Új hozzászólás Aktív témák

• Szten Márs

nagyúr

válasz SeatZola #3274 üzenetére

Úgy érted, hogy Pentax 50-200 vs Tamron 70-300? Fene tudja... K20D-re mindkettő gyenge megoldás, ha pixelszinten nézed a képet, de gondolom a kockázatok és mellékhatások elkerülése végett ilyet nem teszel :D

A Pentax 50-200-a kisebb, könnyebb, kisebb a kezdő gyújtótávja (50mm), ami elég sokszor jól jött már nekem és nem kellett másik obi után kapkodnom emiatt. A 70-300 meg a tele végén hosszabb. Ezen kívül azért elég szépen rajzol az a 70-300, legalábbis árához képest Most vettünk egy Tamron 70-300-at, még a régi, filmeshez tervezett változatot, bár nem hiszem, hogy sok újítás lenne a digithez tervezettben, ha meg igen, nem hiszem, hogy visszafelé fejlődöttt volna - az első tapasztalatok alapján klassz kis obi ez, bár F/8-on használtam végig a majálison, így nem tudom tágabb rekesszel milyen, de így a vártnál kifejezetten jobb eredményt hozott. A Tamron 70-300-asa (a digitre tervezett is) kirajzolja a kisfilmes képkockát, szóval APS-C szenzoron a szenzor az objektív által rajzolt kör középső, legjobb minőségű részét kapja. A tesztek alapján elég magas CA szinttel kell számolni (részben meg tudom ezt erősíteni, már egy nap után is), szóval ez az objektív gyenge pontja - ebben a Pentax 50-200 egyértelműen jobb.

Új hozzászólás Aktív témák