Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz pincehely #19190 üzenetére

    Nagyon hard tuninghoz egyik táp sem az igazi ezek közül. Ahhoz egyben hagyott 12V-os ágú táp kéne (pl Corsair VX450, TX650 stb). Azoknak ráadásul nagyon jó kis SeaSonic bele van.
    Nekem anno mondom Chiftec GPS-550AB A tápom volt, már a Q6600-ot sem tudta kiszolgálni. :( 3,5GHz-el elvérzett a gép, végül addig tanakodtunk itt (már mint a Kentsfield topikban) a T. Fórumtársakkal hogy kizárásos alapon a Chifi maradt mint gyenge láncszem. És tényleg. Vettem egy TX650-et - 52A 12V-on - és láss csodát a tuningban is tovább jutottam. :K Na ja Chifi tudott kb 34A-t kombinálva az összes ágán leadni ami elég lenne DE ugye a procira nem tudsz kötni csak egy ágat ( ahol 18A a max e fölött a táp túlfeszvédelme közbelép vagyis a max: 18A*12V=216W, alapjáraton bezabál 140W-ot csak az i7 akkor mit vár az ember?!).
    Innentől bukó a dolog a bontott ágas tápokkal. Az esetek többségében elég a bontott ágon leadandó kraft de i7 8 szálon 3,8GHz felet igencsak megéhezik. Gondolom a 4GHz meg alapcél lenne...

    Viszont a többi közül az FSP Saga II a leghalkabb és a hatásfoka is jó, a kondik is jók benne.

    mod:

    Ha már ígyis-úgyis tápot kell majd cserélni akkor legalább addig egy halk korszerű tápod legyen ne egy 3-4éves fejelsztésű, amit sokkal nehezebb is lesz újraértékesíteni.

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák