Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ImI87

    őstag

    válasz Zájec #5836 üzenetére

    Látod pont ez az érdekes. (és ezért váltottam én is i7-re)
    Ha megnézed, ma egy i7 rendszer vásárlása csak az alaplap felárával több, mint mondjuk egy jó P45+Quad konfigé. Ez még így eléggé pontatlan, de a lényeg:

    - Az i7 920 ára pont egy Q9550 és Q9650 között van.
    - Egy jobbfajta 3*2 DDR3 1600 ram kit ára pont másfélszer annyi, mint egy tuningos 2*2 DDR2 1066 ára, tehát fejlagosan ugyanannyiba kerülnek. De nem is muszáj egyből 6 gigát venni, egy ideig 3 giga is elég.
    - Egyedül ami nagyobb különbség, az az alaplapnál jelentkezik, mert egy jó P45 lap 40K, míg egy jó X58 60K. (persze lehet venni v.mi full butított X58 lapot is, de szerintem ez hülyeség. Egy jó lap aranyat ér, a többi dolgot utána már lehet cserélgetni.)
    - Esetleg még a hűtés jelent egy kis + kiadást az új socket miatt, de azt normális gyértók megoldották külön retention kit-tel, és az is kb 2K.

    Tehát aki mostanában vesz komolyabb konfigot, annak nagyon érdemes i7-ben gondolkodnia. :K

    Ez itt a reklám helye volt, Intel marketingesei priviben kérhetik a bankszámla-számomat! :DDD

    más:
    Asszem rájöttem a korábbi kérdésem megoldására. (miért kell több fesz a procinak azonos órajelen, ha magasabb a bclk?) Az ötletet a ma délutáni beszélgetéstekeből vettem. Hiába ugyanaz az órajel, de magasabb bclk esetén magasabb az uncore is. És mivel az uncore a proci részét képezei, ezért szomplán az uncore miatt nagyobb terhelést kap a proci, és ezért kell neki több fesz. Ez így helyes gondolat? :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák