- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Táltosodás nem lesz sztem sem. Ha megnézed az i7 900 is többet gyorsul "rendes" rammal. Úgy értem, hogy TC/1066 lassabb mint DC/1600 ahogy elnéztem az eredményeket. Márpedig jelentős hivatalos ram órajel gyorsulás nem lesz. Persze ha tuningol az ember az megint más lesz az SB esetén, de ahhoz megint drágább proci kell. Bár az nem tiszta, hogy a ram szorzó az szabadon emelhető marad-e vagy sem...
Szóval sztem ha kijönnek az SB-k az lesz a felállás hogy LGA1156 -> LGA1155 -> LGA1366 -> LGA1356.
Szóval i7 900-ról a mainstreem SB-re váltás visszalépés lenne teljesítményben szvsz. Főleg ha betolsz egy 980-asat az X58-adba.mod:
mpierre Lassan karácsony, akkor ess neki a Lucaszéknek izibe...
-
mpierre
veterán
Nem is arra gondoltam, hogy jelentősen jobb lesz az SB, mint Gulf, vagy akár a Bloom. Mindössze arra akartam kilyukadni, hogy a 1366-os foglalatba nem készül SB proci. Nehezen is menne bele a slotba...
Elméletben - amennyiben tartja magát az intel a szokásaihoz - akkor 5, esetleg max 15%-al lehet jobb az új generáció teljesítménye, azonos órajelen.
(Persze megint otthon hagytam a 3 lábú székemet...
Ennyi erővel az ötös lottó nyerőszámaira is tippelhetnék, az lehet hamarabb bejönne.)
-
04ahgy
nagyúr
Noctua NH-D14. Ez a proci amúgy nem melegedett sokat, valószínűleg kis szivárgási áramú példány volt. A VRM külön forszírozott hűtéssel operált.
A Gulftown ugyanaz, amivel subaruwrc a teszteket tolja. Nála is és nálam is megy léggel 4700MHz-et. Benchmark stabil, az nem 24/7 érték. Mondjuk arra nem is mondtam.
Hát igen, te tényleg skallhatod azt is, ami nálam van, a 100-at nyaldossa. Fokban. A múltkor már kitárgyaltuk tuning és kompromisszum terén vallott nézeteinket, ha jól emlékszem.
HGyu
-
Cybertrone
veterán
Semmi erőltetés nins ebben, írta hogy milyen beállításon használná a cuccot és azt egy extreme asrock kirázza a kisujjábol, és az a legolcsóbb... De az sajnos nem jó, de az ud5-sem jó hát nah akkor fordulnon a jóistenhez tanácsért hátha az tud neki még mosnani a giga asrock asus, biostar-okon kívül más olyan lapot is ami olcsó, és jó is
-
Qru
MODERÁTOR
-
Geryson
addikt
-
kpal
nagyúr
Én is vagyok úgy jó lenne i7 de amennyit játszok és inkább régi játékkal mindig ara jutok hogy elég a jelenlegi és csak pici és szükséges fejlesztést csinálok. Általában 90% csak netezek. Ha nem nézzük értékvesztést és kisebb a kiadás az i7 1366 a legjobb hosszutávra mert nem kell fejleszteni annyit mint az amd-t.
Én is a vinyókon csodálkoztam ebben a videoban mert az elég gyenge.
-
katt777
félisten
PH-t olvasgatva én ilyesmit nem nagyon feltételezek.
Arra aztán vastagon megéri költeni, hogy a rendszer 4 mag helyett 6-ot ne használjon ki!
Ne feledd, hogy az árkalkulációd hamis, mert bp-i körülményekkel számolsz, amelyek nem fedik le az ország nagy részét. Vidéken ált. szart sem adnak használt cuccokért, az újak pedig 10-20%-kal drágábbak!HT OFF elég 1.2V a QPI-mnek CL7-7-7-16 1600/3200/6400 beállításokhoz turbo nélkül. HT ON már kell az 1.34V, turbo-val meg a 7-8-7-16 időzítés a stabilitáshoz. OCZ...
adamkaa777: A win elsősorban az extra szálakat hibernálja, és én ahány játékot játszottam, még mindig a fizikai magokon futottak (már ha használtak egyáltalán többet. Az előfordulhat, hogy a 4. szál hol procin meg, hol 2. thread-ként, de sosem egyszerre.
-
04ahgy
nagyúr
"Hogyan definiálod a maximumot? Nekem a 3675Mhz HT OFF, 1400@CL7 ramok és 2800-as uncore jelenti a maximumot, mert így a leghűvösebb a lap és a proci is, a legkisebbek a feszültségek, mégis így a legstabilabb, mert maradt benne tartalék bőven, a feszekre is tudtam kellően ráhagyni. Ez ugyebár az élettartamra is szükségszerűen jó hatással van. Mégis jelentős sebességet nyerek az alapbeállításhoz képest, és minimálisat vesztek minden másból. Nekem ez a maximum, hiába tud a cucc 4,2Ghz-et is, ha fél óra után fáj a fejem a maximumra tekert ventik zúgásától, és még úgy is izzik minden a gépben....
24/7-re sokkal többet vesztek vele minden másban, mint amennyit nyerek teljesítményben...."
Ez nem maximum, hanem maximális kompromisszum. A maximum az én olvasatomban az, amikor a rendelkezésre álló eszközökkel stabil működést érsz el. Amikor a proci prime alatt 1-2 fokra van attól, hogy lekapcsoljon.
Amikor a RAM, uncore, és minden csúcsra van járatva.
Igen, ehhez kell hűtés is, mert itt már valóban nem csak a CPU és a VGA melegszik. A maximum nálam az, amikor egy HD5830-at vízzel megküldtem 1,55V GPU feszültséggel, és így volt a magas Rth(j-hs) [junction-heatsink] miatt terhelve 80°C. Igen, a VRM-re külön borda és külön 6000rpm venti kellett.
XTreme3D
HGyu
-
Qru
MODERÁTOR
Arányaiban mérve nem. Ha megnézed a max teljesítményt szempontjából a két piacot egy i7 900-as proci simán, az autó iparra "átvetítve" olyan mintha egy Porsche-d lenne. Csak erre még mi csoró magyarok is össze tudjuk kaparni a lóvét míg Porschére nem igazán.
Ha elég volt egy P4 de eladtad mert nem volt lé akkor minek vettél i7 900-at ami aránytalanul túlárazott? Vagy ez gondolom időben eléggé eltolódott...
Viszont abban igazad van, hogy a quad kit-el nem sokat nyer az ember. Egyrészt 8G ram tök felesleges a userek döntő többségének (gamerek, netezők, filmnézők). Másrészt meg az a +5% tényleg nem ér akkor plusz költséget (pont ezért nem cserélem le a GTX260-at 460-ra mert ott sem kapnám vissza a betolt lóvé árát teljesítményben). Mindazonáltal lesznek jópáran, akik nem érik be a SB mellett a tri kitel. Noha a Tri is felesleges sztem, a DC is elég lenne. De ha már lúd...
De hogy ne csak a nyálam verjem:
21x160-hoz 1,21V kell (HT off), az jónak mondható, nem?
mod:
Jah, egész jó ez a Giga lap a feszeket figyelembe véve: [link]
-
-
Lacc88
senior tag
mushkin ramocska
Kicsit olcsóbb mint 40K -
MPowerPH
félisten
Az SB esetében lehet, hogy így lesz, mert ott a chipkészleten kívül magukban a procikban is nagyobb különbség lesz. Tudom miről volt szó, de ha SB -be fektetném a pénzemet, akkor szerintem a memória csere lenne a legolcsóbb tétel, és nem sajnálnám rá a pénzt. Persze ha nincs, és csak a procira és lapra telik, akkor átmenetileg jó lenne a tri ch is, de tényleg csak átmenetileg.
-
Geryson
addikt
Na hát igen, ez jó kérdés, merthogy történetesen én sem szívesen hagyom a RAM-ot auto-n, de fogalmam sincs, hogy mennyi nála az "alap". Az XMP-ből ki tudom olvasni? Ott 1.65-öt ír, valamire, azt írja, hogy 9-9-9-27 és 1.65V, gondolom akkor ez az.
A procim igen érdekes, mi lehet az oka? Alapban, terhelve CPU-Z szerint 1.264 és 1.272 között ugrált. Namármost, most csinálok egy 20 körös IBT-tesztet és a feszt 1.264-re visszavettem már és stabil! Na, ilyenkor mi van! Ja, és 21 x 181-re van húzva a proci!
-
katt777
félisten
Nem is szoktam régi profilokat használni.
Ombi5: Ezek a visszaszarított időzítésű RAM-ok nagyon gagyik!!! Ismerősöm vett 1333 CL9-13-13-at
,DDR2 szint alatt van, holott a sima CL9-esek azért nem ennyire szarok. CL7-ből sem vennék 10-10-eset.
Sefi84: Nagyot tévedsz. Lásd feljebb.
-
Geryson
addikt
21 x 175 kapott a gép, plusz CPU volt állítva. A többihez nem mertem még nyúlni.
10 kört futott maximális terheléssel a IBT, CPU-Z szerint volt 82 fok egyszer az egyik mag, de végülis minden teljesen rendben volt. Ma állítok megint egy pár dolgot, merthogy ezek még auto-n vannak és megnézem, hogy a HT kikapcs okoz-e valamit. Jó lenne valami beállítást találni, ahol stabil, bosszant, hogy 2.66-on megyek lassan 2 éve...
-
Geryson
addikt
CPU-z szerint 1.252 és 1.264 terhelés alatt, 1x felugrott 1.272-re is. Mindjárt megnézem, hogy mennyit droppol a lap és akkor keresek valami normális (legalábbis remélem az lesz) voltot a Te beállításaidhoz. Azt megkérdezhetem, hogy miért turboval, azaz 21x el éred el a 3.66-ot? Jobb, ez, mint a 20x magasabb BCLK? HT-t akkor kikapcsoljam, igazából úgysem használom ki, szóval nem olyan progival játszom, ahol kellene.
-
Qru
MODERÁTOR
Az igaz, most rámértem natív 2 maggal, 130W. Mérési hibahtáron belüli érték. Szóval marad a natív 4 mag. Bár lehet 1-et lövök csak be és akkor 2,93GHz-en kocog gyárilag.
Ja C6 be van lőve.
A végén veszekl egy 1,1-es Tua Cerkát és kész, passziánszra az is jó.Igen, 0-4FPS különbség van az 1600 CL6 vs 1600 CL8 között. Ezért már megéri sztem is CL7-10-10 helyett CL7-8-7-es ramot venni.
mod:
BMW001: Az igaz, de 90%-ban ilyen körülmények között kocog a cucc, nálam ez a lényeg, hogy az idle fogyi legyen kevés. Idle meg nem több, mert 4 natív mag esetén kilövi a nem kellőeket míg a 2 + 2 -es felállás esetén hiába nem teker pl 2 mag, nem lő ki valójában semmit mert azok csak virtuálisan léteznek ugye...
mod2:
Sztem sem, OCZ 1600 CL7-es volt, Corsair 1600 CL8-as és nem ment jobban az OCZ mint a Corsair, pedig gyárilag fickósabb elvileg az OCZ.
-
MPowerPH
félisten
Szerintem pont határon volt, az egyik mag maximuma volt 100C, a többi 95-97C-n volt. Megijedtem, hogy esetleg károsult a proci, de szerencsére ugyan úgy megy mint előtte.
Egyszer estem már ilyenbe, vagyis hasonlóba a 920-assal. Volt kint vagy -14, én meg kipakoltam a gépet, hogy majd benchezek egy kicsit. Erre csak azt vettem észre, hogy mindig fagyogat a máskor stabil beállításon. Real temp-ben megnéztem, akkor is ilyen magas hőfokok voltak. De ahogy a hűtő tetejét elkezdtem melegíteni hajszárítóval, megjavult minden, de csak arra az időre. A heatpipe szerintem módszeresen ledermedt, sok volt neki a mínusz. Ez is érdekes dolog, nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet, legalábbis mezei -14C-ben.
-
katt777
félisten
Az időzítések fixre vannak állítva biosban, nem hagyok semmi auto-n. Vagy az alsóbb időzítések csinálhatják?
Amúgy erre varrj gombot: Ma reggel ott volt a core-kikapcsolási lehetőség a biosban!Tök jó, hogy egy éjszaka kellett neki, mert kikapcsolva volt tegnap is többX. Most éppen egy szerény 2 magos core i-vel nyomulok.
Qru: Így lesznek tuningosak, meg mennek tönkre bennük a cuccok?
-
katt777
félisten
Sztem rég volt már, amúgy a beállításaim ott vannak 1. hsz-ban. Egyébként azt is írtam többX, hogy csak 1600MHz körül megy minden rendben a RAM-jaimmal (ezért csak 3.4 és 4.0GHz-es profiljaim vannak mentve), történetesen 21x191-gyel és 20x200-zal is 53GFlops körül volt a LinX. HT OFF 57-58 körül megy.
Qru: GB abból él, hogy nem halt még ki a kísérletező kedv?
ASUS nálam azért nem volt annyira szívatós, amikor pedig rájöttem, hogy hagyjam békén a sok-sok al-feature-t, rögtön pöcc-röff lett az is.
ASRock-ban megmentik az embert a saját okosságától.
-
Erdei88
veterán
1600Mhz CL9ben mentek a ramok.
Nem tudom volt-e már róla szó, lehet nem figyeltem, de most hogy próbálok faragni a fogyasztásból, érdekes dolgot láttam.
Eddig 200-210 Bclk mellett sehogy nem mentek a ramjam 1866at és 3732es Uncore-t. Most hogy 133on megy, röhögve mennek, Ram 1,6V Qpi 1,3V mellett. Lehet én vagyok az egyedüli akinek eddig ez nem tűnt fel. De ez miért van? Van erre értelmes magyarázat? -
katt777
félisten
Tisztában vagyok azzal, amit írsz, mint ahogy azzal is, hogy ha te is tudod, ennek fényében különösen bornírt dolog gyengeséggel vádolni az i7-et. Aki nem tud programozni, az ne írjon programot, ennyire egyszerű lenne a dolog. Az Intel már évekkel ezelőtt felajánlotta a szoftvergyártóknak, hogy továbbképzést tart a több szálas programozásból, a jelek szerint a azok magasról szarnak erre. Az "ember" fogalma nem szinonim az "igénytelen"-nel, még ha elég tetemes (sajnos csak) méretű is a közös halmaz.
Hogy erre csinált tesztekben mit mutat az amúgy nem kicsit drágább 870, az a legkevésbé sem érdekel (ahogy a célzott tesztekben f.sza Phenom II-k is nagy 0-k a gyakorlatban i7 920-hoz képest), amíg nekem minden játékot max grafikával visz alap órajelen az i920-am (VGA kihajtás 100% még az 1 CPU-s CoP-ban is, nem max. DX10.1 grafikával), és amit nem, ott VGA-limites vagyok. Szóval én meg tökéletesen elégedett vagyok vele, ráadásul takarékos beállításokkal megy, amióta megvan (teszteket leszámítva). Persze az én agyamat nem tudják kimosni azzal, hogy ócska játékokkal elhitetik, gyenge a konfigom, és rohanjak megint újra vásárolni, hogy jó rabszolgaként megint megfosztassak a pénzemtől, nehogy már másra költsem.
Szóval sztem továbbra is tévhit, hogy az i920-at mindenképpen tuningolni kell játékokhoz, már ha valaki kihasználja a VGA-ja képességeit. Az igénytelenebb játékok meg CPU-limittel is lazán futnak. -
Qru
MODERÁTOR
Hát azért a Q6600 az i7 900-hoz mérve elég vékony. Ugye nem szabad elfelejteni, hogy a Q6600 az 2 db E6600 egybetokozásából született, amitől már az E8000-ek is jóval bikábbak ugye. Nem csak az L2 cache miatt, hanem a fejletebb elágazásbecslés, az eleve gyorsabb gyorsítótárak stb. Szóval a Q6600 3,5GHz alatt tényleg vérszegény. Tudom, nekem is az volt a 920 előtt.
Noha nyilván alap 920-al is van egy kicsi procilimit, mert ha húzod a procit nő az fps szám de nem számottevően. 3870 kimaradt nálam de volt GTS250-em meg 4850-em és azoknak sem volt elég az alap Q6600. GTS-nél sokat javult a helyzet 3GHz-en fölötte nem igazán, 4850-hez már be kellett csúszni 3GHz fölé. -
katt777
félisten
Lássuk be, 10.5 C-től az AMD-nél nincs Powerplay, ha tuningolsz, ergo a tuningja egy nagy szar, ha 2D-ben is 3D órajeleken fogyaszt/melegszik/zajong a kártya.
Próbáltál már Metro2033-at full grafikán?
4870 poén volt, de 10-15k-ért (ha tényleg úgy lezuttyan az ára) miért ne érné meg, hogy legyen egy 5870 erősségű kártyám?
Hát, ha a játékok nem alkalmaznak normális tesszelálást, + egyéb DX11 feature-öket, akkor megint minek vegyek DX11 kártyát. Heaven szépen megmutatja, mire lusták azok, akik DX11-nek hirdetik a játékukat, csak mert 1 sort leprogramoztak abban.
5850 vhogy nem 5%-kal drágább a GTX460-nál...Lacc88: Nézz teszteket, akörül van. Nem csoda, a 2 kari közti különbségből adódóan normális működésű CF-rel még gyorsabb is lehetne.
Cybertrone: Olvastam egy cikket a HD6-os szériáról, hogy nem teljesítményre gyúrnak, hanem fogyasztásra, és hogy csalóka a számozás, mert a 68xx (BartX) középkategória lesz, a 69xx-esek lesznek HD58xx helyett, és szintén nem várható tőlük jelentős teljesítmény-növelés. Az, hogy te valamit a tájékozatlanságod miatt hülyeségnek tartasz, a te bajod.
Persze az nem biztos, hogy a valóságban is úgy lesz, de erről meg te sem tudsz biztosat nyilatkozni. Csak sokan azt hiszik, hogy a HD6 szériával most valami hihetetlen sebesség-növekedés fog bekövetkezni. Ha így lenne, mégis, milyen proci hajtana ki egy olyan erős VGA-t?
mpierre: Sajna az AMD egyre több baromságot csinál, az nV meg egyre jobb lesz. De ráérek váltani, egyedül a CoP-ban kell grafikát butítanom ma a HD4870-nel, Metro-t meg már végigtoltam, amilyen a játék-minősége, a butított grafika sem zavart.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
A 800/4000 biztosra vehető nV részről, ráadásul szolgáltatásokban is többet tud az nV.
HD6xxx szériától teljesítmény-többletet nem várhatsz, csak takarékosabb működést. 460GTX topicban volt linkelve a cikk róluk.
Ami sztem legjobban megérné, az 460GTXSLI + 420GT PhysX, főleg, ha az 1GB-os karik ára is elkezd lepottyanni. 768MB-os karikkal, ami fullHD alatt megfelelő, egy HD5870 árából megvan.
A HD4870-em már olyan keveset ér, hogy célszerűbb tartalékba megtartani. Vagy még használni, elvégre 1.5év gar hátravan belőle.Esetleg 10k-ért veszek egyet CF-be...
Az elméletileg egy 5870 erejénél több. Viszont DX11 azzal sem lenne.
Még jó, hogy procira-lapra-Ram-ra 3 évre előre beruháztam. -
dime27
őstag
Ezek a Gskillek veszett jó ramok főleg a dd3asok nekem 2000es Tridentem van az is cl9es de ha vki rákeres elég disznó eredményeket értek el vele sok oldalon ár/teljesítmény bajnok lett mint a 2000es Ocz Blade csak olcsóbb annál remélem a télen jol ki tudom majd tesztelni a Bloodrageben csak jussak már el addig h annyi időm legyen!
Egy kis teszt róla:
-
dime27
őstag
Úgy értettem h ezekkel nem lesz soha megbízhatósági problémája (már vagy 4 gskill kittem volt egyiknél se tapasztaltam) és melegedési problémája se lesz és egy 3.4-3.6gzes 24/7es tuningra bőven elég lesz neki nem beszélve arrol h a böhöm nagy nh-d14 alatt vannak a memok szal ha az alá bepakolnál egy melegedő Ocz memot az semminek se tenne jot ezzel a kittel ilyen gondja se lesz és pl a te 24/7es beállításodat simán fogja tudni ez is sztem még lehet h kisebb fesszel is!
Mindenkinek ajánlom a joféle Gskill memokat nem fog senkit se csalódás érni az ziher!
-
katt777
félisten
Ha óvatosan megvan a 4 GHz, mint parázzak + pár 100MHz miatt?
A biztonsági határérték biztosítása számomra a Vdroop.
Megmondom őszintén, amióta ismét HAF932-ben van a cucc, én nem szedtem szét nézegetni, akkor még rendben lévőnek látszottak a RAM-ok, és azóta sincs probléma a működésükkel.Ombi5: Tuti, hogy van. Az én első X58 lapom is ASUS Dlx v2 volt, onnan szedtem le. Kézikönyvben is benne van egyébként, csak a QVL némileg gyakrabban frissül.
subaruwrc: Mérni, mint írtam, nem tudom, de az, hogy 1.2V elég 3200 uncore-hoz (lejjebb nem tudom venni
), 1.34V meg már nem elég 3800 fölött, számomra arra utal, hogy sem alá-, sem fölé nem feszel szignifikánsan.
Én úgy látom, hogy i7 vonatkozásban nagyon is komoly jelentősége van egy-egy lap tudásának.Qru: Emléxem a történetedre.
Amúgy meg mit tegyen az ember, csak megnézi memteszttel!
És hosszú távon a kis lassulásból is nagy lesz.
zetape7: Ha rendesen rá van dugva a lapi hangszórócska, akkor csipog, de a hangszóró, nem a lap. Talán kiment benne az erősítő...
mpierre: Vagy valaki, egy gaz családtag lehúzta, hogy ne halld meg, ha használja a gépet...
-
katt777
félisten
Marad őseink módszere, a tapasztalat.
No de ha abban a fizika törvényei alapján biztosak lehetünk, hogy valami Vdroop biztosan van, akkor az is valószínű, hogy a névleges (ajánlott Intel spec.) határértékek betartásával nem károsítjuk a hardverünket. Az persze tény, hogy így nehéz kihozni belőle a maximumot, de ha lap/CPU/stb. téren is igaz az, ami a sokáig túlhajtott VGA-knál, hogy idővel degradálódnak, akkor sztem jobb az óvatosság (subaruwrc persze nem osztja ezt a nézetemet).
Mindenesetre 4GHz fölött nem sok jelentőségét látom az i7 tuningjának, az meg jó cuccokban elérhető az Intel speckók betartásával, ha nem feltétlenül akarunk 4000 fölötti uncore-t elérni, ami meg ált. úgyis a hibajavítások nagymértékű növekedésével jár, ami miatt nem nagyon emelkedik a teljesítmény. -
katt777
félisten
Az égadta világon sehogy, csak arra kívántam utalni, hogy ha a gép jól van beállítva, akkor nagyon is meglátszik a teljesítményén. Ha nekem 10% gyorsabb kvázi ua. erőforrás-igénnyel, akkor én a sebességet választom.
Én nem tapasztaltam problémát, főleg lassulást HT ON (igaz, Dirt úgy el sem indul, de az újabb ATI meghajtókkal úgy sem). ATT-szal monitoroztam a kihasználtságot, és jobb még játékok alatt is HT ON, mert a játék vagy eloszlik 8 magra (ritka eset, de Wolfenstein ilyen), vagy használhat nyugodtan 4-et, mert a rendszerfolyamatok meg elmennek más szálakon, ergo inkább gyorsulást hozna, ha nem lennék irdatlanul VGA-limites.
babicsbalu: 1. hsz-ben a táblázatot nézted?
HSM: Coolink Corator jó lesz, kevesebből max. Scythe Mugen v. Hyper Z600 (ezt használtan is beszerezheted, mert ventimentes, biztosan nem romlott el rajta semmi), de 7500-ért inkább ne vegyél semmit, mert csak vackot kapsz.
adamssss: Nálam volt olyan beállítás, amely semmiféle RAM-beállítással, CPU/QPI/RAM fesz-játékkal nem volt stabil, de egy kis CPU-PLL emelés megoldotta. Ilyen esetben tehát lehet vele próbálkozni.
Qru: Nálam nem is 4GHz-en kellett játszanom a PLL-lel.
Miért javasolsz flashnek először is nem Intel-ajánlott feszt, másodszor meg akár annyit is? Az én 1600-as RAMjaim CL7-ben elvannak 1.2V-os QPI-vel!flash-: A másik topicban már ment válasz a kérdéseidre.
babicsbalu: Pedig ott van az.
subaruwrc: Én írtam neki, hogy maximalizálja a RAM és QPI feszeket. Volt már szó itt róla, és te vagy az egyetlen, aki nem tartja be az Intel-ajánlásokat, ami a te gépeden OK, de másnak, főleg friss i7 tulajoknak ne javasold azt, hogy feszeljék túl a cuccukat! Sztem.
Az meg tény, hogy a tuningramokat (értsd: 1066-nál gyorsabbakat) túlfeszelik a lapok, a QPI/VTT-t meg még inkább. Ezért is javasoltam flashnek, hogy azokat állítsa be kézzel, ne hagyja auto-n, később még kísérletezhet a lejjebb vételükkel. -
Qru
MODERÁTOR
HT-s okfejtéseddel totál egyetértek! Én sem használom. Játék+net erre bőven elég a natív 4 mag alapon is (főleg, hogy csak egy GTX260-at kell kihajtania így is vga limitem van).
Ha meg nem segít a francnak fogyasszon többet.mod:
adamssss: Ez a pll áramkör állítja elő a CPU belső órajelét az FSB alap órajelből a szorzó segítségével. Nem kell piszkálni csak ha nagyon elakadtál 4GHz körül.
-
katt777
félisten
Ahogy asszem Niki Lauda fogalmazott: a kutyát nem érdekli, mennyivel vagy második.
Nálam a videokódolás 2 órás film esetében szerkesztővel 20-22perc (MPEG2), ATI converterrel divxbe 8 perc (más konverterrel kb. 15perc). Pont 10% difi, ja.
Mindez 2.8GHz-en.
Ha csak 1 progim is húz hasznot HT-ből (márpedig több is van), nem fogom kikapcsolni a többi kedvéért, vagy hogy magasabb GFlopsokat kapjak tesztekben. Igazából azt kellett volna tanácsolnod, hogy ha valakinek nem kell a HT, vegyen más Intel procit, mert fölösleges az extra kiadás.
SzlobiG: Na, ahhoz kell szaktudás, hogy HAF házban valamit felforraljunk.
babicsbalu: Te, figyu már, milyen LinX-beállításokkal fut az a teszt, hogy az 50-et ki tudod várni?
-
gamek!ller
őstag
Nem jelent semmit, hogy 6 hónapig ment. Ugyan ezzel a hibával küzdök én is, pedig teljesen más a konfig. (adatlap) Minden full stabil, de a gép fagy játék alatt, néha windows alatt randomra. Kb 2 hónapja kezdte el csinálni. Már kipróbáltunk mindent.
(#23282) dime27: Keldor Mushkin párja itt van nálam.. Az egyik halott..
Tényleg eszi a ramokat..
-
Sefi84
senior tag
Az alul feszelés csakis lap függő, nekem a DFI-ben 1.0125V a legalja én ennél nem tudok lejjebb menni, itt viszi 160X20=3200Mhz-en a procit és üresjáratban 0.992V ad neki, terhelve pedig 1.008V, ez biosban 1.0125V jelent!
Ennél nem megyek lejjebb Mhz-ben, mert nem fogyaszt kevesebbet, viszont miért ne menjen 400Mhz-el többet ugyan azon a feszen ha lehet!Nekem Pl 1600-as memó-hoz CL8 1.58V és 3200-as uncorehoz, VTT 1.22V van beállítva annyi szintén az alja és simán viszi, ezt sincs értelme lejjebb vinni!
Még mielőtt valaki nagyképűséggel vádol csak közzé tettem, hogy vannak ilyen procik és lapok is, örülök is neki!
Több mint 2 hónapja megy így, csak tesztekre van feljebb tornászva és soha nem fagyott ki, egyszer sem! -
-Ben-
veterán
ilyet kaptam hozzá én is. egyébként, azért vagyok felháborodva, mert attól függetlenül, hogy nem egy utolsó hűtő, még nem nagyon rúg labdába azzal ami a 980x-hez jár..
ilyen procihoz én elvárnám, hogy extra hűtőt is kapjon. de lehet, hogy csak én vagyok túl nagyravágyó ...
a 920 az valóban baráti áron volt, a többihez képest. 980X is lehetne már 100 K alatt....
már lehet, hogy 1 hónap múlva vennék is.
-
-Ben-
veterán
"Az I7-hez is elég jó hűtő járt kezdetben, minimális tuningot is engedett."
-> Valamiről lemaradtam?
Egyébként amit kaptam i7 -hez gyári hűtő az kegyetlen gagyi. Azért az intelnek igen vastag bőr van az arcán
Inkább ne adjanak semmit....
bezzeg a 980X-hez már tudnak használható hűtőt adni. az alsóbb kategóriájú i7 biztos nem is processzor, csak egy hulladék..
Vagy, ha nem gondolják annyira jónak, hogy bitang hűtőt adjanak hozzá, akkor az ára is legyen alacsonyabb. Szívesebben vettem volna 30 K-ért boltban. Viszont ennyi pénzért nem tetszik ez a hozzáállás, de mindegy.
-
mpierre
veterán
Még nem leltem hibát videokonvertálás és szerkesztés után se után. Itt nem full hd konvertálásról beszélek, csak dvd minőségűről... Mások se panaszkodtak, ráadásul a Párom tv-s szemmel pillanatok alatt kiszúr mindent, még egy rosszul sikerült vágást is... Természetesen simán előfordulhat, hogy van valahol hiba, de nem veszem, vesszük észre.
Az alulfeszelés nálam valszeg azért működik
, mert a proci alapfesze (20× mellett) 1,25625V, jelenleg 1,20625V-on megy a fenti beállítások mellett... Jó pár hónapja így van. Ezt a feszt folyamatosan több hónap alatt próbáltam ki. Fentről közelítettem meg a jelenlegi feszt. Sokáig 1,25625V-on ment, majd lépcsőnként vettem lejjebb a feszt, míg elértem a jelenlegit. Lejjebb még nem próbáltam. Magam is megkínáltam, amivel tudtam. LinX, OCCT, Hci Memtest, Prime95, CAD, Boinc, stb.
A procihűtőkkel nem foglalkoztam. Előzőleg egy P4 650-esem volt. A core 2 duo, quad éra kimaradt nekem. Még a socket 370-es időkben megtanultam, hogy a gyári hűtőt - ha dobozos procit veszek - félrerakom.
"Bár nálad lehet azért bír ilyen magas memóriasebességet normális feszen, mert a 3360Mhz-es proci nem tud annyi adatot feldolgozni, hogy ki legyen terhelve a memória-alrendszer...."
Tesztelhető? LinX esetén a 3200 és 3360MHz uncore között cirka 10% többlet adódik a Gflops értékek esetében. -
-Ben-
veterán
Ja, és I7-es rendszereknél az alapbeállítás része, hogy maximum 1066Mhz-es lehet a ram! Ha ennél feljebb van, akkor a proci memóriavezérlő részének a lap annyi feszt ad, amennyit nem szégyell, a proci is kinyúlhat tőle, meg ugye a hőtermelés is igen komolyan megnőhet.
-> cöh... nem semmi. Nem tudom nálam mennyi, mert ezeket az alap dolgokat nem én állítottam be rajta, annak idején, de nem mernék fogadni, hogy 1066 -on van.
-
quasarus
tag
Hűtőt beszerelésnél ellenőriztem, az rendben volt, ha csak azóta nem pattant ki azóta, sajnos nem vagyok a toppon a biosból tuningba, leht hogy az asus gyári progija hülyéskedik?
(EPU-6 engine) csináltam egy everest fotót is hogy mit állítgat a ramnak, mhát? elég idióta értékeken és szorzón megy. -
mpierre
veterán
Azért nagyjából meg tudsz bizonyosodni arról, hogy procinak gondot okoz-e az adott beállítás. LinX-ben látod, hogy csökkenek a Gflops-ok... Instabil tuning beállítás, stb. (Itt már a rendszer egész is beleszólhat, pl ha nagyon lazára veszed a memóriák időzítését.) Tehát abban igazad van, hogy nehéz 100%-osan kijelenteni, hogy a tuning betonstabil. Ugyanakkor a LinX, OCCT által előidézett terhelést nehezen kapja meg a proci 24/7-be. (Kivétel, ha BOINC-t futtat valaki...
Az nem hétköznapi, ha hagyod 100%-ra kifutni.)
Én csak a saját beállításaimból tudok kiindulni. 3360MHz (160×21) proc, 1600MHz CL7 (ha visszaraktam volna az F10-es biost akkor CL6) ram, 3360MHz Uncore. Így kajál 100W körül pihiben, OCCT-vel terhelve (táp eszt) 300W alatt fogyaszt, míg tervezés közben szintén beéri 100-150W-tal. Már nem emlékszem mióta használom így...mindenre (net, videoszerk, konvertálás, tervezés, stb) Jah és alulfeszelve vagyon.
Veszel egy ilyen renccert, azért megérdemli a rendes házat, a proci meg a hűtőt. Én alapból nem számoltam a gyári hűtővel, ott pihen a dobozban. Eleve beleszámoltam mindent, ebben a felállásban már nem kerül többe, mint amit beleterveztél(-tem). Így a + teljesítmény nem került többe, mint az alapkiépítés.
Az igaz, hogy kinyírható a proci, de mint írtam, senkinek nem célja kinyírni a "drágaszágát". Értsd a szó szoros és átvitt értelmében is....
pottyantós: Gratula.
subaruwrc:
.
-
-Ben-
veterán
"Ja, és a Quake3 nem szereti a HT-t sem, először azt próbáld kikapcsolni, ha eddig be volt."
Akkor lehet, hogy ez is adja neki, mert a HT megy. Kikapcsolom és megpróbálom úgy is, bár most, hogy csak 60-on van az fps már sokkal jobb, de még javulnia kell..
Az OA 8.5 meg azt hiszem Quake alapokra épül, így gondolom nem szereti az sem a HT-t.Jó, hogy még "válogatnak is"
A hsz másik felével meg egyetértek, aztán a többit meg meglátjuk.
Kíváncsi vagyok, milyen lesz a konfigja biggamernek.
@DigitXT: thx a kiegészítést.
-
-Ben-
veterán
"Ott nálad van valami gáz, nem alapvetően az I7-el."
->
Nem tudom mi gáz lenne.
Hűtés rendben, húzva nincsen, tri channel oké, a többi alkatrésszel is minden rendben ... hát a videokártya gyenge nagyon (nv 9400 gt 1 GB DDR 2), de azért a Quake / OA -nak mennie kellene simán vele, ha egy cerkával és egy AGP -s 6800 GT-vel gyönyörűen megy.(#23201) zetape7: Már ne haragudj, de
1: használd a szerkesztés gombot!
2: milyen reagálás ez egy posztra??? Azt leírni, hogy lol.... Már ne is haragudj, de ez elég gáz....Ilyenkor azért egy nyilvános fórumokon szokás írni legalább némi indoklást, ha valakinek leszólod a véleményét.
Mert ez így nagyon nem a konstruktív irány...
->
Nem leszólom, csak én spec nem helyeslem a +10 K kidobását ezért.... sőt, én akkor sem vennék 950 -et, ha csak +5 K lenne.(jó, lehet, hogy akkor már gondolkodnék egy kicsit, de ....)
-
-Ben-
veterán
Igen, én az E6600 -zal voltam így.
De i7-920 is csak használtan van jó áron, a boltokban (nagyker) még mindig 65-70 k (már ahol van még), de 930 -at sem látok 73 k alatt. 980 X -et meg többnyire 290 körül.. hát majd meglátjuk, örülnék ha 2-3 év múlva a gulftown is csak 50-60 K lenne
de ez szerintem csak akkor történhet meg, ha lesznek nála sokkal jobbak..
@Qru: hát, nálam megy a HT, de nem zavar...
Ja egyébként valóban igaz, hogy általában az i7 konfigokban nem gagyi kártya virít, csak az enyémben... -
katt777
félisten
Már megint a marketing. Autókról volt szó, nem gépkocsikról, ha érzékeled a különbséget.
Egy Ferrari Testarossában bármelyik mai "biztonságos" autónál nagyobb eséllyel maradok életben.
Amúgy a frontmotoros autó is orrnehéz, azzal is pofára fogsz esni, teljes energiával, még ha több lehetőséged marad is a korrigálásra, mint egy gépkoporsóban.
V10-ről én sem láttam meggyőző tesztet, főleg, amely igazolná az árát.AirBooms: Teljesen.
Vártam is ezt a választ.
pincehely: Tudod, hogy felment a Corator ára? Ismerősömnek ajánlottam, hogy vegyen, mert még 10.400Ft-nál voltam leragadva, erre közölte, hogy már 14k fölött van. Szép, ennyit a Ft sem rohadt.
Ergo igen, elképzelhető, hogy el tudod adni 12-ért. Én mondjuk V6-ot semmiképp sem, de V10-et sem választanék.
Most ezért páran majd megköveznek, de lehet, jól járnál egy dupla ventivel szerelt, olcsó Z600-zal, ha nem magasítottak a RAM-jaid. Mugen 2 is elfogadható.pzske: Hyper 212-t felejtsd el, az semmit nem ér. Írtuk már többen, személyes tapasztalat is.
Gondolod, hogy az Intel árcsökkentése begyűrűzik hozzánk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest