- Honor 200 Pro - mobilportré
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
norbz
tag
válasz
headhunter #86548 üzenetére
Elvileg csak a 10.000-es belépési díjat kell visszafizetni. De kérheted eleve hűség nélkül is. Akkor 10.000 a belépés, havi díj ugyanennyi.
-
norbz
tag
válasz
arcszesz #86489 üzenetére
Köszi a tippet! B1-B3-B20 van aktiválva a routeren, úgyhogy remélem nem lesz gond
Amúgy tök meglepődtem ma. HuaCtrl azt mutatta hogy épp B20-on van a router, de speedtest-en tudott 135mbitet.. Mondom az nem lehet, B20 ennyit nem tudhat
LTE Managerben gyors lekapcsoltam a B1-B3-at, csak B20 maradt. Leesett a sebesség 50mbitre. Vissza tettem mindhármat, megint azt írta, hogy B20, de ismét 140mbit.
Úgyhogy kiderült, hogy mégiscsak tud a kinti routerem is CA-t (Hua B529s-23a). Pedig az LTE Manager határozottan írja rá, hogy Aggregation: NO... És eddig én ezt el is hittem nekiMondjuk így belegondolva cat 6-os, szóval tényleg illik tudnia.
(UI.: Lassan be kéne fejeznem a méregetést és inkább dolgozni helyette
De tiszta Karácsony feeling azután, hogy 4 éve szenvedek itt a yetteles 5-10mbittel
)
-
norbz
tag
válasz
SztiviVander #86491 üzenetére
Korábban feljött ez a téma, mert pl arcszesz-nek még nem nagyon sikerült 100mbit-nél többet mérnie.
[Itt] egyébként idéztem a szerződés vonatkozó részét. Ha megnézed, a korlátos RED csomagoknál is becsült maximumot ír. Gondolom meg van rá a jogi kiskapu, hogy ne kelljen direkbe kiírni, hogy maximális felső korlát
-
norbz
tag
válasz
arcszesz #86399 üzenetére
Megjött a sim, elérte a fénysebesség a "tanyát" jee
Mértem a belvárosban is, hát ott a yettelhez képest szegény nagyon gyenge. De ahhoz hozzá tartozik, hogy a város kellős közepe egy régi, 70 centis téglafalú épület földszinti lakása, ahova a térerőn kívül még a nap se talál be soha
A telón is kritikán aluli volt a vodás net otthon mindig. Ahhoz képest most nem is volt olyan rossz.
[Pécs belváros, Yettel B1-B3 CA]
[Pécs belváros, Netfone sim telefonban (voda hálón)]
[Pécs belváros, Mobilnet XXL B1-B3 CA]Nade a völgyben, ott szakít (sajnos az itteni router nem tud CA-t):
[Pécs Postavölgy, Yettel B3 (no CA)] - amúgy ez most meglepően jó volt, nem szokott ennyit tudni. A jelszintek továbbra is a béka segge alatt
[Pécs Postavölgy, Netfone sim telefonban]
[Pécs Postavölgy, Mobilnet XXL B1 (no CA)] - de még B20-on is megvolt neki a 100mbitA teló amúgy 3 CA-t tud (ha jól láttam egy gyors guglizás eredményeként) úgyhogy esélyes, hogy abban rejlik az előnye.
Mindenesetre nekem elhozta ide a völgybe a XXI. századot. Ráadásul occsóbban, mint bármi más opció. -
norbz
tag
válasz
arcszesz #86375 üzenetére
A szerződésben ez van, bár nekem ez valami elég általános szövegnek tűnik, amit mindegyik szerződésben használnak:
Az Ön díjcsomagjában foglalt mobil internet-hozzáférési szolgáltatás tekintetében 2G/GSM hálózaton 0,1 Mbit/s, 3G/UMTS hálózaton
12 Mbit/s, 4G/LTE hálózaton 100 Mbit/s, 5G/NR hálózaton 450 Mbit/s a becsült maximális letöltési sebesség, a becsült maximális
feltöltési sebesség pedig 2G/GSM hálózaton 0,06 Mbit/s, 3G/UMTS hálózaton 1,5 Mbit/s, 4G/LTE hálózaton 20 Mbit/s, 5G/NR
hálózaton 70 Mbit/s. A Szolgáltató egyedi le- és feltöltési sebességet alkalmaz az alábbi díjcsomagok esetében i) Red Light
díjcsomagok: a becsült maximális letöltési és feltöltési sebesség: 2Mbit/s ii) Red Free+, Red Free 5G díjcsomag: a becsült maximális
letöltési és feltöltési sebesség: 10Mbit/s. -
norbz
tag
válasz
arcszesz #86369 üzenetére
Akkor ezekszerint [ezzel] együtt kellett volna rendelnem.
Mostmár mindegy, max utólag rendelek mellé, ha beválik a sim.
Mondjuk nekem, ha már egy szem stabil B3-at fog tudni 50mbit-tel az is megváltás lesz a mostanihoz képest.Szerk: Jól benéztem, az a zte is csak cat6-os
nemszóltam!
-
norbz
tag
Köszi mindenkinek! Megrendelem, jó lesz ez
Routerből az évek során felhalmoztam pár huawei-t már, úgyhogy tudok válogatni
Bent a városban, ahol lakom egy B818 és egy külső antenna fogja a yettel-t B3+B20 aggregation-el. Ott nincs is soha semmilyen gond a sebességgel
Itt kint a tanyán egy régi B529s vált be a legjobban eddig. Ez a távoli városi tornyokat stabilan be tudja legalább fogni. Az LTE meg a wifi antennája is sokkal erőssebb, mint a B818-ban. Mondjuk cserébe nem tud B3+B20 aggregation-t. HuaCtrl meg LTE Manager appokkal szoktam csekkolni meg állítani, hogy milyen sávokat használjanak.
A voda torony amúgy konkrétan itt van fent a hegy tetején, ha kinézek az ablakból, tisztán látom. Térerővel szerintem nem lesz gond. Egy darabig szerintem a torony terheltségével sem, mert elég kevés itt a client. Nem is igazán értem, minek raktak új tornyot, de örülök neki -
norbz
tag
Sziasztok! Sztorim:
Kint van az irodám Pécs mellett a "tanyán" lent egy völgy alján. Flottás yettel kártyát használok, de sajnos a yettel B3 torony a hegy túloldalán van, így a routerem inkább a városi tornyokra lő, amik jó 7km-re vannak légvonalban, de legalább "látszanak"Kőkemény 5-10mbit-et tud így összeszedni, de azt legalább stabilan. Nem szokott elmenni a net éjjelente sem. Ez mondjuk azért fontos, mert vannak smart home cuccok itt, amiknek nem olyan jó ha nincs net
Néhány hete nőtt egy voda torony a hegytetőre. Végre itt a XXI. század! A telómban netfone sim van, ami voda hálón megy. 4G+ lett rajta a toronynak hála és tud 130-200mbitet speedtest-el. Másik, rendes vodás hang+adat kártyával is próbáltam, az is ment 200mbittel.Szóval a nagy off story után a kérdés: ha váltok mobilnet xxl csomagra, kb mire számíthatok? Fogja tudni ugyanazt a sebességet, mint amit a telóban lévő hang-adat simek? Van valamilyen butítás esetleg rajta? Tekintve, hogy túl olcsó
(még a flottás yetteles adatsimemtől is olcsóbb, pedig eddig az verhetetlen áron volt). 5G-t nem tudja, azt láttam, de ilyen irányú perverzióm nincs is. <10mbit után a 100 az már nagy király
Mennyire stabil? Az nem lenne jó, ha éjszakánként eltűnne hosszabb időkre a net
Azért kérdezem ezeket, mert gyorsan rá gugliztam a mobilnet xxl-re és tele van a gyakori kérdések meg a FB olyan posztokkal, hogy halál lassú az egész, bent a lakásban kifejezetten használhatatlan, stb...
Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Black & Decker töltőt keresek
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest