- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Throme
veterán
válasz
gaben22 #42046 üzenetére
Tisztítás ugyan nem árt, de kétlem, hogy ez lenne a gond, mivel azt írja, hogy külön-külön működik a váz, és az obi. Köszös érzékelő esetén nem így lenne.
(#42039) t_a_m_a_s: Jah ezen én is elgondolkodtam, hogy ha már ott van és ennyire jól megszakértik, akkor már feldobhatták volna azt a kib@szott firmware-t okosba'.
Már ha a vázat is vitte, nem csak az obit. Viszont ott van, hogy DX felejtős. Annyira szakszerviz lett, hogy már csak a "nagyokkal" foglalkoznak.
Mindegy, nekem már nikon obim nem lesz több, és h a aváz beszarik ott a régi d5000, vagy használom fő váznak a pana gf7-et. Ehhez a tudós csapathoz én már nem viszek semmit. .#42045) itouchfan: valamit nem értek.... a 18-105-öt most vetted használtan, igaz? Ha így volt nem próbáltad ki vázaddal együtt?
-
Roachy
senior tag
válasz
gaben22 #35401 üzenetére
Én 2 éve az Axával meg tudtam egyezni a felszerelésem külön biztosításáról. Náluk sem volt papíron erre lehetőség, de végül ők belementek. De most már azt hiszem nincsenek, kivonultak. Próbálkozz a biztosítóknál, én is így csináltam. De mázlim volt, mivel amúgy is az axánál volt számlám, így rögtön velük is próbálkoztam. De máshonnan is jött pozitív válasz, de a konkrét cégekre már nem emlékszem.
-
m3ss
veterán
válasz
gaben22 #28777 üzenetére
pixelpeeperen kivalasztod az obit, full size, f4 es talalsz vagatlan kepeket. ha az elessegre vagy kivancsi az itt is kiderul.
igy elso ranezesre 3-5 fe elonye biztos van elessegben a fix sigma artoknak ehhez kepest. ha egyaltalan ez a 24-105 art... -
energomatt
őstag
válasz
gaben22 #28768 üzenetére
Csak elsődleges szempont alapján nem lehet jól dönteni. Mi van akkor, ha az elsőleges szempont szerint 5 millió a végösszeg? A mérlegelés a te dolgod, ezt ne bízd másokra, mert akkor csak rosszul járhatsz. A másodlagos, harmadlagos és sokadlagos szempontjaidat is vedd figyelembe. Nem mindegy, hogy milyen súlyt viszel magaddal, hányszor kell objektíveket csereberélned, különböző rekeszértékeken hogy teljesítenek a szóbajöhető objektívek és még sorolhatnám az egyéb szempontokat.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
gaben22 #28768 üzenetére
Én D610-et vennék. Tudom leírtad, hogy épület fotó, kirándulás és zoomot akarsz. De én egy ilyen soron azért elgondolkoznék: Sigma 20mm 1.4 ART, Nikon 50mm 1.8G, Nikon 85mm 1.8G
de ha zoom akkor inkább 24-120
de hogy ne legyen annyira egyszerű még a Tamron 24-70 2.8VC-t is vedd számításba
-
spanyoll
addikt
válasz
gaben22 #28768 üzenetére
Vázakból ÉN a 750-est mondanám a fícsörök és a fókusz miatt, obikból meg a nikkort, de csak azért, mert én ritkán vagyok oda a third party cuccokért obi terén, tehát azt majd a szakértők megmondják, hogy tényleg ajánlott-e inkább az vagy sem.
Azon kívül elgondolkoznék a helyedben, hogy a 24mm elég-e épületfotóhoz pl, ha közelebbiket is lősz és nem lenne-e jobb két fix helyette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest