- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatnot
őstag
válasz
whatnot #32799 üzenetére
Jött is válasz a Corsairtől:
I am sorry but we do not support or suggest mixing memory and if you do you would likely have to run them at the slower speed. It depends on the MB and CPU you are going to be using as well. We do recommend that the more memory modules you install, to go with a lower mhz. If it is economical you may think about replacing all modules with a kit of the same type and speed of memory.
-
fanti
addikt
válasz
whatnot #32799 üzenetére
Nézd, én csak segíteni akarok neked a saját keserves tapasztalatommal, de attól még neked lehet szerencséd is éppen, de kicsi esély van rá.
Tudod, én egy éve használtam ezeket a kiteket, pontosabban az elsőt akkor vettem (az ezüstöt) 35 ezerért......
Utána meg kb. 2 hónappal rendeltem egy ugyanolyat, és a kék kit jött (az is volt vagy 33 ezer).Mikor a meglévő ezüst kit mellé bepattintottam az új kék kitet, be sem csippant a gép.
Gondolhatod. Tök ideg voltam.
Miután megfordítottam, és a két kit helyetcserélt, utána beindult a gép, látta is a 8 gigát és a win7 64bit még kezelte is jól, de jött egy prime95 blend, és csak úgy röpködtek a hibák.Mindenféle trükköt kipróbáltam, ráment vagy két hónapom és voltak olyan időszakok, hogy úgy tünt végre stabil lett a rendszer, de utána pl. játék közben (STALKER CLEAR SKY) hasalt el, pontosabban csontra fagyott. Többször is.
Lényeg, hogy bármiket feszeltem, meg állítgattam, semmiképpen nem tudtam együtt stabil működésre bírnom a két kitet.Érdekes, hogy az Intel rendszerek ebböl a szempontból sokkalta rugalmasabbak tudnak lenni mint az AMD. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Úgyhogy eladtam mindkét kitet karácsony előtt és gazdagodtam pár ősz hajszállal......
Ha jót akarsz magadnak, veszel egy KINGSTON KVR1333D3N9K2/8G kitet, olyan 12 ezres környékén meg is kapod, oszt azzal letudva a memókérdés, a Corsairt meg vagy beteszed a fiókba tartaléknak, vagy eladod apróba 5-6 ezerért.
Remélem tudtam segíteni!
-
fanti
addikt
válasz
whatnot #32776 üzenetére
Vigyázz!
Ne zavarjon a tipusjel mert az ezüst kit csomagja :
A másik kit meg :
És anno írtam a Corsairnek én is és hadomáltak nekem az IMC feszemelésröl (amit megírtam nekik, hogy már kipróbáltam) és utána a második levelemet meg letojták.....
Úgyhogy vigyázz!
Qru fórumtársnak igaza lehet, hogy a Corsair olyan memókat pakol a hűtés alá, amilyeneket éppen be tud szerezni!
-
fanti
addikt
válasz
whatnot #32766 üzenetére
Szia!
Nekem AMD-s rendszerben voltak ilyen ramjaim :
És bizony hiába egyezett meg mindenféle specifikáció a két kit esetében, mégsem mentek együtt, pedig az IMC emeléstöl a memófeszen át, az 1066Mhz-es működtetésig mindent kipróbáltam........
GA-790XTA-UD4 lapom volt és egy Phenom II 955 (C3)Már csak a fentebbi kérdésedre reflektálok, hátha segít.
-
Regirck
senior tag
válasz
whatnot #32755 üzenetére
Ritkának tartom azért a mostani játékok között is azt amelyik kihasználná a 6Gb-t nem, hogy 8Gb-t. Ma még sztem 4Gb-al vidámman ellehet lenni, ha az ember beéri egy 75% High- 25%Mediummal és nem szerkeszt videót.
Nem vagyok HardCore Gamer így elég lesz nekem. 2-3-4 év múlva meg talán egy új gép és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- 24 gb Corsair vengeance DDR3 tuning ram
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest