- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Ha Agent kollegát nem érdekli a dolog, engem igen.
Viszont elkelne egy kis oktatás: Attól, hogy nem tud P-TTL-t, csak TTL-t (egyáltalán elővillantás nélkül hogy mér fényt?) ez mit befolyásol?
Teljesítményét csak manuálisan lehet állítani?
2. redőnyre szinkront csak Canonnal, Nikonnal tud? -
Slowman
aktív tag
A fejlődést arra értettem, hogy teljes képkockára csinálták meg (gondolom akkor az előző csak APS-C re volt gyártva
). Tehát nem arra, hogy egy új köntösbe bújtatott időjárásálló, Limitedes kinézetű obit idedobtak. Remélhetőleg nem csak azért csinálták 24x36-osra mert az olyan jó poén lenne, hanem ezután vélhetően egy sor nagyobb volumenű újítás, fejlesztés fog még következni. Én erre értettem és ebbe bíznék, no meg az állítólagos jól-árasított termékekkel feltöltött webshopba
.
-
hunbi
tag
"Már a legelső filmes 100/2,8 is ugyanaz volt optikailag mint a többi,
valószínű hogy ez is az lesz. Némi módosítás szokott lenni, de a felépítés
ugyanaz"Hát nem tudom honnan számítunk valamit "más"nak, úgy értem végülis mindegyik egy gyűjtőlencsére egyszerűsíthető "üvegdarab"
... De pl míg az A100/2,8 7 különálló elemből tevődik össze addig az FA 9 elem 8 csoportban, és állítólag ugyanezen elrendezés áttervezett variációja van a DFA100/2,8 ban ami a szóban forgó obiban is lesz -állítólag- Valmint az utóbbi DFA ban lekerekített rekeszlamellák lesznek.
Persze ettől még lehet, hogy a gyártási szórásból eredő különbség jelentősebb lesz mint a tervezésből fakadó...
-
Mercutio_
félisten
Most tényleg nem érted, vagy ittál?
Autós példánál maradva: Belerakhatsz egy kocsiba úgy is 200eKM-et, hogy csak sztrádán jártál vele, és úgy is, hogy cementet szállítottál vele, és levezényeltél 15 felújítást, netán nagybani zöldségpiacoztál
DSLR-t is használhatsz pl. stúdiófotózásra műteremben (az én K20D-m első 14ezer expója pl. ilyen körülmények között esett meg) és fotózhatsz vele hóban-sárban raftingoláson, rallykon, füstös kocsmákban, füstgépes sörlocsolós partykon.
Szerinted a kettő között nincs különbség?Slowman: Bocs, összekevertelek valakivel, úgy emlékeztem Canon 30D-d van
De azt, hogy 3 éves gép 30ezer expóval kemény igénybevételen ment át továbbra is vitatom.
*ist DS-emben volt 15ezer expó amikor vettem, 29ezer amikor eladtam, azóta eltelt 2 év és még mindig használják iparszerűen tárgyfotózásra, szóval saccperkábé 100ezer expónál jár.
K10D-mbe másfél év alatt tettem emlékeim szerint 32ezer expót, azóta sincs semmi baja.
K20D-met fenti expószámmal vettem át első tulajától úgy, hogy nem hittem el, hogy nem új a gép olyan volt még a szaga is, nembeszélve az állapotáról.Egyik fórumtárs eladta a gépét, (talán K100D volt?) 200ezer
feletti expószám van benne, szóval ez nem Canon 40D, meg 300D
-
-
Eredetileg úgy volt.
Pentaximaging.com-on azt írja, hogy új firmware-rel a K100D is kezeli az SDHC kártyákat. Szerencsére... Bár jelenleg nem látom értelmét 2GB-nál nagyobb kártya használatának. Kettőt-hármat tart magánál az ember, aztán lehet cserélgetni.Version 1.01: Support for SDHC memory cards.
Version 1.02: Improved support for SDHC memory cards.Viszont nem tudom hol lehet megnézni milyen firmware van rajta.
-
Darkness1
aktív tag
Amikor a vázat vettem, akkor mintha mutatták volna a BG 3-at. Annak talán van fókusz gombja és energiaforrásnak hely. A memkártya meg a távirányító helyről nem tudtam, de nem is igazán kellene.
Elég sok álló képet csinálok és nem jönne rosszul. Esetleg valami független gyártónak van helyettesítő modellje, ami működik is?
-
Slowman
aktív tag
Akkor mindenképp az eredetit veszem. Köszönet!
Még egy kérdés valakinek tapasztalat [ezzel] a céggel/bolttal?
Elég fura nekem, hogy alacsonyak az áraik. Láttam már ilyesmi boltokat és azokra sokan azt mondták, hogy - áhh az felejtős mert nem éppen garanciális amit ott veszel csak egy "alibi gari-lapot" kapsz mert szürkeimpor meg hasonlók. Aztán ilyen helyen nem szívesen hagy ott az ember sok pénzt. Mert olyan ami nem romolhat el azt megveszem (derítőlap, ernyő egyebek) helybe szemrevételezésalapján, de objektív stb amikre azért nem baj ha van garancia, inkább nem rizikózok. -
Szten Márs
nagyúr
-
Darkness1
aktív tag
A 28-75-ről írta az egyik ürge valamelyik fórumon, hogy az övében valamelyik lencse elmozdult intenzív használat közben. Azt emlegette, hogy a műanyag kivitel miatt nem való olyannak, aki intenzíven használja.
Szóval, milyen az építési minősége? Tudsz esetleg egy-két, eltérő gyútávval készült képet küldeni?
-
macskajancsi
aktív tag
szóval akkor csak a régebbi gépekel való kompatibilitás miatt hagyták meg a blendegyűrűt?
meg hogy M módban lehessen így is fotózni digit vázakon.egy értelmét látom digit vázon: ha zölddel mérek fényt, akkor ugye elmozog a blende. de így ha betekerem mondjuk fix f8ra, akkor kvázi kapok egy A programot kézi fényméréssel. viszont ekkor már lehet tekerni ízlés szerint alá-fölé az időt ( így az expót) kézzel.
van ezen kívül más, amire k10d vázon lehetne értelmesen használni ezt a blendegyűrűt?
(az előző információk alapján szerintem nincs, de hátha...)
-
Agent87
aktív tag
aham.
hát nem tudom én azér kipróbálnám mennyit segít egy svenkelésnél.Meg nézegettem a k10d-t hogy váltanék a k100d-ről minden tökjó lenne de az nem tetszik hogy nem AA-s akkuval müxik. Ez csak engem zavar? Van 1-2 garnitúra most ha vennék akkor gondolom meg csak 1 jár hozzá abból meg legalább 2 kell.
-
Haris1
tag
Az alap gyári mattüveg más típus: K10D/K20D Natural-Bright-Matte II/LF80; K-7 Natural-Bright-Matte III/MF60. A pentaprizma is más, a kereső képmérete egy parányit nagyobb...
Egyébként elismerésre méltó, hogy a Pentax DSLR gépeknek viszonylag nagy keresőképük van.
Érdekességként és közelítőleg a keresőkről (cm2):
4,99* C 1Ds MarkIII (FF)
4,73* S A900 (FF)
4,18* C 5D MarkII (FF)
4,04* N D700 (FF)
3,29* N D300
3,21* O E-3 (4/3)
3,09* P K-7
3,04* N D90
2,97* P K20D/K10D /Samsung GX/
2,94* N D200/D80 /Fuji S5Pro/
2,73* S A700
2,71* C 50D/40D
2,47* C 30D/20D
2,46 P K-m/K200D/K100D
2,43* O E-30 (4/3)
2,29 S A100/A2xx
2,24 C 500D/450D
2,15 N D3000/D60/D40x/D40
2,05 N D5000
2,02 O E-620 (4/3)
1,95 C 1000D
1,86 O E-520/E-510/E-450/E-420/E-410 (4/3)
1,82 S A3xx // *pentaprizmás
(A Dpreview-n kicsit módosítgatták az adatokat, nem mindenhol számoltam újra a régi táblázatomat.) -
Degeczi
nagyúr
a kereső nagyítása és mérete nem azonos a lefedettségével: 100% nézetet éppen adhatna egy kicsi kereső is
vagy pl. a régi Nikon D2 széria 100%-os keresőnézete vmivel kisebb, mint a D80/D200/D90 95%-os nézetet adó képe
mindenesetre profi gépekre valóban jellemző
amatőr használatban nekem sem fontos, mert gyakorlatilag nincs olyan képem, amiből ne lehetne vágni (részben mert kézből megy szinte mind, részben mert pl. szeretem a monitorok 16:10 arányára vágni amit lehet), azon a hangyányi többleten így nálam semmi nem múlik -
bwoay
nagyúr
erről meg az a jóember jut eszembe, akivel nemrég futottam össze:
rendszeresen jár esküvőfotózásra (mármint hívják - dolgozni, nem csak
arrafelé őgyeleg). ő pont azt mesélte, hogy ilyen munkára mennyire
nem vált be neki a D40x (D60 tök ugyanez), mert egy csomó beállítást
nem ért el a vázon, arra meg nincs idő, hogy menüben túrkáljon utána.
vett is gyorsan egy D300-at
na, ezt csak jól közbevetettem, ha már offolunk -
ottkar
addikt
Az 58mm-es Helios eleve lágyabb rajzúra lett tervezve mert portréobjektívnek készítette a Voightlander cég. A ruszkik csináltak egy élesebb rajzú változatot a Kiev gépekhez 2/50 mm-est.
A Pentacon drezdai optika nem olyan jó mint a Pancolar pld ami jénai. A leggyengébb német optikák a görlitziek, azok voltak régen az olcsó optikák.
(persze fenáll hogy a szétszedett optikában egy lencsét fordítva tettek vissza az sok optikánál előfordulhatott.) -
Cassidey
senior tag
igen, azok valoban alexposak, nalam sokszor alexpozott a K10D es most csak ezek a kepek voltak keznel. azert ezt meg fellehet huzni a megfelelo expora kulonosebb veszteseg nelkul, de nyilvan az eredetit tettem fel, amugy nem lett volna ertelme.
amugy nem nagyon ertem ezt a hsz-t, pont arrol irtam, h nem latom ertelmet csak emiatt valtani, mert nem jobb annyival a cmos mint vartam, eszemben sincs senkit meggyozni. Szten irta, h szivesen venne par kepet, nekem meg volt epp idom feldobni a megfeleloeket.
-
Allien
veterán
Igen, én is filózgatok, mit-, merre kellene lépni, ha majd úgy alakul. Ami szükséges lenne, az a 300mm, és a makró funkció. De mivel van M42-s alakítóm, ezért valszeg azt csinálom, hogy veszek egy régi manuális obit (ha találok, és lesz rá pénzem) 300mm-s fixet akár. Makróra megteszi egyenlőre (majd) közgyűrü, meg a DRC250 raynox.
-
Hooper
őstag
Szép és jó, de tényleg csak azok közül tudok választani amit írtam (Metz 36 C2, Soligor 340DZ, Sunpak mz440)... vagy max jegelem a vaku vásárlást, bár ha később több cash összejönne, akkor meg új obiba fektetnék,szóval drága vakum így sose lesz
-
Allien
veterán
Ha jól tudom, Ők (sem) nem gyártanak vakut, csak átcimkézik.
Ergo, talán érdemes ezzel össze vetni:
SoligorPersze, vannak külömbségek, mert a kulcsszámot is másképp adták meg, de elképzelhető, hogy a kettő ugyan az.
Esettleg, a Mcgoat megtalálta a kínai "gyártót", és egyenesse tőlük rendelte, és átcimkézett.
Ja, mégsem teljessen ugyan az, A Mcgoat kisebb méretben is. De ettől még valszeg a gyártó ugyan az. Akkor meg inkább talán a Solgor, bár, ahoz valszeg nem lesz magyar nyelvü tájékoztató.
-
-
Mercutio_
félisten
Izé, kisfilmest akartam írni, csak már nemtudom hol áll a fejem
A lényeg, hogy illene ebben az árkategóriában (is) tartani a szintet és egy picit előre gondolkodni, ugyanis, 1-2 éven belül kénytelenek kijönni a nagyobb érzékelős géppel, és akkor majd ott állnak szinte obipark nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Óvodások homokozója
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest