- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos3
addikt
Igen symbianról
Mível olyan topicban vunk...
Hm. úgy tűnik akk neked nincs Célok, pedig ott kell beállítani. Akk próbáld ki a Wlannál az Internetkapcsolat-tesztet állitsd "mindig kérdezzen rá"-ra. Hátha ez is segít. Am tényelg nem érte, h akk E63nál hol lehet. Lehet, hogy a Hozzáférési pontoknál. Nézd meg azt is, hátha van ilyen. -
akos3
addikt
Az OVI Store pirosan jelenik meg a beállításoknál, nem tudom állítani
Ezt nem értem, h mire gondoltál pontosan. De nem is OVIban kell állitani. Beállítások/ Csatlakozás/ Célok -->opciók / Alapértelmezett kapcsolat / mindig rákérdez.
Így akk elvben nem a Wapot használja alapból hanem kiválaszthatod a wifit is. -
MC Pite
veterán
A válasz a szokásos, nokiaprogramok.hu, vagy ovi store még gyorsabban.
Más: Játszottam a format factoryval és egy 700megás avival ( Xvid 640x352 25.00fps 872kbps MP3 48000Hz stereo 128kbps) milyen formátumban érdemes a telefonra műteni:
Mindegyik folyamatos (kivéve a 18fps-es videót persze)(méret byteban):
329 722 274 tmnt-thic-xvid320×240.384kbps.64kbps_18fps.mp4
471 527 227 tmnt-thic-xvid400×240.512kbps.128kbps.mp4
471 502 864 tmnt-thic-xvid480×272.512kbps.128kbps.mp4
470 671 550 tmnt-thic-xvid640×360.512kbps.128kbps.mp4
658 406 934 tmnt-thic-xvid640×360.768kbps.128kbps.mp4Meglepődtem az eredményeken. Ellenőriztem többször is a középső 3 videó adatai és méretei helyesek.
Röviden kiütéssel győzött az alábbi beállítás: MPEG4 Video 640x360 24.00fps 512Kb/s, AAC 44100Hz stereo 128kbps -
Elmondom mi az, amellett, hogy a megoldás a problémádra (szép fogás
).
Alaphelyzetben az Opera Mini egy saját protokollal kommunikál a szervereivel (amik ugye a tömörítést végzik), ezt jelenti a Socket. Ha valamiért ez nem elérhető, mert pl. a munkahelyi, vagy a McDonalds-os WLAN AP nem enged mást, csak a HTTP, esetleg HTTPS forgalmat, akkor kell az általad megtalált opciót választani - ekkor a 80-as porton, HTTP kérésekbe ágyazva, lassabban, de az ilyen korlátokon keresztül is működik az Opera Mini
barrasz: Leginkább semmit. Egy Java ME-s programot nem lehet így bővítgetni
(Meg igazából az S60-as böngészőt se.). Próbáld ki a SkyFire-t.
-
Nem tudsz frissíteni. Egy telefonra rászabnak valamit, és az úgy marad örökké.
Konkrétan ez a két verzió között rengeteg különbség van, sokkal több, mint az FP nélküli és az FP1 rendszerek között. Egyrészt a Symbian 9.2->9.3 miatt is, pl. a demand paging miatt gyorsabb az alkalmazásindítás, másrészt az S60-on is sokat pofoztak, pl. ésszerű kapcsolatkezelés van, új Java KVM, ami sokkal gyorsabb mint az előzőek, pár dolog a UI-ban, új ActiveIdle (ami inkább átok mint áldás), egy valag új API... Hosszú.
-
Az E63 FP1-es, de E-szériás. Valamiért azokon be lehet állítani, pont ahogy írtad
Az N-szérián meg a 6xxx-eseken meg nem
De szintén nem lehet az FP nélkülieken és az FP2-eseken. Bonyolult ez
(vagy inkább szánalmas...)
Az a baj, hogy ha valaki csinálna is egy ilyen doksit, minden telefonon más a fa.
FRENK1988: Igen, mert bár olvasni tudod a resource könyvtárat, az írásához TCB jogosultság kell. Azt meg nem tudod megszerezni máshogy.
-
kutga
félisten
Megtaláltam...
Főmenü->Eszközök->Beállítások->Általános->Testreszabás->Főképernyő->Módbeállítások->Alkalmazások a főképernyőn->Engedélyezett alkalmazások menüpontban ki kell venni a pipákat a wlan és a keresés elől.
Jól el volt rejtve. Amúgy pl nincs vhol egy olyan dokumentum, ahol fastruktúrában ki vannak listázva az egyes menük és almenüjeik? Symbian menürendszerében néha el szoktam azért veszni.
-
Melyik telefonról is van szó? FP1-ig ez a leírás a nyerő. FP2-n nem tudod szerkeszteni.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Most inkább egy jól használható kapcsolatkezelő alkalmazást keresek, mert a beépített rendre elfelejti a wifi hálózati azonosítóim (annak ellenére hogy ismert hálózatként látja őket, amiket egyszer már beállítottam), és elég idegesítő hogy minden egyes kapcsolódáskor újra be kell pötyögni a jelszavakat..
-
Ha már konvertálsz, akkor ne 3GP-be tedd! Jobb ott az MP4 konténerbe rakott H.264 videó, MP3 hanggal. Azt még elbírja az S60, CorePlayer nélkül is
Én ugye nem használok S60-as telefont, de a HandBrake, a SUPER, a Total Video Converter, MediaCoder, Format Factory pár lehetőség, amit hallottam a fórumon
(Én iPodhoz a Handbrake-et használom személy szerint, PSP-hez meg az Avidemux-ot, ami a feilratkezelése miatt messze a legjobb lenne, ha nem kellene k... sokat szívni a beállítások lebutításával, hogy egy Nokia telefon is vigye
)
-
Balinov
titán
Udv,
Nokiaknal nem tudom, hogy mukodik pontosan, de UIQ3-as SE P990nel (meg az osszes Uiq3-as telon) az alkalmazas a telepitesnel megkerdezi, hogy a belso memoriara vagy a memkartyara telepitsen. Uiq3 plattformnal mindig ajanlott a memkartyara telepiteni.
Probald meg, hatha igy jo
udv
Balinov -
kutga
félisten
Na végül sikerült, leírom, hátha valakinek segít.
Utánaolvastam külföldi fórumokon, többen panaszkodtak hogy a Maploader nem, vagy nem helyesen ismeri fel a készülékeket, itt már sejtettem hogy a programmal van gond.
Amellett pedig hogy a Maploader kifejezetten Mass Storage módot követel, minden más helyen PC Suite módban való csatlakozás ajánlott.
Így hát rákötöttem a telót PC Suite módban a gépre, természetesen ugyanaz a hibaüzenet fogadott. Újraindítottam a progit, megint, de a negyedik vagy ötödik próbálkozásra sikerült a kapcsolat, és le tudtam tölteni egyelőre csak Mo térképét, a többire nincs hely a memóriakártyán.
Azóta szépen működik, leszámítva egy apróságot. Amikor elindítom a Mapst, mindenáron BT-ot akarja használni, ha be van kapcsolva, ha nem, gondolom külső GPS vevőt keres, ami nincs. Ez még nem lenne gond, de vmiért a BT-re figyelmeztető képernyő elkezd kb másodpercenként villogni, amíg a menüből nagy nehezen ki nem kapcsolom a navigálást. A kérdés adódik, hogy tudom permanensen kikapcsolni a navigációt - ha egyáltalán tudom, nem lepne meg ha nem lehetne.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Otthon adatkábellel megpróbáltam térképet varázsolni a mapsre.
Letöltöttem a 3.0-s legfrissebb ovi mapst, elindítottam, a memóriakártyán megjelent a qf állomány, amiben már 3.0-s típusszám szerepelt.
Feltettem a Maploadert, telefont tárolóhely módban csatlakoztattam a géphez, elindítottam rajt a mapst, majd a maploadert, megint az ismert hibaüzenet fogadott. Nem tudom van-e köze hozzá, de a maps azt írja a telefonon, hogy a memóriakártya majdnem megtelt, ezért a telefon memóriáját használja (1 GB-os kártya, 800 MB szabad hely
).
Nem tudom mi lehet a gond, tárolóhely módban nem tudom böngészni a telefonon a memóriakártyát mert nem elérhető. Vhol itt adtam fel, nem tudom mi lehet a hiba.
Hozzátenném elég undorító a Nokiától hogy egy ilyen egyszerű dolgot ennyire túlbonyolít. Kíváncsi vagyok hány felhasználó dönt úgy hogy akkor ennyi symbian és semmi több. Pc Suite mellett most már van szoftverfrissítő, térképprogramfrissítő, térképletöltő alkalmazásom, egyik sem túl stabil és megbízható, de ez van... Mindenesetre várok ötleteket mi lehet a gond, mert úgy érzem ez az a program amit én kerestem.
-
-
Tároló módban kell csatlakoztatni, viszont azt is írja, hogy miután frissítetted a Maps-ot, egyszer el is kell indítani
Mindezt természetesen úgy, hogy akkor nincs USB-re kötve - akkor írja majd rá az azonosítóját a memóriakártyára, amit a Loader keres.
Tehát: Maps frissítés - USB kihúz - Maps elindít - Maps kilép - USB bedug - Tároló mód - Loader az elvileg helyes sorrend.
-
GodHeart
senior tag
ha nincs gps akkor mégis hogyan gondoltad a helymeghatározást? a cellák alapján amiben tartózkodik a telefon?
még aktív net kapcsolat sem hiszem, h elég a helymeghatározáshoz, h az tényleg pontos legyen.. mert max a cellákból, jelerősségből és ilyenekből képes valamire jutni, de ez szerintem úgy ahogy van abszurd.. vagy vegyél GPS-es telót, vagy vegyél külső gps-t kékfoggal
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest