- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
balpis
őstag
válasz
Astrasattila #38402 üzenetére
mivel ma már lementek a kártyaárak, lehet, én is gyorsabbat vennék. De mivel van elég kapacitásom (8GB + 2*4GB), így nem érzem szükségét.
Én, személy szerint, akkor sem éreztem semmi hátrányt, amikor még a 2GB-s öreg SD-t használtam néha. Egyébként vagy 2 évig 4GB-s class4-es SDHC-t, kettőt váltogatva.
Igaz, sorozatot talán csak 2-szer lőttem, az is csak 4-5 kép volt, ill. párszor 3 képes BKT-t. De alapból egy téma, egy kép és kész.
Videora szintén nem használtam a gépet... -
Kleroo
veterán
válasz
Astrasattila #38395 üzenetére
Pl: [link]
-
Balinov
titán
válasz
egyik sem, ami neked kell az egy jo C6-os/C10-es SDHC, mondjuk SanDisk Ultra/Extreme
-
balpis
őstag
válasz
ha nem nyomsz hosszú sorozatokat, akkor a legegyszerűbb SD-vel se lesz gondod.
Nekem pár class6-os van mostanában, de korábban class4-eseket használtam.
Persze vannak, akik a class10-re esküsznek, ami azonban a gyakorlatban max. a letöltésnél jelenthet egy pici időnyereséget. -
MC Pite
veterán
válasz
Hogyhogy nagy az eltérés (4Gb+tól XC, alatta sima,nem)? Egál, class 10es legyen.
-
csakb
őstag
válasz
Astrasattila #38385 üzenetére
Itt tudod pl. megnézni az elmúlt pár év vázait: [link].
A D3000 utódja a D3100, azé meg a D3200. Ez a legalsó kategória. A D5000, 5100, 5200 ezeknél egy fokkal jobb, később növöd ki (vagy talán soha). A D90 egy 2008-as modell, ennek az utódja a D7000.
Ár/értékre szerintem a D90 a legjobb ezek közül. Ha teheted, mindenképp nézd meg őket élőben.
-
csakb
őstag
válasz
Astrasattila #38378 üzenetére
A 3000, 5000, D90 már rég kifutott modellek, csak gyanús webshopokban lehet újonnan kapni őket (a D90-est leszámítva). Az 5100-ban a legjobb a szenzor, de ez inkább csak akkor jön ki, ha RAW-ban fotózol. Az LCD-je is sokkal jobb, mint a 3x-es szériáé, ahogy már írták, és ráadásul kihajtható (ha neked esetleg ez a fétised).
A D90 ezeknél magasabb kategória. Jobb fogású váz, nagyobb, világosabb kereső, felső LCD, két vezérlőtárcsa, több dedikált gomb és kapcsoló. Gyorsabban, kényelmesebben lehet vele dolgozni, ha tudod, hogy mit csinálsz. Valamint ebből a vázból nem spórolták ki az AF-motort, így régebbi, adott esetben olcsóbb obikkal is van vele AF.
-
Astrasattila
tag
válasz
Akkor jófelé nézelődtem én is!
Természetesen a kártya, táska 150 feletti részben van. A 150 a gépre vonatkozik és obira. Majd megnézem még teszteken, fórumokon a fenti gépek-képek közötti változásokat, és azt hiszem, még a héten döntök. Köszönöm a makrós obi típusát
-
akela91
addikt
válasz
3100 és 5100 között főleg a kijelzőben van különbség (nem is kicsit jobb az 5100-nak...)
-
csakb
őstag
válasz
Astrasattila #38375 üzenetére
Szia!
A gazdaságos megoldás a D3100 + valami üveg, a valamivel jobb meg D5100 + valami olcsóbb üveg. A keretben maradva a két szóba jöhető alap obi a 18-55 VR (óccóbb), vagy a 18-105 (drágább). Persze azt is számold bele, hogy kell még egy nagyobb SD-kártya, és esetleg valami szütyő is. Makrózáshoz meg Raynox DCR-250 előtétlencse a legolcsóbb (~22 k), vagy egy közgyűrűsor (a legegyszerűbb, full manuális pár ezer Ft, az AF-es közel annyi, mint egy jó előtétlencse).
Ha jót akarsz magadnak, akkor ne szürkeimportos pistikewebshopból vásárolj, hanem olyan helyről, ahol a vázra 3 év gyári garit adnak.
-
Tomate
veterán
válasz
Astrasattila #38375 üzenetére
Bőven van jó tükrös ebben az ársávban. Pl egy D90 + egy 18-55 kitobi kijön 150e Ft-ból, (használtan)
vagy újonnan D3000 vagy D5000 valamilyen kitben. Attól függ mik az igények.
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest