- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Geryson #24289 üzenetére
Hétköznapi terhelésben is lehet "800"%-ot adni a procinak, elég mondjuk 1-2 lemeztömörítést & videokódolást elindítani 1Xre. Persze a hevülés így sem lesz LinX szintű.
IBT-nél 8 thread-et állítottál be? Mert úgy jobban hevíti a procit, mint a LinX, viszont default beállításokkal nem is terheli le a procit. (A szorzó visszavételből gondolom, hogy nem.) Na, látom, ezt már kitárgyaltátok. Viszont ha HT OFF is ilyen forró a procid, az elég nagy gáz. Kéne rá valami rendes hűtő.Skacok, ezzel a 2.6-os bios-szal tényleg van valami gáz. Ha kikapcsoltam a HT-t, beszürkült és AUTO-ra állt az uncore és a QPI, ezért ment 1.2V-on az utóbbi. Még ha mentett profilt (HT ON) visszatöltök, akkor is auto-n marad, és újra be kell állítani. Visszatettem a 2.50-t.
-
JanR
addikt
-
HSM
félisten
válasz
Geryson #24289 üzenetére
Az már azért nem egészséges. A 88 rövid időre elmegy, de a 95 már para. Nem tudhatod, mikor fogja újból hasonló terhelés érni a gépet, aztán nem érted majd, honnan jön az égett szilíciumszag.
Az IBT alapfokon teszteli a memóriát, de nem túlzottan. Memóriatesztre HyperPI 32M tesztje jó, illetve 7 szálra elosztott memóriával HCI memtest. -
HSM
félisten
válasz
Geryson #24251 üzenetére
Ez a memória meg uncore dolog már csak kis hab a tortád tetejére.
Szerintem elég a ram dupláján hagyni, úgy jönnek ki a legjobban a szorzók, ha jól sejtem hogy vannak most nálad a dolgok. Az időzítést én lejjebb kapnám 7-7-7-20-ra, aztán hagy szóljon.Ha úgy nyugodtabb a lelked, adhatsz még az uncore-nak kis szorzót, de szvsz nem olyan fontos....
-
HSM
félisten
válasz
Geryson #24165 üzenetére
Alapbeállításokon (turbo on, HT on, 1066-os ram) hány fokig melegszik? Hasznos lenne tudni.
A többi fesznél az a lényeg, mint ahogy a tuning útmutatókból is kiderül, hogy nem szabad a beállításokat "AUTO"-n hagyni! (Nem tudom, nálad a "nem nyúltam" pontosan mit jelent). Mindent kézzel be kell állítani alapfeszültségre, amit csak lehet, és csak azt megpiszkálni, amit muszáj.
(#24166) ffodi: Tudod, kis VID, kis feszen magas órajel, mégis kazán. Magasabb VID-esnek általában magasabb fesz kell, mégis sokszor hűvösebb. Ki lett tárgyalva X+1 alkalommal.
-
HSM
félisten
válasz
Geryson #24116 üzenetére
Értem én amit mondassz, nekem is 1600-as CL7 ramom van, mégis "mindössze" 1400@CL7-en hajtom, mert így is untig elég, legalább hűvösebb így és kevesebb fesz kell neki, valamint ha valami hardverem határait tesztelem, nem lesz szűk keresztmetszet a ram, 1750@CL8-at is bírja.
Az 1866-os ram stabil meghajtásához jólsikerült, igen tuningos memóriavezérlőjű proci és gondos beállítás szükséges, esetenként csak az ajánlottnál jóval magasabb VTT fesz oldja meg a dolgokat, vagy az se. Az én procim is max 1750@CL8-on tudja hajtani a ram-ot, ha az ajánlott 1,35V-os VTT feszt nem akarom jelentősen túllépni, pedig amúgy 4200Mhz-es órajelet is megfutja a "számolós" része.(#24117) Geryson: Hát akkor legalább egy 1,28V fog kelleni. A páratlan szorzókat jobban kedveli a rendszer, valamint a 175mhz-es BCLK is elég optimális, több szempontból (elektronikai zaj, egyéb órajelek).
Az 1400@CL7-es ram is bőven kiszolgálja így, úgyhogy így szépen "kiadja".
Játékhoz jelenleg rosszabb a HT ON, mintha kikapcsolnád, de úgyis mindjárt le leszek szólva ezért.Nekem is OFF-on van, mert amire használom a gépet, ott nem gyorsít, sőt, lassít minimálisan.
Ja, és figyelj oda feltétlen a hőfokokra, éna realtemp-et ajánlom, és a "Distance to Tjmax" ne legyen kisebb 20-nál egyik magnál se Linx alatt, ezt 80 foknak szokás mondani. -
HSM
félisten
válasz
Geryson #24113 üzenetére
Sztem először próbáld ki a 24/7 beállításom, gyors is, de elég könnyen megfutja a 920-am a 19*200-hoz képest: [link]
Feszek, órajelek, szorzók, időzítések mind látszanak. Persze, ha úgy használod, akkor HT ON-al...
Ja, és először nézd meg, alapbeállításon (minden alapon, turbo ON) milyen feszt kap a CPU Linx alatt, annál mindenképpen kicsit magasabb fesz kell tuninghoz, lehet neked nem lesz elég 1,2V! Enyém olyan bő 1,15V-on szalad alapon, ez viszonylag alacsonynak számít, ahogy láttam.
Ja, és az 1600-as ramra azt írni nevetséges, kicsit erős, bőven elég az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujifilm X
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest