- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Ja olyan nincs, tendenciák viszont vannak.
17-70-es Sigmám van, imádom, de attól még tény, hogy gyakoribb a Sigma termékek között a problémás, mint mondjuk a Pentaxoknál.
Chinon 1.4-es obit nem azért kapkodják el, mert annyira jó, hanem mert a legolcsóbb fényerős fix ami pentaxon is jól használható.
inzsenier: Hümm, mostanság elég sűrűek a napjaim, de néhány héten belül szerét ejthetnénk valahol.
Ha tbs felbukkan lehet, hogy téged is elinvitál a jövőheti obipróbálgatásra -
Mercutio_
félisten
Ez baromság.
Csak mert, a te kitobid egy hibás darab volt, azt képzeled, hogy ez a tipikus, holott már sokan, sokszor leírták neked, hogy statisztikailag a kitobik mezőnyében sem kép-, sem gyártásminőségben nem rosszabb a Pentax kitobi a többitől.Pentax makróból az 50-es a leggyengébb, és azt ne felejtsd el, hogy a gyártási szórás sokkal kisebb a Pentaxnál mint a Sigma obiknál
jeni: Azt a 28-80-as Tamront én felejteném a helyedben, 10-ért adtam el, a 28-90-es Pentaxomat ami nem volt egy nagy szám, de még az is lemosta (szintén analóg gépre készült darab volt)
slowman: Nono, azért mind nikonra, mind canonra van 50/14, 50/1.8-as fapados obi 30 körül, és nem annyival gyengébben mint amennyivel olcsóbbak.
Persze, ha ott téveszt a C/N obi, ahol a Pentax még nem, és ott használod gyakran, akkor lényegtelen, hogy mennyivel olcsóbb a konkurencia, hisz gyakorlatilag használhatatlan -
johnjohn
addikt
Neki ez kell.
Nagyobb fényerejű objektívre gondolt . -
Zoli bácsi
őstag
Igazad van, de valamikor a Nikonnál próbálgattam, nem osztott-szorzott hogy rajta van-e.
Közben fölmászott a rapidra a memóriakártyám tartalma, 39 kép, valamivel kevesebb mint 100 megabyte. Eddig bírták tegnap a Varta R2U akkuk. Közben megjöttek ma az Eneloopok, meg az IPC-1L, ebben tesztelődnek már a VArták. Szóval pár képet lőttem egy parkban, párat a munkahelyemen, kezdik szétverni az épületet, azt akartam megörökíteni, de belülre már nem jutott nafta az aksikból. CSak azért mondom, hogy nem tesztképnek készültek, csak az első csettegetések. És UV szűrő (Hama) volt az obin (Szánom-bánom bűnömet).
Itt vannak a képek: [link]
Ha van türelmetek megnézni, és igazat adtok Johnjohn-nak, akkor elfogadom, hogy ilyen a kitobi képe. Majd lesz melléje másik(ak). -
Zoli bácsi
őstag
Összecsomagoltam, vissza mindent a helyére. Még eldöntöm, hogy elviszem valamelyik nap, vagy futárral küldöm el. Posta nem szimpatikus. Azért nyugtassatok meg, nehogy kiröhögjenek, tényleg hibás ez az obi ugye? Nehogy a futáron kívül még valami bevizsgálást is kifizettessenek, mondván, hogy ez az obi ilyen. Mert én a netes tesztképeken úgy láttam, hogy az enyémmel baj van, a bal oldali lágyulás monitorméretnél is látszik.
Igazából akkor lennék nyugodt, ha az obira külön garipapír lenne, és csak azt kéne elküldeni. Most nem is nézegetek obikat, gondolom kell egy kis idő, míg megnézik a Camera KFT-nél.
Apropó ha jól láttam, nincs is messze a Keletihez ugye? Egy szép reggeli séta lenne.. -
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm, megnéztem, kellemes darabnak tűnik. Az a gond, hogy nekem a nagylátószög hiányzik, legtöbb képemet (eddig) ott készítettem. Még a Nikonhoz néztem obit, ez van Pentax bajonettel is, csak most nem vagyok úgy eleresztve: [link]
Őszintén megmondom, sosem vettem a Vaterán semmit, sőt, egy-két rossz tapasztalat után már vagy 15 éve használtan sem veszek semmit. Ennek ellenére úgy érzem, hogy új dolgokat vásárolva remek érzékkel fogom ki a hibás darabokat. De azthiszem utánanézek ennek a Vaterának, abszolút baráti áraknak tűnnek. Egy 50mm körüli fixre fáj a szívem, meg inkább alatta kellene....
Ja igen, ezekkel a régi obikkal hogy működik a stabi? Itt kell megadni manuálisan a gyújtótávot a gép menüjében?
Nézegettem tegnap a Pentax képeit, még valamire rá kellett jönnöm. Ennyi életlen képet soha nem készítettem, mintha egy csomó képem bemozdulna, vagy nemtudom. Vagy ezzel az obival más gond is van, vagy nem tudok kitartani 18mm-en 1/180-ados zársebességet..... -
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm. Az utólsó mondatod nagyon tetszett.
Kerestem, és találtam 28-80-as obit 9e. ft-os irányárral, abszolút nem veszélyes az ára. Gondolom ez lehet, ugye? [link] Egyébként a Te kitobid is ennyire rosszul sikerült darab volt? Nem tudom, hogyan mehet át ilyen obi a minőség ellenőrzésen, ha van egyáltalán. Közben néztem, az objektív dobozában nincs külön garipapír, csak a váz dobozában van. Igaz, az sincs (még) lepecsételve, a dobozt bontatlanul hoztam haza.
-
Zoli bácsi
őstag
Azaz, nekem is Fülöp szigetek, és Vietnám a származás. Igazad van, nem a gép a hibás, de valahogy az optikán meglepődtem. Attól hogy kitobi, természetes, hogy gyöngébb a drága optikánál. De a régi Nikonomat is kitobival használtam, és nem láttam (látványos) lágyulást a széleken. Nem hiszem, hogy minden Pentax kitobi ilyen lenne, mert akkor, nem dicsérnék annyira mindenhol ezt a II. generációs 18-55mm-est. Meglepődtem a fém bajonetten, a távolságskálán, és hogy nem forog el a vége fókuszáláskor. Persze, már az első tapasztalatoknál írtam, hogy csalódás a képminőség, csak akkor még nem figyeltem, nem néztem meg a képeket, a fényméréssel voltam elfoglalva.
Közben megnéztem, edigitalnal 42e. forint egy ilyen obi. Lehet hogy én gondolom rosszul, de én ezért a pénzért jobb minőséget várok, mint a Canon A530-as mókusvillantóm képei. Mert most úgy nézem a kompakt gyűszűnyi optikája lealázza ezt az obit, a képszéleken biztos, de középen is erős lenne a verseny.
Azért ennyiben nem hagyom, megpróbálom gariztatni. Kezdem érteni, miért veszik a régi optikákat. Akkor még tudtak jó, és tartós dolgokat csinálni... -
Mercutio_
félisten
Nem a giroszkóp, mivel az egy kis alkatrész, aminek a mozgásérzékelés a feladata, de nem akkora, mint mondjuk valami nagy mechanikus cucc
inkább a CCD-mozgást szokták hallani, főleg mivel ezt a hangot olyan Pentaxban is hallani szokás amiben nincs géporientáció-érzékelés (amihez a giroszkóp kell, ha jól tudom
-
Zoli bácsi
őstag
Igen sejtem, majd az új töltővel letesztelem, és meglesz az áruló a csapatból.
Átlagban a képek harmadánál sem vakuzom. A D50-essel ilyen körülmények közt kb 600képet tudtam lőni. Közben keresgéltem a Google-val, elvitt a Pixinfo K200D fórumára, ott valaki azt írta, hogy Eneloop-al többet exponált egy töltéssel. Hát, ez nagyon jó lenne.
Apropó, Te fórumozol ott "Babajaga" néven, ugye? Legalábbis a stílusból arra következtettem. -
macskajancsi
aktív tag
teljesen igaz, én is ezzel szívtam.
megoldás: ha nincs 50mm átmérőjű az objektíved, egy hézagoló gyűrű is jól jöhet. (egy alátét, ami szélesíti az alját)
minél vékonyabb, annál jobb, ugyanis ellenkező esetben elveszítheted a végtelen fókuszállást. ezért jó, ha túl lehet tekerni az élességet a végtelenen, mint pl az 58mm-es helioson.
nekem 0,7mm-es van, aluból, és 2 milka csokiért esztergáltattam a mhelyi portásunkkal... -
bal13
csendes tag
Persze hogy a giroszkóp adja a valós elmozdulást hiszen azért van benne
Viszont ahhoz hogy mennyit korrigáljon tudnia kell a valós fókusztávolságot is, hiszen nem ugyanannyit kell korrigálnia 18mm-re mint 300-ra. Biztos vannak még egyéb bemeneti paraméterei is a korrekciónak, de a kettő legfontosabb az szerintem a giroszkóp mérési adatai (mennyire remeg a gép) és a gyutáv...Amúgy meg az ideális eset hogy SR off és a recipokszabálynak élünk
-
Hooper
őstag
Pont ezt mondom énis, ha lenne egy 70-200L es képminőségű obim, nem sírnék a +100ért, mert cropbol röhögve meglenne
BiriBum: azt azért ajánlotta, mert az egy nagyon jó vaku, bár én Metz 48 at többre tartom, és jobb is, és az is annyi. (mind2n van kismillió beállítás, míg a 36os Metz sokkal egyszerűbb, de a ttl miatt legalább nem csak villantó)
Jeni: markolat nélkül 85, markolattal akcióban 109? 25 a markolat, az nem igen akciós
vagy félreértettelek?
-
iXuf
tag
-
ottkar
addikt
Hú! Képzeld gyönyörűen kisütött a nap kimentem csinálni három felvételt a felbontásra színre a 135-össel de elfelejtettem az élességállítás után szűkíteni a blendén 2,8-on maradt hát kurrvajó ez az optika! Nagyon jó színre, oltári jó felbontásra! 2,8-on is! Igaz hogy a gép árnyékra 1/3000-et napon 4 ezredet exponált. Optikája válogatja hogy milyen lesz a felvétel.
-
Hooper
őstag
Értem, köszi!
Akkor megyek vadászniMégvalami:
Van egy 50-200am is a géphez, érdemes lenne megvenni mellé egy chinon 135 2.8 at?
sok jót olvastam róla (meg a most vett 50es obi miatt megtetszettek a régi fix-ek), amiatt gondoltam rá, h esti, koncertes, kevésfényes, portrés támáknál jól jöhet ez a fényerő, vagy a fix obik képminősége ekkor fókusztávon.
Bár olvastam h F4-töl van királyság, de a mostani telém 135ön F4.5öt tud, láthatóan szebb képet produkál ennél? -
Hooper
őstag
Nem veszek, már vettem egy pentax-M 1.7 50mm-es obit (nincs rajta A állás, rekeszt az obin, fénymérést csak M módban zöld gombbal tud), ezt akarom makróra közgyűrűvel kipróbálni.
Emiatt gondoltam h elég vmi olcsóbb (meg nem is akarok sokat költeni).Illetve: ha olyat vennék, ami átviszi az adatokat, akkor pl közgyűrű + az 50-200as obimmal lehetne vmit kezdeni?
-
Allien
veterán
Azért gonolom, hogy ezek már digitre vannak, csak, a régebbi (K100 elöttiekre), mert külön kezelik/jelölik a digitekre a vakujaikat.
Tehát, le lehet mondani a PTTL-ről, de ettől még relative használhatóak. Habár, a nagyobb tesóra kíváncsi lennék, annyiért olcsónak mondható (37E).
-
Mercutio_
félisten
Nem igazán erről volt szó, hanem a hazai boltok árréséről.
Az pedig nem kicsi, amellett, hogy adott esetben sokkal kisebb pl. a szervízköltségük egy tőlünk nyugatabbra lévő bolténál. (Lásd. Pentax, Canon "mákaszervíz" tevékenysége, ami jobbára a külföldre tölrténő kipostázásból áll, és még azt is néha elsumákolják...)
A bérek is alacsonyabbak, mint tőlünk nyugatabbra, épület bérletidíja se igazán van pariban, ennek ellenére mégis drágább itt minden mint a sógornál...Logikus, hogy ha a szlovákok vehetnek olyan importőrtől, aki olcsóbban jutott a mennyiség miatt egy adott termékhez, akkor ezt a magyar forgalmazó is megtette
Példádnál maradva a Lengyeleknek mindegy ki viszi el a felesleget, ha az árat megadja érte és ha, amint írtad mindenképp szabadulni akartak, mert megilyedtek, hogy a nyakukon marad tuti, hogy nem álltak le morfondírozni azon, hogy "a csúnya magyaroknak nem adunk, csak a szlovák tesóknak" -
BiriBum
őstag
A listaár nem egészen ettől függ. Nagy piac, nagy konkurrencia, csak nyomott árakkal indulhatsz, mert bebuksz. Elég, ha elmész megnézel egy amerikai elektronikai áruházat,minden szent szar van, amiről itthon nem is hallottál. Tiszta bőség zavara.
A másik faktor a vámtörvényekben kereshető, ami szintén komoly befolyást gyakorol az árképzésre.
Többet nem offolok ebben az ügyben, de változatlanul fel vagyok háborodva az itthoni árakon. -
Cassidey
senior tag
koszi.
nem fejtettem ki, nem kiesett a gep a kezembol, hanem nem zartam le a fotostaskam normalisan, kaptam volna fel a vallamra es kibukfencezett a gep.. tudom maskor figyeljek jobban a tepozarra, fogok is..
amugy nem ez a lenyeg, tortenhet barmi, es most is halal ciki volt telefonalnom, h "besz.art a gep, bocs, nemtudok menni.." -
Mercutio_
félisten
Attól, hogy te nem ismersz valamit az még létezik, mint ahogy a fotótechnikai dolgok fejlődése se állt meg ott, ahol néha te gondolod (quick-shift és társai ugyebár
)
jeni: Arról a 6 rétegű üvegről kérdezd garfieldka-t az indexen, ő mindenféle fotóscucc rendelésre történő behozatalával foglalkozik, rengeteg hasznos és valós infója van az e-bay-es cuccokról (is).
Allien: Megfelelő F-értéknél már elég széles a DOF ahhoz, hogy ne kelljen méricskélni, ahol méricskélni kell ott gondoltam arra, hogy ugye térben nem csak vizszintes, de függőleges távolság is van a mérőpont és az adott tárgy adott (élesre fókuszálandó) pontja között és a tényleges távolság ezen 2 oldal végpontjait összekötő egyenes, azaz egy képzeletbeli átfogó
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Lóf*szt érinti mindegyiket, az én K10D-men sincs, az előző *ist DS-emen se volt, és más digi Pentaxokon sincs.
Mivel ez PENTAX topic nem ide való, tedd fel a kérdést a filmes topicban, persze ott a többség tudni fogja, és lehülyéz, hogy miért kell alapdolgokkal tölteni az időt
Na, jóccakát -
ottkar
addikt
És az már csak a gyenge színvonalból következik hogy vászon redőnyzár van, noha azt az expozíciós időkből lehet következtetni. Tulajdonképpen a régi Zenitet betették egy új burkolatba és csak az optikacsatlakozást csinálták menet helyett K bajonettel amivel ugyan a K-s optikákat fel lehet tenni de a gép műszaki színvonala miatt kihasználni nem lehetett. Ezt a gépet az 1994-es Photokinán mutatták be és a futottak még kategóriába került. Gyártani nem tudták sokáig mert nem volt versenyképes, a fémredőnyzáras Kievek is lekörözték.
-
Allien
veterán
Ezt nem értem, persze, szubjektív a fogás. De, MM-ben fogdostam K100D-t, majd késöbb megvettem a K200D-t, és szerintem a K200D fogása még jobb. PONT a kezembe illik. Törlést se értem igaziból, valszeg azért, mert nem volt alkalmam mondjuk 20-30 géppel eljátszadozni. De, eddig eszembe se jutott, hogy nehéz megtalálni egy gombot.
Hiszen (számomra) logikussan van elrendezve, bal alul van a lejátszás gomb, ha törölni akarom, az is ott van felette kettővel (közvetlen felette info gomb, szintén logikussan számomra).
-
-
ottkar
addikt
"Emellett változott a markolat is. Sajnos nem pozitív értelemben. Pedig hogy szerettük ezért a Pentaxot. "
A tesztből való. Van amit nem csesztek el? Hogyan lehet törölni amikor a gombok egy kupacban vannak? A jobb kéz hüvelykujj tövénél. Balkéznél meg semmi. Ez már nem szimpla hülyeség.
-
BEE
addikt
EXIF szerint ez bizony nem manuál üzemmód.
Olyan nincs is a beépített vakunak. Valamit nagyon összekeversz !
Legfeljebb expokorrekciót állíthatsz.BEE
Azt meg ugye te sem mondod komolyan, hogy egy fix erejű villanás
ugyanolyan jó 30 centire, meg 3-4 méterre. ( Tudod ! Négyzetes csökkenés !)
Ha mégis jó az expo, az egyértelműen mutatja hogy működik a szabályozás,
ergo nem manuál a vaku. -
-
BEE
addikt
Nyugodt lehetsz !
A gép pontosan tudja hogy mikor kell beugrasztania a blendét.
Szép is lenne csak úgy találomra.
A hibás képek fő okai lehetnek:
- hibás a blende, szorul, pontatlan, stb
- rossz módszerrel mérsz fényt
- az optika alkalmatlan digitreBEE
Ja és manuális optikával a beépített vaku nem használható,
mert csak P-TTL módban üzemel, és ahhoz kellenek az optikából
kapott beállítási adatok. -
fradigy
tag
jelentem ratekertem, kezikonyvbol kiokoskodtam hogyan fogadtassam el a geppel az obit, jatszottam vele, csinaltam par iszonyatosan szar kepet
rajottem h vakuval nem hasznalhato, de hat ezert vettem, probalgatnija es a hegy meg igy maradt meg bennem, mivel usabol jott a kamera, olyat h bajonett meg stb nem nagyon rogzult. szal nekem K mount
sztenmars, nem tudom, guberalas alatt en emlexem M42es chinonokra is... (ujarolvasva, gondolom a bajonettzaras a kulcsszo a hszedben, es lehet h az m42 nem az, es en irok megint uberbutasagot, szal bocs
-
Mercutio_
félisten
Ne hasonlítsunk körtét almához, sokan tudják, hogy a régi obik minél nagyobb látószögűek általában annál gynegében teljesítenek digin.
Egy 10ezer körül megvehető Pentax 50/2.0, vagy méginkább egy 15 körüli 50/1.7 viszont 2.8-on már szépen rajzol, persze nem makró minőségben, de nem 4X jobb a makró obi DE természetesen jobb, és sokkal használhatóbb is, tehát akinek van rá pénze és makrózik IS annak természetesen jobban megéri, mert a használatiértéke valóban többszöröse egy sima manuálobinaknem véleten, hogy nálam is a 90-es Tamron makró a végcél
-
Allien
veterán
Nem látunk a dolgok mögé. Főleg itt nem (Kelet-EU). Azt meg végképp NEM tudhatod, hogy milyen konkrétumai vannak Thom tesónak!
Nem tudod, kivel reggelizik együtt, kivel megy futni, teniszezni, mittomén. Lehet, hogy TUD valamit, amit NEM mondhat el, csak sejtet. De az is lehet, hogy csak vezettnek minket (pontosabban, a cikk nem nekünk szól szintén).
Ráadásul, engem (minket) nagyrészt nem érint, mert éppen azért vettem Pentax-ot, me csóró vagyok (akkor a közép, vagy FF nagyon nem érint közvettlenül). Engem hidegen hagy, amikor azt mondták, hogy nézzem meg, mekkora a választék a Canon/Nikon-nál, hiszen az is egy része kamu. Másrészt meg amúgy se lesz pénzem sok-sok tuti obira, ergo, fontosabb volt maga a váz, meg a kitobi minősége, mint hogy mennyi VR/IS obi kapható. Nagyrészt ebből fakad az a "nagy" választék, mert minden obinak el kell készíteniük legalább 3-4 féle változatát.
-
somé
őstag
OFF
Na utoljára írok a témában.
Téged megkárosított? Hazudott valakinek? Volt bárki is akit kár ért, vagy felültetett? Valótlanságot állított?
Úgy állítod be, mint egy szélhámost.
De elég megnézni az értékeléseit, és a legutóbbi válaszát a témában. Direkt a kedvedért kérdeztem meg a minap. Az a 2 nap, mielőtt megjegyeznéd... tehát akkor már ködösít, ugye ?
Nem vagyok vele konkrét üzleti kapcsolatban és talán nem is leszek (mail-eket váltottam vele), de az eddigiek alapján a tevékenysége inkább becsülendő, amit az eladó és vevő közötti üzleti és emberi magatartására, hozzáállására értek.
Ismétlem, ez nem "bolt" abban az értelemben, ahogy te gondolod. Kicsit földhözragadt vagy, azon kívül hogy nagy tudásról teszel bizonyságot a fényképezés és annak technikája terén.Mindenkitől sry az off-ért, részemről végérvényesen lezárva a téma. OFF
-
somé
őstag
Na akkor azt linkeld ide, hol, kinek és milyen gépre válaszolta. Mert ezt nem a szóban forgóhoz írta, nem tudom miért ferdítesz. Inkább nézd meg mit válaszolt, filózz még rajta. De az sem számítana ha ezzel is előre áraz, nem az volt a célom hogy álmatlanságot okozzak neked.
-
Szten Márs
nagyúr
Az árára gondolt...
50, mint 50 ezer.
-=Libria=-: "inkább 300as állásban hagyom, mert csökkentésnél erősen látszik az életlenség a képen. "
Hát ezt most nagyon nem értem. Minnél nagyobb a gyújtótávolság, annál kisebb a látószög. Minnél kisebb a látószög, annál kisebb bemozdulás meglátszik a képen. Szóval ez így valahogy nem jön össze, pont fordítva működik a dolog. Max arra gondolhatsz, hogy 300-nál jobban rajzol az objektív, amit végülis akár el is tudok képzelni, ennyire nem ismerem a Fuji 6500-ast. -
Allien
veterán
Mi következik ebből? NEM Te vagy a célközönség!!!
A kisebb kompaktok mellé, a FIATAL tini amcsi/japán/nyugateu-s (orosz, ukrán) kölköknek tuti jó lesz. A fater meg majd megveszi a nagyobb gépet. Ergo, ha Te mondjuk amcsiban élnél, olyan fizivel, és magadnak megvennéd a K20D-t, jobb obikkal (me megteheted, ugye), a kölködnek IS ugyan azt a márkát vehessed, ne kelljen már mondjuk azért venned Canon/Nikon felsőbb kat. géped magadnak, hogy a gyermekednek vehess N D40 / C 1000D-t!
Nagyon le vagytok ragadva a környezetünkel, de, NE felejtsétek el, NEM keleteurópa a célközönség, egyenlőre! -
Szten Márs
nagyúr
Azért csinálták, hogy kisebb lehessen a váz. Ez pedig azért kellett, hogy az egyre olcsóbb és kisebb belépőszintű DSLR vázak mezőnyében nekik is legyen egy hasonló, versenyképes gépük. Bár tudom, hogy te a kisebb vázat nem előnynek, hanem hátránynak tartod, és jómagam is maximálisan így vagyok vele, sokakat mégis vonz a kisebb méret, valamint így a gyártási költségeket, tehát a gép árát is szépen lehet lefelé faragni. Üzleti szempontból abszolút jó húzás volt ez a lépés a Pentaxtól, ki fog ez fizetődni. Nem mellesleg, ha ilyesmivel meg tudja dobni a Pentax a nyereségét, akkor valószínűleg a felsőbb kategóriába, valamint obik terén is többet fog tudni költeni fejlesztésre, szóval inkább örüljünk neki
Max nem mi leszünk azok akik ezt a gépet megveszik
johnjohn:
Valahogy fennt kell maradnia a gyárnak. Lehetne büszkén feszíteni, persze, hogy nem állnak be a nagy valószínűséggel legjövedelmezőbb low-low-low end "gagyik"gyártásába, csak annak éppen azok is megszívnák a levét, akik komolyabb cuccra várnának a gyártótól. Én kifejezetten örülök ennek a lépésnek, valamelyest megnyugtató a Pentax jövője szempontjából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest