- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mármint a C? A stabija kifejezetten jó, de sajnos nagylátón az is eléggé taknyol a széleken. Nem háttérmosás, hanem egyszerűen csak életlen. Ha lerekeszeled f8-ra, akkor már okés. Ez az egyetlen superzoomom volt - állítólag az összes ilyen, egyszerűen ennyit lehet kihozni a fizikai keretekből.
Összességében... nem szar, csak ennek is megvannak a határai. Valószínűleg nem éri meg az ártöbbletet a Tamronhoz képest, őszintén ajánlani már nem tudnám.
-
fireman123
őstag
D5300 váz 135e + használt 18-105 obi 40-42e-ért, összesen kijön ~175e-ből és a jobb vázad és jobb obid van, ennyi pluszt megér (szerintem) ....én 2,5 éve a D5300+18-105-t még 245e-ért vettem, de nem bántam meg (persze jobb lenne egy D7200 váz
, de az megint más kategória, ...árban is)
-
tvamos
nagyúr
-
minden helyzetben, ha kicsit értesz a fotózáshoz (nem autó módban használod)
3300 nagyon korlátozott funkciókban, azoknak ajánlott akik a compact gép tudása kell jobb képminőséggel, meg ismerkedni a tükörreflexes gépekkel.
1,5 év után váltam meg a 3000-es sorozattól, próbálkozni jó volt.
-
Throme
veterán
Nem régen volt itt erről egy kis eszmecsere.
Ha szigorúan nézem a mozgás "megfagyasztását", akkor igen.
A pop-up vaku van hogy kevés, de inkább baj, hogy "pofán villant", árnyékot vet közelben lévő tereptárgyakra, személyekre (mármint a fénye).
Külső vaku felfelé már jobb.Ha hangulatot is meg akarsz fogni, akkor a vaku lehet az ellenséged is.
Fényerős obikkal se könnyű megoldani a helyzetet a kis dof miatt, és rossz fényviszonyok mellett azért itt is megy fel az iso, ha nem is annyira, mint a sötét obikkal.Aztán, ha ellátogatsz a vaku topikba, ott biztos mondanak jó ötleteket, hogy milyen eszközzel hogyan lehet olyan megvilágítást adni, amivel hangulat, és elfogadható iso is megmaradjon.
szvsz
-
fireman123
őstag
A piros metál szín ennyit dob rajta
#Helm: ...teljesen jó az ML-L3, én már 2,5 éve azt használom D5300-hoz, ....de nem 10e- ft-os eredetit
, hanem a 200 ft-os ebay-est, tökéletesen működik
, ...nem tudom mi kerül ebben 10e-be (szerintem ugyanazt tudja az ebayes is, bár lehet van benne még valami csicsa), de hogy annyit nem adnék érte az biztos, ...a 200 ft-os ár viszont nagyon megérte.
-
Bass
addikt
Használtam d3200-t szerintem hülyeség sőt a d40 ben sem volt es kozel 10 év alatt sem porosodott a szenzor. Amikor itt Pécsen van Nikon bemutató mindig elvittem ott az egészet megtakarítják ,ingyen. Most vettem d3400-t nem is foglalkoztatott hogy van e benne vagy sem,nem ezért vettem meg. Nekem nem fog hiányozni.
-
fireman123
őstag
Igen, az edigi is havatalos nikon partner, mondtam is a szervíznek, ....de őket csak a sárga nikonos feliratú garijegy (illtve a nikon eu-s) érdekelte, azt mondták, ők edigis és más bolt által kiállított garijegyet nem fogadhatnak el. Az is meglehet, hogy miközben az edigitál is hivatalos nikon partner, de "beesett" egy szürkeimportos szállítmány valahonnan és azt "akciózták le" és adták olcsóbbab 10 %-al, ....de ezt nyilván nem tudom amikor a kosárba beteszem.
Nem lenne célszerűbb D5300-at venni? ....most már elég olcsók újonnan is (nemtom mennyivel drágább mint a D3300), nekem nagyon bejött a kihajtható kijelző, sokat használom talaj közelben a gépet..... -
fireman123
őstag
azért érdemes rákérdezni, hogy most mit adnak, ...én még tavaly nyáron vettem, lehet csak az akkori szériára volt edigis papír (az obit külön vettem, nem vázzal)
D5300 vázat + 18-105-öt a fotoplusnál vettem, ott ezekre rendes nikonos garipapírt adtak (de ennek már 2,5 éve) -
fireman123
őstag
Gondolom garipapír nélkül eléggé nehéz lenne garis javításra leadni, és kérdéses, hogy milyen színű forrásból származik a gépváz és obi (mármint fehér/fekete/szürke
), ...és persze nem derülne ki, így hogy van-e rá még gari (ha volt egyáltalán)
Nikkor 35mm f1,8G obit a hivatalos Nikon viszonteladó Edigaltól vettem, de nem a sárga Nikonos feliratú garijeggyel adták hanem egy edigitálos garijeggyel ....bevittem a Nikor szervízbe garis javításra (back fókusz) és nem akarták elfogadni az edigitálos garipapírt, szerencsére vittem magammal a komplett dobozt és abban megvolt a Nikon eu-s garipapír amelyen szerepelt a sorozatszám, ...így ezzel az eu-s garipapírral (ami ki sem volt töltve, csak passzolt a sorozatszám) vették be garis javításra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest