- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
válasz
Laraxior #28657 üzenetére
4ghz-hez nemkell még akkora qpi feszültség... 1.3-1.32v bőven elég! PLL-nek már egyáltalán nem kell adni a procit pedig kezd el kitapasztalni... véleményem szerint állítsd be 1.27v-ra aztán csökkentsd, és közben teszteld a stabilitást... 24/7-re ne menyél levegővel legalábbis 1.35-1.4v fölé mert esélytelen hűteni!De szerintem ha jó procid van még 1.25v sem kell majd neki a 4ghz-hez de ezt csak kitesztelés után tudod meg!
-
Cybertrone
veterán
válasz
Laraxior #28647 üzenetére
Hát ha optimalizálatlanul full bugosan így fut... akkor nem lessz itt probléma a multival sem mikor kijön majd normálisan... mellesleg ezután nyomhatnának egy demot... már nem mind1? lelepleződött a game, és most kéne megmutatni hogy milyen is igazán... sokan már kivitték végig, és nem lessz nagy az érdeklődés, ha most 1 hónapig kuss lessz megint... kb ennyi lessz szerintem:
"jah kijött, de már kitoltuk, multy jah igen áhh majd megveszem... a lényeget már tudom a játékról! -
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #28472 üzenetére
Ehh, csak egy könnyűke. Asszem csámpásan raktam fel a hűtőt...
Nem mertem sokat ráengedni, meg kell igazítani. Nagyon masszív a Gflops, de a memória műveletekben, elég gyatra a xeon... Az L3 írás igen-igen gyatra...
Szerk: Az i7 920 ezt tudta 160MHz bicikli mellett.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #28404 üzenetére
Ha jól emléxem, akkor a TCase a biztonságos hőmérsékletet jelenti, 24/7-re.
Egyébként sem nagyon melegednek ezek a proccok, 95W-al még inkább nem fog. Kíváncsi leszek, hogy ez milyen hatással van a tuningra. Q9550-nél a low TDP-s változat nem volt bejövős. De ugye ez egy Xeon.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #28402 üzenetére
Így már stimmel. Erre én is kíváncsi leszek.
HSM: Jah, 6 mag VS. 12 mag kicsit nagy különbség, az tény. Alapon 8.80-at ad a 980X, szóval még úgy is megvan az Opteron.
Persze, nem csinált az Intel sem olyan nagy dolgot, bár az SB ígéretes lesz egy normálisabb foglalatban, több maggal. Nézd csak meg, a Phenom X4-ek után kijött a Phenom X6, ami egy borzadály. Az Intel annyiból csinálta jól a dolgokat, hogy a 6 magosokon is érezni a fejlődést, nem valami összetákolt szar. Utalok itt arra, hogy nem melegszik annyira, mint egy Bloomfield, OC-ben sem okoznak csalódást. Bár ugye ez a 32nm-nek is köszönhető.Laraxior: Oksa.
-
jones965
Modder
válasz
Laraxior #28302 üzenetére
Látom eltökélt szándékod a 980X proci.
Sok sikert hozzá. A bclk korlát valóban érdekes, korábban én is szenvedtem vele, aztán most már 1,36V-on 213 BCLK-n 3800 uncore felett indul a win.
Lehet hogy sok feszt adsz a procinak. Inkább az uncore feszt emeld mértékkel.
+240-260mV -
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #28259 üzenetére
Nana... A tesója itt virgonckodik a 980X-el is, nem is akárhogy.
Egyébként a turbo úgy müxik, Win alatt már stabil a 22-es szorzó 930 esetében. De nem éri meg, páros szorzó nem nyerő.
Én még mindig azt mondom, hogy azzal a lappal valami nem stimmel...
Cybertrone: Akkor az már megvan. Próbálkozok a fesszel még, de makacs.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Laraxior #28233 üzenetére
Nem lenne halott, ha az asus nemcsak a piros slotokra támasztaná az egész ramos mókát.
Próbáltam segíteni neki, más nem jutott az eszembe, minthogy tegye át a modulokat a másik 3 foglalatba... Mást nem nagyon tud csinálni, ha már más alkatrészekkel is próbálta... Mellesleg Airbooms HSZ-re reagáltam a lap "védelmét" értendően, köze nincsen ennek BMW hibájához! -
-
joshua7
veterán
-
dime27
őstag
válasz
Laraxior #28055 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani nálam indult defaulton és 205bcklig stabil volt nem csinált anomáliákat de mivel nem volt se raid tömböm se nem sokáig volt nálam igy azt tudom mondani amit már leírtam!Nézzétek át BMWvel ha hajlandó rá vagy nézzék meg gariban bár én azt csinálnám amit már leirtál h 4.2ghz ht off és boldog vagy jó sokáig vele nekem nem volt olyan procim ami 4.2ghez ment volna mindkettő alig vitte a 4ghzet...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #28045 üzenetére
Uh...
Valami akkor tényleg nem stimmel. RAID nem zavarhat be elvileg, én nagyon sokáig SAS raid 0-ban nyomtam, ugyan úgy ment a tuning is, és nem nagyon volt bajom azzal, hogy nem indul a lap. Párszor volt olyan, hogy mefagyott, és a power gomb sem állította le. Olyankor táp ki, cmos clear hátul, és minden rendben volt. Ez a BIOS probléma ami nálad postkor boot előtt jelentkezik, nálam össz-vissza kétszer fordult elő. De Gombcomp is nyomta így, neki se volt baja vele. Az az életlehelés meg igen nehezen ment, aláírom. Jumper pakolgatás nem akart segíteni, még anno én is ugyan ezt tanácsoltam Dime-nek, és neki se jött be azonnal, elég visszaolvasni a topicba, sokat szenvedett vele.
A BCLK-ról annyit, hogy Jones lapja nem modolt, mégis lazán ment a Vantage 214BCLK-n.
Szóval egyenlőre én is értetlenül állok a hiba mögött. -
dime27
őstag
válasz
Laraxior #28047 üzenetére
Nem tudok mit hozzászólni nekem raid tömb nem volt lehet az zavar be nálam is volt öszefosás de 2 perc alatt helyrehoztam egyzserűen átraktam a legfelső pinbe a biosválasztó jumpert és ujraindítás ilyenkor a p08as biosrol indult nálam ennyi volt ha gáz volt...ha azzal felállt utána gép leállít jumper vissza a helyére és akkor indult a p11es biossal de még mielőtt töltötte volna a wint biosba beléptem és nyomtam egy load defaultsot és elmentettem majd ujraindit és láss csodát p11el állt fel de 215ös bclkz ill 200 felettit nem volt időm kitesztelni de ha továbbra is bajod lenne veled gariztatni kellene sztem vagy nézzétek át BMW-vel őnála hirtelen nem jut eszembe jobb emberke aki kiismerné!
-
dime27
őstag
válasz
Laraxior #28045 üzenetére
Miwa?!Nézd haver nálam semmi ilyen nem volt biosfrissítésnél volt gebasz vele 1x utána nem csinálta raidben nem használtam igy az azokkal kapcsolatos problémák igy nem merültek fel de köszi ha nekem irtad h dögöljek meg...láthattad h a lap vadi ujként érkezett meg hozzád ill hozzám is a képek magukért beszélnek még a fóliák is rajta voltak!Ezekután nem tudom h mit vársz Tőlem nálam max 2 hetet ment a lap ill kurvakevés időm volt kiismerni így is sztem kurvaolcsón jutottál hozzá ha azt veszem h BMW01é meg 63kért vagy afelett kelt el...Jah és kinti 0 meg az alatti hőmérsékleteken se tudtam használni ill nem is lett volna szándékomban h tesztelgessem mikor fossa össze magát és ezekután más deszkáimon se kívánom ezt kitesztelni ill tesztelgetni....
-
qfm
őstag
válasz
Laraxior #27999 üzenetére
Igen tudom, hogy kell terhelni stabilitás miatt, de régen bármit csináltam egy bclk-val se tudtam fentebb menni egy határnál még bootra se, pedig az adott bclk-n stabil volt. Valahogy úgy gondoltam hogy megkeresem meddig hajlandó elindulni, utána azt hogy min stabil, és végül beállítok valami középértéket használatra. Így tudnám a határait. De ha vérlázító így a kép a tesztek nélkül akkor inkább leveszem.
-
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #27953 üzenetére
A 22-es szorzó véletlen, vagy amatőrködsz?
De a többi beállításból is az jön le, hogy nem törődsz a lelkivilágával!(#27958) BMW001: Kár lenne a próba lőtt temetni szvsz....
(#27961) Keldor papa: Szerintem Erdei88 a legkevésbé sem irigykedésből kérdezte... Hozzáteszem, én se igazán értem némelyeknél, de én aztán tojok rá...
Mindenki arra veri el a felesleges pénzét, amire csak akarja.
(#27963) BMW001: Szerintem a mezei átlaguser/átlaggamernek sokkal jobb alternatíva egy jó SB, mint egy 980X.... Az SB tuning nélkül is megy, mint a huzat, keveset eszik, és olcsó, de mégis átlagos igényekhez mérten kellően felszerelt. Így könnyedén építhető belőle energiatakarékos/gyors/halk/hűvös gép.
(#27963) BMW001: A frisebb FPO-k általában némleg magasabb VID-es cuccok, de nem emlegszenek annyira. Viszont magasabb feszt igényelnek (ami nem baj) és ennek következtében az ajánlott feszes max-oc-ben nem annyira jók. De továbbra is tartom, ne temesd előre. Láttam én jópár új FPO-t, amik bitangul mennek.
Pláne, hogy amik most a boltokban vannak, nagyon vegyes felvágott FPO-k...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #27953 üzenetére
Na, szép kis előmenetel ez nekem, nem jók az új FPO-k. Azért majd én is rápróbálok, aztán eladom a fenébe. Csak találjak 970-est.
Keldor papa: Jó a kezed az ilyenhez.
gombcomp: Jól beszélsz, óriási lap.
Bele kell tanulni, utána már könnyebben megy.
tom_tol: Rákényszerültem. De már nem is bánom.
Egyébként Achill3us. Vettem tiszta szeszt, hétvégén van mit levakarnom róla.
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #27952 üzenetére
Szólj nekem, hogy rendeljek neked legközelebb, én mindig belenyúlok a jóba.
E6850: 4GHz@1,35V
E8500: 4.2GHz@1,20V
Q9550: 4GHz@1,16V
i7 920: 3.8GHz@1,13VNem viccelek, tényleg szólj, hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magisk
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest