- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V2 - origami
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
RVR400 #61382 üzenetére
Nekem nem kell bemutasd az 5900x-et, eleget használtam.
Amire céloztam, hogy az L2 cache értékeimmel elvileg lealáztam volna a kolléga 3Djét is, aztán a valóságban messze nincs így. Azt ott win10el mértem és régebbi aidával.
Amúgy a win11ből is van több verzió(nagyon nem mindegy, nagyon nagy különbségek voltak köztük sajnos teljesítményben) és az aida mérőprogramból is. Írtam is, hogy nem jó, hogy külön verziók eredményeit hasonlítgatják. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
RVR400 #60606 üzenetére
Korábbi mérésem: [link]
Kicsit komplex dolog a ram tuning, pláne eme platformon. Azok az értékek amiket itt látok, simán abból is adódhatnak, hogy a vsoc/vddg túl sok vagy túl kevés. Szóval sajna nem elég bíbelődni a ram résszel, az imc is babrálást kíván. Sokszor a procodt is közrejátszik, célszerű megemelni 48 ohm-ra.
A képeden az is látszik, hogy a lapra bíztad a feszek állítását, nem túl jó 5let. A vsochoz képest a vddg ajánlott értéke vsoc mínusz 0.05v. Nálad a vsoc 1.0375v ehhez a 1.047v-os vddg társul aminek kb 0,9v körül lenne a helye. (minden lap ezt csinálja amit eddig láttam, sajnos...) -
fudi2002
Topikgazda
válasz
RVR400 #60601 üzenetére
Gdm nagyon sokat tud csalni. Azt hiszed, hogy stabil, pedig nem. Mikor instabillá válik a ram, a gdm visszaront pár értéket, ergo belassít. Általában a gdm stabilnak hitt beállítás.gdm offal memtesztnél összefossa magát 5 perc alatt. Bár amínnyire laz1n hagytál mindent, ez gdm offal is jó lesz. Gyakorlatilag xmp értékekkel fut, amit 1.4von az edie simán visz.
Jóval többet hoz: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple asztali gépek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest