- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Blue Thunder #50989 üzenetére
Közben kiderült hogy az eladó sem tudta (fb dimmes ramot kínált), így a kérdés is megoldódott
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Blue Thunder #47085 üzenetére
Mert ott 1,65V kell neki. Az nem gáz?
-
kislaszlo83
tag
válasz
Blue Thunder #47080 üzenetére
Azon a köcsög jófogáson vettem, bár ne tettem volna...
-
trancemusic
senior tag
válasz
Blue Thunder #47069 üzenetére
Persze hogy jó!!!
(Rossz vigyori fejet küldtem) -
trancemusic
senior tag
válasz
Blue Thunder #47067 üzenetére
129 gflops 2400 mhz rammal igen szépen mutat....
Ez azért igen messze van a memory dump-tól...Ha game alatt instabil lenne, akkor pici feszt kell még adnod a procinak.
-
trancemusic
senior tag
válasz
Blue Thunder #47065 üzenetére
Ibt very high-ra tedd, ne standard-re.
Ha lefut 10 kör, akkor ott már nagy gond nem lesz.
Esetleg pici feszt még kell rá tenni game alatt, ibt stabil gép tud hátast dobni bf4, fc4-től. -
trancemusic
senior tag
válasz
Blue Thunder #47063 üzenetére
Igen,jó.
50 fok körül lesz game alattAkkor memory dump hiba megszünt?
Cache volt csökkentve nem csòkken a maghő számottevően.
-
trancemusic
senior tag
válasz
Blue Thunder #47060 üzenetére
Akkor c1 letiltva.
Ha nem az idle feszt miatt kékült, akkor sajna nincs több ötletem.
Esetleg még a cache gyanús.
Próbáld 3,8-4 ghz a környékén a cache-t, auto feszen. Hátha... -
trancemusic
senior tag
válasz
Blue Thunder #47058 üzenetére
Adaptív módot gondolom azért használsz, mert energiát akarsz spórólni.
Akkor ne tiltsd le a c1 funkciót.
Az offset -0.095 voltot csökkentsd addig,amíg megszűnik a kék.
Kezd mondjuk -0.080 volttal.
0.005 volttal csökkentsd amíg szükséges.Ha semmiképpen se lesz jó, de mindenképpen alul akarod feszelni, próbáld fix feszen.
Pl. 1,2 volt 4,4 ghz , és 0.005voltonként csökkented amíg stabil marad.
Hamarabb megvan mint az adaptív bohóckodás.
Memória vezérlőnek ugye próbáltál már több feszt adni?
0.05 volt bátran mehet, én adtam az asrocknak 0.200 voltot is már, hogy a fránya 1600-as ram 2400 mhz-en szaladjon.
Ennyit ne adj neki semmiképpen. -
trancemusic
senior tag
válasz
Blue Thunder #47056 üzenetére
Teljesítmény centrikusra állítod az energia sémát, vagy letiltod a c1 stb. energiagazdálkodási funkciókat a biosban.
Akkor nem veszi vissza idle módban az órajelet.
Igen, a 0.600 volt kevès lehet, nehéz belőni az értéket,nem is szeretem az offset módot.Próbáld pl. 0.0800 v offsettel, illetve ha auton hagyod vagy 0.000v offset módban, akkor is kékül?
-
trancemusic
senior tag
válasz
Blue Thunder #47054 üzenetére
Esetleg az offset fesz kavar be.
Az idle feszt is visszaveszi 0.095 volttal.
Fix vcore-val is előjön a hiba?Nálam offset módban ibt very highon lefutott, asztal bámulásnál meg jött a kék...
Rájöttem, hogy idle feszt is visszaveszi: 800 mhz-én a korábbi 0.790 voltból lejött az offsettbe tett mínusz 0.085 volt, így a 0.705 volt idle, kékhalált okozott.Term. ezek az értékek nálad biztos mások, de támpontnak jók.
4770k-ra vonatkoznak, ami ráadásul sok feszt kérő chip. ( 4,8 ghz 1,48volt ) -
04ahgy
nagyúr
válasz
Blue Thunder #47052 üzenetére
Miden modul külön, egy éjszakát tutira futott, 2400-on?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Blue Thunder #47003 üzenetére
Nos, a BIOS verzió melyik? Te futtattál-e már MEmtest86+ 5.01-et, modulonként legalább egy éjszakát?
HGyu
-
Assdak
őstag
válasz
Blue Thunder #47047 üzenetére
Azon már túlvagyunk.
-
laci06
senior tag
válasz
Blue Thunder #47024 üzenetére
Nekem 2db 8 gigás modulom van. Honnan tudom, hogy mikor kezdi újra? Azt láttam, hogy pörögnek a tesztek sorban, de mintha mindegyik valami mást csinálna. Vagy akkor úgy kérdezem, hogy hány "test"-et érdemes megvárni?
-
Oli.025
csendes tag
válasz
Blue Thunder #47005 üzenetére
Nvidia Geforce gt 630 kártya legújabb szoftvert szedtem le hozzá és azzal is ez a gond.
-
kubokra
tag
válasz
Blue Thunder #47000 üzenetére
Akkor köszönöm!
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46989 üzenetére
Semmi az égvilágon, minden friss, Win, Driver-ek, stb.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46986 üzenetére
Nyúzom,hajtom,semmi gond sehol máshol.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46972 üzenetére
Nem megcsináltam a tesztet,legalább is több mint 2 óra után leállítottam,nem tudtam hogy nincs vége a programnak csak eleje....
Csekély Angol tudásom szerint semmilyen hibát nem talált:
Nincs semmilyen fagyás,kék halál géphasználat közben,nyúzva van már 5. napja,mióta hazahoztam az új alaplapot.
Egyedül a Google Chrome nagyon néha,mikor új oldalra x-elek,arra a lapra írja hogy "ennek a lapnak annyi",rajta kívül minden más lap üzemel,nem fagy le,nem dob ki a Chrome sem. -
PlayMax
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46967 üzenetére
Köszönöm,már csak az kéne, hogy hogyan készítek bootolhato pendit... 😕
Am igen, eddig csak Chrome alatt és az ij új ablakként, maga a böngésző nem áll le és nem fagy ki.
Új a lap, ram régi volt, azt hittem ramok már fáradtak, így tegnap vettem új kit-et, szint ugy csinálta a Chrome. Am semmi fagyás ezen kivűl vagy bármi más kék halál...Lényeg, abban biztos vagyok, hogy a 2. 8gb kit- et is kiprobalva ugyan ezt generálva nem a ramok a hibásak, én az alaplapra gyanakszom, vagy sokkal jobbik esetben szoftveres probléma.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46963 üzenetére
Nem csináltam még meg,hogyan kell?
Egy tömör,részletes leírást kaphatnék?
-
zodo
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46929 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46929 üzenetére
Köszi akkor megnézem ezt az xmp profilt, hátha elegendő csak azt beállítanom.
-
basi24
újonc
válasz
Blue Thunder #46915 üzenetére
Értem, köszönöm szépen a választ!
-
dodopek
addikt
válasz
Blue Thunder #46798 üzenetére
-
bunygyi
tag
válasz
Blue Thunder #46691 üzenetére
Vonzó számomra az élettartam garancia
a Kingston HyperX-nél hogyan lehet érvényesíteni?
mert a kereskedők 5 évet adnak! -
MK VII
veterán
válasz
Blue Thunder #46686 üzenetére
Jaaa... Akkor nem szóltam.
Ettől függetlenül jelenleg értelmetlennek tartok + 50-60 akár 100 ezer felárat kifizetni olyan ramokért amiknek az órajelét egy kisebb mhz-es memóriából ki lehet hozni negyed annyiért. -
bunygyi
tag
válasz
Blue Thunder #46681 üzenetére
Ha megéri!
Rugalmas vagyok!
Mondjuk 120k nem szánék 16GB RAM-ra!
4X4GB 80k~ lenne! -
MK VII
veterán
válasz
Blue Thunder #46663 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy azok az 1600-as ramok CL11-esek. Gyakorlatilag lassabbak annál az 1333mhz-esnél amit vett. Így meg már jobban járt az 1333mhz-el. Sebességben 1600mhz CL9-el van beljebb viszont drágábbak is.
-
BaLee
addikt
válasz
Blue Thunder #46661 üzenetére
Ilyet vettem: Patriot 16GB PC3-10666 (1333MHz) Enhanced Latency (PGD316G1333ELK) 26k volt
Az a baj, hogy 1866-ost nem is nagyon láttam használtan újonnan a legolcsóbb helyen is +10k a fentihez képest. 1600-asok is 30tól kezdődnek.
-
BaLee
addikt
válasz
Blue Thunder #46658 üzenetére
Rendben, köszönöm a tanácsot!
Találtam vaterán egy Patriot KIT-et jó áron meg is vettem.
Miben jelentene amúgy előnyt ha nem 1333mhz-es ramot vennék hanem nagyobbat? Anno még régen ennek utánaolvastam és azt mondták felesleges 1600-asat vennem.
-
Fecus11
tag
válasz
Blue Thunder #46653 üzenetére
o.k értem
-
Fecus11
tag
válasz
Blue Thunder #46625 üzenetére
köszi a választ Thunder
-
Execᵀʰᵀˢ
tag
válasz
Blue Thunder #46619 üzenetére
-
Execᵀʰᵀˢ
tag
válasz
Az első slot necces hűtő miatt. Ha nem tévedek ezek a műanyagok rajta díszek, van valami módja ezeknek a nem-végleges eltávolítására?
-
Beeerka
aktív tag
válasz
Igen, ezzel tisztában vagyok, viszont ingyen kerültek a gépbe, így próba cseresznye. Aprót lesem mindig, hátha van eladó HyperX blu, ha lelek, akkor majd cserélem ezeket a Crucialokat. Este megkínálom majd egy kis GTA V-el, szerintem ha nem tetszik a modulnak a feszített időzítés, akkor itt ki fog bukni.
-
Execᵀʰᵀˢ
tag
válasz
Blue Thunder #46616 üzenetére
Igen.
-
Fecus11
tag
válasz
Blue Thunder #46606 üzenetére
köszi a segítséget
-
bunygyi
tag
válasz
Blue Thunder #46609 üzenetére
Jaj!
Nem írtam 8GB/ db
4GB / db van, azokat én is találtam,
32GB RAM-ról lebeszéltem magam,
de azért meg szeretném hagyni a lehetőséget! -
bunygyi
tag
válasz
Blue Thunder #46599 üzenetére
Köszönöm!
A füzetből próbáltam mazsolázni de itthon szűkös
nagyon szűkös a választék 2600-2666 RAM-okból. -
Fecus11
tag
válasz
Blue Thunder #46603 üzenetére
köszi a választ,,gondolom ha veszek 2x2 gb ramot akkor azoknak teljesen egyformáknak kell lenniük herz-ileg és tipusilag is?
-
Fecus11
tag
válasz
Blue Thunder #46596 üzenetére
2db 1gb-os hynix ddr2 es és 2db 1gb-os kingmax ddr2-es ami most benne van ebből lehetnek problémák?videokártya az alaplapi.
-
bunygyi
tag
válasz
Blue Thunder #46586 üzenetére
Szia!
Meg szeretném kérdezni VII hero alaplaphoz rendeltem:
G.Skill - F3-2666C11D-16GTXD - TridentX TXD ramokat.
Ezek kompatibilisek?
Vagy ez már nem szokott probléma lenni! -
04ahgy
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46567 üzenetére
Igen, ezek miatt melegebb. Ha így stabil, majd apránként kikísérletezed, meddig csökkenthetők vissza.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46564 üzenetére
De itt a PH!-n kijelölöd, és beilleszted ugyanazt a link gombbal. Nem megterhelő.
Egy-két hét teszt is lesz, mire kiderül, stabil-e, majd számolj be.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46562 üzenetére
A harmadik képen, CPU Cache Voltage 1,225V, CPU System Agent Voltage Offset 0,15V, CPU Analog I/O Voltage Offset 0,1V, CPU Digital I/O Voltage Offset 0,1V.
Máshoz nem kell nyúlni.
Megj.: Az UEFI-n belül hotkey-jel tudsz pendrive-ra screenshotot menteni, és akkor normálisan is nézne ki.
Megj.: Legközelebb kattinthatóan linkelj, ellenben én biztos nem nyitogatom meg egyesével a szöveget. Lehet, hogy más úgy is segít.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46558 üzenetére
System Agent van? Digital IO és analog IO van? Ezeket és a már megtalált Cache Voltage-et kell akkor finoman (+0,05V egyszerre) emelni.
Ha teszel fel screenshotot a BIOS-ról, az is segíthet.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Blue Thunder #46554 üzenetére
VCCSA, vRING (ASUS-nál szerintem cache voltage, vagy hasonló néven szerepel) kaphat először 0,05V emelést a most beállítotthoz képest. Ha nem elég, még egy kicsi mehet finoman. 1,2V-ig mehetsz el a VCCSA-val, és 1,25V-ig a vRING-gel, ha jobb léghűtésed van. A digital és az analog I/O voltage is kaphat kis emelést, finoman...
HGyu
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Blue Thunder #46548 üzenetére
peldaul az hogy kellene emeljel a Proci feszultsegen is, egy hanygyanyit, mert AZ XMP belovese ezt nem csinalja meg .
-
midian
tag
válasz
Blue Thunder #41083 üzenetére
Ezeket akkor érdemes használni ?
Mert gondolom ezek valami automatikus gyors tuning . Vagy inkább a sima manual ra állítás stb ? -
mexel
veterán
válasz
Blue Thunder #41006 üzenetére
Valamit rosszul számolsz. Vettem közben 2x2gb-ot 5-ért. 2x4gb az jóval több lenne és mint írtam a keret adott. Nagyon felmentek a ram árak, amikor magamnak vettem 2x4gb Corsair 1600-ast akkor 10-11-ből kijött újonnan. Most majdnem a duplája.
-
mexel
veterán
válasz
Blue Thunder #40983 üzenetére
DDr3 és nagy a különbség amióta így felmentek a ram árak. a 4gb-ot használtan meg tudnám venni 6-7 körül talán, de 2x4 az már nem nagyon van és újonnan közelebb van a 20-hoz mint a tízhez. A keretből így is eléggé kifutottunk.
De akérdés most nem a ram árakról szólt, azokkal tisztában vagyok, hanem hogy a játékok mennyire veszik észre a különbséget 4 és 8gb között.
A márkától kevésbé függ egyébként hacsak nem valami übergagyi, időzítésben rendkívül rossz ramról lene szó, de olyat meg nem veszek. -
duronx
senior tag
válasz
Blue Thunder #40882 üzenetére
Igazad van.
-
duronx
senior tag
válasz
Blue Thunder #40880 üzenetére
Használtan tudnék 14ezerért, de ha azt mondod minimális lesz a teljesítmény növekedés, akkor hagyom inkább a 4GB-ot. Köszi a választ
-
El Kebir
őstag
válasz
Blue Thunder #40831 üzenetére
ott van az spd-ben, abban azért van többféle időzítés, ha nem megy a szűk (kisebb) időzítéssel, akkor a bővebbel (nagyobbal) kell próbálni, és/vagy nagyobb mem feszültséggel és/vagy nagyobb nb (imc) feszültséggel.
az a mankó a tuninghoz. (a többi meg a próbálgatás, és tesztelés, ha nem megy azt észreveszed)
de ha 2133-at megy a ram, akkor szerintem kár szenvedned vele, nem lesz gyorsabb attól, hogyha méglazább időzítéssel sikerül 2400-on járatni. (inkább a 2133-hoz kellene kipróbálni egy szorosabb időzítést az spd listából)
-
El Kebir
őstag
válasz
Blue Thunder #40825 üzenetére
? a memória miatt cpu csere ?!
A "sandy" 1333-as ramot kezel hivatalosan, az "ivy" meg 1600-ast is, egyiknél se hivatalosan támogatott a magas órajelű memória, hanem OC.
-
regener
veterán
válasz
Blue Thunder #40733 üzenetére
A fehérnél annyi a különbség hogy azok 1.35voltra vannak minősítve, tehát biztos az alacsonyabb fesz.
A többinél csak a festés színe ami más a bordán. -
Dojcs
tag
válasz
Blue Thunder #40722 üzenetére
De hozzáértem, viszont van földelős csuklópántom, és azt használom mindig.
-
Zsolesz1885
tag
válasz
Blue Thunder #40724 üzenetére
Épp ezt figyeltem én is, a konfigom szerintem nem érezte jól magát 32bites rendszerrel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blue Thunder #32084 üzenetére
Igen.
-
jancsiii
tag
válasz
Blue Thunder #32074 üzenetére
Ezek a memória általános időzítései,ezek befolyásolják a memória sebességét legjobban.Minél kisebbek a számok annál gyorsabb ugyanazon a frekvencián működő ram-od,elméletileg. Viszont az általad felsorolt verziók között nincs akkora különbség,hogy ezt használat közben észre vedd.
Észrevehetőbb a különbség (ha a lap és a proci is támogatja) amikor nagyobb frekvencián működő ram-ot használsz. -
törölt tag
válasz
Blue Thunder #32072 üzenetére
Mivel sok mindent nem befolyásol a dolog, mindegyik jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest