- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
Mirman #10611 üzenetére
Az alábbi oldalakon a legtöbb Pentax bajonettes és sok M42, ill. más végű objektívről van vélemény, általában digitális vázon készült képekkel együtt:
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/
http://www.pentaxforums.com/userreviews/ -
Colonel993
senior tag
válasz
Mirman #10611 üzenetére
K30-at vegyél inkább...
Manuál üvegek terén, HA nem veszel szart... akkor nem lesz szar képe
Gyakorlatilag a nagyobb gyártók se nagyon cserélték az objektívekben az üveget másra mint régen... sőőőt régen se volt nagy kunszt optikai üveget csiszolni (max egy apokromatikus ragasztott lencse egységet, illetve aszférikus lencséket).
Legfőbb változások inkább a bevonó rétegeket érintették, illetve ezen lencsék szenzor irányába néző részét történő bevonatolását... mert a szenzor lapka felülete tükör fényes, és jobban visszaveri a fényt.. ez különböző anomáliákhoz és főképp kontrasztvesztést okoz.Ez egy Helios 44M-4 -el készült...
Igaz, kivételes darab, válogatott példányokból... de nem nagy kunszt találni egy Chinon 50mm 1.7-et vagy egy SMC Pentax M vagy A 50mm 1.7 -et.Nézz szét ezen albumomban, a legtöbb Sample képet ide lököm fel... többnyire manuál üvegekkel készült képek amik szemléltetik, hogy milyen üveg vételen érdemes elgondolkodni
-
andris1602
aktív tag
Ha van rá keret, többre mész vele, mint a 18-55el, talán a képminősége is jobb, és szintén vízálló.
(én is azzal vettem volna, de nem volt rá még +60am)
tbs: már eladtam
amennyiért vettem
fi:zi'k: enni nem kér, csak a pókokat zavard el
mi lesz amúgy a felszereléseddel? megmarad?
a vakummal vagyok most így, nagyon jó, tetszik, csak ritkán kell
-
tbs
addikt
Nekem egy K5IIs + 18-135 kitem "lett", és vállalható az obi. Kicsit korábban írtam róla, de a legfontosabbat megismétlem: ua. a "baja", mint a kis kit II-nek -> annyira éles a közepe, hogy amiatt az átlagos széle zavaróan "homályos". 16-50 mellett szokom, hátha marad.
(Még1 -> a nagylátó végen látványosan torzít.
)
-
andris1602
aktív tag
Ha elfogadsz egy jó tanácsot, először maradj a kitobinál (a 18-135 is elég drága), és ha már felmérted, hogy mire kell a gép, vegyél felfelé/lefelé valamit. Én egy fél éve vettem gépet kb, és még az előtt lecsaptam egy jó 55-300-ra, mielőtt a váz meglett volna, mert olvastam, hogy milyen jó. És jó is, csak rájöttem, hogy nem madarászom, és szökőévben egyszer fotózok olyan témát, amihez kell.
-
sasa134
addikt
Nézd, ezt neked kell tudni. Alapvetően az a helyzet, hogy az ember egyből akar mindenre megoldást.
De nem kell ezt elkapkodni. Te fogod tudni, érezni, mi az a tartomány, ahol fotózol. Ahol jól érzed magad. Tanulni jó a KIT, az 50-200-as tele lehet, hogy nálad maradni fog, mert csak ritkán tekersz 50mm fölé, akkor előkapod. Tisztában kell lenni az értékével ( kb20-25k használtan max), és akkor tudsz dönteni. Nem hibába kerül ennyibe, míg egy 55-300 kb 3x ennyi.
Nem rossz üveg, sőt 20k-ért igazából korrekt vétel.
A Kit-nél nem szokott az ember megmaradni, látni fogod a korlátait.
70 2.4-et meg korai venni szvsz. Mert ha nem sikerülnek a képeid, azt fogod hinni, hogy kidobtàl egy csomó pénzt. Én vennék egy K50/K500-at a 18-55-tel meg egy 35/2.4-et. A fix megtanít komponàlni, a 18-55 meg megmutatja, melyik gyutàv fekszik, melyik irányba kell fejleszteni a cuccot. -
sasa134
addikt
most biztos megvernek, de azér az 50-essel is lehet portrézni...(ekv 75mm), csak rövid..Cserébe másra is lehet használni, beltérben szűk lesz, de kreatívkodni utcára nagyon izgalmas cucc.
Amúgy: DA 70 2.4 limited (rengeteg pénzért 77mm f1.8 Ltd), FA 100 2.8, Tamron 90 2.8, DA 50-135 2.8 (pénz kérdése..)
-
albertz
csendes tag
Akkor K-50 vagy K-500 kezdő váznak tökéletes!
2db kit obival (18-55, 50-200) 165.000.- most.
A maradék pénzből meg vegyél még két használt, jó minőségű objektívet arra a célra, amire főként használni szeretnéd! 17-50 tájképekhez, valami fixet makróhoz, portréhoz...
Ezzel el leszel egy jó darabig. Túl sok objektív sem jó, ha van, mert úgysem fogod őket használni! Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Korábban sok objektívem volt, most összesen van 5db, abból aktívan használok kettőt...
Egy jó táska sem árt, amivel magaddal viszed a cuccost, abban elfér a váz+felszerelt objektív s még 1-2 obi. Persze vannak nagy hátitáskák is, azok viszont kényelmetlenek. Ajánlom a Lowepro Slingshot termékét, alapvetően hátitáskaként hordható, de pillanatok alatt elő lehet belőle kapni a gépet...
-
_csocso_
senior tag
Szia! Szerintem se vegyél újat, fölösleges pénzkidobás, én is ha tehetem kevéssé használtat veszek. K5 II egy igen jó gép, még ma is megállja a helyét, ebayről biztos találnál jóval olcsóbban mint újonnan akár objektívvel is ( én is onnan szereztem ). Azért írtam ebayt, mivel itthon nem túl gyakran hirdetnek, de ki lehet fogni. Ha újat vennél, akkor pedig a K30 valóban a legjobb, és legolcsóbb váz amit még kapni lehet. Igaz most a Pentax 16Mpix-es gépei lefednek elég sok igényt, a K30 kifutó, még lehet kapni, időjárásálló, az hogy nem tud 51000 ISO-t, sztem sose használnád, max kipróbálnád, hogy olyat is tud.
-
Gépészjanek
csendes tag
Szia!
Lehet, hogy egy kevés expos használt vázat kéne nézned (Kx, K30, K5...) és ~100-150 ezred maradna objektívre. Azért abból elég sok mindent össze lehet szedni.
Új gépben szintén a K30-at javaslom, szerintem egy 17-70 (Pentax, Sigma) obi is elég jó hozzá. Ha később kéne egy tele akkor az 55-300-as Pentax-ot javaslom.
De az index-es topiban is érdemes kérdezősködni, ott is szívesen segítenek:
[link]Egyébként új K30 + két obi:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest