- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mystic
tag
válasz
fgordon #21407 üzenetére
Szerintem is lehet itt is korrekt eladótól számlával vásárolni.
Ami pedig a garanciát illeti saját tapasztalatom, hogy van olyan eladó, akitől az alaplapomat vettem tavaly év végén és mivel hibás volt felhívtam. Legnagyobb meglepetésemre azonnal cserélte, így 2 nap múlva ott volt a kezemben az új deszka.
Persze azt nem tagadom, hogy van, akivel vigyázni kell, de ugyanez lehet egy kiskernél is! -
SirKero
őstag
válasz
fgordon #21357 üzenetére
Hali!
2008 elején március-április vettem a memóriákat újonnan. Akkor ez így jó ahogy van műxik rendesen?
DIMM1: Kingmax KLED48F-A8KI5 ]Memória modul tulajdonságai:
Modul neve Kingmax KLED48F-A8KI5
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 1 GB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések:
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) -
diegho
nagyúr
válasz
fgordon #21344 üzenetére
már a kollégák leírták a lényeget, érzem többször a memória hiányt és mivel egyre több dolgot futtatok egy időben a gépen, ezért szükséges lesz a 4gb memória, amit pedig 64 biten tudok kihasználni. Tudom van 64 bites xp is, de minek vegyek meg egy 64bites xp-t (ha kapni egyátalán) amikor, ha megveszem a Win7-et és netán nem jön be, ingyen vissza tudok majd váltani XP-re.
-
-
Kraptor
őstag
válasz
fgordon #21344 üzenetére
Ezzel még egy éve egyet is értettem volna, de manapság már egyre több program (nem játék, hanem munkára való pl Autocad, Photoshop,etc) jelenik meg ami ténylegesen már hasznát veszi a jóval több ramnak és a 64-bitnek. És azért a Vista 64 jobban sikerült mint az xp 64, több/jobb a támogatottsága driverek terén.
-
diegho
nagyúr
válasz
fgordon #21337 üzenetére
én novemberig kisker voltam, 2*1giga kingmax 1170 5-5-5-18@1.9V-om van most és került 5k-ba több, mint 1 éve. Amúgy az ár nem fontos, ha lenne 3-3-3-8as 800-as ram, ami ezt 1.8V-on tudja és ez kerülne 40k-ba (2*2GB) akkor szinte biztosan megvenném. Kingmaxot viszont biztosan nem veszek 6-6-6 időzítéssel, mikor nekem inkább cl3 kéne 800-on.
-
Hooper
őstag
válasz
fgordon #21275 üzenetére
A PS lassulása csak ram hiánya miatt valószínű?
c2d 3600Mhz (9*400Fsb) már megkéne hajtania gondolom.
4x2t hogy tud lekezelni az Xp? (32bites)
én ugytudtam h max 4Gb memóriát tud összesen (512es a VGA, szal marad 3,5)
Legegyszerűbb nekem a +2x1 lenne.. 2x2viszont optimálisabbnak tűnik, csak akkor el kell passzolnom a régieket, az meg megint macera
10körül tudok most viszont költeni max....a renderelés, filterek alkalmazásának felgyorsítása miként lehetséges? Fsb-t kellene növelni, szorzot meg annyival vissza? vagy ez hülyeség?
3,600nál magasabb órajelen valamint +fesz emeléssel már nem akarom hajtani.
van akkor értelme az 1066os ramnak?köszönöm előre is!
alap kérdés itt -
Bandi18
tag
válasz
fgordon #21274 üzenetére
Csak én szeretek minőséget venni. És a maga 10 év garijával és jó árával, szuper vételnek tűnt.
. De úgy tűnik hogy megoldódott a gond is, egy másik fórumon segítettek, kiderült ugyanis hogy nem 2.0V-on kell mennie hanem 2.1-en és most már a 3. körben megy a memetest és semmi gond nincs vele. Kopp...Kopp
-
mh197
őstag
válasz
fgordon #21258 üzenetére
Lehet, hogy gyorsabb lenne a gép ramdiskkel, de én inkább mégis jobbszeretném azt a ramot a BIOS által allokált mennyiség közt látni. Na mind1, mert úgy néz ki lapot cserélek, ami a 8 Gb-ot is támogatja, és ott már nem hiszem, hogy gond lesz.
Mondjuk lehet megnézek még előtte egypár BIOS downgrade-et, mivel a legfrisebb van fenn, hátha az megoldja a dolgot.
Azt még mindig nem írtad le, hogy nálad a gépben ha belépsz a BIOS-ba, akkor mennyi ramot lát a gép, mert nekem ott is csak 3,25 Gb -ot lát. És igazából ezt nem érte, hogy hogy lehet ramdiskkel olyan ramot elérni, amit a BIOS sem lát, mintha ott sem lenne ?? -
mh197
őstag
válasz
fgordon #21221 üzenetére
Ezt a ramdisket már olvastam, de nem nagyon nyerte el a tetszésem. Nálad mint látom bevált xp alatt, de nem tudom mi lenne 64 bites vista esetén. A ram tényleg jó árban van, vehetnék még 4 Gb-ot 9k-ért most, és csinálhatnék egy 4,75 Gb -os ramdisket, bár nem hiszem, hogy gyorsítana, mert a pagefile most is "ki van írtva" a merevlemezről, és ilyenkor a szabad ramba teszi úgyis a pagefile-t ha jól tudom. Legalábbis ezt olvastam.
Mondjuk ebben megerősíthetne azért vki, hogy tényleg így van-e, mert a winyókról a pagefile eltűnt, a ramból viszont csak 1,8 Gb-ot használ a gép. Szóval ilyenkor a pagefile megszűnik, vagy a ramba teszi tényleg?Amúgy az tény, hogy azt nem tudtam, hogy a BIOS által allokállatlan ramokat is lehet kezelni ramdisk készítéssel, ha ez tényleg így van?
Nálad nem csak azért tudja kezelni a ramdisk a plussz ramot, mert a 32 bites vista 3,2-őt tud max megcímezni, a bios viszont felismeri a teljes 8 Gb ramot? És az oprendszer által nem, de a bios által felismerten lehet ramdisket létrehozni?
Mert nálam a bios sem ismer fel csak 3,25 Gb-ot a 4-ből. -
jimkindom
csendes tag
válasz
fgordon #21187 üzenetére
Tehát. 3x1 Gb Kingmax 800Mhz
Asus P5bMemory Remap bios Kiakapcsolva, DE ha bekapcsolom akkor a BIOS látja a 3GB-ot, de a Vista feladatkezelője csak 2 Gb-ot ismer fel.
A Vista Rendszer részén is látja a 3 Gb-ot.Megnéztem ott egy két dolgot. Van a rendelkezésre álló teljes elérhető grafikus memória 1503 Mb , de nekem csak 512-es 9600gt-m van!
Szerintem ez itt a ludas mert a 4 gigából levonja az 1503-mat kb ott vagyok hogy 3 gigát sem ismer fel. -
Mankó
veterán
válasz
fgordon #21167 üzenetére
Gondoltam, hogy a Macromedia dolgokat megdobja.
I7 nem érdekel, ebben a válságban meg főleg. Olyanra nem használom a gépet (jelenleg) amiben olyan sokkal jobb lenne az I7. Sztem a mostani gép még jó sokáig kifogja nekem húzni, ezért is gondoltam a 8Gb-ra.
64bites rendszer esetében is ajánlott lenne szerinted a ramdisk, vagy ott már nem kell mert alapból tudja használni a 8gb-t? -
Mankó
veterán
válasz
fgordon #21147 üzenetére
Változó felhasználási körről van szó. Játék, film, zene, de van amikor programozás, sokszor Macromedia termékek, 4-5 egymás mellett.
A mostani ram is kitt, 2*2-es 10 év garral. Sztem mennie kellene, ha 2* 2*2-es kittnek együtt. CSX nem gyárt rossz ramokat, de az is igaz, hogy sosem lehet tudni.
Úgy érzem kicsit el kell méláznom még ezen a kérdésen.
Ha másnak is van véleménye, tapasztalata, please ne tartsa magában! -
kaoszpapja
aktív tag
válasz
fgordon #21082 üzenetére
vannak progik amik jobban szeretik a kisebb késleltetést, de játékokban köztudott hogy a nagyobb órajel dominál.
az se mindegy hogy arányaiban mennyi a mhz a külömböző cl értékek közt, de nem azt mondom hogy olyan egetverő a külömbség, de azért valljuk be jobb a csx késleltetése és olcsóbb is neki, ettől függetlenül a kingmax még mindíg a legjobb ár\érték arányú ram és lehet hogy csak azért olcsóbb neki a csx mert a kingmax abban a boltban irreális drága és még azt is tegyük hozzá hogy azért a csx is eléggé megbízható ram.
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz
fgordon #21073 üzenetére
pont az hogy olcsóbban tudja venni
egyébként nem mondtam hogy rosszak a kingmax-ok sőt a legjobb ár érték aránnyal bírnak, de ha 1066-osat vesz akkor nagy a valószínűsége, hogy az cl6-os lesz, viszont a csx cl5 és ha olcsóbb is akkor egyértelmű
hol veszed a kingmaxot hogy élettartam gari van rá?
-
Chaser
legenda
válasz
fgordon #21017 üzenetére
Nem feltétlen igaz, a bolt ahol szoktam vásárolni 2x2GB geil BD-t 13.5k-ért árul, 2 gigás kingmaxot meg darabját 5.5-6k-ért, azokra 3 év gar van, a geilre 5, innentől kezdve ha nincs tuning akkor is geil ebben az esetben. Egyre kisebb a szakadék árban a gyártók között, kivétel a speckó ramokat, amik csak tuningőrülteknek kellenek. Kingmax viszont általában tényleg jó, én mindig belenyúltam
Nagy neveket megszégyenítő tuningot tudnak a 2 gigás 800-asok általában. Jóval több áramfogyasztás meg ram tuningnál nem lesz, valamennyivel több az oké, de a tápot mindig kifelejtik, a legtöbbnek max 80%-os hatásfoka van, és azt is 40% körüli terhelés fölött tudja, vagy még föntebb. Ergo ha vkinek nincsen 80+, neadjaég' 85+ tápja, gyakorlatilag semmit nem nyer vagy veszít fogyasztásilag, ha tuningolja a ramot, de jó táp esetén se számottevő a fogyasztáskülönbség, nem 2.4-2.5V-os értékre gondolok, átlag 2.1-re, amivel használható dolgokat lehet elérni pl kingmaxnál és BD-nél is.
-
-
CHIPman
nagyúr
válasz
fgordon #20979 üzenetére
Márminthogy 1110 CL6? Nekem 1.8V-on (valós 1.78 kb.) az enyém el se indul 1066 CL6-on
, 1.85-ön hajtom most 1020 CL6-on.
@rocciax: gondolom Q9300-ad van. 400FSB mellett mehet max szorzón 3GHz-et kereken. Jól gondolom?
Ebben az esetben 1066-on nem tudod hajtani a ramokat. Csak úgy lehet megoldani, hogy 1.25-ös(Gigabyte lapoknál 2.5-ös) memszorzót állítasz be, így 1000MHz-en fognak menni a RAM-ok. -
04ahgy
nagyúr
válasz
fgordon #20497 üzenetére
Ősember nem véletlenül jutott oda a RAM-bazárjával, ahova. A legminőségibb, itthon gyakorlatilag beszerezhetetlen tuningramok kaphatók nála. Azért éri meg ott vásárolni. Továbbá a kedvező ár is mellette szól.
Másrészt, aki nem tud egy-két giga kommersz RAM-ot venni, majd nagyon kicsivel kevesebbért a gariztatás végén eladni, az tényleg ne adja fel a papíros garit... Az az ember ugyanis lusta, kevésbé életképes a hardverpiacon.
Egy jó minőségű micron chipet, ami ezeken van, pedig 2,4V-tal is nehéz kinyírni, ráadásul ezeken a RAM-okon a hűtés minden esetben kitűnő.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
fgordon #19310 üzenetére
Nah. A legjobb a szinkron hajtás, ekkor az arány 1:1. Minél nagyobb az eltérés ettől, bármelyik irányba, akkor a chipset a memóriát és a procit várakoztatja, és az elméleti maximumnál a lassulás nagyobb mértékű, mint 1:1 hajtás esetén. Tehát, az ideális neked: kisebb szorzó mellett 533MHz FSB, és ekkor tuning nélkül fut az 1066MHz-es memód 1066-on. A legkisebb időzítést állítsd be. CPU-nak 6-ig le tudod venni a szorzóját, ideális tehát a ~3700MHz-et adó 533*7 beállítás. Mondtad, hogy azt kb. alapfeszen is viszi. Így a legtöbbet tudod kihozni a rendszerből.
Azért látja csak 800MHz-nek, mert kompatibilitási okokból azt tárolták bele. Pl. egy CMOS reset után így csak 800-on megy majd, mert automatán azt ismeri fel. kevesebb a hibalehetőség, és manuálisan átállítható 1066-ra.
HGyu
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
fgordon #17901 üzenetére
Hű apám te aztán jó fáradt lehecc
A csajom kidobott a picsába... már 3 hónapja és még most sem hevertem ki szóval felejtős ez a rész. Pedig az összes zsetonom a nyáron közös nyaralásra költöttem.
A sulit is ott kellett hagyni de ez is hosszú történet szóval egyedül maradt a munka uh legalább ezt a kis örömöt hagyd meg nekem. A PC legalább nem hagy ott ha kicsit hisztis vagy és eltűr bármikor. Nézd meg a mostani gépem az adatlapomon nem egy mai darab. Amúgy meg tudod ki akar villogni. Csak játszani akarok bele a világba, amíg megint össze nem szedem magam és az, hogy izzadok érte az legalább valami célt ad, amiért mehetek előre és csinálhatom. Szóval nem arról van itt szó, csak 1024be megy a nídforszpíd és az nekem kevés.
-
Neoteric
addikt
válasz
fgordon #16956 üzenetére
ittvan mellettem direkt a ház nyitott oldallappal és megy minden.
és mondom, a kingmax ramokkal hibátlanul elindul, csak az oczkkel nem...
de ua ezt eljátszotta egy hete kb, akkor vhogy elindult, leformáztam a gépet, újra raktam vindózt és ment tegnap estig.
mellesleg szintén ezt játszotta a micron ramokkal is, de azokkal 1x-se indult el.
viszont havernál mentek szépen..szal nemtom h most a lap a szar v a ram, v mind2. meg azt se hogy hogy lehetne orvosolni a problémát.
kikéne próbálnom másik gépbe az oczket, de most erre perpill nincs lehetőségem, szal majd csak hétfőn tom. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
fgordon #16948 üzenetére
#16905: Nem semmilyen hátrány nem ér, stabil lesz. Kb olyan mintha lenne egy autód ami 200-al tud menni de te csak 130-al mennél vele max.
Dual Rank a kétoldalas modult jelöli (tahát a nyák mind a két oldalán vannak memória chip-ek). Értelem szerűen a Single Rank az egyoldalas modult jelöli.
Low Profile = belépőszintű
Igen a chipek számát, de összefügg az egyes chipek tárkapacitásával.
Pl: 1GB-os ez is: 16 M x 8x 8, (ez Single Rank) meg ez is: 32 M x 4 x 8 (ez meg Dual ugye).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Mazda topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Videó stream letöltése
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fali konzol lapos tévékhez
- További aktív témák...
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest