- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szecsgeri
tag
válasz
Peczek #42240 üzenetére
Érdemes kigyűjteni az árát a 11-16-nak, DX-re a legjobb objektívek között van. Én nagyon nem bántam meg. Ha szabad ezt itt írni én is használtan vettem az 1-es verziót, 100k-ért. De láttam már 90k körül is, illetve a 2-es verziót 100k körül ritkán. Végül is, ha megveszed, veszíteni nem veszítesz rajta, mert tartja az értékét.
-
válasz
Peczek #42236 üzenetére
A 18-70 tényleg egy ősi darab. Hiába világosabb kicsit a tele végén, mint az újabb kitobik, meg hiába volt annó nagy szám... azt még nagyon 6MP szenzorokra optimalizálták, egy D7000 szenzorát már nem igazán tudná rendesen megetetni.
Szubjektív vélemény: ha nem vagy rászorulva, azért ne add el - érdemi pénzt nem kapnál már érte, szóval tartsd meg tartalék "játszós" obinak, amit olyan szitukban is mersz használni, ahol esetleg baja eshet. Teléd (amit úgyis ritkán használsz - egyébként melyik?) és fixed van, ha éppen az kell - szerintem a klasszik Tamron 17-50 jelenthetne érdemi előrelépést általános obi terén. Használt 18-105 VR meg 17-50/2.8 között kb. egy bő tizes a difi... de ha a tele vége már úgyis le van fedve, akkor én nem szaroznék a 18-105tel.
-
szecsgeri
tag
válasz
Peczek #42236 üzenetére
Nekem D7000 van 18-105-el és van Tokina 11-16-om is. A 18-105 bajonettjétől nem kell tartani én is elég sokat cserélgetek objektívet és még semmi baja. Szerintem a 16-85 nem éri meg, inkább 18-105 illetve 11-16, ezt viszont nem adnám oda két 10-20-ért sem.
Néha néha azért fel-felbukkan egy egy példány érdemes böngészni.
szvsz -
aleister
veterán
-
csacsi77
senior tag
válasz
Peczek #19252 üzenetére
A D40-ben valóban nincs fókuszmotor, de ha AF-S G-st vesz abban már van.
Csak hogy megkavarjam a kollégákat: én vennék egy D3200-at 18-105-ös obival és egy 50mm AF-S G F/1,8-at kreatívkodni. Ugye vaku van (bár még nem tudjuk milyen), így már teljes a szett. Az 55-200-at megtartanám ha épp természetfotózásra vetemednék és a D40-et a 18-55-el eladnám kb. 40-45 eFt-ért.
Ez beleférne a 160-170 eft-os keretbe, lenne egy új, nagy tudású gép, remek szenzorral, croppolási lehetőséggel, videóval (tudom behallatszik az AF hangja, de részeg rokonokat a vasárnapi csülökpörkölt mellet a diófa alatt remekül felvesz) és ezzel évekre ki lehetne pipálni a fotózást.
Szerintem. No offense.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest