- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
t_a_m_a_s #28112 üzenetére
Ezzel nem is lehet vitatkozni,ilyen aspektusban van értelme. Ám,akinek nincs,és nem is lesz soha más objektívje,na úgy hülyeség. Főleg ilyen nézetben gondoltam amit írtam.
Valamint ha azt nézem,hogy a 18-105VR~80k;a 18-200VRII ~200-250k ,akkor a 18-300VR ~300-350k?
És mindezt kitobis,műanyagosabb kivitelben? Kéne valakinek?Plusz szerinted,szerintetek nem lenne sokkal hasznosabb egy 15-150 körüli átfogás? Az tényleg egy istenien használható cucc lenne.
-
válasz
t_a_m_a_s #28028 üzenetére
Teljesen más dolog vázat cserélni vagy egy vadiúj rendszerbe beruházni . Mint írtad is, a D80 jó váz - és pont. A4-es vagy fullHD képek készítésére kiváló.
A "nagyon régi"-vel arra céloztam, hogy d80-ból pl garisat már tuti nem találsz és igen, hiányoznak belőle hasznos dolgok. Én pl alkalmasint használom a videót és komoly iso-teljesítmény nélkül pl gondjaim lennének a teleobis fotózással. (elszalad/bemozdul a "téma")
Sztem a téma és persze az ár döntsön. Én hasonló cipőben egy D90-et vennék (használható régi AF lencsékkel, jobb iso stb)
-
Degeczi
nagyúr
-
spanyoll
addikt
válasz
t_a_m_a_s #28028 üzenetére
Erről mindig az a mondás / akármi jut eszembe, amit vagy itt olvastam vagy valaki mástól hallottam.
"Ha az a kérdés, hogy vegyél egy olcsóbb vagy egy drágább gépet kezdő gépnek, akkor vedd az olcsóbbat és amennyivel többe kerül a drága, abból a pénzből vegyél egy repülőjegyet Párizsba és irány fotózni" -
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #27050 üzenetére
Inkább publikusan osztom meg, hátha nem csak vérprofik olvassák, és más is vacillál azon, hogy kell-e külső vaku, vagy sem, ill. mire költse a felesleges pénzét... Részben on (mivel Nikon vaku Nikon gépen), részben off, mivel vaku, nem szűk értelemben vett Nikon dslr...
Szóval nekem óriási előre lépés - a képeim nyilván így is amatőr szintet képviselnek, és nem is érzek késztetést arra, hogy megosszam akár a kezdő topikban is. De tény, hogy a külső vaku teljesen átrajzolta az elkészült képeket - még úgy is, hogy jelenleg nem léptem túl azon, hogy a vakut felteszem, fejet fel, vagy fel-kicsit hátra forgatom, és iTTL módban fotózom. Sokszor még a fel-hátra állított fejnél gyengítem is a fényét (szeretem nem túllőni a környezet fényét), és mégis: minden képem sokkal kiegyensúlyozottabb, természetesebb lett. Így persze a vaku nem mindig a helyes fényerőt lövi be, de az első képre (hisztogrammra) elég egy pillantás, és a vakukompenzációval, ecpokorrekcióval pillanat alatt beállítható a helyes érték. Az külön történet, hogy most már minden képen van "teljes" arca a lányomnak, értve ezalatt, hogy a (rendszerint) oldalról jövő természetes fény miatt korábban az egyik oldal árnyékos volt.
Konkrétan az SB700 nagyon jó, bár komoly összehasonlítási alapom nincs - eddig csak egy sb400-at próbáltam, az szerintem első-egyetlen külső vakunak pénzkidobás. Tetszik, hogy többé-kevésbé hülyebiztos, nem kell sokat gondolkodnom, iTTL módban jól teszi a dolgát (persze vakukompentzációt, vagy expokorrekciót érdemes néha használni, de ez még egy hozzám hasonló amatőrnek sem nagy cucc). Amúgy ha nem tudnám az áfát elszámolni, egy jó állapotú használt sb600-at kerestem volna.
-
törölt tag
válasz
t_a_m_a_s #26777 üzenetére
Koszi Tamas! Meg meghanyom-vetem a dolgot. Amugy en tenyleg preferalom a regebbi vazakat,meg jobb a fogasuk,kisebb raw-okat csinalnak ami marha fontos nekem mind helyigeny,mind feldolgozasi sebesseg szempontjabol. Ha pl most vennek egy D7000-et,azonnal vehetnek melle egy uj laptopot SSD-vel, usb 3.0-val es egy uj 1 teras kulso vinyoval. De mar a D90 12 megas raw-jait is ugy erolteti be a gepem hiaba benne a 7200 rpm-es vinyo.
Koszi a tobbieknek is a hasznos tanacsokat!
-
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #26690 üzenetére
Bocsi, én mellékállásban ceremóniamesterkedem (az esküvőfotós topikban erről társalogtunk), és volt olyan kolléga, aki egyszer két menyasszony lakodalmán volt jelen. És meg fogsz lepődni, de az igény kitermelte a szolgáltatást is: [link]
Na, tényleg abbahagyom az offot, még ki leszek tiltva.
-
aleister
veterán
válasz
t_a_m_a_s #26683 üzenetére
Király!
Én távmunkában webdesignerkedem, úgyhogy abszolút tudok igazodni Hozzátok. Egyébként Füreden van az iroda, ahová néha azért bejárok alibinek...szóval az említett Füred-Tihany téma is tökéletes.Ezennel át is vonulok a találkás totyikba, és elnézést a lenti pár offért!
-
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #26622 üzenetére
T_a_m_a_s:
No igen, én meg vagyok olyan mázlista, hogy a "szegény" időszakban kezdek el hódolni ennek a hobbinak. Nősülés is közeleg, így alaposan végig kell már gondolni mit lehet és mit nem.
M3ss:
Ezért írtam, hogy családi fotónak elegendő, a többihez meg rekeszelni.
Kleroo:
A bokeh tényleg zavaró tud lenni, de ezért az árért kellett egy kis kompromisszumot kötni. Az obit már elkezdtem fordítógyűrűvel is használni, oda meg jól jön a manuális rekeszgyűrű, ami ha jól tudom G-n csak elektronyos.
-
-
edem1986
csendes tag
válasz
t_a_m_a_s #26533 üzenetére
Szia!
Itt van egy kép amit nem rég készítettem és mellette a hozzá használt beállítások is. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. S természetesen bújom a könyveket is. De ugye általában az ember abból tanul a legtöbbet ha valaki paraszt nyelven is megpróbálja elmondani hogy mit rontott el az illető vagy mit kellett volna másképp csinálni
Köszike
-
oilver1
tag
válasz
t_a_m_a_s #26460 üzenetére
Ez így van, ez csak másfél éves, és azért vannak újdonságok a D60-hoz képest jócskán. Amúgy lehet, hogy a 25 ezerrel túloztam, még nem olvastam ki belőle. Hobbigépnek használom. Amúgy a 60 ezret nagyon kevésnek tartom, főleg, hogy 130 ezer az új D3100 váz, ehhez képest akkor a reális használt ár a D3000-re a 80 ezer.
Valamint tegyük hozzá, hogy 60-ért Canon 350D-t lehet kapni... Félretéve a Canon-Nikon ellentétet, szerintem a D3000 nagyon messze jobb, mint a 350D, nem azért nem Nikon, hanem mert újabb, több benne az innováció.
Tehát, én olyan 80 ezerre tartom a gépem, de meglepődtem, hogy így élből ment rá a 60 ezer -
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #26401 üzenetére
Mi neki álltunk ketten, két ügyvéd. Nem haladtunk semerre, de pert fontolgattunk a forgalmazó ellen. Majd egy haverom, aki mérnök, átjött "segíteni", és két óra múlva "szar ez b.meg, rossz elemek vannak csomagolva" felkiáltással kért még egy sört. Villamosmérnök, megjegyzem.
Hogy on is legyek: egy rakás köztéri plakáton látom a köztévé új sorozatának, a Jáksó László által gyártott "Marslakók" című, minden bizonnyal nagyszerű sorozatnak a reklámjait. Az egyik szereplő nyakában egy Nikon d5000 lóg, Nikon szíjon. Kiváncsi lennék, ez termékelhelyezés, és a Nikon Mo. fizetett érte, vagy kéretlen reklám?
-
balpis
őstag
válasz
t_a_m_a_s #26401 üzenetére
dehogy! Az iskolát!
Egy managernek 3 perc lett volna, míg kiosztja a feladatot a hozzáértő személynekDe nekem is fele időbe tartott a lapszabászatban vágatott elemekből összerakni a saját tervezésű gardróbot, mint a bútorboltból vett lapraszereltet. Pedig ott se fúrni se marni nem kellett...
-
-
hemaka
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #25193 üzenetére
Csak a videózás egyből megüti a szemüket, hogy milyen jó, mert minden családi mókát fel akarnak venni.
Most nem régen is egy tipikus hozzáértő ember: De jó géped van, tiszta profi, videót tud csinálni?
Nem, nem tud, mivel ez fényképező.
De szar, ennyi pénzért még videózni se tud hehe -
balpis
őstag
válasz
t_a_m_a_s #25106 üzenetére
ez igaz. De ha van rá keret, akkor jó kis vaku az SB400. Belefér egy picike tokba is a gép mellé, nem kell fotóstáskát vinnem a házibuliba. Egy névjegykártyával és beföttes gumival a derítést is megoldom
Valójában "véletlenül " vettem: egy haverom akart egy D40 szettet, s csak ezzel meg egy 30/f1.8-cal együtt találtam neki. Mondtam, legyen, vegyük meg, az obit és vakut átveszem én, megnézem, s majd legfeljebb eladom. A végén rajtam maradtak, mert sokszor praktikusabb, mint a nagy Metzem. -
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #24981 üzenetére
Szerintem Te szorosan összepárosítod a RAW formátumot az brutál utómunkával.
Tehát ha valaki raw-ban fotózik, akkor utána törvényszerűen még órákat tölt a szerkesztéssel.
Ne így nézd.
Nem kell minden képet agyon PS-ezni. Sokszor elég csak azokat a kis, minimális beállításokat elvégezni amit amúgy is megcsinálsz a jpg képeidnél. Csak ott marad a lehetőség, hogy többet is csinálj.
Ezzel azt akarom mondani, hogy a konvertálást (amit a gép csinál és ezt tudja kötegelve) leszámítva ugyan annyit ülsz a monitor előtt.
A gépbeállítások közül talán a dinamika amit nem fog használni raw esetében (ezt utólag tudod).
Az élesség , a wb beállításokat ugyanúgy alkalmazza rawban is. A CA szűréssel se volt gondom. Vagy a váz csinálja raw-ban is vagy a view nx automatán (vagy mind2). -
Kleroo
veterán
válasz
Én sem arra gondolok,hogy csinálok belőle egy agyonszaturált agyonkontrasztolt,agyonélesített "divatoképet" . Inkább javításra gondolok.
Tehát pl ha a kép úgy sikerül,hogy van rajta egy karakter vagy tárgy ami túl sötét lett.Azt egy Raw képen szépen vissza lehet még hozni. Vagy a WB-ot tökéletesen testre lehet szabi.
Az én új maniám pl,hogy kicsit sárgásabbá teszem,hogy melegebb hatása legyen a képeknek.Vagy azzal is érdemes néha játszani,hogy pl csak a piros csatorna színezettségét növeled.
Tehát nem azt mondom,hogy az összes képed babráld cyberműhulladékká,hanem amelyik remekül elkapott kép lett,azt meg tudod csinálni mégjobbra.
Avagy még azért is jó,mert egy kis pepecselés után ugyanazt az utómunkát rá tudod küldeni az összesre,majd az összeset egy adott sémával mented. Én manapság úgy mentek,hogy magának a képnek az élességét leveszem 0-ra,majd 4-5mp körüli felbontásban mentem el magas élesítéssel. Így kristálytiszta pengeéles képeim lesznek,és kis helyet foglalnak.(Bár a rawok is megvannak,mert háttértárban jól állok
)
-
Peethy
őstag
válasz
Ezt még részben meg is lehet érteni. Mondjuk van egy ismerősöm, aki arra büszke, hogy sosem használ PS-t/LR-t/egyéb programot, ez is a portrés albumának a címe: "NO PHOTOSHOP!" Hát olyanok is a képei, mondjuk nem lehetne rajta sokat PS-sel sem javítani...
Persze családi fotóknál nem mindig gond, főleg ha az ember magának készít, nem megrendelésre, de tapasztalatom szerint ott is sokat tud segíteni egy "Auto" gombnyomás és utána a mentés JPEG-be
De ezen nem fogunk összeveszni, én is észreveszem magamon, hogy sokszor már az az 5 perc pluszmunka is idegesít. Valószínű át is térek a RAW+JPEG Basic fotózásra
-
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #24974 üzenetére
Téged tényleg nem lehet meggyőzni
. Ezek szerint ezzel nem csak én vagyok így, más is próbálta...
"Azokat a minimális változtatásokat meg, amik kellenek néha (pl kis világosítás, kontraszt) még a jpg is elviseli, illetve vágni azt is lehet"
Ezeket RAW-val is ugyanannyi idő megoldani, de ott a lehetőség, hogy elszöszölj velük.
Sose kötelező piszkálni a képet, de egyszer ha valami nagyon nem sikerült még RAW-ból valami menthető.Most cserébe néhány témáról lősz +2 expot. Ezek kiválogatásával is megy ám az idő.
És csökken a zár élettartama (wow demagóg lettem)...
A konvertálást meg már csak el kell indítani és x idő múlva ránézni a gépre, hogy kész vagy sem.Nem adom fel!
-
BotaN
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #24951 üzenetére
Szerény véleményem a következő:
- Ahol ilyen szinten kell védeni a front element-et ott már régen baj van, természetes használat és odafigyelés mellett elő se fordulhat hogy megkarcolódik az az elem, vagy összetörik egy szűrő
- Amit tamas is írt az meg úgy van, a képminőséget bizony rontja, a drágább szűrőnek nincs radikális hatása, de az olcsóbbal bizony meglátni a különbséget úgy is hogy nincs 100%-ra nagyítva a kép.
- Szükség nincs rá, semmit nem befolyásol pozitívan, régen volt haszna a filmes időkben, csak a nyakunkon maradtak. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
t_a_m_a_s #24861 üzenetére
Az olvasón én is gondolkoztam nem rossz ötlet..
Az a golyócskás zacsi ötlet az életképes? Ha nedvesség keletkezne akkor azt felszívja vagy mire hivatott ő?
Igen még annyira nincs hideg szerencsére, bár este már röpködhetnek a mínuszok.Városba akartam menni esti képeket csinálni de inkább sztornóztam.Pedig most segítene a VR.
-
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #24490 üzenetére
Azt hozzá kell tenni, hogy sok esetben az ebay-en vásárolt dolog is boltból jön. Volt már rá példa, hogy kinéztem egy cuccot, majd rágugliztam az ebay-es nicknévre (mert leleményes boltok jó néven regelnek) és megrendeltem direktbe német webshopból. A poén, hogy elkavarodott szállítás közben és a bolt tulaja személyesen hívott fel telefonon és sűrű bocsánatkérésekkel közölte, hogy küldenek egy másikat. Amikor megjött a cucc, dobtam egy mailt, hogy minden rendben, ő pedig megköszönte a vásárlást, a türelmet, és még egyszer elnézést kért.
Na itthon ilyen üzletből sajnos nem sok van. -
m3ss
veterán
válasz
t_a_m_a_s #24485 üzenetére
ertheto, en is sokkal jobban szeretek ugy vasarolni, hogy kiprobalhatom, megnezhetem elotte. de ezert en kb 10% pluszt lennek hajlando kifizetni, de neha akar fele aron is megtalalod kint ugyanazt. meg kell talalni az arany kozeputat, pl felprobalod, megfogdosod a ruhat a boltban, aztan megrendeled felaron
es akkor meg arrol nem is beszeltem, hogy a magyar mentalitas (megint tisztelet a kivetelnek) en tapasztalatom szerint az, hogy minden tokeletes, semmi baja nincs, majd eljon az erdeklodo es vagy eszreveszi a hibat, vagy nem. korbeutaztam a fel orszagot -kis tulzassal- hogy megnezzek 10 hasznalt autot par eve...telefonban minden auto tokeletes allapotu, minden stimmel. felrakjak az 1 eves fotokat, itt rozsdas, itt szakadt, ez rossz, az rossz. megnezed a nemet/angol hasznaltauto portalokat es MINDEN hiba kulon dokumentalva, keppel, szoveggel. nincs zsakbamacska. ezt miert nem tudjuk mi is megcsinalni?
hamarabb utnek le meg egy autot is vakon ebayen, minthogy itthon megvegyem. lehet az autos hasonlat nem teljesen ideillo, de sajnos muszaki cikkekre is igaz... -
balpis
őstag
válasz
t_a_m_a_s #24485 üzenetére
Nem kell kulon szamla, talan minden banknal van mar dierekt webkaetya, gyakran ingyen, wgy kartyaszammal es egy virtualis szamlaszammal. Vasarlas elott siman weben attolod az osszeget ide, s normal bankkartyakent hasznalod.
nekem is van - egy darab papirkartya-, igaz, sose hasznaltam, megbizom a paypalban, s a normal kartyammal hasznalom. Eleg rendszeresen.
muszki cucc gyakran megtapizhato aruhazakban es utana megveheto a weben
nem korrekr, de alkalmazhato megoldas. -
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #24324 üzenetére
- Józsi Bácsi, maga mindig Ukrajnában élt?
- Dehogy, édes fiam. Éltem én az Osztrák-Magyar Monarchiában, Csehszlovákiában, Magyarországon, Szovjetunióban, és csak végén Ukrajnában.
- Maga akkor jó sokat költözött...
- Én??? Ki sem mozdultam Munkácsról egész életemben!Bocs, nagyon off, de nem hagyhattam ki...
-
balpis
őstag
-
aleister
veterán
válasz
t_a_m_a_s #24324 üzenetére
"...kicsit elkeserít, hogy emiatt - akár tök ismeretlenül is - folyamatosan korlátolt hülyegyereknek vagyok nézve, pedig igazából nem vagyok az..."
Te a nehezebb, de szvsz helyesebb utat választottad. Ne legyen emiatt rossz érzésed!
Én is vívódtam anno, de nem adnám el a lokálpatriotizmusom pár rongyos euróért. -
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #24304 üzenetére
Igazatok van, semmi értelme. Különösen, hogy az ilyen üzengetős viták nagy részéről kiderülne, hogy mindkét félnek igaza van, ha lenne lehetőség szemtől-szembe megbeszélni.
Pár hete feltöltöttem a gyermekemről néhány képet. Ma bóklászok a Westendben a kisbabával és a felségemmel, és míg az asszony elment a Media Markt-ba vasalókat nézni, én ugyanott a fényképezőgépeket nézegettem. Odajött egy kolléga segíteni (Sony kompaktot néztem, és ő Sony-s ingben volt), beszélgettünk, szóba került, hogy nikonos ő is, majd nézett, és rákérdezett, hogy nem szoktam-e fórumozni, merthogy megismerte a kislányom fényképét
. Ez tetszik
-
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #24296 üzenetére
"Amire oda kell figyelni, hogy nagy tömegben nem látsz olyan jól rá mint az oldaltáskára, ilyenkor jól be kell zárni, nehogy kizippzároljanak belőle valamit. (Pl a két húzókát összelakatolni vagy összedrótozni
)"
Ezért kerestem én oldaltáskát, ami derékra is erősíthető. Ha már lakatolsz meg drótozol, akkor tényleg megnő annak az ideje, míg előrántod a gépet.
Igaz, nekem egyszerű a mutatvány, mert kitobin kívül is csak egy pentacon 135-ös van, amit még nem volt alkalmam megtúráztatni.
-
Anubis_9
addikt
válasz
t_a_m_a_s #23968 üzenetére
Canon S3 IS volt előtte 4 éven át. Ebben 12x-es zoom volt. Szóval az 55-200-as kb. 11x-es optikai zoomnak felel meg... Ezt amúgy is akartam kérdezni...
Hm, ennek tudatában lehet mégis inkább a 55-200-as dupa-kitet választanám a szimpla 18-105-ös helyett, még ha cserélgetni is kell.
Köszi a választ, sokat segítettél! -
-
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #23701 üzenetére
A helyzet, hogy a szülés kiírt napja előtt egy héttel vetem meg a gépet, a szülésig (ami a kiírt naphoz képest 10 napot csúszott) arra volt időm, hogy a fényképezést a gép szintjén próbáljam-tanuljam. Amióta megvan a baba, nem volt időm még telepíteni sem a Lightroom-ot, szóval az összes képem olyan, ahogyan a gépből kijött, ez is...
Nálunk (jogi szféra) a január-február csendes, akkor megtanulom az utómunka alapjait is. Bár van sok kép, amelyen az amatőr szemem nem kér változtatást; a rendes, természetes fényviszonyok között készült képek többsége ilyen. Pl ez:
Vagy ez, bár itt kissé fénylik a feje -
Kleroo
veterán
válasz
t_a_m_a_s #23558 üzenetére
Szerintem ebben az esetben nem
Csak vannak jó és rossz érvek.Ha vki kezdőként kérdezi meg,hogy D5100 v D90,akkor lenne szimpla "vita",és a saját "ló" magasztalása
(Egyébként meg kapja be a Nikon,hogy a D90 mellett árulja a D7000-et.Ez vagy azt jelenti,hogy anno a D90 pokoli jól sikerült,vagy azt,hogy rengeteg pénzt akarnak legombolni....amíg nem jön a D400
)
-
Kleroo
veterán
válasz
t_a_m_a_s #23457 üzenetére
Ráadásul a D40, a naaagy öskövület még Kenroki szerint is egészen a D3100-ig a legjobb belépő gép volt ár/tudásban
Fogás,beállíthatóság,kereső tekintetében ugyanaz,és a 6mp bőven elég,cserébe nem vészesen zajos(10mp ccd rosszabb nála zajban)
Szóval tényleg butaság legyinteni ,hogy ááá régi vackok,most már sokkal modernebb, "HD"-bb gépek vannak
szerk: Nincs benne D-ligntning Váááá
-
Messer22
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #23442 üzenetére
Ez kezd unalmas lenni, miért kéne 5-6 éves technikát vennie? Azért mert kezdő?
A mai belépő váz, azért belépő, hogy az újonc is elboldoguljon vele.
Sokakat érdekel a videó funkció is.
Ráadásul ha rásóznak valami széthajtott vackot, akkor még a kedve is elmegy az egésztől. -
-
cortez22
csendes tag
válasz
t_a_m_a_s #23442 üzenetére
Tamásnak igaza van. Szerintem is kezdésnek bővel elég egy D50-D40 közül valamelyik.Hobbi szinten bátmilyen szituációban megállják helyüket.A d50 hez tudsz venni akár AF motor nélküli obit is,mert a vázban beépített AF motor van.A 6megapixel pedig simán elég,ha nem hatalmas posztereket akarsz nyomtatni és nem akarsz a képről részleteket kivágni.Nekem is D50 van egyenlőre kit obival,de veszek rá közép szintű esetleg félprofi objektívet,mert tudom hogy sokat számit minőségben.És tovább tudom vinni a következő vázamra majd.
-
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #23438 üzenetére
Nézegettem a linkelt összehasonlítást. Hát nézőpont kérdése ki mennyi pontot ad.
Nekem nem előny a picit nagyobb méretű és felbontású kijelző és inkább hátrány a kisebb méret. A súlykülönbség egy kis tábla csoki sincs.Ok,kisebb a zaj és magasabb iso, nagyobb méretű és felbontású az LCD, jobb a videózás, de kisebb a váz nem kihajtható az LCD, nincs infra távkioldó funkció.
Egyszer próbáltam egy D3100-at. Lehet beállítás kérdése, vagy én néztem félre valamit, de a fókuszpont kiválasztás nekem nem volt szimpi. Egy felvillanás jelezte melyik fókuszponton vagyok, szóval keresgélni kellett, míg a D5k-nél egy kis keret folyamatosan jelzi ezt.
Tudom ez apróság és lehet csak én vagyok így ezzel.A képminőség pontozása sem mérvadó. Utómunkával sok mindent lehet változtatni.
Szerintem nehéz megmondani melyik gép jobb a másiknál. Attól függ hogy kinek mi az elsődleges funkció és azt melyik tudja jobban...
Visszaemlékezve itt a fórumokon többen vannak akik D3100-ról váltottak magasabb kategóriára, mint a D5k-rólÉn is szeretem a D5000-ret
-
dudikpal
senior tag
-
m3ss
veterán
válasz
t_a_m_a_s #23287 üzenetére
nem fogja elbirni?
na mind1 megrendeltem, ennyiert ha nem tartja meg meg vakuallvanynak is jo lesz. azert lenne jo ez, mert 200g, relative kicsi, bedobom barmikor a fotostaskaba. fel kilos, fel meteres allvanyt meg biztos nem vinnem mindenhova. na meg nem bannam ha belteri targyfotokhoz pl jo lenne. idaig konyvekre pakoltam fel, annal csak jobb lesz
ha meg nem tartja meg, akkor elokapom a 2800 huf-os nagy allvanyt es lehet loni a 400 hufos remoteval
-
Real_Necro
veterán
válasz
t_a_m_a_s #23147 üzenetére
Ez így oké, csak ugye amikor napról napra azt olvasom, hogy jövőre emelik ezt, meg emelik azt, aztán már a cafetériára is keresztet vethetünk, mert a lényeg hogy naponta csak egyszer együnk melegételt, meg tejben-vajban rohadjunk el, akkor sajnos számolni kell azzal hogy mire mennyit költhetünk.
Párommal már megvitattuk, hogy videósra nincs szükség, inkább egy jó fotós legyen. Persze láttam nemrég olyan fotós munkáját, akinél a tarifa 600-ról indul, igaz, leesett az állam, brutálisan jó képei voltak.
Találkoztam olyannal is, aki 50-ért elcsetteg, azt inkább nem véleményezem.Octopus21:
Ne aggódj már annyit Meking miatt. A szeptember 23-án rendelt csomagom csak 2 napja kerül vámhoz... Szóval kár vergődni meg türelmetlenkedni. A végén olyan paprika leszel, hogy kibontásnál töröd össze a cuccot...
-
Kleroo
veterán
válasz
t_a_m_a_s #22878 üzenetére
Ami azért inkább 135-140k.
Akinek csak váz kell az a váz árát nézze
Persze nyilván a kit ára is befolyásoló,de én a váz árához kalkuláltam.
Feltettem 100ért,mert új állapot a gép. Aztán ha sürgősre fordul,akkor 90ért odaadom.Ez volt az alapkonstrukció.
Csak azóta megindultak felfelé az árak.Ezért gondoltam kikérem más véleményét is,de kiderült,hogy szarrágó őrült vagyok -
Octopus21
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #21898 üzenetére
Hát tegnap éjjel töltöttem 13 órát és reggel raktam bele, és mostanra 260 képnél már piros az akkujelző. Ez normális? Használtam egész nap, kibe kapcsoltam, fókuszmotor ment, videoztam is egykettőt. De nehogymár ne bírja ki egy napig így. Párizsban meg fogok őrülni ha idő előtt lemerül.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #21898 üzenetére
Köszi
A kompaktom már eneloop-okkal megy és nagyon durva amit bír.
Amúgy ez a napellenző lencse nem fog le fényt a lencse elől, vagy ilyesmi? Fennt lehet esti fotózásnál is?Pár képet lőttem vele ma auto módban és már most látni a különbséget. Sokkal szebb és tisztább a kép. Ja meg a látószög jóval nagyobb
Viszont van súlya
kb saccra 1 kg lehet obival együtt. Azért huzamos ideig egy kézzel tartani elég fárasztó
Mondjuk nekem ez a nagyság direkt tetszik, főleg az obié. Van egy feelingje a kompakthoz képest.
Kiszálltam ma a kocsiból egy nyilvános helyen, mert vártam valakire, aztán gondoltam lövök addig párat. Basszus mindenki megnézett, szinte már zavarban voltam. A tolvajoknak is biztos szemet szúrt
-
m3ss
veterán
válasz
t_a_m_a_s #21593 üzenetére
ok. tamron 18-200 kepeitol en sem voltam elajulva, max ideiglenes megoldas lett volna (most csak 1 lencset fogok venni) de akkor hanyagolom. netto 18e ujan a linkelt nikkor 18-55-ert azert nem rossz ar, igaz nem vr. hol talalok itthon 10-15-ert hasznaltan ilyeneket? ph-n nincs tul sok, melyik oldalon porognek a fotos cuccok?
18-55-el 50mm kornyeken fogok tudni erosen dof-os kepeket csinalni? valojaban a nikon 18-55 vagy a nikon 50mm f1.8-on dilemmazok. minel tobb fix 50mm kepet nezek, annal jobban akarom ezt25e kornyeken az is elegge jo vetel ar / teljesitmenyben. csak ezzel meg nagyon be lennek hatarolva, tajkepekhez pl nem tul jo.
lehet 18-55 lenne a legjobb dontes, aztan meg vmi 55-200. csak 50mm ba***a a csorom. kell -
Peethy
őstag
válasz
t_a_m_a_s #21407 üzenetére
Van benne valami, szerintem ahol van rá 35k, ott lesz 40k is, persze én nem akarok más pénztárcájában nyúlkálni, csak tudom, hogy egy ilyen lencse esetén nem ez fog számítani
Én is gondolkozom rajta, hogy veszek, de csak a 85 1.8-as után. A 85+35 páros fixekben verhetetlen
-
Peethy
őstag
válasz
t_a_m_a_s #21378 üzenetére
Ámen. Magam sem mondhattam volna szebben. Bár a videózással kapcsolatban még megjegyezném, hogy a DSLR kamerázásnak van létjogosultsága, én például mostanság csak azzal filmezek (nyilván nem családi eseményeket, hanem rövidfilmeket), mert elegem van a handicamekből, gyakorlatilag semmi esélyed nincs művészi snittek létrehozására...
-
csacsi77
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #20515 üzenetére
Én is így akarom használni. Rátekerem és lövök.
Jó példa a használatára: kollégákkal kirándultunk egy borospincébe. Csináltunk egy csoportképet. El is készítettem, amikor láttam, hogy az egyik épp egy szagolgat egy régi edényt és vág egy furcsa arcot közben. Nem mondhatom neki, hogy várj már, amíg feltekerem az 55-200-ast és lekaplak egy jó portréhoz. Na erre kell a nagy gyújtótávolság.
Vajon mennyit jelent az a 30 mm a végén? Komolyan kérdezem, mert a 18-125-össel szép portrékat csináltam viszonylag messziről is. -
törölt tag
válasz
t_a_m_a_s #20458 üzenetére
A D5000-es fotokon latszik, hogy joval szebbek, de amugy arra a szenzorra altalanosan minden obi jobban is rajzol, legalabbis a DXO Mark szerint. Amugy azzal az elesseggel mar megelegednek, ami a ruhagyarrol keszult, igaz kicsit kontrasztvesztett de raw-bol jobban vissza lehetne cibalni...
-
-
Kleroo
veterán
válasz
t_a_m_a_s #20458 üzenetére
A D5000-es képeket nézegettem. Teljesen jók.
Az nem lehet,hogy volt egy rosszabb széria nikonéknál,hogy ennyire elterjedt róla ez a hiedelem?A magyar mentalitást ne keverjük ide,mert jön a flame háború.
Gondolom ebben rám is céloztál.Én nem 70-200as obit akarok "ocsón",csak azért elvárnám,hogy egy 130-140ezres tele,tényleg jó képet adjon végig. Mert 40-60ezerért is kaphatóak ilyesmi telék.Vagy másképpen mondva,ha már 2x-3x drágább akkor elvárnék sokkal jobb képminőséget,és nem "púderelem" a dolgot azzal,hogy ha jobbat akarok akkor jöhetnek a sokszázezres obikDe a képeid meggyőztek. Frankó a 70-300 vr
Már csak meg kell várnunk valakit akinek volt,és szidni fogjaFreddy76: A privijeidre is rákukkanthatnál már
-
Játékos
addikt
válasz
t_a_m_a_s #20241 üzenetére
Nem tudom, hogy tudsz arról nyilatkozni, hogy mit csinálnál más ember helyében!
Te belegondoltál már ebbe?
Te a saját helyedben nem vettél volna. Sőt! Én se vettem volna a Te helyedben, de az én helyzetem megkövetelte, mert sajnos (vagy nem sajnos) lehet, hogy napok telnek majd el annélkül, hogy tölteni tudnám az akksikat...
Nekem is jobban tetszett volna az 5-10 dollár, de ez van. Ne bánkódjatok, urak, valahogy kibírom... -
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Hegesztés topic
- Medence topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS RT-AC68U
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest