- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
kulcsari #31788 üzenetére
Ha gyakran kell cserélgetni, akkor valóban nem téma a fix.
Kiegészítésként annyit fűznék hozzá, hogy nem kell a drága FX 35-öst megvenned, hanem használható rajta a DX-es 1.8G is. Kicsit vignettálni fog, de rekeszeléssel ebbe azért bele lehet nyúlni. Ha jól emlékszem f4-5.6-nál nem is észlelhető, más esetekben meg majdhogynem "feature, nem bug" jellegű a dolog.
Egy 40-42k-s obitól azért ez nem rossz.Mennyiért megy egyébként ez a Tokina 28-80 f2.8?
-
energomatt
őstag
válasz
kulcsari #31776 üzenetére
Sem a [mérések], sem a tesztek, sem a felhasználói vélemények alapján nem igazán ajánlható, főleg 2.8-on teljesít rosszul.
Templomi felvételhez sokkal előnyősebb egy stabilizátoros objektív, még ha kisebb fényerejű is, mivel ott általában ki lehet várni olyan helyzetet amikor nincs mozgás a képen.. A színház már nehezebb ügy, oda inkább teleobjektív kell, és most tekintsünk el attól, hogy ott nem is engednek fényképezni, mivel ez csak egy példa volt.
Persze ha itt majd valaki mégis ajálnja, én nem szóltam semmit.
Igyekeztem az intelmeket figyelembe venni és tényleg sajnálom, hogy nem csak igennel és nemmel volt szabad válaszolnom, úgy könnyebb lett volna. -
aleister
veterán
válasz
kulcsari #31776 üzenetére
Szia!
Nem valami populáris obi. Senkiről nem tudom, hogy ilyet használt volna, így nagy eséllyel csak a tesztoldalak eredményeit tudná a nagyérdemű magyarázni.
Feltétlenül szükséged van egyébként a zoomra? Nem tudod kiváltani a 35+85 1.8G-vel? Azoknak remek rajzolatuk van, fényerősebbek, és így lenne egy széleslátó és egy kistele opciód.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest