- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
Üdv.. Szerintem a Skylake topikban könnyebben segítenek.. Ha jól tudom akkor ott on téma a memória tuning is..
Amúgy én 1,35V fölé nem mennék memória fesszel... Tök felesleges kínozni az IMC-t ilyen fesszel. Változást észre sem veszed.. Késleltetés sokkal jobban számít mint a magasabb sávszél. Főleg, ha dVGA is van a gépben. -
fer
őstag
A tesztek nem sokat érnek, a legjobb teszt a napi használat, egy komolyabb játék, vagy egy win telepítés, ott egyből elő szokott jönni a hiba! Már jártam úgy, hogy a teszt ment órákig a telepítés meg néhány perc után megszakadt, és csak oc nélkül sikerült feltelepítenem!
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
Hiba volt. Win alól nem tesztelünk RAM-ot. Memtest86+ 5.01, önmaga bebootol, és free.
Ugyebár win alatt a win által elfoglalt területet nem tudja tesztelni a program, tehát adtál 5$-t azért, hogy véletlenül se "100% - ban kitesztelje a rendszert míg dolgozok."
HGyu
-
Goblin12
őstag
Üdv,
nem tudom mennyire alkalmas még vagy sem, de ő 2400Mhz, és max 1,5V Vengeance® Pro Series — 16GB (2 x 8GB) DDR3 DRAM 2400MHz C11 Memory Kit (CMY16GX3M2A2400C11R)
-
-
janos666
nagyúr
Ezt már neked kell kitalálni.
Legjobb ha olyan programmal tudod tesztelni, ahol neked a legfontosabb a sebesség.Én nem is nagyon teszteltem soha a RAM beállításokat a Core Exxx generációk óta, mert mindenhonnan azt hallottam, hogy legtöbbször majdnem tök mindegy a benchmarkokon kívül, és az alaplapom nem túl baráti memóriatuning téren. Ad kismillió beállítást, amit kézileg babrálhatnék, de ha Auto-n hagyom, akkor néha nagyon fura dolgokat választ, mikor oda-vissza mászkálok a frekvenciák közt vagy állítgatom az alap időzítéseket. Tehát általában az volt a teszt, hogy piszkáltam egy kicsit valamit, hamarosan kifagyott, aztán kellett egy komplett CMOS clear és mehettem vissza oda, amit a matrica ír, mert akkor szerencsére használható beállításokat talál a matricáról átpötyögött értékek mellé, ha reset után azonnal beütöm, később már nem nagyon.
Csak emitt fontolgatom most a Haswell-re váltást, mert már bánom, hogy Asrock alaplapot vettem, csak mikor váratlanul elszállt a régi, akkor nem betervezett kiadásként spóroltam, ahol tudtam. Ezen a lehetetlen tuningon kívül más kellemetlenség is van vele (pl. 290(X) VGA-kkal nem látni a post képernyőt, így konfigolni sem lehet csak ha átdugom a kijelzőt az alaplapi csatira, de ahhoz is bekapcsolva kell tartani az iGPU-t, ami lecsíp egy poicit a RAM-ból és felesleges plusz eszköz a hardware/driver listákon). Illetve érdekes, hogy nyugis feszültségen is 4.5Ghz-t megy benne a 2500K, de sokkal magasabb feszültségen sem veszi be a 4.6Ghz-t.
-
janos666
nagyúr
Ahogy nézem, még a szokásostól kétszer drágább tuning RAM-okat is 1.65V-on tesztelik erre a sebességre, szóval esetleg akkor jön össze, ha nagy szerencséd van és/vagy feláldozol valamennyit a garantált időzítésekből, netán kötsz valami kompromisszumot a feszültségben a kettő közt.
Lehet van ilyen, de akkor szerintem hajmeresztő az ára és nehéz beszerezni. -
Qru
MODERÁTOR
Az nem az. 2,0V a max cpu mag feszültség ezzel az opcióval ehhez tudsz még többet adni. Hardcore tunereknek van kitalálva aki nem vasdarabokkal hűtenek hanem vízzel vagy vmi még durvább cuccal (folyékony nitrogén).
mod:
Sztem nézz be a lapod topikjába ott hátha vágják egyből melyik az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Őskoczka
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest