet.. Mondom az nem lehet, B20 ennyit nem tudhat
LTE Managerben gyors lekapcsoltam a B1-B3-at, csak B20 maradt. Leesett a sebesség 50mbitre. Vissza tettem mindhármat, megint azt írta, hogy B20, de ismét 140mbit.
Úgyhogy kiderült, hogy mégiscsak tud a kinti routerem is CA-t (Hua B529s-23a). Pedig az LTE Manager határozottan írja rá, hogy Aggregation: NO... És eddig én ezt el is hittem nekiMondjuk így belegondolva cat 6-os, szóval tényleg illik tudnia.
(UI.: Lassan be kéne fejeznem a méregetést és inkább dolgozni helyette
De tiszta Karácsony feeling azután, hogy 4 éve szenvedek itt a yetteles 5-10mbittel
)
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Vodánál a Tuti díjcsomagban az adat illetve a beszéd opcióknál ugyebár 30 napra rendelem meg. Ezek akár hányszor újra rendelhetők 30 naponta? -
zzola
titán
válasz
szabonagyur #86535 üzenetére
Nekem nyáron még sikerült. 1270-en próbáld, de ne nappal.
-
Landsmann
addikt
válasz
Ismerősömnek évek óta nem megy online, ugyanígy hibát ír mindig. 1270-en szoktuk csinálni, nyárra esik az egyeztetés. De azért novemberben küldik az sms-t, hogy esedékes az adategyeztetés. Van egy kis káosz (itt is).
-
szabonagyur
félisten
válasz
donjohnson #86536 üzenetére
El sem indul a felület
Yettelnél rendelni nem tudtam, de az megy azóta.
-
donjohnson
addikt
válasz
neked a yettel-nél se ment a másik topikban.
nem valami régi okmánnyal szoktad és azzal megy? -
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Másnak sem megy az adat egyeztetés? Rámegyek online, hogy kezdés majd váratlan hiba, ez van vagy 2-3 hete folyamatosan
-
zzola
titán
"Satellite tiltás" azt a célt szolgálja, hogy pl. jellemzően hajón/repülőn ne tudj műholdas hálózatra csatlakozni és ezzel brutális költséget generálni (feltöltősnél nyilván csak a rendelkezésre álló egyenleg menne a lecsóba). Ez nem igazán tudja befolyásolni a klasszikus GSM ki/be menő hívást, vagyis nem kellene, hogy befolyásolja.
-
prsq
aktív tag
Úgy tűnik, elég volt összeszednem a gondolataimat (írásban), és meg is oldottam.
Átnéztem a Vodafone fiók összes beállítását. Összehasonlítottam a problémás SIM aktív szolgáltatásait a másikkal, ami jó volt a telefonban, és találtam egy "Satellite tiltás" nevű bármit (fogalmam nincs mi ez).
Ez aktív volt a problémás SIM-nél (a másiknál nem), kikapcsoltam, és megjavult.
Hívható, kicsörög, ahogy azt kell. -
Marcsello31
őstag
válasz
dredjudge84 #86527 üzenetére
Rendben, akkor ezen nem pörgök tovább.
Úgysem fogják elfelejteni.
-
zzola
titán
Be lett állítva az automatikus fizetés bankkártyáról, nehogy feledésbe merüljön. Határidő napján 23 óra körül felhívtam a 1270-et, megkérdeztem hogy mikor óhajtják már levonni az összeget? Válasz, teljesen természetes hangnemben: hát az az opció nem működik, küldtünk is róla értesítést. Semmilyen értesítés nem jött, sem SMS-ben, sem e-mail-ben és a számlán sincsen rajta. Azt nem értem, akkor miért nem veszik ki a felületekről ezt az opciót?
-
válasz
dredjudge84 #86525 üzenetére
El kellene?
-
dredjudge84
őstag
válasz
Marcsello31 #86526 üzenetére
Mindenkinek máskor van a számlazárás.
-
Marcsello31
őstag
Egyszer találkoztam itt egész napos 0.2mbit sebességgel,
Mikor nyár vègèn át tereltèk a sávszèlt Esztergom valamelyik vègère, egy koncert szerűsèg miatt.
Pingem.kb 1400ms volt.
Szívott az egész környék emiatt.
Csak mint èrdekessèg írom le ezt.
Nekem mèg nem jött meg a számlám nektek igen?! -
prsq
aktív tag
Számomra rejtélyes ügyben kérek segítséget.
Nemrég aktiváltam egy Tuti100+ SIM-et. Simán ment, semmi gond. (Még tavasszal jött postán.)
Beleraktam egy 4G-s butatelefonba (Alcatel 3080G). Csak beszédre terveztem használni. Hát nem fogom, mert nem lehet róla telefonálni, és nem lehet hívni. Két csörgés után eldob (mindkét irányban). De az SMS-ek megjönnek. Megpróbáltam fix 2G-re állítva, nehezen talál hálót, de amúgy mindegy, úgysem jó.Kivettem a SIM-et, beraktam egy régi 3G-s (jelen esetben már csak 2G-s) okostelefonba. Hibátlanul működik, csörög, kicsöng. Elkönyveltem a telefont hibásnak.
De azért furdalta az oldalamat, előkotortam egy Telekomos SIM-et (adatra használom), beletettem az Alcatel 3080-ba. Ez is hibátlan. Ezek szerint csak Vodafone-os SIM-mel nem lenne jó?
Kivettem egy másik 2G-s butatelefonból (gyerek nyári "tábori" telefonja) egy Vodafone-os SIM-et, beletettem az Alcatelbe, és az is hibátlan.
Hogyan lehetséges, hogy csak egy bizonyos SIM-mel nem működik a telefon (ami minden mással igen, tehát mégsem a telefon a hibás), de a SIM jó másban?
Még belepróbálom egy 4G-s okostelefonba is, hátha a 4G-vel van gondja a SIM-nek. Lehet-e Vodafone-os fiókban valamit állítani rajta?
(Bocs, tudom, hogy zavaros, valami táblázatban kellett volna ábrázolnom.
)
-
4Grider
nagyúr
válasz
headhunter #86522 üzenetére
Ennyi a publikus ára.
Korlátlan de terheléstől függően qos-el legyalázhatják a sebességét 2 Mbps környékére, azaz olyan csomag, aminek utolsó a prioritása. -
headhunter
addikt
1. XXL csomag, korlátlan adat 5755Ft/hó, "egyedi" ajánlat vagy mindenkinek ennyi a havidíj?
2. "Korlátlan" valóban az vagy van egy bizonyos max. megengedett GB?
-
Chris.G
tag
Sziasztok! A Vodafone karácsony közeledtével ad a feltöltőkártyásoknak ingyen netet vagy beszélgetést?
-
Marcsello31
őstag
Azt hiszem nem kel one tv boxos tv előfizetést vennem.
Ahogy ezt a cikket olvasom,
Gondoltam megosztom ha valakit èrdekel.
[link]
Az okosnak hitt one tvbox butább mint az elődje .
Jelenleg nem nyugdíjas barát. -
-
zzola
titán
válasz
TomPack #86516 üzenetére
Van vezetékes internet, igen, itt nálam pl. 20 éve 30/5 elérhető, míg az Invitel ad 100-as netet a Voda meg 1000-t. Nem értem honnan jön ez a gondolatsor, hogy mindenhol van gyors Telekom internet.
De elmondásod szerint nem egy réteget érint...
Én pl. nem parkolok, nem lottózok, nem veszek jegyet... -
TomPack
őstag
Azért nem mondanám egy szűk rétegnek, mert otthoni vezetékes netje elég sokmindenkinek van. És gyakorlatilag a T-nél is elég az otthoni internet a bónuszokhoz! Mert az otthoni internet mellé egy alap vezetékes telefon a kettő együtt olcsóbb mintha csak az internetet kérnéd.
És így van pl 5000Ft-os feltöltés mellé 7 napra 6Gb net, vagy 80perc, vagy 4Gb net + 40 perc.
Amit aztán simán elparkolsz, vagy megveszed belőle a bérletet. Tök jó a Telekom mobilvásárlás appja, olyan mintha a Simple és a Budapest Go lenne egybegyúrva, csak a Domino egyenlegedből költesz.
De ez itt már tényleg nagyon off!
Bár ha estetleg valaki feltöltősön gondolkozik az inflációnövelő díjkorrekciók miatt, esetleg kapóra jöhet neki az infó! -
TomPack
őstag
válasz
BaluNO #86466 üzenetére
Szerintem valójában még ennél is olcsóbb!
Mert ha 3000Ft-osával töltögetem az appon keresztül, akkor feltöltésenként ad 3 napra 1Gb internetet és 100 perc beszédet!
Szóval a töltögetésekkel pár napot simán ki lehet bekkelni, nem kell feltétlen 30 naponta aktíválni a korlátlan opciót 12.990-ért!
Pályamatricát is lehet venni az egyenlegből, de akár le is lehet parkolni azt. És ezeknek az utólagos töltögetésével is plusz bónuszt lehet generálni.(Telekom Domino-val nem csak parkolni és matricát lehet vásárolni, hanem Lottózni, és BKK-jegyet/bérletet is lehet venni az egyenlegből, és szerintem jobb a feltöltési bónusz rendszere is, mert ha van otthon két vezetékes szolgáltatásod akkor 1990Ft-ért adnak 30 napra 5GB netet és 50 perc beszédet! és 590Ft-ért lehet venni 90 belföldi percet 7 napra, emi kb 6,5ft-os percdíjra jön ki, ami szerintem nem olyan rossz)
Én Yettel Prime-ot fizettem 2 évig... 13.5-ről emelték meg két év alatt 19 ezerre!
Nagyon berágtam erre az inflációnövelő díjkorrekcióra és ahogy tehettem, azonnal eljöttem feltöltősbe! Nem a pénz, hanem a pofátlansága miatt!
Jelenleg Tuti+ és Domino feltöltős SIM-ekkel szórakozok egy dual SIM-es telefonnal. Mellette külföldi eSIM-ekkel és VOIP-al bohóckodok ha kedvem tartja. Még keresem a legegyszerűbb megoldást a felhasználási szokásaimhoz.A Yettel-nél hiába fizettem ki a 12 havi fennmaradó telefon törlesztőt egyben, akkor sem engedtek el, csak akkor ha kifizetek 280eFt kötbért (ennyivel olcsóbban kaptam meg a telefont a brutálisan drága listaárukhoz képest). Még az utolsó két hónapban sem engedtek el, és a kötbér sem lett kevesebb egy fillérrel sem. Akkor sem ha kifizetek előre két havi szolgáltatást, és nekik nem is kell érte szolgáltatni, csak engedjék el a számom. Érthetetlen.
Azt viszont értem, hogy a szerződés az szerződés, csak nekem eléggé egyoldalúnak tűnt.
Többé biztosan nem fogok aláírni náluk! -
válasz
dredjudge84 #86495 üzenetére
Mindegyiknél előre fizetsz és egyiknél sem a semmiért fizetsz előre, hanem hogy tudjad használni a szolgáltatást.
-
SztiviVander
addikt
Red free? Nem hiszem hogy rég megszűnt díjcsomagok leírásait érdemes nézegetni. Ott ráadásul ha jól emlékszem ahogy bevezették a sebesség limitálást, utána nem sokkal meg is szüntették őket és jöttek az új nevűek. De ennek most nem kutakodok utána hogy meddig is éltek ezek.
És nem, nem kell semmi kiskapu, tök egyértelműen direktbe ki van írva a díjcsomagnál, nem apró betűvel, elrejtve sincs a "részletek" mnüpont mögé és még ászf-et se kell böngészni hozzá:
Easy 6 990 Ft/hó Korlátlan adat belföldön 5 Mbit/s letöltési sebességgel
Midi 8 590 Ft/hó 6 GB görgethető adat 10 Mbit/s letöltési sebességgel
Nincs sehol semmilyen "becsült" 5 és 10 Mbit, ezeknek fixen és egyértelműen ennyi a plafon. Ilyen az XXL-nél viszont nincs kiirva.
Egyébként én értelmezésemben a "becsült" mondással azt szándékoznak közölni, hogy ennyire tippelik a hálózatuk/bázisállomásaik átlagos képességeit. Ha valahol többet is elérsz akkor örülsz hogy jó az adott bázis felhordó hálózata, remek a kapcsolatod is a bázissal és még kevesen is terhelik. Ha meg a 100 töredékét se éred el igazából azért se szólhatszt egy szót se hiszen a garantált sebesség az 0/0. Azaz ha semmit se kapsz a pénzedért cserébe jogilag az is teljesen oké hiszen aláírtad a szerződést és azzal elfogadtad a feltételeiket
Vezetékes szolgáltatásnál ezt kicsit jobban szofisztikálják, de ott ugye eleve nem is lehet nulla a minimum garantált sebesség. -
norbz
tag
válasz
SztiviVander #86491 üzenetére
Korábban feljött ez a téma, mert pl arcszesz-nek még nem nagyon sikerült 100mbit-nél többet mérnie.
[Itt] egyébként idéztem a szerződés vonatkozó részét. Ha megnézed, a korlátos RED csomagoknál is becsült maximumot ír. Gondolom meg van rá a jogi kiskapu, hogy ne kelljen direkbe kiírni, hogy maximális felső korlát
-
törölt tag
válasz
dchard #86507 üzenetére
Jó nagy katyvasz az egész...
Miért nem lehet mindent utólag fizetni?
Pl. a decemberi havidíjat és a decemberi forgalmi díjakat mondjuk kiszámláznák január 5-én, 10 napos fizetési határidővel.
E helyett nem naptári hónappal operálnak, a havi díj egy részét előre fizeted (a fizetési határidő utáni rész) a másik részét utólag (fizetési határidő előtti rész)....
Telekom meg tudta oldani normálisan -
dchard
veterán
Most mutattam be, hogy nem.
Fizetési határidő: 2024.12.04.
A havidíjra számlázott időszak: 11.20.-12.19.
Számla kelte: 2024.11.24.Ergó ha rögtön befizettem volna a számlát ahogy megkapon, akkor is csak részben fizetek előre, ha meg a lejárati napon fizetem ki akkor pont annyit fizeteke előre, mint amennyit utólag.
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AliExpress tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Horgász topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest