- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
zolka78
senior tag
válasz
ZeN973 #21816 üzenetére
"Megírták hogy nem jár hozzá....."
A hatályos fogyasztóvédelmi jogszabályok szerint minden hazánkban vásárolt termékhez jár a magyar nyelvű tájékoztató és használati utasítás, még akkor is ha a 220V szürke importból szerzi a cuccait. Ez jogszabály, nem kerülheti meg. Az más kérdés, hogy sokan letojják. Amikor vettem az 500D-t az Ediginél én sem találtam benne, de még a helyszínen szóltam érte, a srác bement hátra és kihozott egy elég vastag könyvet ami a magyar használati volt, rajta az Edigital logójával. Valószínűleg már ráfaragtak erre és inkább maguk megcsináltatják hozzá, nem hiszem, hogy a Canon külön csomagoltat a magyar ediginek.
-
A Zéé
addikt
válasz
ZeN973 #21816 üzenetére
Ez oké, de már sokszor le lett írva, hogy Nikon vázat nem a legjobb 220Volt-nál venni, mert nem hivatalos garit adnak rá. Ha hivatalos garancia lenne a géphez, akkor lett volna mellé magyar használati is. mindenesetre remélhetőleg, nem kell semmilyen garanciát érvényesíteni
-
DJ Reinhardt
tag
válasz
ZeN973 #21443 üzenetére
Olyan nincs.
Jelenleg 1 év Nikon EU gari van, azt bárhol elfogadják a Nikon.EU területén.
Minden további jótállást a helyi forgalmazó ad, ha ad és értelemszerűen nem érvényes mindenhol.Ha 220V-nál kaptál egy sárga Nikon.EU-s papírt és egy Nikon.HU dombornyomásos papírt, akkor 3 évig besétálhatsz a Nikon Mo-hoz és a nem szétcsapott géped problémáját megoldják jótállásban. Ez tök jó.
Ha egy sárga Nikon.EU és egy nemtommilyen 220V papírt kaptál, egy évig viheted a Nikon Mo-hoz, utána viszont a 220V-tal kell intéztesd a jótállást, mert azt ők vállalták, a Nikon.HU-nak vagy bármelyik másik hivatalos szerviznek semmi köze a 220V ígéretéhez.
Ez is tök jó, csak picivel kevésbé, mint az előző. (Persze kárpótolhat a 220V olcsósága) -
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ZeN973 #21440 üzenetére
rengetegszer leírtuk már itt, h a 220-tól Nikon gépvázat nem érdemes venni!
annak, h nem Nikon.hu által forgalmazott gépet adnak, még az enyhébb következménye, ha nem a gyári magyar könyvet kapod hozzá - sokkal többet számít, h csak 1 évig viheted a Nikonhoz (ha egyáltalán EU-s beszerzésű, különben már akkor sem), utána pedig csak a 220-hoz...
(ha egyáltalán lesznek még, akkor is sokkal hosszabb javítást jelent, mert jó eséllyel külföldre küldik. Ha pedig netán megszűnnének, ami sosem zárható ki, akkor nincs garanciád sem...)nem nagy az árkülönbség: bőven megéri egy hivatalos forgalmazónál a 3 év Nikonos garancia...
(ez aztán még egy esetleges későbbi eladásnál is meglátszik az árban: ott is sokat számít a garancia)
-
Throme
veterán
válasz
ZeN973 #20575 üzenetére
Hidd el nem akarok semmit erőltetni, csak úgy veszem ki a hsz-ekből, hogy a 18-55vr egy szükség megoldás és nem az az obi amit szívesen használnál. Ezért bátorkodtam írni a #20572 hsz-t.
Ha nincs valami halaszthatatlan (pl egy gyerek születése, amit ugye nem lehet késleltetni), akkor nagyon megéri kicsit még gyűjteni. Már most a 18-105vr felé kacsintgatsz...
Ez egyébként saját tapasztalat is. Nagyon örülök, h nem hamarkodtam el a vásárlást.
Nem beszélve arról, hogy spórolsz - ha nem is azonnal - kb 30k-t. Ez meg már egy fél 55-200vr!
De ez csak az én véleményem és sok sikert az új géphez!
-
excalibur36
senior tag
válasz
ZeN973 #20492 üzenetére
Szervusz!
Szerintem meg veheted a használtat is, hiszen az 1200 expó gyakorlatilag nem jelent semmit.
Ha valami baja lenne azt úgy is gariba meg csinálják.
Azt a + 15.000Ft.-ot meg el tudod költeni más fotós cuccra.Ki szeretném hangsúlyozni, hogy ez az én személyes véleményem!
Döntened neked kell.
Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest