- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
Aktív témák
-
metron
tag
válasz
Messer22 #23614 üzenetére
@Messer22: Koszi. En is ezt olvastam. Olyan "altalanos" se erre se arra nem a best.
@matyi012345: En is a photozone-os teszteket nezegetem foleg es azt hiszem maradok vegul a 35mm, 1,8-nal. Nem volt meg fixem
Meg 1,8-on azert a bokeh kicsit mas mint a 2,8 (amit meg kicsit rekeszelni is kell)..
-
-
Kleroo
veterán
válasz
Messer22 #23667 üzenetére
HI
Azért hátha van valami jó kis kompromisszum.Sonykhoz tényleg lövésem sincs,csak az,hogy jó kis szerkezetek,videó terén ászok,és nem érdemes fektetni beléjük,ha komolyabb rendszer lesz a cél.
Statikus témára még jó hogy jók; nem kell AF
.Előtte belövöd,és jónapot.
A családi videózás pedig a ballagást,ünnepeket leszámítva nem éppen kiszámítható,és statikusÉn rengeteget,rengeteg körülményben,szituációban lőttem videót a D3100-al,és maximálisan kitanultam,kiértékeltem a tudását(vezettem be trükköket). Eleinte alig tudtam betelni vele.Aztán amint elmúlt az 1080p varázsa,rá kellett jönnöm,hogy mint videótermék sajnos Xar.
.A fókusz fos és kész.Majd idővel fejlődik ez is a gépekben.
(Művészkedni,célvideókat,snitteket csinálni azonban ugyebár pompás.Családi kamera helyett használni badarság. )
GH2-t direkt nem ajánlottam,nem tudom probléma-e,hogy nem DSLR.
Aleister: Én már biztosan nem fogok szájkaratézni ilyen meddő vitában.Azt most utólag leszögezném,hogy nincs bajom a D5100al. Kiváló gép egy pénzesebb kezdőnek,vagy annak akinek csak az elérhető legjobb képminőség(szenzor terén) a fontos.És más aspektusban biztos nem D90-ezek ezerrel,mert mások vagyunk,de itt a kolléga nem igazán lesz előrébb a D5100al(csak a bracketinggel),és szeretnék segíteni neki.
-
Throme
veterán
válasz
Messer22 #23644 üzenetére
Kösz a linket.
Bírom ennek az arcnak a bemutató filmjeit.
Értem is, persze van ami nem jön össze. Pl ilyen mikor a macsekot fotózta.
Tetszenek a képek amiket bemutatott.
Talán még egyet is értek a véleményével, így első megnézésre, hogy a 40-es lencsét ajánlja, ha nem gond az árkülönbség.
Nem akarok a mai vitához visszakanyarodni, de a lego fotózáshoz kényelmesebb lett volna neki egy kihajtható lcd kijelző.
Na meg az hogy elővette az átfestett D7k-t az külön tetszett -
Kleroo
veterán
válasz
Messer22 #23571 üzenetére
Ha már ennyire pontos akarsz lenni,akkor a D60 után vált ketté a dolog, D3000-re és D5000-re.
És volt a piacon A D3000 D5000 D90
Aztán jöttek az utódok,D3100, D7000,ami "elvileg" más/jobb kategória mint a D90,majd a D5100.Aleister:
Azért ez a lovam,mert aprólékosan körbejártam a témát.Az összes gép járt a kezemben,egyenlő eséllyel indulva.Nem termékképeket,és semmit nem mondó adatlapokat nézegettem.Aki D3100-ról vált D5100-ra az marketing által befolyásolt....
Aki pedig első gépet vesz,és nincs szüksége "fotós" extrákra,annak kiváló gép a D5100.
Vagy egy korábbi belépő váz helyett szeretne modernebbet,de nem kell neki jobb kereső/státusz/commander/ergonómia,egyéb dolgok azoknak is jó.
De látom nagyon felületesen olvastad a dolgokat.Én segíteni próbáltam a kollégának. De felőlem megveheti,és rájöhet,hogy gyakorlatilag ugyanazt kapta mint az előbb,néhány apróbb extrával(nomeg plusz a bracketing).
-
Ijk
nagyúr
válasz
Messer22 #23500 üzenetére
Ja, pont az a jó ezekben a vázakan hogy 100-150k-s expóra vannak tervezve, és egy jpeg-ből baromi egyszerű megnézni hánynál jár. A gép állapotának vizsgálatához sem kell műszerésznek lenni.
Persze egy használt gép nyilván nem okoz olyan fenséges eufóriát, mint amikor kicsomagolod a gyári orig dobozból a 0km-es cikket. Persze ez egy hét múlva már rohadtul nem fog számítani.
D50-emet igaz raw-ban használom, de semmi baj nincs a jpeg-gel.Az hogy mit látsz az emberek nyakán, nem az ésszerű vásárlás indikátora. Az emberek hülyék, azt veszik amit a reklámokkal letolnak a torkukon.
A barlangrajzos hasonlatodnak meg semmi értelme nincs. -
Ijk
nagyúr
válasz
Messer22 #23490 üzenetére
Akkor meg főleg nem értem, hogy minek jössz a súllyal. D5100-ad van mert egy 160g-al nehezebb D80-hoz már talicska kell. De egyébként meg nem mintha mindegy lenne hogy hány dekával nyomja otthon a polcot a porral együtt.
"Ezért nem értem, ha valaki csak jó képeket szeretne, akkor miért akarnak ráerőszakolni félpró felszerelést?"
Azért ajánlunk félpró felszerelést, mert használtan ugyanannyiba kerül, és később ha ne adj isten egy sb-600-at el akar sütni vázról levéve akkor egy D90-el menni fog, d51000-al nem. Vagy ott a nagyobb kereső, esetleg ha később megtanulja úgy használni a vázat, akkor nem kell cserélni a jobb kezelhetőség miatt. De itt eleve arról volt szó, hogy egy belépő vázat akar lecserélni hogy feljebb lépjen.
A képminőség dolgot meg felejtsük már el, pár éve a profik dolgoztak olyan vázakkal, aminek most le van szarozva a képminősége. Valószínű ami 4 éve elé volt playboy, sport, esküvőfotózásra, az most egy amatőrnek már a kurvára használhatatlan fos kategória. -
Ijk
nagyúr
válasz
Messer22 #23479 üzenetére
Azért, mert ugyanabból a pénzből megkapod. Ezek a vázak fényképezésre lettek tervezve, ahol a számodra fontos funkciókat gyorsan, kényelmesen el tudod érni, és a jóval nagyobb kereső még a legamatőrebb "P" módban fénylépezőnek is hatalmas előnyt jelent.
Egyébként semmi gond nincs a belépő vázakkal, csak kacatok ezekhez a vázakhoz képest. Ha pedig valaki belépő vázról akar feljebb lépni, értelemszerűen középkategóriást ajánlunk. -
Real_Necro
veterán
válasz
Messer22 #23460 üzenetére
Ennyi erővel mobilból se vegyen a zöldfülű iphone 4-et, hanem előbb tanulja meg a 3210-est kezelni.
Szóval egyet értek veled ebben a kérdésben.
Ha meg van az embernek kerete rá, miért ne vegye meg a legfrissebben kigurult darabot? Ha nulláról kezdi, kb ugyanannyi lesz megtanulni használni, mint egy régit, talán annyi különbséggel, hogy rengeteg adottságát nem fogja kezdetben kihasználni a gépnek. Hogy idővel jobban belemélyül e vagy csak hagyja automatán, azt meg döntse el ő.
Egy példa:
Amíg kiválasztottam melyik számomra a megfelelő gép, sok emberrel beszélgettem. Van egy kollégám, ő kicsit magasabb beosztásban dolgozik a cégnél, és felkapta a fejét a tükörreflexes szóra. Egyből újságolta, hogy neki már régóta van, meg ő is kattogtatott vele már nem auto módban is, de "nem éri meg vele szórakozni, mert egy sima kompakttal sokkal szebb képeket lehet készíteni", így ő csak auto módban használja...Szóval belépő szintre szerintem tök mindegy melyiket veszi az ember, döntse el saját pénztárcája. Ha meg komolyabban szeretne vele foglalkozni, mélyebben utána olvas, mielőtt hoz egy elhamarkodott vagy rossz döntést, ami miatt rövid időn belül kinövi a vázat. Szerintem jól választani csak úgy tud valaki, ha tisztában van vele mire is van szüksége.
-
m3ss
veterán
válasz
Messer22 #23460 üzenetére
megveheti a kezdo is az uj technikat. a fo problema sztem inkabb az, hogy az ide betevedo kezdok nem latnak bele az egesz dslr-foto mizeriaba annyira, hogy meg tudjak allapitani, hogy a 40-50 ezres dslr-el ugyaolyan kepeket fognak csinalni, mint a 200 ezressel. mert a kepuk nem a jobb szenzortol, dinamikatol, felbontastol, iso-szabadsagtol lenne jobb, hanem attol, hogy elolvasnanak x konyvet, cikket, videot a fotozasrol, utomunkakrol. csak ezt nem biztos, hogy latatlanban tudja vki a fotozasrol
mert ugye elektronikai cikkeknel altalaban az uj mindig jobb, ezt tapasztalja az ember, legyen az audio-video, telefon, barmi...csak epp itt fotozasban mas tenyezok is bejatszanak, mint tudjuk.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Messer22 #23446 üzenetére
Félreértettél. Egy szóval sem írtam, hogy azt kellene vennie, azt írtam, hogy egy D40-D50 is elegendő. Ezt a tudására értettem, csak nem fogalmaztam elég alaposan. Habár én is lecseréltem, nekem a mai napig elegendő lenne a D40 mindenféle hobbifotós célra, igaz, engem hidegen hagy a videó.
Ettől függetlenül nem tudom, mi bajod, bajotok van az 5-6 éves technikával... Őskövület, vagy mi? Apáink 15-20 évekig elvoltak a filmes gépeikkel, nem értem, a ma emberének miért kell kétévente új. Mi az, amiben egy mondjuk egy D40 nem szolgál ki egy hobbifotóst (nem hobbivideóst)? Nem kötekedésből kérdezem, tényleg érdekel!
-
m3ss
veterán
válasz
Messer22 #23446 üzenetére
azert, mert vki nem attol fog jo kepeket csinalni, hogy 200 v 500 ezres gepe van. sztem ne baszogassuk azokat, akik regebbi gepeket ajanlanak. nem akarnak rosszat a kezdoknek ne aggodj. de biztos megvan annak is az elonye, hogy minden betevedo kezdovel rogton megvetetjuk a 200 ezres dslr-eket. elvegre fogyasztoi tarsadalom, legalabb viragzik a gazdasag
en is amugy legtobb kezdonek (aki tenyleg nem tudja mi az a dof, aperture, iso, kompozicio etc) egy regebbi dslr-t, vagy egy regebbi bridge gepet ajanlanek. ezek toredek penzbol kijonnek, es semmivel sem fognak rosszabb kepet csinalni az esetek 95%-ban egy kezdo kezeben. aztan szepen le lehet cserelni ha igeny van ra. persze ha nem tudja masra kolteni a penzt, vagy adott az unlimited budget akkor hajra
amikor kerestem a d70-et es olvasgattam a teszteket pont azt ajanlottak, hogy inkabb vegyel egy par eves dslr-t + egy parizsi utat ahol kattintgathatsz kedvedre, mint egy ujabb dragabb gepet. sztem nem hulyeseg
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Mobil flották
- Hálózati / IP kamera
- Interactive Brokers társalgó
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Raspberry Pi
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest