- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egy óra, két rendszer
Hirdetés
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
simpley #67661 üzenetére
Nem feltétlenül fogok számhordozni. Lehet, hogy a Voda csak netes kártya lesz (ha lesz) és a számom megmarad a Telenoros feltöltősön. Ez még egy másik, többismeretlenes matek. Sajnos, a szabályok rosszul definiálják a roaming használatot. A készenlét, a hálón lógás is használatnak minősül, pedig azért egyik szolgáltató sem fizet a másiknak roaming díjat. Néha előfordul, hogy ráhúzok a melóban és akkor borul a "méltányos használat". Ezt csak úgy tudom elkerülni, ha olyankor kilövöm a Voda kártyát. De, ha számhordoznék, akkor azzal minden elérhetőségemet is kilőném.
Biztosan olvasod a Voda topikban a csörtémet. Ez is egy ilyen érdekes szitu. A szolgáltatók ugyanis elfelejtik beemelni a szabályzatukba azt az opciót, hogy figyelmeztetés esetén beballagok a szolgáltatóhoz és az okmányaimmal, számláimmal igazolom a helyi kötődésemet, ezáltal az 50% -os szabály megsértése ellenére is méltányos használatot. A Telenor ezt eddig egyszerűen hidalta át. Nem figyelmeztetett. -
-
Somatom
veterán
válasz
simpley #67652 üzenetére
Írtam már, hogy nem. EQ flotta, 2db korlátlan kártyával (fő + társkártya). Főkártya a telómban (mert csak a főkártyán van roaming), a másik otthon, a routerben. Dual SIM -es a telóm, a telefonálást/SMS -ezést a másik slotban levő saját feltöltősömről intézem. Erre kértem most az 1GB netet, hogy azzal is tudjak tesztelni.
-
-
Hosssszu
őstag
válasz
simpley #67522 üzenetére
Most komolyan egy Cellmapper infó alapján gondolsz arra hogy lelőtte a Telenor a 3G-t?
Talán a Digi topikban volt néhányszor leírva hogy az a progi azért finoman fogalmazva nem referencia értékű infókat tartalmaz. De ha nem lett volna leírva, én akkor sem bíznék ilyen mélységéig abban amit kiír.De kérdésedre válasz: Flóriánt térnél van 2G, 3G és 4G is.
Lassú voltam, ketten is megelőztek.
sfdrakex: Szerintem itt:[link]
-
atala
addikt
válasz
simpley #67476 üzenetére
Közben rájöttem, hogy hogyan tűnt el a 25 Ft. Xiaomi készülékbe lett téve a kártya, és valószínűleg indított egy hívást, vagy kiküldött egy sms-t a háttérben.
Régen ezt már egyszer eljátszotta, csak akkor 76 Ft-ot vontak le.Mondjuk azt én sem tudom, hogy hogyan lett 3901 Ft. Ma lett véve a kártya számhordozással, és 5000 Ft-al kellett feltölteni. Ebből levonták az 1GB-os internetre az 1100 Ft-ot, ami lehet, hogy csak 1099 Ft?
-
simpley
őstag
válasz
simpley #67424 üzenetére
Feltöltőkártya sem opció már. (most marad még egy évig biztos a vodás néha cserének meg egyébként is nagyon brutál száma van: 703210xxx) 1 év múlva meg ki tudja még mi lesz..
Most nézem, hogy a csomagváltás nem is tegnaptól, hanem augusztus 7.-től él. Most ez akkor micsoda? Ebben az esetben már nem lehet úgymond visszamondani, hogy gondolkodjak még őszig rajta? -
4Grider
félisten
válasz
simpley #67405 üzenetére
Ilyenkor nyáron mind a három helyi szolgáltató túlterhelt, főleg a tengerparton. Én minden évben november elején megyek utoljára Horvátországba, és ahol nyáron 3-4 Mbps-ot mérek, az késő ősszel 50-70 Mbps szokott lenni. Tele2 és Hrvatski Telekom kártyákat használok...
-
sliderke
csendes tag
válasz
simpley #67384 üzenetére
Mikor kotottem annyit mondtak ne hasznaljak tobb netet kint mint itthon(20gb volt akkor) igy mikor otthon voltam torrent random 10 gb le, igy azt megoldottam. Telefonalas ugyan igy, minden kollega azt csinalta mikor hazament uresbe felhivta pl az asszonyt es ketyegett a perc otthon, hetvegen csinaltal 20-30 ora beszelgetest igy vedted a kintit. Errol a kettorol tajekoztattak red kotesenel(meg ok adtak a tippeket) Azert vagtak ki, vagyis hasznalhattam a csomagot de csak otthon... mert kintrol kuldtek kb 10 sms-t otthonrol meg eggyet sem. Na itt betelt a pohar.. es meg probaltak gyoszkodni, h maradjak, mert otthon hasznalhatom a csomagom.. 20k forintert de jo...
-
-
sliderke
csendes tag
válasz
simpley #67379 üzenetére
Igen tudom, hogy jobb a voda, voltam ott 3 evig, majd kidobtak mert nem feleltem meg a meltanyos hasznalatnak... tobb sms-t kuldtem kint mint idehaza... net, beszelgetes aranyara figyeltem. Es mindezt figyelmeztetes nelkul tettek... fellebeztem, visszakaptam majd 36 ora mulva ismet letiltottak, mondvan meg mindig nem jo az aranyom... ugy, h 3 evig fizettem a havi 20at + elkoltottem keszulekre 360k forintot. Koszonom nem kerek beloluk.
-
4Grider
félisten
válasz
simpley #67379 üzenetére
A Vodának tényleg jobbak a roaming feltételei. Cserébe drágább is a mobilnetje. Főleg ha sokat akarsz netezni.
Pl. Görögországban a Telenor elsősorban a Wind hálózatán roamingol, ami alapból túlterhelt, a Voda pedig Vodán, ahol nem ritka az, hogy 10 MHz-nyi 800 MHz-hez hozzáfognak 20 MHz-nyi 2600 MHz-et és 20 MHz-nyi 1800 MHz-et is.
De pl. a horvátoknál a Telenor elsődleges partnere a Tele2, akik többnyire többet tudnak, mint a vodás Vipnet (A1). -
-
4Grider
félisten
válasz
simpley #67284 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy ha piacot veszítenek, akkor a maradóknak több sávszélesség marad, és esetleg az árak is csökkennek. Miért rossz ez nekünk?
Ami inkább nem jó hogy úgy néz ki, lemondanak sok MHz-nyi 3G frekvenciáról. Ez pedig a 4G hálózatuk nagyobb terheltségét fogja jelenteni, ráadásul a VoLTE alapból 0 hálózatkompatibilitása miatt elég sok modellnél jelentős hívásminőség-romlást is jelenthet.
Ettől függetlenül a mi flottánk újabb két évet ír velük alá a nyár végén, mert nem látunk komoly problémákat velük kapcsolatban a fentiek ellenére sem. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
simpley #67270 üzenetére
Addig nem kell nézni a filmet, ez a lényege!
-
tomp
félisten
válasz
simpley #67267 üzenetére
Budapesten és a nagyobb vidéki városokban(pl Debrecen, Győr, Szeged) nincsen Telekom+Telenor 800MHz-es 4G megosztás. Ott külön mennek.
Mármint, hogy bemondja az automata a korlátozott ügyintézést? Gondolom a Telenor Ház felén elment a villany.
Amúgy most feltűnően gyorsan kapcsolja a hívást a hálózat. Tárcsázás indításakor a telefon VoLTE-ről átvált 3G-re és már azonnal megy a szöveg. -
-
tomp
félisten
válasz
simpley #67228 üzenetére
Tudom, hogy nem volt szép de hónapokon át ugyan azt a sablon szöveget mondogatták így hát felemeltem a hangomat. Kértem technikust de a hölgy állítása szerint ezt nem lehetett. Csak ez után emeltem fel a hangom. Veszekedtem a telefonba de nem vele! Nála csak nyomatékosabban beszéltem amitől egy idő után elpattant a húr. Érdekes miután rám rakta a telefont nem sokkal rá már egy technikus hívott vissza. Na vele veszekedtem mert védte a rendszert, hogy azzal semmi baj.
-
-
-
-
viktorhu
veterán
válasz
simpley #67031 üzenetére
Én párhuzamosan használom a Telenort és a Vodafone-t.
Egyedül speedtesten tudom kimutatni a Telenor előnyét, egyébként lefedettségben csak kevés helyen tapasztaltam különbséget, ott is a Voda javára (Bükk / Börzsöny hegyekben online térkép csak a Vodával megy a 900 MHz-es 3G-nek köszönhetően, Tatabánya környékén az M1-en kevésbé megy el a Voda térerő, Győr iparnegyed szintén, anyu vidéken lakott, nála csak a Voda ment, most pünkösdkor Siófokon le kellett töltenem egy 300 megás fájlt - a Telenor olyan túlterhelt volt, hogy el sem indult, a Vodával jött simán; ill. roaming szempontból sokkal erősebb a Voda). Autózás közben spotify szokott menni, egyik szolgáltatóval sem szokott probléma lenni.
-
-
Littoral
aktív tag
válasz
simpley #67077 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy a Vodafone térerőben inkább gyengül, mint fejlődne. Voltam egy Eger-Ózd-Szilvásvárad körúton a napokban, és a térerő már onnan is eltűnt, ahol régebben volt. Én gondolkodtam már az áttérésen többször, de ez kijózanít mindig. A munkahelyemen (állami hivatal egy mjv közepén), egy emeletes épületben van mind a két T, a Vodafone "hiányzó minibázis" vagy valami hasonló szolgáltatással van jelen, a natív térerő még az ablaknál is használhatatlan. Nekem ez ilyen városi dzsentri szolgáltatás, vagy még az se'.
-
törölt tag
válasz
simpley #67090 üzenetére
Csak arra akartam rávilágítani, hogy volt egy "üzletpolitika" a telenornál amikor norvég kézben volt. Most a cseh irányítás alatt ugyanaz.
Ráuntam arra a ****-ra, ami ránk ömlött az utóbbi években (talán legkevésbe a voda szivat): ilyen-olyan trükkök, ilyen bónusz, olyan hetente rendelős csomag, ilyen ászf módosulás, olyan percdíjemelés.....ÁÁÁ...na ez az ami nem lesz a diginél! Lesz 2-3 csomag, és nyugodtan hátradőlsz évekre (románoknál mobil fronton 10 év alatt 1x se nem emeltek díjakat, mindig csak csökkentettek). Náluk nem az egyik kézzel adok másikkal elveszek üzletpolitika van érvényben. -
törölt tag
válasz
simpley #67068 üzenetére
Ezek világosak, csak a kapcsolási díjról nem tudtam eddig.
De most jöttem rá, h megint megtévesztő a honlap: az ászf szt ui jelenleg 3féle (hang)kártyát értékesítenek, de ebből a honlapon csak 1 szerepel...
TELENOR ÁSZF 1/B. MELLÉKLET KÁRTYÁS DÍJSZABÁS ÉS KÜLÖNÖS SZABÁLYOK HATÁLYBA LÉPÉS: 2019.06.18.
1. A SZOLGÁLTATÓ ÉRTÉKESÍTÉS ALATT ÁLLÓ HANGHÍVÁSRA ALKALMAS TARIFACSOMAGJAI ................. 15
1.1 Hello Kártyás és Hello Kártyás Expressz tarifacsomag ................................................... 15
1.2 Telenor Kártyás és Telenor Kártyás Expressz tarifacsomag............................................. 16
1.3 MyStart Expressz tarifacsomag ................................................................................... 16 -
törölt tag
válasz
simpley #67065 üzenetére
Már nem foglakozom olyan szinten a dologgal, mint régebben. Van egy nagyon jó piros flottás díjcsomagom: pont az, amire mindig szükségem volt. Max. átváltok ősszel a digire, ha vesznek még frekvenciát.
Nem akarok senikit sem megbántani (pláne nem Viktort), de a tnor "üzletpolitikája" áll legtávolabb tőlem. Nekem fontos az, hogy egy szolgáltatás kiszámítható legyen. Amikor 31%-kal emelik a percdíjakat (19Ft vs. 25 Ft), vagy brutálisan megemelik az adatjegy árát (lásd korábban 3GB vs. 3,5GB telenornál) úgy, hogy egységnyi 1MB ára 68 fillérről 1,16 Ft-ra nő (58%-os emelés) , akkor az rám taszító hatást vált ki. -
törölt tag
válasz
simpley #67066 üzenetére
Kösz, akkor jól tippeltem
Tehát itthonról 1. zóna: sima nemzetközi tarifa, de 1. roamingban csak 19?
2,50 kapcsolási díj mindig minden nemzetközi hívásra?Telenor Kártyás és Telenor Kártyás Expressz
kezdőcsomag ára:
(A tarifacsomag készülék nélküli előfizetői szerződés
kötése esetén [csak SIM-kártya] fizetendő egyszeri díja),
ami felhasználható kezdőegyenleget nem tartalmaz
490 Ft
A Szolgáltató hálózatán belül lefolytatott beszélgetések percdíjai
minden időszakban 19,00 Ft
Belföldi vezetékes hálózatba, valamint más belföldi mobilhálózatba, valamint
1. roaming díjzónából Magyarország bármely hálózatába és 1. roaming
díjzónába irányuló beszélgetések percdíjai
minden időszakban 19,00 Ft
Hangposta hívásának percdíjai
minden időszakban 40,00 Ft
Kapcsolási díj*
minden időszakban 0,00 Ft
SMS-küldés díja belföldi hálózatba, valamint 1. roaming
díjzónából Magyarország bármely hálózatába és 1.
roaming díjzónába küldött SMS esetén
19,00 Ft
SMS-küldés díja nemzetközi hálózatba – a jelen
Díjszabás III.8.2.2. pontjában foglalt EU-n belüli
nemzetközi irányú forgalom kivételével
69,50 Ft
A díjcsomaggal igénybe vehető szolgáltatások:
Családi Csomag, Családi Csomag Mini, MobilVásárlás, Vezetékes-hívó, Deezer zene, a
III.3.1. pontban található adatjegyek, Telenor MyTV szolgáltatás (III.11. pont)
* 2,50 Ft/hívás kapcsolási díj kerül felszámításra videóhívás és nemzetközi hívás esetén. -
-
törölt tag
válasz
simpley #67057 üzenetére
Mármint bmely magyar hálózatba, gondolom.
Az appban ott vannak a perccsomagok is az ajánlatok alatt, és azok azért jobbak: hálón belül 5, bmelyikbe 9.
(A hangjegyeknél 12,9-18,33 uez.) A csúnyasága a dolognak csak az, h nem lehet egyből többször aktiválni, úh 15/20percenként teheted le, h újra aktiváldA percdíj csak az új hellósokra vonatkozik, v a régebbi kártyákra is?
Remek, h a honlapon eldugták a percdíjakat... -
-
PistiSan
addikt
válasz
simpley #66889 üzenetére
Jól látom, hogy telenornál megszűntek az olyan csomag, ahol 1x feltöltöm, és akár 1 évig hozzá sem nyúlok?
A weboldalon mindenhol a kártyás csomagoknál is a havonta 750ft...... 1000ft... meg ilyeneket látok.
Olyan opciót nem látok, ahol feltöltöm és ha lebeszéltem, neteztem... akkor kell csak újra feltölteni pénzzel. -
DonMaster
addikt
válasz
simpley #66881 üzenetére
jah eszem ágában sincs, bár van blu xxl-es csomagom is.
35GB viccnek tartom, amúgy a HD-nál 35Ft a percdíj és sms addig a blu+ nál 40Ft a percdíj és sms.
az 5Ft /perc és sms drágulás, nah és a poén a Digi 5Ft-ért amiben a havi max hatósági adó max 700ft-benne van ad belföldi percet.
ha váltani kell mert megszűnik véglegesen, akkor ott a flotta iqpro stb, 8e Ft körül korlátlan nettel, ugyan csak telenor hálózaton.
új csomagok tekintetében, szerintem is, főleg most a digi tesztelése miatt, és a 2017 októberi törvény hogy max 1 év hűség lehet készüléknékül.
Offod-ra ez megnyugtató akkor nem olyan mint a telekom, hogy megszűnik aztán belső listán is megszűnik 1 max 2éven belül, anno a médiamánia csomaggal jártam így .
-
-
nyisziati
veterán
válasz
simpley #65959 üzenetére
Mondjuk ennek nem örülök, mert a Telenornak mindig is jó volt a hálózata, olcsón is adták, jó konstrukciókban és az akciós készülékkínálata is a legjobb volt.
A január-februári kifutó készletek akciózásában két telót is bezsákoltam már, kb. 50 ezres árelőnnyel a vodához vagy a t-hez képest.A voda a gyenge hálózata mellett a saját Smart telefonjait nyomatja (felejtős), nem is olcsón és a netes konstrukció sem éppen rugalmasak sem pedig olcsók.
A t-home-ot meg igazából az elsőség versenyelőnye viszi előre (amibe a vezetékes piacvezetést és emiatti árukapcsolást is beszámítom). És nagyon drágák + mindennel oda akarják láncolni az embert (ld. Magenta).A Digit meg nem gondolnám, hogy túl hosszú életű lesz, ha olyan szolgáltatást nyújt, mint a kábeltévé piacon. Eddig legalábbis az ő rendszerükről hallottam messze a legtöbb hibát.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Használt realme 9 pro+ mobiltelefon (256 GB-os model)
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Asus TUF - R5 7535HS, RTX 3050 és 16gb D5, 144Hz + 2 év GARANCIA
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest