- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
quasarus #23762 üzenetére
Mekkora órajel a cél? Egy átlagos tuning beállítás:
21x 160bclk, ramnak 10-es szorzó, így pont 1600-on kocog. Ram időzítést kézzel lődd be (elég a fő értékeket megadnod) kézzel. Az időzítést tedd 2T-re, mert a Gold nem biztos hogy bírja az 1600-at 1T-ben. QPI link szorzót tedd 36x-ra, és az Uncore szorzót 18x-ra.
QPI-nek adj 1,2V-ot, Ramnak 1,65V-ot, procinak 1,25V-al kéne vinnie ezt az órajelet. HT ha nem kell kilőheted, eléggé nő tőle a fogyasztása/hőmérséklete a cuccnak.
A többi feszt kézzel fixáld a standard értékre, nehogy elmászkáljon vmi, auton-n hagyva ez megeshet. Vagy ha nem is fix értéket állítasz akkor legalább normal-ra állítsd.Kb ennyi, de majd a többiek is mondanak okosakat.
-
AirBooms
addikt
válasz
quasarus #23757 üzenetére
Elég ha csak lekapcsolod a gépet. Azt fogod látni, hogy amíg lenyomod, addig teljesen áramtalanítja a gépet, még az LCD Poster is kialszik. De nem kell sokáig nyomva tartani.
Amúgy a 3,2 GHz-es beállítást bírnia kell a procidnak, de igaza van Qru-nak, illő lenne megnézni, hogy a te procidnak esetleg nem elég-e kisebb feszültség, meg az is előfordulhat, hogy a ramjaid más időzítéseket bírnak csak, mint amit a Profil tartalmaz. -
AirBooms
addikt
válasz
quasarus #23753 üzenetére
A bios Tools menüjében kotorássz, ott lesznek olyanok, hogy "Profiles". Elvileg 8-at lehet elmenteni, tehát 8 féle beállítást. Okos ember a beállítás tulajdonságai alapján mentette el őket, ezek szerint válogass, hogy neked mi lenne a megfelelő Load Profile. Ha netán mégsem bírja a betöltött profilt, legfeljebb nem indul el a gép, vagy lefagy. Ilyenkor - elvileg - újraindulás után be tudsz lépni a bios-ba alapbeállításokkal, s kezdheted újra. A legrosszabb esetben nyomsz egy bios reset-et a gép hátlapján lévő világító gombbal.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
quasarus #23753 üzenetére
OCZ nem gyárt Dominator ramot, csak a Corsair.
Egy próbát megér, de nem biztos, hogy a te cuccod is bírja, nincs két egyforma proci. De próbáld ki. 3,2GHz az smafu, lazán visz annyit, kérdés a "szaki" mennyit feszt tolt ehhez az OC-hez és hogy azon a feszen a tiéd is bírja-e. Próba cseresznye.
-
Sefi84
senior tag
válasz
quasarus #23741 üzenetére
Biztos nem szar a proci nem rosszak ezek a hőfokok, de az sem mindegy mennyit kap feszt, mert alapból mondjuk minden alaplap túlfeszeli a dolgot és akkor azért melegszik jobban!
A házad sem a legszellősebb és ki tudja mennyit kap a VTT, ha ahhoz sem nyúltál az is fűti a procit, mert tuti azt is túllőtte!
Bele kéne nyúlni abba a biosba, kérj segítséget az okosoktól!
Ja és felejtsd el a prime-ot, LinX ALL memóval az a tuti! -
yako
tag
válasz
quasarus #23259 üzenetére
Nagyon szívesen!
Konfig az adatlapomon. A hűtővel teljesen elégedett vagyok, a konfig szerintem erős közepes adottságokkal rendelkezik. 3,8on (200*19, HT Off) használom 1.26875-el, ment 4,2őt 1.36-1,37 körül. Ekkor nyár volt, és 69-74 celsius körüli eredményeket produkált a cucc.
A RAMok is szépen mennek itt. -
Mrdevil
addikt
válasz
quasarus #23259 üzenetére
Semmi extra tudomány nem kell hozzá,belövöd 1600mhz-re cl8,megadni neki a megfelelő feszt,és mehet a win.De nekem itt jött a problem,hogy nem töltött be a WIN7,illetve ha be is töltött pár perc után meg merevedett a kép.Elkezdtem tökölni különféle mellék időzítésekkel,külföldi forumok átnyálazásával,stb.Aztán beraktuk őket egy másik gépbe,ott sem ment úgy,ahogy kellene neki.Ezek után egyesével berakosgattam őket,míg egyszer csak meg lett a ludas.Legszívesebben körzővel karcoltam volna bele,hogy rossz,csak akkor ugrik a gari.
-
yako
tag
válasz
quasarus #23256 üzenetére
A fekete lemez megy a lapod hátára, míg a két majdnem "U" alakú lemez fogja adni azt a magasságát a hűtőd talpának, ezek körbe fogják venni a foglalatot.
Vigyázz a kondikkal körbe, nem lesz sok helyed!
E két lemez közé kerül maga a hűtő, és a TRUE talpa felett, a lamellasor alatt kell átvezetni a kereszt irányú lemezt. Arra is figyelj, hogy ezen a keresztben lévő elemn középen van egy dudor, aminek majd a hűtőd talpában lévő lukba illeszkedni kell!
Lehet egy kicsit játszani, hogy a hűtő hol illeszkedjen a CPU-hoz - kb. 0,5-1 cm -, érdemes a kupak közepére pozicionálni.
Aztán jöhet a csavarozás egyszer itt, aztán ott...mehet ütközésig - igen, a két rugós csavar felel a stabilitásért. -
yako
tag
válasz
quasarus #23253 üzenetére
Az én hűtőmet is egy ilyen tartja.
Elsőre nem volt meggyőző, de tökéletesen helytáll!
Arra figyelj, hogy a két csavart a végén párhuzamosan csavard be, azaz pl. 1-2 fordulatot az egyikkel, aztán a másikkal, aztán az egyikkel, majd a másikkal...
Bár gondolom ezt Te is tudod, csak mondom biztos ami biztos! -
troly
tag
válasz
quasarus #23236 üzenetére
Én is gyári hűtőt használok de ez tényleg sok.
a Bios reset megér egy próbát.
És nézd meg tényleg rögzítve van-e.
Nekem olyan 80 fok környékére megy ha le van terhelve.
A memóriákat meg nézd meg milyenenm mert három csatornában ahogy elnézem nem mész sokra ha alacsonyak az időzítések.
Nekem 1600-as memóriák CL9-el olyan 17000 MB/S-et hoznak.
CPU-z vel mennyi feszt kap a proci? -
HSM
félisten
válasz
quasarus #23229 üzenetére
A hűtő jól felfekszik, úgy értem rendesen átment a furaton mind a 4 kis pöcök? Mert ha csak majdnem teljesen, akkor is megfogja, csak akkor a furat oldalába kapaszkodva, és akkor nem fekszik fel rendesen. Érdemes még ellenőrizni a ház szellőzését, távozik-e rendesen a meleg levegő. Ja, és I7-es rendszereknél az alapbeállítás része, hogy maximum 1066Mhz-es lehet a ram! Ha ennél feljebb van, akkor a proci memóriavezérlő részének a lap annyi feszt ad, amennyit nem szégyell, a proci is kinyúlhat tőle, meg ugye a hőtermelés is igen komolyan megnőhet.
-
Lacc88
senior tag
válasz
quasarus #17751 üzenetére
1.Jó helyre írtad ezt , valószínűleg mindenki AMD-t fog ajánlani !
2.Hát ha lesz 3D is meg minden ilyen "nehezebb" progi , és nem csak GAME , akkor egyértelmű i7 !
3. Ha meg csak játszani kéne , akkor AMD is hozza azt a szintet mint az Intel játékok alatt !Ja meg szerintem az AMD-be se csalódnál , ha már erről beszélünk , de ha teheted , akkor i7-es procit vegyél !
Ő kérdezte én meg csak válaszoltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- EA Sports WRC '23
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HP notebook topic
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Táp ventilátor csere
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged