- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Curtain
senior tag
válasz
Benhill #62659 üzenetére
Kicsit utána néztem, a mostani ramjaim (2x4gb) 1600 Mhz-en mennek, amiket kapnák szintén 1600 Mhz-esek. Az alaplap leírásában viszont benne van hogy 4 ram modul esetén max 1066 Mhz-en mennének. Játékok esetén mivel járnák jobban? 8gb 1600 Mhz-en, vagy 16gb 1066 Mhz-en?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Benhill #62549 üzenetére
Ahogy fudi mondja a Micron-e magas trfc és laza időzítések. Külhoni beszámolóknál említve van, hogy nem skálázódik jó magasabb feszültségre, így tök mindegy meddig feszeled átlagba 3800 a vége vagy esetleg valami érzelmezhetetlenidőzítésű köztes vagy 4000 mhz-s beállítás, igaz nagyrészt Intelrs beszámolókat nézegettem.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Benhill #62549 üzenetére
4000mhz amdn valszeg csak IF1:2ben fog menni, szóval 3800cl16 a barátod. Amúgy nem az miatt nem bootol sztem, kézzel lődd be a trfc 700at, sztem az a baja, hogy auton alacsony. De nincs értelme 3800mhz fölé menni. Inkább azt megfaragni.
Szerk: edie kb 55-60 foknál hibázik. Nálam 1.45von már anta777hez kellett hűteni. Szóval venti nélkül 1.4v.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Benhill #61412 üzenetére
Általánosítva hamis. Annyi igazság alapja van, hogy a 2x16gb kitek nagyrészt dual rankosak, amiket valóban nem lehet annyira feltornászni, cserébe -200-300mhzel kevesebben is hozzák amit a single rankosok. Viszont létezik 2x16 single rank, lásd micron bdie. Csak sajna leálltak a gyártásával.
-
Lacpac
őstag
válasz
Benhill #60886 üzenetére
A ram oc nem annyi, hogy emeljük a főidőzítéseket.
Van itt még bőven mit állítani....A memória Samsung B-Die, 3800-at simán illene mennie.
Kezdésnek ezt nézd át:
https://github.com/integralfx/MemTestHelper/blob/oc-guide/DDR4%20OC%20Guide.md -
-
Puma K
nagyúr
válasz
Benhill #60532 üzenetére
A számítógép megannyi alkatrészei közül a RAM az egyik ami passzív mivoltából adódóan mindegy melyiket választja az ember, ha sima felhasználásról van szó: bekapcsolod a géped és működjön gondtalanul
Magát a memóriát úgy is 2-3 nagy cég gyártja akik közül valamelyiket teszi rá a többi már kész RAM modult értékesítő cég.
Ha az alaplapod listájában benne van mint támogatott RAM típus, vagy egyik specifikációja sem kiugróan tér el a listában szereplőktől, akkor menni fog az adott alaplapban és procival.
-
Benhill
senior tag
válasz
Benhill #60514 üzenetére
a kis 2x16 3200mhz crucial megy 3800-at is, a B550 lapban. Időzitést kicsit növelnem kell és megy is. Nem értem hogy a Z390-ben nem tudom csak alig életre kelteni.
Nem a B550-es kis gépbe terveztem venni RAM-ot, de ha igy megy akkor lehet hogy meghagyom, jövőben úgy sem árt ha van.
CL17-et ha beállítok biosban, akkor CL18-al indul a gép, de nem jelez semmi hibát, ez mitől lehet?
-
Benhill
senior tag
-
BB9000
senior tag
válasz
Benhill #60504 üzenetére
Memória választáskor nézted az alaplap compatibility listáját?
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FOTÓS beárazás
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vízpart, vakáció és hardverek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- 24 gb Corsair vengeance DDR3 tuning ram
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest