Új hozzászólás Aktív témák
-
snowball
tag
válasz
Laraxior #45918 üzenetére
Igen, sajnos az x58 nagyon igényli a vizet. De meg is hálálja, csak hát alig van olyan x58as lap, amihez gyártottak fc blokkot.
Én is sajnálom eladni. Fáj érte a szivem nagyon. De a blokk szerencsére jó kezekbe kerül Aventry fórumtárs személyében
Ami számomra nagyon elszomorító, hogy Z390-es lapoknál egyáltalán nincs semmi cf vagy mono block. Csak 2-3 lap van amiben gyárilag van vizes blokk, de azok meg csillagászati árúak, már ahol lehet kapni. Maximus XI formula 170k-nál kezdődik -
Cingi1979
tag
válasz
Laraxior #45838 üzenetére
Az R3E pompás lap. Csak jókat tudok mondani róla. A Maximus Formula 2 számomra ismeretlen viszont úgy gondoltam hogy a 775-ös ROG lapok csúcsa. Egy próbát meg ér!
P45-UD3P nekem is van egy viszont az olvastam a beszélgetéseitekből, hogy a legjobban tuningolható P45-ös lap. Ezért nem válok meg tőle.Gondolkodom, hogy elpasszolom az Ebay az UD7 lapot és megtartom a R3E lapot.
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #45383 üzenetére
Cl11, lol..
Anno volt egy CL11 kitem, de az 2133mhz-en ment, na úgy már oké ez az időzítés, az órajel ellensúlyozza, de 1670mhz-nél ez még tartok tőle, hogy nem áll fenn.
HTPC felhasználásra nekem magában nem vált be a húzott hatmagos, oké, éppencsak, de nyers erőben a 4k60-as streamelt videókat is elbírta, de érzésre néha még a 1080/60-asok sem voltak teljesen sima futásúak. Ezt a korábbi HD7770-es VGA Rx560-ra cserélése oldotta meg, utóbbi kb. minden elterjedtebb videós formátum lejátszásába besegít, na azóta vajsima minden videó.
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #45369 üzenetére
Ma én is lábat hajtogattam
De lett egy EVGA X58 lapom.
Úgy árulta az eladó hogy egy láb görbe, plusz a 2 lanból egy nem megy.
Az egyet egy tucatra érthette, konkrétan az egyik belső sor nagy része behajlott a felette lévőbe.
De most jól megy, egyelőre tesztelgetem.
Jó lesz nekem itthonra. -
rgqjx
aktív tag
válasz
Laraxior #45346 üzenetére
Ami rajta van vizes blokk, azt kevésnek találod? (Ránézésre ugyanaz a hőcső+vizesblokk van rajta, mint az x58 extreme lapon)
Sajnos nekem nincs vele tapasztalatom, mert én nem kaptam meg a vizesblokkot az enyémhez. Sajnos eddig lusta voltam bevizezni a rendszert, pedig itt van pár cucc hozzá a fiókban. -
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #45295 üzenetére
Na hát akkor ez nem nagyon éri meg, 120.000 Ft a jó prociért, akkor kell egy jó alaplap is hozzá, egyedül a RAM ami olcsó.
Jobban jár az ember egy használt 1700-as Ryzennel és kinyögi a DDR4 árát. És még van továbblépés is, meg azért is számít hogy nem 7 éves az alaplap+használt.
jokeph Ha neked ez kell akkor vegyed
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #45245 üzenetére
Nekem csont ugyanaz a gép a Sapphire 7870XT-vel 10-ből 9x visszajött alvásból, aztán most 7770-el és Rx560-al nem. Frissen indítva hibátlan mind elsőre.
Ennek még annyira nem örülök, mert amúgy sokat használnám, ha menne, de sajnos ezen a platformon az a ritkább, ha rendesen megy az alvó mód. -
Remus389
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #45194 üzenetére
Sajnos ebay-en csak a gagyi SATA-s adaterek vannak dualban.
Az a baj, nem emlékszem hol láttam a 8X-os Dual adaptert, de volt, meg is lepődtem hogy ilyen is van.
Ami hirtelen még eszembe jut, az ez, bár gondolom ennek már az ára sem vicc: [link](#45195) vlaci79: Ezek a lapok még nem UEFI-sek, ezekkel nem fog működni a dolog. Egész pontosan ez volt az utolsó generáció, amin még kizárólag a hagyományos BIOS volt.
(#45196) Remusz911: Mivel a modernebb lapokról eltűnőfélben van/eltűnt a PCI csatlakozó, így a PCI-os hangkártyák ára is egészen lejjebb ment.
Amúgy príma kártya az ST is, és az ár is jó, ha maradsz PCI-os lapon még egy ideig.
Az SXT 1-2 leginkább ennyiben tud többet, azokra raktak egy PCIe átalakítót, így PCIe-esek lettek. No, meg az STX2-n még kicsit finomítottak a tápkör felépítésen is. Ami a modernebb integráltakat illeti, ALC1150-hez volt szerencsém [link], túlzottan nem győzött meg.
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #45190 üzenetére
HSM: Szerintem lekapsz belőle ~100Mhz-et, kicsit kisebb feszen és patent lesz. Ha +1Mhz BCLK-nál már nem megy végig, akkor igen valószínű, hogy így sem lesz hosszútávon stabil. Viszont kis csökkentések sokat hozhatnak a konyhára Ebből én már nem engedek, előbb kap plusz feszt, egyébként tök stabil, szóval nem kapok le 100 megahertzecskét.
Lehet hogy mégis igazad van, és 4 giga alá kell menjek, a gflops-ok viszont hol 61, hol 63, ritkán 65
A fenébe, nem stabil
Tényleg, hány PCI csatornát tud ez a platform, tehát ha veszek egy hangkáryát nem az lesz hogy a videókártyából vesz el? Csak azért mert a Threadrippert azért dicsérik mert 64 PCI lane-t ad, de mennyit ad az X58?
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #45092 üzenetére
Úgy tűnik nem vagyok valami jó paszta felkenő mester. Szerintem az E5640-esnél se lehetett túl jó a pasztázás, de nem számított mert csak négyhengeres és 32 nm-es.
Ezt az X5675-öst már kétszer pasztáztam újra, először a spatulás módszerrel, másodszorra pedig az egypöttyös módszerrel. Utóbbi akár jó is lehetett volna, de szerelés közben véletlenül megemelkedett a hűtő, szóval légbuborékos lehet(?)
Na most X-es módszerrel és különösöen figyelek hogy ne emelkedjen meg a hűtő, csak jó lesz már, pluszba kap ugye ventit is, tehát csak sikerül legyőzni ezt a túlmelegedés problémát. Az is igaz hogy elég meleg nyár van, de jó lenne ha bírná így is.
A paszta a thermal grizzly Kryonaut, ami a legjobb nem folyékony fém. Tehát azon nem múlik.
Ha ezután sem lesz jó, akkor talán eladom és megy vissza az E5640, vagy veszek egy brutál hűtőt.
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #45000 üzenetére
tettem oda egy 12-es ventit 1000rpm körül. Ezért akarom alacsonyan tartani a feszültségeket hogy ne fűtse szét magát. Vcoret is valahol 1,3 alatt akarom tartani. Ha belefér még egy szorzó akkor jó, ha nem akkor is elértem amit szerettem volna.
Ja és a nagy öreg GTX480 is léggel megy ami egy "kis" hőt termel. -
bim
veterán
válasz
Laraxior #44998 üzenetére
Turbo off volt a megoldás. Ment neki a 4,4Ghz is 1,38Vcore-al de sok fesz volt auton. Abban a pillanatban hogy beállítottam minden értéket minimumra kivágott az IBT. Ez a teszt minimum értékeken rögzítve, kivéve QPI 1,325 és vcore offset + 0,02(ha jól emlékszem) Így a hőfokok is jók és a feszek is minimalizálva. Nyilván ez nem egy 100%-ra kitesztelt órajel de valahonnan el kell indulni. Mindenesetre tetszik .
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #44996 üzenetére
Simán csak szorzót emelted vagy biciklit is?
Egy gyors IBT-t futtattam hogy megnézzem jó e ez a fesz majd neki és 28-30 között ugrált a szorzó.
Ilyen hőfokokat még nem is láttam ebben a lapban procitól. max 67 fok.i920 inkább 85 volt.
Az 1,39V-ot is offsettel nyomtad? (azt még ki is kell számolnom mennyi+ az alapfeszre.
)
-
-Ben-
veterán
válasz
Laraxior #44767 üzenetére
Egyébként, annyira nem is vészes.
De gondoltam, megérdemelne a kis vacadék Arctic helyett egy nagyobb hűtőt.
Találtam egy cikket, ami szerint az LGA2011 teljesen kompatibilis a 2066 -tal, legalábbis ami a rögzítéshez szükséges furatokat illeti. Ez alapján az Alpenföhn Matterhorn lehet, hogy jó lenne 2066 -hoz is, mivel a 2011-et támogatja az adatlapja szerint. Mit gondoltok erről? A cikk
-
törölt tag
-
-Ben-
veterán
válasz
Laraxior #44605 üzenetére
A processzor is döglődik má', mi? Azé nem kell....
Egyébként, szívok rendesen. Nem jövök rá, hogy mi lehet a gond. Egyszerűen nincs az a driver, amivel normálisan működne a videokártyám. Szaggat minden, sz@r az egész. Gyanús, hogy vagy a lapom döglődik, vagy a tápom.... Egyik se lenne jó hír.
HSM: Erre is gondolnék, de egyébként Linuxot használok és teljesen újra is lett húzva az egész, új SSD -vel.... Vadászhatok multimétert, mert persze nekem nincs.
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #44506 üzenetére
Elég sokat vadásztam ilyen lapokat, annyi hulladékot láttam, hogy szó nincs rá... Ne csodálkozz, hogy sérült, amikor már az teljesítmény, ha valaki nem hagyta el legalább a foglalat védőt hozzá...
Arról nem is beszélve, hányan erőltetik bele ferdén a cuccokat, hányan nem figyelnek rá, hogy ha ledarálják a felületszerelt cuccokat akkor nem fog jól működni, stb....
Nálam már a számát se tudom, hány lap járt, és egyiknek sem volt ilyen baja...
-
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #44407 üzenetére
Ezért is nem húzom 1,4V-ra meg 4600Mhz-re. Minden forr, közben meg terhelésre lezabálja a villanyórát, miközben alaposan befűti a szobát is. Jó az nekem az alig lassabb 4,05Ghz-en, 1,28V körül, amin szerintem még lehetne is picit finomítani, ha nem sajnálnám tőle az időt. Semmi nem forr, nem fogyaszt 400W-ot egy Prime95-től szóval jó ez így. És ehhez mégcsak W3680 se kell, elég az "olcsó" fapad szorzólockos X5660 is.
(#44409) jokeph: PCIE meg IOH miért kap pluszfeszt?
Plusz szerintem az uncore órajelhez kissé szűkös lehet az 1,325V hosszútávon is stabil géphez, de lehet csak nálam jártak QPI-torkosabb procik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest