- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Grat, szép eredmény!
A látottakon felbuzdulva kíváncsi lettem, vajon mennyivel rosszabb a C0-om ennél, megnéztem. Csináltam egy hasonló Blend-es képet, [link] ami érdekes, hogy +0,1V fesz ellenére "csak" olyan +25W-al lett rosszabb, ami picit jobb hűtéssel tovább csökkenthető lett volna 4-8W-al. Poénból megnéztem, hogy áll a jóöreg Linx, hát jól, és még mindig a pici csúszással egymás után startoltatott IBT a legjobb... 160W-ot préselt ki a prociból, és rekordhőfokot, igaz, ennek ellenére előbb hal le nálam a prime, mint ez...[link]
(A beállítások ugyanazok a két képen, egymás után készültek. Ja, és azért ilyen rövid, mert kitesztelt beállítás, 1,5órás Prime eredmény valahol korábban linkelve...)
-
sniper elite
senior tag
Jó hát gondolj már bele mikor jelent meg az enyém meg mikor a tied, kb fél évük volt az Inteleseknek hogy dolgozzanak a 920-on! Most tényleg padlót fogtam, és az nem lehet hogy a 975ben is összpontosulnak ezek az előnyök mint a 920D0ban?
Balika: Játékra miért ne lenne elég?
-
szacsee
nagyúr
Így már vili, csak az első benyomásod mikor leírtad tragikusabbnak tűnt hőfokok terén a helyzet... utána meg nem követtem a topikot.
Overlocker: A C0/C1 tulajok védelmében kérem kapcsojja ki..
Grat ez veri nájsznál is jobb eredmény...
7/24-es beállítás van már, vagy csak a max Valid volt a cél idáig? -
Cyberpunk
félisten
Jó neked én is egy D0-ra hajtok. De ha ilyen magasak már a hőfokok akkor lehet hogy vizezni kellene már, legalábbis én már gondolkozok rajta csak hát egy jobb komplett vízhűtő rendszer az nem két forint. Bár ilyen magas órajelen ki akarja állandóan hajtani? Meghúzni egy két szintetikus teszt erejéig azt vissza venni az órajeleket én legalábbis azt mondom hogy max 3-3,2GHz bőven elég mindenre pláne ha full HD-ban tolja az ember
De én sem mondom hogy nem fogom kitekerni a lelkét a kicsikének, pláne egy Gene alaplappal
Egyébként megjöttek a ramjaim Corsair Dominator 1600MHz 3x2GB Tri kitt. Ráadásul egész baráti áron 39k
Hát mit mondjak sajna még csak max nézegetni tudom őket mert még a lap meg a proci nincs meg.
Van valamelyikőtöknek ilyen memóriája? Kíváncsi vagyok menyit mennek max -
HSM
félisten
Ha rám gondoltál, nem parázom az LLC-től, csak úgy gondolom, egyfelől nincs értelme, másfelől magasabb feszen veszélyes is lehet a procira, és ráadásul egyéb nehezen felderíthető hibákat is okozhat....
Egyedül arra jó, hogy magas lelki nyugalommal olyan magas feszen tesztelj, amit sose lenne arcod LLC nélkül beállítani a CPU-nak....
És grat a jó kis D0-hoz.
Töltsd le inkább a Linx-et. Ugyanaz, mint az IBT, csak élből kezeli a 8 magot. Bár a legjobb 2db 4 magos IBT egymás után indítva, 5-10 másodperces idővel. -
Ne is mond, múltkor a 3800-at primeoltam 2 és fél órát, mintha ment volna az olajradiátor, olyan meleg volt a szobában, pedig ajtó tárva-nyitva, előszobában meg nyitva az ablak.
Télre szvsz le is szerelem a konvektort, adok neki 20x200-at 1.45 volton+prime és garantált 28-30 fok mínusz 10-ben is.Zájec: Ahogy mondod.
Kézi beállításon megy 8-8-8-24, 2T-n.
Szerintem nem elég, dobott már ki egy óra után is 3800-on vcore/qpi 1.35/.135 llc off, ami load 1.28v vcore. Aztán próbáltam llc on, vcore/qpi 1.3/1.35, azzal 2 és fél óra után se volt gond.
-
Egyenlőre csak vicceltem, várok még tapasztalatokat. Nameg aztán meggondolandó a csere, 3800-on tudom hajtani ezt is, ami már önmagában teljesen felesleges, nemhogy afölé tornászni 24/7-re.
Igaz a D0 valszeg kisebb feszen vinné, de nem érdekel, ha primolok se megy 75 fok fölé, úgy meg kb 100 évet kibírna.
-
Cyberpunk
félisten
Jó neked én is egy D0-ra vadászok, de mire (kb.1 hónap) meg lesz rá a lé addigra talán már gyakoribbak lesznek, feltéve ha nem kapkodják el őket, ami nem túl valószínű
Ja és mi a véleményetek az Asus Rampage2 Gene alaplapról az oké hogy mATX de állítólag egy kis méregzsák? No meg nem megy bele 3 VGA meg túl sok bővítő kártya
-
Csak poénból írtam, gondolom ez látszott az emotikonból'
is. Én sem vagyok gyilkológép, van egy ingerküszöböm, amit nem lépek át. Ez ennel a rendszernél a vcore/qpi 1.4625/1.45, ha nem megy akkor nem megy, akkor sem adtam neki többet soha. Pedig látod, intel szerint is lehet neki tolni a feszt szarásig, de valahogy én még se akarom. Bár ez most van, lehet holnap már 1.6 v-al tesztelek, ahogy változik a hangulatom.
-
smoli
aktív tag
Imi drága, mint tudjuk minden viszonyítás kérdése!
Ha a legolcsóbbakhoz viszonyítjuk akkor drágábbak, ha a legdrágábbhoz akkor olcsóbbak.
Én pl. az olcsóbbakhoz viszonyítottam, mert jó magyar módjára az alapból indultam ki, nem pedig a plafonból le.
Ezért kár volt megszólalnod... -
Ugyanez nálam is megy 1.35/1.35/1.64-el, de csak 3200-es uncore-al, ha azt megemelem, akkor kell + kakaó is rendesen.
Kórájszevön: Ezek alá ne add szvsz: [link] [link]
Ne csak a wattot nézd, hanem a csatlakozókat, gyártót etc. A táptopik elején van egy frankó összeállítás, hogy melyiknek milyen a bele.
-
-
Zájec
veterán
korábban eset szó a QPI voltage profil-ról, én is feltettem ezt a kérdést.
talán jugeen válaszolt rá... a lényeg az hogy a Ram XMP profilja , nem szabályozza ezt a részét, ezt az user-nek kell beállitani , mert ez inkább alaplapi funkcio.
az XMP profil az idözitéseket és az órajelet állitja be...
assziszem a 133,166,200 BCLK-hoz tudod hozzárendelni,, talán a feszt is beállitja, de már nemtudom pontosan,... nememlékszem...
2hétig használtam G.skill 1600 ramot... -
törölt tag
Jaja, látom Lauda linkjén is, hogy azért ez nem marad hűvösen. De ahová kell a kraft...
Invader HCA:
Lehet, csak véletlenül nyomtál a válasz gombra, de ha már így alakult: a legkézenfekvőbb lépés, ha felraktok egy oprendszert, s elkezdtek így tesztelni, ill. ha kipróbáljátok a memóriákat és VGA-t egy másik gépben...
Érdemes lehet megnézni mit szól ahhoz a gép, ha átmozgatjátok, másik slotba teszitek a modulokat. Nem tudom, a memóriavezérlő mennyire érzékeny az ilyesmire. -
Az én véleményem, hogy nem kapsz annyi pluszt, amiért megérné erre pénzt költeni, mármint a cserére. Anélkül meg nem fog menni.
Ott a nemrég linkelt teszted, 200x19 load 1.296 v-al, szóval nem értem mit nyernél vele. Én is csak kíváncsiságból tesztelgetek, valójában totál felesleges húzni ezeket a cuccokat, mert a teszteket leszámítva sehol nem látod előnyét. Persze aki egész nap filmet renderel 8 szálon, az nem tartozik ide, de gondolom nem vagyunk sokan.
Azt meg ne felejtsük el, hogy ott is lesz biztos szórás, úgyhogy pár századok nem jelentenek igaziból semmit. Persze a Te döntésed, legalább lesz tapasztalat.
Általában 3800-nál van ez a határ a 920-nál, de még jó szvsz a 21x191 is, azon is szépen eldöcög bios 1.4, load 1.35-el.
-
Ez igaz, de édesmindegy szerintem, hogy egy proci 1.312 vagy 1.3-as loaddal(esetleg kicsivel alatta) megy, az szinte észrevehetetlen fogyasztásban és hőtermelésben.
Az 1.2-es loaddal 4 gigán prime stabil D0-ákat meg el is lehet felejteni gyorsan.
Miért szomorú ez Neked? Egy q6600-ot is meg lehetett annyira feszelni, hogy csak a víz bír vele, a teljesítmény meg hol van ehhez képest? A 4 giga még elmegy léggel 24/7 ha megtalálod a min cpu és qpi feszt, ez inkább örvendetes, mint szomorú. Csak gondolj bele, egy i7 4 gigán ht-val léggel megy és nincs szétfőzve.
HSM: Kipróbáltam az #5951-ben említett beállításod, nekem a bios 1.418-ból drop után marad 1.352, persze ugrál 1.344 és 1.360 között néha, a qpi 1.4v-on volt. Érdekes jószág ez az i7, 20x200-on ha felemelem 3200 fölé az uncore-t, akkor nem indul még 1.45-ös qpi és vcore-vel sem, 21x191-nél meg stabil (-nak tűnik ennyi prime után), 3436-os uncore-al és 1.418 bios vcore/1.4 bios qpi-vel.
Itt a screen amúgy az előzőhöz:
-
Sárpac
nagyúr
Igen tüske ide tüske oda, de ha azt nézzük, hogy llc nélkül 1.4V kapja meg a nagy áramot nem biztos, hogy egészségesebb mint 1.35V llcvel, mivel az az áramerősség növekedésekor lép életbe(ergo az áramerősség hamarabb megurik a fesz csak utána).
Ráadásul ahogy leesik a terhelés hírtelen kaphat nagy feszt llc nélkül, míg llcvel ahogy csökken az áramerősség úgy csökken a fesz is, tehát kisebb tüskét fog produkálni.
-
HSM
félisten
Az a baj az LLC-vel, hogy kb semmi értelme a tudatlan user hülyeségének kihasználásán kívül... LLC-vel ugyanis a stabilitás is rosszabb, a nagyobb negatív fesztüske miatt, ami ugye a terhelés megjelenésekor jelentkezik (lásd a Zájecnek linkelt cikk). Szóval picivel magasabb fesz fog kelleni LLC-vel. Ráadásul minimálisan kisebb üres fogyasztás mellett jelentősen nagyobb terhelt fogyasztást eredményez. Amúgy a tüske mérete elsősorban a felvett teljesítménytől függ. Nagyobb teljesítményfelvétel, nagyobb tüske. (Igazad van amúgy, nem lökéshullám, csak nem ugrott be a szó...
)
Amúgy nem egyszerűbb, ha úgy gondolod, hogy 1,55V a biztonságos, hogy akkor beállítasz 1,52V-ot, LLC nélkül, és akkor imádkoznod sem kell?Amúgy a Giga lapok tápkörei elég hatékonyak, csak épp tudtommal 6 "dupla", erősebb fázis van, és nem 12. A drop pedig azért ennyi, mivel ilyen feszen és órajelen már igencsak kell a kakó a procinak, nekem pl. 4Ghz-en, 1,312V-on 150W felett evett csak a CPU (Uncore nélkül, tehát az a rész, ami a Vcore-ból vette a tápot)!!!
(0,1V drop mellett) Namost, mit művelt volna ez a proci mondjuk 1,4V-on, 4200-on?
Déjà vu-érzésem van a Kentsfield-időkből....
(Ahol a lap tápköre volt a legkritikusabb tényező tuningnál, és 200W+-okat kért a CPU.... Néhányaknak meg a táp adta be a korlátot....)
-
HSM
félisten
A Tri-channel nagy előnye, hogy ami eddig 2 vagy 4 vagy 8 GB volt, az most megnőtt 3, 6 vagy 12GB-ra....
Szerintem ez így jobb.... Ráadásul a 6 magos utódhoz már valszeg kelleni is fog.... Arról nem is beszélve, hogy nem is tudjuk pontosan, hogyan működik a vezérlő, lehet olyan helyzetekben segít a 3. csatorna, amit nehéz lenne kimérni...
-
keIdor
titán
Persze, ha lesz i7, akkor már nem a kit-en fogok spórolni...
az a legolcsóbb...
De úgyis meg kell várnom a D0-k tömeges elterjedését, meg azt, hogy megéri-e ilyet keresni...
Azért ha igaz lenne a 4,0GHz@1,2V akkor mindenképpen az kell... addig meg eldöntöm mit is akarok valójában... -
Markokhoz nyugodtan tolhatod neki, ott nincs annyira terhelve, mint a prime-nál. Én úgy próbálgattam, hogy a 06-ban a cpu tesztet indítottam csak és ha megfagyott, akkor még adtam neki, mert ha ott nem fagyott meg, akkor általában gond nélkül lefutott a teszt. A 4.2 gigához bios 1.4625 ment neki, abszolute nem veszélyes. Szóval emiatt ne aggódj, baja nem lesz, de legalább van eredmény a cuccal.
sniper elite: Király lenne? Mégis kinek a szemében? Az itteni közösség tuti nem királyozná, ez csak a Te agyadban indít el orgazmust, hogy ha valami 300 ezerbe kerül azt kell megvenni, hiába tudja ugyanazt a 70 ezres is....
-
keIdor
titán
De legalább őszintén leírod, amit gondolsz!
Holnap viszik is a procim, meg "tartalék 4870-et" dejó annyi pénzem lesz vehetnék 975-öt is, de vesz a halál, a kezemet levágatnám utána az tuti...
lehet inkább nem veszek semmit, sőt tuti.
Egy ideig 2 mag is elég lesz, úgyse játszok szinte semmivel PC-n... inkább nézegetem a lóvét.
bignory: Most jöttem haza, még meleg a Jetta motorja, csaknem hagynám lehűlni, mikor indulhatok?
-
-
keIdor
titán
Ha sikerülne végre eladni a procim már nem hiszem, hogy megint 775 lenne az utód. Csak hihetetlen halott az egész PH apró, nem tudom, hogy a válság miatt van-e, vagy mindenki elégedett a jelenlegi cuccával?
Lehet jobban járnék, ha egy értelmesebb országban is meghirdetném...
-
Lejjebb vettem cpu 1.375, qpi 1.375 és 2 perc után megfagyott, szóval a 20x200 léggel prime nem megy sehogyan. Egyébként nálam a Te beállításod se stabil, 19X200, uncore 3400, cpu/qpi 1.34.
Bios frissítés előtt belefagyott a biosba, most az új biossal elindul, viszont a prime alatt reboot. Ha az uncore-t hagyom 3200-őn, akkor 1.35/1.35-el is fasza.
-
HSM
félisten
Sokkal egyszerűbb, ha belövöd mittudomén 1,375V-ra, megnézed mennyi marad a VDROP-al, ekkor ugyanis a lap MAGÁTÓL úgy állítj be a feszt a proci egyedi, pilanatnyi áramfelvételően függően, hogyha megszűnik a terhelés, akkor se lépje túl a beállított értéket. És akkor így olyan 1,4V-ig szerintem nem gáz tesztelni....
24/7-re meg ahogy jónak látod....
-
Persze, hogy kevés oda a lég, nem is azért kérdeztem, mert azzal akarom küldeni.
Ez másnál is így van, 3800 felett nagyon megugrik a feszigény, C0-ról beszélek.
Én sem használtam soha. Olvasd el ezt és döntsd el megéri-e: Tuning, Vdroop, PWM, procidegradáció
-
Jó ez a táblázat, ügyesen összeállítottad!
Ma én is tesztelgetek kicsit, hátha összejön valami baba kis 24/7.
Azért írtam, hogy nem csak az uncore miatt kell neki a magasabb fesz, mert nálam az alapbeállítás proci 2660 mhz, uncore 3200, fesz meg bios auto-n terhelve drop után 1.176 v. 4000 mhz-en, bclk 200, uncore 3200, így meg kell neki 1.42 v körül prime alatt, tehát az uncore nem változott, mégis szívja a feszt.
Jugeen: Azt az értéket írta be, amit a winfos alatt látsz a CPU-Z QPI Link ablakában. Jó ez így, a bios ennek a duplája.
-
Zájec
veterán
tényleg , most nézem befutott még egy pár X58 lap..
vannak bátor versenyzök , mint az MSI és a Foxconn akik kiadják 6 fázissal is ezt a lapot.. és árban tényleg ott vannak 50k körül... nem adják olcsóny.
.. akkor már inkább a Gigabyte, egyértelmü... de hamég mondjuk 40k-ért adnék,, de nem...
mondjuk találtam egy ilyet :: [link] , kedvencem , annyira nem is vészes az ára...
-
Zájec
veterán
nem pontatlan , ez a helyes meglátás
ennyi az ára , jól számolsz !.
még egy gondolat ehhez a témához amit emlitettél ::
" persze lehet venni v.mi full butított X58 lapot is, de szerintem ez hülyeség. "
azé annyira nem lehet butitni az X58-at, a legolcsóbb lap az UD3R 49k...
az is elviszi ezeket a beállitásokat, nemhiszem azt ,hogy valami olyat csináltak vele amitöl ne menne.... és az se olcsó lap...a másik témára :: lehetséges , ki kell tesztelni.. mennyivel is kér többet..
-
Zájec
veterán
hát azért annyira nem elterjedt ez a kategoria, hogy csakúgy repkedjenek a hirdetések , szerintem elég kevés core i7 user van ,, szük a kategoria..
meg amúgyis nem mindenkit érdekel az a plusz akárhány mhz... mondjuk legyen 300,, attól függ milyen procihoz képest... nem mindenki állitgatja , vagy hobby gépbe szánja , esetlegesen.. szóval ez is változó.... lehet hogy 2.6ghz + HT +Turbo -n használja , alapbeállitáson..
szóval nem egy gyakori proci ez..
-
ATtIs_80
tag
Köszi! Valóban kicsit felületesen írtam le a dolgokat, bocsi! Szóval az 50 fokot (gondolom, ez a burkolaton mért hőmérsékletet jelenti) az Everest mérte a Stability test alatt bő 1 órás használat után. Az egyes magok hőmérséklete természetesen nálam is 68 és 71 fok között váltakozott a tesztek során!
-
Acor
aktív tag
Én is kételkedem az 50 fokban, nálam is felmegy 70-re amikor prime-on megy
3,8 és 1,35V -on és én pedig vízzel hűtöm két radiátorral. Jó szar a blokkom ezt már megállapítottam..(majd hétvégén már lesz rajta Tody blokk azzal kiváncsi leszek)
Na de akkor is amikor rajta volt a Scythe mugen 2 akkor is felment 70C-re és az csak 3,6 -en volt szóval.... valamit nagyon jól csinálhatsz vagy rosszul mér ottt valami! -
törölt tag
-
milbo
aktív tag
Igazából nem akarom túlságosan tunningolni mert nincs értelme. Viszont azt meg szeretném megtudni hogy kb. mennyit tud. Gyári hűtővel ez meg ugye lehetetlen. Sajnos idáig még nem találtam olyan magyar oldalt ahol lenne egy részletes teszt több hűtővel, így bizonytalan vagyok hogy melyiket vegyem. A Kabuto-ra voltam rákattanva de az előző kép alpján az sem valami nagy durranás. Lehet hogy mégis egy Noctua lesz a befutó.
-
OkosTibiKing
tag
hát ja
de pl nekem 8 napot kellet hütöre várni ami lett volna raktáron az nem fért volna be a házba ehez meg a lefogatohoz kellet várni de megérte
kb 40 ora folyamatos 100% terhelés mellet HT onban volt 68°C-75°C-s 3360-on szobában átlag 20-25°C lehetett napszak fügöen.
amugy BOINC-setit futattam. -
sniper elite
senior tag
Általában én is biosban szoktam állítgatni, most használom kevesebb mint egy hete a ET6 progit, de igazából annyi kényelmet értem el, hogy stabilan belőtte 3.6GHz-re a procit, ami nekem játékhoz bőven elég! Sajnos elég csekély a tuning tudásom, pedig 7 éves korom óta van saját gépem, de annyira csak a játékokra voltam korlátozva mindig is hogy csak az utóbbi 2 évben kezdtem kicsit a tuningal foglalkozni! Ram tuning inkább ami egyenlőre nem megy annyira...
-
sniper elite
senior tag
-
-
Zájec
veterán
grat , összejött a csere a core i7 -re
űdv a táborban
"A VID nagyságáról hol tudnék megbizonyosodni?"
csak a biosban.... ott irja ahol beállitod a cpu vcore-t , baloldalt...
úgy ahogy mondja HSM kolléga ,,, a intel Turbo bekapcs , kikapcstól függöen változik a vid ( ha van olyan), a HT-ra assziszem nem változik... szóval nálam 1.28v és 1.23v a két érték a "Turbo"-tól függöen... szóval ezt lehet megnézni , most nem tudom hogy ez VID -e vagy nem.... nekem tökmindegy hogyhivjuk
"beállításon van, minden auto-n.."
régi alapszbaály hogy nem állitjuk "AUTO"-ra az feszeket , hanem számszerüen egy megadott értékre, alapesetben alapértékre , értelemszerüen... "normal"-ra...
egyedül a QPI/VTT-nek lehet vagy "kell"alapból többet adni talán...
a többi alapértéken elvileg elég.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged