- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
pincehely #19604 üzenetére
Egyik se jó.
Milyen ház ez? Az a legjobb, ha egyenletes a légáram, nem kell a keveredés. Inkább rakj a hűtőre egy fújó, és egy szívó ventit. Hátul 1db ami kitolja a meleget, és előre egyet ami behúzza a friss levegőt.
Nekem a Stacker-ben van oldal ventim, de csak alul 2db 12cm-es, ami a CF-t szellőzteti. Felülre direkt nem raktam. Két légáram van a légben, 1db nekem a párhuzamos rendszer, ami a procihűtőre hat, alul meg egy 3k-s Ultra Kazre húzza be a levegőt a VGA-kra. Felül ugyan úgy 12cm -es venti fújja ki, alul pedig a kettő VGA. Így biztosan nincs turbulencia.katt777: Na majd megnézem.
-
MPowerPH
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #19451 üzenetére
Igen azért.
Sztem péntek környékén lesz csak kint. Komolyan lassan ott vok, hogy feltöltöm vhova máshova inkább...
Henk: Nem fogod megbánni sztem. Most fejből nem tudok számadatokat de ha gondolod átlövöm a SS-okat este.
Engem amúgy is megyőzött hogy HT-vel 1,36V-on 3,71GHz szépen meghűtötte és nem is volt teljesen meghajtva a hűtő sem rgo van még ott tartalék.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #19426 üzenetére
Lesz, most még nincs meg a házam, de 6 db ventit fogok tudni vezérleni 3-3-as felosztásban.
dime27: Azt tudim, de az a ház nekem drága. Ennyit enm költök házra. Egy deszkáért vagy egy prociért/ram-ért kiadok annyit de egy házra szvsz felesleges.
Henk: Jaja de nagyon úgy néz ki, nem lesz GTX470. Irgalmatlanul melegszik viszont drága és egyelőre a teljesítményével sem vett le a lábamról...
A cikk sincs jóváhagyva még, pedig a következő már 50%-ig kész is...
-
MPowerPH
félisten
válasz
pincehely #19414 üzenetére
Jó egy batár. Nem ismerem, felépítéséből adódóan biztos, hogy nem egy rossz választás.
Qru: Így akkor duplán értem a dolgot.
Akinek kellenek az NV plusz szolgáltatásai, persze, olyat vesznek. Csak meglepődtem, hogy most akarsz GTX470-et, mikor ezek az első verziós kütyük még nagyon sántítanak, fogyasztás/melegedés terén abszolút tré, de teljesítményben se egy nagy ász. Ahogy mondod, nyár végén majd jön a javítás, bár én akkora már a HD6000-est várom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #19411 üzenetére
Elvileg nem kell állítani semmit. A cpu fesz auton legyen, és az összes energia takarékos szajré is engedélyezve legyen.
Nem használom a DES-t, mert alapból magas a VID-em (majd 1,3V) így jobban járok (többet spórolok) ha állandóan 1V-al megy.
Viszont a DES-ből több féle van, neked az Advanced DES-t kell leszedned nem a simát, az P35 Rev 2.1 és EP35-höz jó.Lacc88: Nem még nem. Ősznél előbb nem tervezek vga cserét. Akartam GTX470-et de a látott hőfokok egyelőre kellőképpen lerettentettek. Várok vmi javított kiadást, őszre talán kijönnek ilyesmivel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #19405 üzenetére
Ja, olyan mint egy kis karácsonyfa.
Viszont ha házban van nem annyira látom, mert amúgy is az asztal túlsó felén van a kondér.
BMW: Biztos hogy nem, de hajlandó vagyok érzelmi döntéseket hozni. Ezért van most i7-em.
Amúgy megvárom az őszt a javított/frissített változatot veszem majd. ATi nálam nem játszik, mert használok olyan programot ami csak nV-n fut (PhysX miatt) rendesen. Érted hiába jobb az ATi 100 másik játékban ha azokkal nem játszom.
-
Henk
veterán
válasz
pincehely #19318 üzenetére
Ahány teszt annyi eredmény de kb ugyanazt tudja a TRUE meg a Proli, nálam mondjuk a TR valamivel jobb volt. 10k körül igazából semmilyen hűtőt nem kapsz a felsőkategóriából, Mugen2 meg egyelőre hiánycikk meg a magas ramok miatt én ki is lőném. Ha fontos az ára akkor nem a TR-ot vedd mert ahhoz külön kell megvenni az 1366-os lefogatót ami még 3k. A rev.c már tartalmazza de azon kívül, hogy méreg drága alig kapható.
BMW001: a TRUE jóval drágábbra jön ki mint a Mega, ez saját tapasztalat.
sniper elite: milyen ventik vannak rajt?
Qru: én nem vagyok benne biztos, hogy a Xigmatek pariban lenne a TR-al. nekem volt Achilles ami tényleg jó hűtő volt de nem véletlenül cseréltem mikor i7-et vettem, szerintem komolyabb tuningnál már kevés lenne.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pincehely #19318 üzenetére
Azokat ne nézd(parasztvakítás, pénz beszél -kutya ugat), itt van Henk tesztje(neki biztos nem adtak pénzt, egy kedvező eredményért
). Ez mérvadó, ő is Megahalems tulaj volt, és ő is azt hitte, hogy itt a True csúnyán kikap. Nah, hát nem így lett. 3C az True előnye, ami sok, mivel kisebb is mint a Proli, és olcsóbb is.
Mugen 2 felejtős, nem férnének el a ramok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #19284 üzenetére
Jaja, ide már csúcs léghűtő kell. Mugen2 a belépő ide. TRUE, Prolimatech Megahalems, Noctua NH D-14. Ez csak pár db, van választék bőven a felsőházban.
Tomic: Na akkor ok, lényeg hogy most már zsírul fut a vas.
-
Osiris
őstag
-
keIdor
titán
válasz
pincehely #19241 üzenetére
Nem nagy távolság, egy BP-Nyíregyházát ma már nem vállaltam volna be.
Mondjuk én most Dunaújvárosból mentem 62-es, majd 81-es út. De hogy milyen szar állapotban vannak a magyar utak el nem tudom mondani... kátyú-kátyú hátán, méteresek, mélyek... nem győztem szlalomozni. -
knbs
senior tag
-
LackoMester
addikt
válasz
pincehely #19195 üzenetére
akkor FSP Saga II 500W
BMW001 a Corsair is jobb fajta tápok közé tartozik.
Jó az is.
A CM, ( RealPower 520, 620 ) sem rossz, raktam már pár gépbe, ha éppen nemvolt FSP vagy ha az emberke olcsóbbat akart.
Semmi gond nem volt velük.
A SilentPro tipusokat nemismerem.
A cimborám C i7 konfigjába éppen egy 620-as modelt raktam, mert éppen nem volt 600 W Everest. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #19190 üzenetére
Nagyon hard tuninghoz egyik táp sem az igazi ezek közül. Ahhoz egyben hagyott 12V-os ágú táp kéne (pl Corsair VX450, TX650 stb). Azoknak ráadásul nagyon jó kis SeaSonic bele van.
Nekem anno mondom Chiftec GPS-550AB A tápom volt, már a Q6600-ot sem tudta kiszolgálni.3,5GHz-el elvérzett a gép, végül addig tanakodtunk itt (már mint a Kentsfield topikban) a T. Fórumtársakkal hogy kizárásos alapon a Chifi maradt mint gyenge láncszem. És tényleg. Vettem egy TX650-et - 52A 12V-on - és láss csodát a tuningban is tovább jutottam.
Na ja Chifi tudott kb 34A-t kombinálva az összes ágán leadni ami elég lenne DE ugye a procira nem tudsz kötni csak egy ágat ( ahol 18A a max e fölött a táp túlfeszvédelme közbelép vagyis a max: 18A*12V=216W, alapjáraton bezabál 140W-ot csak az i7 akkor mit vár az ember?!).
Innentől bukó a dolog a bontott ágas tápokkal. Az esetek többségében elég a bontott ágon leadandó kraft de i7 8 szálon 3,8GHz felet igencsak megéhezik. Gondolom a 4GHz meg alapcél lenne...Viszont a többi közül az FSP Saga II a leghalkabb és a hatásfoka is jó, a kondik is jók benne.
mod:
Ha már ígyis-úgyis tápot kell majd cserélni akkor legalább addig egy halk korszerű tápod legyen ne egy 3-4éves fejelsztésű, amit sokkal nehezebb is lesz újraértékesíteni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #19185 üzenetére
FSP Saga II-t, újabb fejlesztés mint a Chifik CWT bele. Noha nem rosszak azok sem, nekem is volt Chifi 550-em, de sokkal halkabb lesz az FSP.
Giga 550 szintén kiesős, AcBel belsős, az még kevésbé korszerűbb mint a CWT. A másik kettő meg egyszerűen nem alternatíva.mod:
fanti: Elég a Q6600 is. Nekem 3,5-3,6GHz-en repült anno és mindenre elég volt amire kellett.
-
mpierre
veterán
válasz
pincehely #19124 üzenetére
A Mushkin és a UD5 kapcsolatáról én pozitívan tudok nyilatkozni. Érdekes, hogy másoknál nem ment... Nálam bőven a gyári időzítéseknél szűkebben is megy a Muskin 998679 3×2GB-os trikit. (Gyári adatok: 7-8-7-20, Giga UD5-ben 7-7-7-18 (1,5V); 6-7-6-18 (1,66V))
Szerk: Qru, megelőztél...
De úgy van, ahogy írja...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #19119 üzenetére
mpierre kolléga UD5-ben Mushkint Blackline-t hajt, simán megy a CL7-es kit CL6-ot agyonfeszelés nélkül. Nem rossz választás. Jobb mint az OCZ pl.
Az a Corsair is jó, simán megy. Sima Dominator nem fér bele a keretbe? Jóval hűvösebb, ez a sim XMS3-on elég csöppnyi bordácska van... Bár az OCZ-nél még így is jobb.
-
priti
addikt
válasz
pincehely #19124 üzenetére
Azért az elég ritka hála Istennek, hogy egyáltalán nem áll föl egy lap xy rammal, i7-nél én úgy látom, hogy vajnyi keveset számít a RAM órajele, a semminél persze azért több, de azért szerintem olyan sokat ne görcsölj rajta. Én 1,5V-os 1333-at vettem volna, ha nem barterben cserélem a DDR2-őt háromra, mert már az 1600-nak sincs sok értelme de afölött meg már tényleg hülyeség többletppénzt adni a magasabb órajelért a tri ch megy mint a veszedelem ígyis-úgyis, nekem a dual channel is bőven elég.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #19097 üzenetére
Bőven jó lesz. 4GHz felett úgy sem nagyon tudod levegővel rendesen meghűteni egyiket sem (már mint úgy, hogy akár 30fokos hőségben se olvadjon le a cucc). A 4GHz meg kb mindegyik C0-ban is benne van.
Nem istenítem - újra leírom - csak azért mondom, hogy nem kell tőle félni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #19080 üzenetére
Nekem is C0 van, teljesen jó. Alapból igen magas feszt ad a lap neki 1,3V körül, (magasabb a "VID" mint anno a Q6600-omé
) ehhez képest 1,072V-on is betonstabil alap órajelen Turbo-val.
Nem kell fázni tőle, D0-ból is kifoghatsz rosszul húzhatót. Tuti recept nincs ugye... Anno +10k lett volna a D0 felára amit nem ért volna meg ezt így látatlanba lefogadtam. És tényleg. -
mpierre
veterán
válasz
pincehely #19080 üzenetére
"C0-ás, kitűnően tuningolható! FPO:3838A790
1,23V-on beton stabil 3800Mhz-en, HT ON (fogyi 105W), vagy 1,312V-on 4011Mhz-en (Fogyi kb. 150W). Az uncore-ja 3500-at tudott nálam 1,355V QPI/VTT mellett, a 3200-at 1,315V-on tudta beton stabilan."Szerk.: Azt ne feledd, hogy egyazon FPO-n belül is lehetnek eltérő darabok... Ez sajna ilyen.
pojzon: Azért a pasztázást nehéz elszúrni... Illetve ha fennhagyod a fóliát a hűtő alján, akkor tök mindegy mit kensz a kupakra...
Azért a maghőmérsékletek árulkodnak arról, hogyan is alakul a hőátadás.
-
mpierre
veterán
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #19052 üzenetére
UD5-ben megy pöpecül. Páran használnak/használtak ilyen kombót itt is. Nem xmp-s (kivéve az Intel Editiont) szóval a subtimingsokat neked kell majd belőnöd. Nekem is volt UD4P-ben. Ott is ment csak sajnos meg is fikkant, de ez egyedi eset, vegyél nyugodtan OCZ-t. Melegszik arra készülj fel, legalábbis nekem az OCZ Platinum eléggé melgedett. Most Corsair Dominator 1600 van, az sokkal kevésbé, igaz a borda is nagyobb rajta jóval és kevesebb fesszel is stabil 1600-on mint az OCZ.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #19041 üzenetére
Ha csak ideiglenes megoldásként kell, akkor vehetsz 1,8V-os ramot is. A lényeg, hogy ne adj neki 1,65V-nál többet biosból. Az 1,8V-os Kingmaxok is mennek 1600-at CL8/9-ben az meg bőven elég.
Olcsóbban kijössz és később ha lesz lé Tri kit-re akkor több lehetséges vevőd lesz, mert ugye AMD-sek is rárepülhetnek a Dual Kit-edre.Hmm csak nem upgrade lesz?!
-
HSM
félisten
válasz
pincehely #18975 üzenetére
Arra vigyázz, hogy nehéz lesz utólag egy 2X2-es kithez egy ugyanolyan 3. modult találni...
Sebességben (elvileg) nincs nagy különbség, legalábbis eddig senki nem mérte/tapasztalta ki alaposabban. Sebességben van különbség az 1600-as és a 2000-es között, de szerintem nem éri meg az ár illetve a 920 brutál széthajtása... (2000-es ramhoz 4Ghz-es uncore kell, amit már komolyabb feszeléssel kell bátorítani ehhez az esetek többségében)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Hobby rádiós topik
- BestBuy topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- Mini-ITX
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest