- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Kezdődik az új iPhone SE alkatrészeinek gyártása
- Kamu telefonok
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RVR400 #60598 üzenetére
A90-es van benne. A Te ramod biztosan nem Samu C die IC (annak nagyon nem tetszene az 1.39V szerintem). Viszont szép eredmény!
szerk: és az oc profilokat engedi menteni?
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
fudi2002
Topikgazda
válasz RVR400 #60601 üzenetére
Gdm nagyon sokat tud csalni. Azt hiszed, hogy stabil, pedig nem. Mikor instabillá válik a ram, a gdm visszaront pár értéket, ergo belassít. Általában a gdm stabilnak hitt beállítás.gdm offal memtesztnél összefossa magát 5 perc alatt. Bár amínnyire laz1n hagytál mindent, ez gdm offal is jó lesz. Gyakorlatilag xmp értékekkel fut, amit 1.4von az edie simán visz.
Jóval többet hoz: [link][ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz RVR400 #60606 üzenetére
Korábbi mérésem: [link]
Kicsit komplex dolog a ram tuning, pláne eme platformon. Azok az értékek amiket itt látok, simán abból is adódhatnak, hogy a vsoc/vddg túl sok vagy túl kevés. Szóval sajna nem elég bíbelődni a ram résszel, az imc is babrálást kíván. Sokszor a procodt is közrejátszik, célszerű megemelni 48 ohm-ra.
A képeden az is látszik, hogy a lapra bíztad a feszek állítását, nem túl jó 5let. A vsochoz képest a vddg ajánlott értéke vsoc mínusz 0.05v. Nálad a vsoc 1.0375v ehhez a 1.047v-os vddg társul aminek kb 0,9v körül lenne a helye. (minden lap ezt csinálja amit eddig láttam, sajnos...)[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
Topikgazda
válasz RVR400 #61380 üzenetére
Téves. A win11nél lehetett gyengébb cache értékeket látni. Sokszor volt kérdés ez a topikjában.
Kuksold meg a régi konfigom l2 cache értékeit!
[link] Akkor az lenyomta a rohadnagy cache-el rendelkező 3Dt? Nem nyomta, segítek.[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
Topikgazda
válasz RVR400 #61382 üzenetére
Nekem nem kell bemutasd az 5900x-et, eleget használtam.
Amire céloztam, hogy az L2 cache értékeimmel elvileg lealáztam volna a kolléga 3Djét is, aztán a valóságban messze nincs így. Azt ott win10el mértem és régebbi aidával.
Amúgy a win11ből is van több verzió(nagyon nem mindegy, nagyon nagy különbségek voltak köztük sajnos teljesítményben) és az aida mérőprogramból is. Írtam is, hogy nem jó, hogy külön verziók eredményeit hasonlítgatják.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- iOS alkalmazások
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...