- Vodafone mobilszolgáltatások
- De mennyi az annyi?
- Magisk
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz SeatZola #3274 üzenetére
Úgy érted, hogy Pentax 50-200 vs Tamron 70-300? Fene tudja... K20D-re mindkettő gyenge megoldás, ha pixelszinten nézed a képet, de gondolom a kockázatok és mellékhatások elkerülése végett ilyet nem teszel
A Pentax 50-200-a kisebb, könnyebb, kisebb a kezdő gyújtótávja (50mm), ami elég sokszor jól jött már nekem és nem kellett másik obi után kapkodnom emiatt. A 70-300 meg a tele végén hosszabb. Ezen kívül azért elég szépen rajzol az a 70-300, legalábbis árához képest Most vettünk egy Tamron 70-300-at, még a régi, filmeshez tervezett változatot, bár nem hiszem, hogy sok újítás lenne a digithez tervezettben, ha meg igen, nem hiszem, hogy visszafelé fejlődöttt volna - az első tapasztalatok alapján klassz kis obi ez, bár F/8-on használtam végig a majálison, így nem tudom tágabb rekesszel milyen, de így a vártnál kifejezetten jobb eredményt hozott. A Tamron 70-300-asa (a digitre tervezett is) kirajzolja a kisfilmes képkockát, szóval APS-C szenzoron a szenzor az objektív által rajzolt kör középső, legjobb minőségű részét kapja. A tesztek alapján elég magas CA szinttel kell számolni (részben meg tudom ezt erősíteni, már egy nap után is), szóval ez az objektív gyenge pontja - ebben a Pentax 50-200 egyértelműen jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + tok ( Canon )
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Sigma 135mm f1.8 DG ART (Sony-E)
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest