- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mpierre
veterán
Tényleg azt nem is olvastam el. Érdekes a 4 csatornás ramra is csak kettőt ír, mint minimum. Feltéve, ha van 2 ram slot...
Öööööööööööö...
Kegyelemdöfés: "Ryzen Threadripper 2990WX (Clock speed at 100%) with GeForce RTX 2080 Ti (Clock speed at 100%) x1 will produce 13% of bottleneck. Everything over 10% is considered as bottleneck. We recommend you to replace GeForce RTX 2080 Ti with GeForce GTX 1070."
-
envagyok
veterán
Ilyet találtam:
CxE Function. (This field is used to select the C state supported by the CPU andsystem board.)
Itt lehet c állapotot beállítani.
Ez c6-ra állítva a jó auto helyett?Van még vmi hpet mód, ami most 32 bites van állítva, érdemesebb 64 bit állítani?
A ramot 888 és 777 esetén a 4. Értéket mekkorára érdemes állítani?
-
Alpi.
addikt
Nálam eddig egy X5660-as volt a legjobban futó procika. Minden téren nagyon rendben volt. Akik sok procit teszteltek, mesélnek beteg darabokról. (értsd.: 20-40 darab típuson belül)
[X5660-as] -
Alpi.
addikt
Na, most mutatok valamit, de ezen besírsz !
[Saját R15-öm X5680-assal]
-
Alpi.
addikt
Na jó, ezt be lehet fejezni ! Ahhoz vagyok szokva, hogy nem értenek egyet a mondandómmal, nem tudok, mit kezdeni ezzel a helyzettel, hogy valaki azt vallja zsinórba, amit én, ráadásul tapasztalatból ! Felb#@& ! Izé,felháborít !
Vtt egyrészt cpu függő, másrészt laptól is, továbbá ram beállítás is befolyásolja nem csak az uncore freki.
45 nm-esekkel kb. ugyan ezt tapasztaltam. Fesz emelés nélkül mennek egész sokáig viszont van egy határ, ahol aztán véget ér és plusz feszre sem hajlandó igazán tovább emelkedni. 32nm-esek ellenben egész sokáig emelhetőek vtt fesszel együtt igaz.Még valami, egy próbát megérhet ! Látom, a vdimm 1,5V-on van. Nálam segít a vdimm pici emelése, ahogy emelem a ram frekit. Tudom, hogy ide is van egy 1,5V-os "szabály", de 1,6 - 1,65 Vdimm egyértelműen javít ram oc-n én úgy vettem észre. Csak tesztre, nézd meg 1,55-ön. Hátha javít Nálad is. Amikor ilyen 5 perc stressz teszt utáni hiba van, az nem egyszerű. Valami apró kis dolog elég lesz, kérdés, hogy rátalál-e az ember. Ha másik 2-3 dolgon változtatsz, aminek nem volt köze a hibához, könnyen lehet, hogy generál egy újat vagy többet. :S
-
-
envagyok
veterán
Mit javasolsz ezzel a dfi lanparty jr x58-t3h6 lappal és egy i7 970-el 7/24-re játékvízzel, lehetőleg úgy, hogy az 1600-as ramot jól kihajtsa?
Uncore, qpi, ram, Bclk freki, qpi fesz?
A vrm-nek a víz miatt már a 2. Képnél nekitámasztottam egy ventit. Lehet az 1 próbánál azért állt le a gép, mert 85 fokra melegedett?Még egy utolsó kérdés. Ha auto-ról elállítom a proci feszültségét, nem szabályozza le x12 szorzóval idle módban. Athol lehet ezen beállítani szerintetek?
-
Vesa
veterán
Így ahogy mondod, nem voltak drágák a lapok, bár őszintén szólva, ma sem azok. Pl. egy közepes szintű 2066-ost most is ki lehet fogni 80k körül, de ha nem cél az extrém tuning vagy a sok extra, akkor 50-60 körül is.
Procit viszont nem szabad venni szvsz újonnan. Már nem is gondolkodom másban, mint Xeonban, de azok ugye horror áron vannak mindig a megjelenéskor. Legjobb megvenni a lapot előre, megy a szekrénybe, aztán majd 3-5 év múlva, ha jönnek a selejtezett Xeonok, venni bele CPU-t is. Ezeknél nagy zuhanás szokott lenni, amikor tömegesen dobják ki őket a datacenterekből...Egyébként ha valaki nem akar OC-zni, akkor használt brand munkaállomásokat kell venni, mert annál jobb vétel kevés létezik szerintem! A világból kimennek...de sajnos nem húzhatók.
-
Remus389
veterán
Néha rámtör hogy vegyek valamit a gépbe. És ezt csillapítani kell. A legutóbbi fejlesztésem volt a négymagos xeonról hatmagosra és a 2*8, helyett 3*8 DDR3 RAM, szerencsére ezek szinte filléres tételek voltak 14 ezer illetve 7500Ft.
A következő csillapítás majd az év második felében egy Navi videókártya lesz, az már drágább mulatság lesz, de viszont annál érezhetőbb lesz játékokban a sebesség. Pl. a Mass Effect Andromeda-t azért hagytam félbe mert az RX 470 olyan negyven valahány FPS-sel tudta csak futtatni, így elment a kedvem, a Navival ezt pl be tudom pótolni. Persze mást kiválóan visz az rx 470, nem leszólom, mert végülis olcsó volt, megérte, de ennyit tud.
Aztán ki tudja lehet 2020 nyarán rámtör hogy vegyek megint valamit a gépbe, de lehet hogy nem. Ha mégis akkor igyekszek majd AMD-t venni, és az sem lesz olcsó, egy olyan 120-150 ezret biztos rá kell pótolnom majd egy 8 magos AMD-re, hát 16 giga ram? Jobb lenne már a 32, ha most van 24. Na hát ez is, visszalépés lenne, ha csak 16gb, de viszont zsebbenyúlós a 32. És igen, azt a pénzt sokkal értelmesebb dolgokra is el lehet költeni.
-
Remus389
veterán
Ja hát igen, az a duplázás. Jó ezt csak úgy írtam félig-meddig komolyan, valószínűleg nem reális, bár a core2-es majdnem ráduplázott a P4-re nem?
Ki tudja milyen Next Level Shit van nekik a fejlesztőműhelyben. Csak eddig arra koncentráltak, hogy kicsit csiszoltak a procin, 5-10%-kal lett gyorsabb és magas áron eladták (sőt ugye még vissza is léptek hat magról négyre, amiben egyébként volt ráció, mert mondjuk 2011-ben nagyon gyenge volt a hatmagosok támogatottsága szoftveres oldalról, sőt még a négymagosok is alig voltak kihasználva, mostanság kezd beérni hogy 6 magos a CPU-d).
A Gulftown meg valami Monster CPU-nak számított aminek sok értelme nem volt. Talán mostanság egyre jobban teljesítenek az öreg Xeonok is, hisz elterjedőben vannak a hatmagosok, AMD és Intel is van. Egyre több szoftver készül fel arra hogy kihasználja egy hatmagos CPU erejét.
Mindegy én szerintem majd feldobom egy új Navi videókártyával az öreg gépet, aztán meglátjuk. Elég lesz az. Kivéve ha nagyon rámjön a vásárolhatnék, pénzem az most van sok, tehát még rámtörhet a vásárlási láz, de az AMD lesz, támogatom a kisebbet és még meg is lehet indokolni hisz sokkal jobb az ár/értéke.
Most pont rámtört, de E-cigi-ben: [link], Most van ott egy újfajta fejlesztés amire kiváncsi vagyok, Profile RDA ha érdekel, persze ehhez kétakksis mod is kellett, na mindegy, megvettem, nem bírtam magammal.
-
Remus389
veterán
Jó hát mindegy, tégy belátásod szerint.
Szerintem talán mostanság gyorsulnak fel a processzor fejlesztések, lehet nem bánnád meg a cserét rövid távon, de viszont lehet 2021-től lesz Sapphire Rapids, meg AM5 és akkor azt gondolod majd, bölcsebb dolog lett volna maradni az x58-nál és megvárni az újabb eresztéseket.
Amit vennél az ugyanaz a core architektúra továbbcsiszolva, az IPC csak olyan 30-35%-ot javult. Ki tudja, lehet a Sapphire Rapids meg dupláját tudja IPC-ben.
-
Remus389
veterán
Jó, de azt mondtad, hogy lecserélted az x58-ast egy Haswell-re és reszopnzívabbnak érezted az X58-ast, tehát lecserélted mégis jobb érzés volt az x58.
Mi van ha azóta javult a helyzet és lecseréled, és ugyanolyan élményt ad, vagy egészen minimális, alig érzékelhetően jobbat. Akkor fájni fog a sok kidobott pénz. És akkor visszatérsz és visszaszerzed a zsetonod. Esetleg ezúttal beszerzel valami finom falat DFi vagy EVGA x58-ast.
-
Remus389
veterán
Na ez az ki mire használja.
A legtöbb ember netezik, filmet néz, erre még 2030 után is jó lesz az X58. Nem hinném hogy ne bírná, hisz a netnek futnia kell okostelefonokon is, annyira nem lesz az számításigényes.
Bár 2030-ra lehet már lesznek ARM alapú asztali gépek is, amik lesznek ilyen erősek, de mitudomén 5 wattot fogyasztanak, szóval csak ezért fog elavulni az X58, de bírni fogja.
Munkára? Szövegszerkesztésre, emailezésre, web-es felületekre, sőt programozásra is jó lesz még. Esetleg az akkori tervezőprogramok tudják megfektetni vagy spéci dolgok, de a legtöbb ember ilyet otthon nem használ.
Igazából egy dolog miatt fog elavulni az X58 az otthoni felhasználók körében, azok pedig a játékok lesznek, azokat nem fogja bírni rendesen, vagy nem fog tudni kihajtani egy jövőbeni videókártyát (ahogy ma egy 2080ti se való már belé).
Szóval elsősorban a játékok miatt fogják majd lecserélni szerintem az x58-ast, különben a végtelenségig lehet használni
-
Remus389
veterán
Hát ez az hogy durva ráfizetés. Az új hatmagos Intel nem olcsó, de még AMD-k se(és akkor már legalább a 2600-os nem az 1600-os kéne), a DDR4 árakról ne is beszéljünk.
Ha V-Sync-et bekapcsolod, amúgysem veszel észre semmit. Függ persze milyen monitorod van nekem 60hz-es.
És még akkor még akkor az input lag.
Úgyis az lesz a vége hogy visszatérsz, talán megérzed a feleslegességét a cserének, hogy pénzkidobás volt, talán megérzed az input lag-et.
Akkor érdemes lecserélni, ha végleg elavul, ez még odébb van azért. A videókártyát kéne először, a Polaris azért hát szódával megy csak el.
-
-
envagyok
veterán
Én is bf1 multinál döntöttem úgy, hogy mehet a levesbe a nemrég vett 4.5GHz-re húzott i5-6600k, a z170 lapommal, és a ddr4-3000-es ramommal
Sokkal de sokkal jobban ment az utána vett x5670 egy ASrock x58 lappal.
Erről csak akkor fogok váltani, ha visszamegy a ddr4 ára 1000Ft/GB környékére, mint régen volt, és ha lemegy a 8-9. Genes i7 k-s procik ára Z370 lappal olyan 50-60k magasságára. Vagy ha a 7nm-es új ryzen tényleg olyan erős lesz egyszálas teljesítményben, bár attól ódzkodok.
6-7 genes i7-ekkel szemben bőven jó az x58 6 maggal. -
-
-
-
jokeph
nagyúr
Nem rossz... kár volt azt a Haswellt elpazarolni.
Maga az X99 nem lenne annyira drága, ha nem DDR4 kellene bele.
Nézegettem én is őket, elég sok lap van 50k körül (ujonnan), de azok a platform legalja (10 Gbs-es M2. csati pl, gyenge VRM, stb).
Egyetlen értelmes lapot találtam 70k alatt picivel, egy mATX Asrockot, ezen láthatóan nem spóroltak le semmit sem.
-
kenand
veterán
-
kenand
veterán
Én is kíváncsi természet vagyok, bár a játékokról már letettem, nem érek rá. Fiúk sem panaszkodnak.
Most inkább az otthon "okosítást" próbálom kitanulni. Bár Synology (Xplenology) NAS-ra feltoltam, sok minden működik vs. kénytelen leszek szerezni egy PI-t mert sok plug-in/kiegészítő csak arra van megírva.
-
envagyok
veterán
-
mpierre
veterán
x99 és win 7 nem összehozhatatlan. Sőt! Pl a giga x99 ud4p, meg az x99 sli meg minden deriváltja [link] alapból win 7 supporttal indultak. Max annyi lehet az érdekes, hogy az app center frissítései meddig jönnek meg. Végre használható az ET is, lehet ventieket szabályozni, stb.
-
jokeph
nagyúr
Nos, az a gazság, hogy az R9 380 4 GB VGA-s cuccnál a grafika maximumon sem dadog (1600*1200-on), de a mellette lévő i5 6600k (nincs OC, mert H170-es lapban van, de all-core turbon így is kipörög 3,9 GHZ-re 3,
5-ről) esetében szintén vissza vannak véve a CPU intenzív beállítások, mert simán beakad COOP módban az FPS.Tovább nézve a dolgot, a cimbora lepróbálta az i7 7700k-t, 5 GHZ-re húzva, és bizony az is beszaggatott (ebből azt kell gondoljam, hogy azért a játék motorjában is van bőven kehe
).
Én már ezer éve 1v1 GOLD vagyok, annyi időm és türelmem nincs, hogy feljebb jussak.
A többi időm elviszi a 2v2 (abban megvan azért többnyire a DIA), de az időm legjavát a COOP-nak szentelem.
-
jokeph
nagyúr
Minden nem lehet tökéletes.
Ám végül ez sem rossz megoldás.
Ilyet találtam, ezért ütött szöget a fejembe:
SC2:
Érdekes, nekem nem dadog ennyire az SC2... Mondjuk az X5677 4,33-on is 400 pötty magassága CPU-Z single-core, és közel 2000 pötty passmark single-core szerinti értékekkel bír (igazából ezért is vettem meg ezt a 4/8-as XEON-t).
Az is igaz, hogy 1680*1050-en nyomatom vele (16:10, 20"-on), viszont egy kocagémer VGA van mellette, Sapphire Pulse RX 550 4 GB, a grafika tisztán high-ra van beállítva, a CPU intenzív beállítások meg a legkisebbre.
-
jokeph
nagyúr
Hmmmmm.... és tényleg.
Boot képes is ezzel a cuccal, igaz ?
Az X58 annyira régi, hogy akár XP-t vagy 2003 servert is rakhatnék fel (a régi kacatjaim igy továbbélnek).
Létezik, hogy az X99-es lapokra natívan fel lehet tenni a W7-et ?
Mármint arra gondoltam, hogy nem kell az OS setupba beleintegrálni a hiányzó XHCI drivert ?
Ez leginkább azért érdekel, mert egyre jobban telik a hócipőm a W10 "erőszakossága" és "önfejűsége" miatt.
Egyre inkább hajlok arra, hogy a W10 megmarad a tesztpad gépeinek, mert jól viseli a harver-változásokat.
W7-nél amit engedélyeztem/tiltottam, az szent volt és sérthetetlen.
Ám én is StarCraft 2-őt tolok az X58-as gépen (is).
1v1, 2v2 vajsima, 3v3 még ok, 4v4 határeset, COOP az tudja ölni rendesen.
-
Volt mar X5670-m ami 12 szalon ment 4.7GHz-t jatekok alatt, jo is volt.
980X annyira nem gyozott meg tuningban, legalabbis ami nalam van peldany. 4.5 sem volt stabil.
Vagy X99 lenne 6 maggal vagy i5 8400 konfig vagy (ami fele hajlok) Ryzen 1700.
Majd meg a honapok soran atragom a teszteken magam.
-
jokeph
nagyúr
-
-
Mike8212
tag
Bocsánat elírtam gyorsan kell írnom gyerekek még kicsik...I7 6700 - bolti ára 70 - 80 között van. Azért az tényleg meredek, hogy egy 8 éves prockó lenyomja. Igaz OC - val. De akkor is dícséretre ad okot.
Cinebench teszt progit ritkán használom - szerintem lassú. Jó oké ha 75 ezer pontszámos 1366 xeon procim van akkor nem.
Igaz , Thomas43 .
(#45412) mpierre
Merem hinni , hogy a többi kolléga is friss verziószámú Aida 64 - et használ. Nekem friss. Szeretek naprakész lenni szoftverek terén. Kivétel a vga driver , és a drága win 10 update. Azokkal mindig várok - nehogy pórul járjak.
És Thomas43
Grat az eredményedér ! Ez már valami , elismerésre méltó teljesítmény. Jó lapod van láttam Asrock X58 Extreme. Milyen RAM - jaid vannak ?
-
Mike8212
tag
Értem. Szóval alap frekin elég gyenge lessz. Ezért olcsó. Hmmm...
Megkérem Cingi 1979 kollégát küldjön alap órajeles cpu queen képet.
Cingi 1979
58 ezer pont.
Nagyon sok...Nekem eddigi legtöbb igaz 775 socket 37 ezer pont.
Nem ertettelek félre.5670 - et ajanlottad. Mindenképpen olyat fogok szerezni. De most ismerkedek a 1366 sockettal. Ideiglenesen 5649 lessz. Sajnos alap órajelen ,, míg nem tudok szerezni egy normális x58 lapot.
-
"Ezt a korábbi HD7770-es VGA Rx560-ra cserélése oldotta meg, utóbbi kb. minden elterjedtebb videós formátum lejátszásába besegít, na azóta vajsima minden videó."
Erről a saját esetem jut eszembe, hogy tavalyig egy GTX260-asom volt, és YT-n az 1080p60 videókat prociból kellett megoldani, mert a videokártya gyakran elhasalt és ki kellett kapcsolni a hardveres gyorsítást...míg mindenki a H.264 kódolást akarta erőltetni, nekem a VP9 volt a nyerő emiatt, mert azt ugye alapból a procira küldte. Most az 1050Ti pedig már mindent kezel
-
-
Remus389
veterán
Nálam 19 ezer a hangkártya használtan és 43 ezer a füles.
Énszerintem azért inkább a fejes számít, mint a hangkártya.
Van az a mondás hogy soha ne mond hogy soha, lehet hogy belebuzulok a dologba és végén eljutok oda hogy 400K-ért veszek fejest.
De szerintem ez olyan, autós hasonlattal élve, az eddigi setup olyan mint egy régi Swift, ami most lesz az egy 7-es BMW és a 400K-s füles meg egy Maybach.
Szóval 7-es BMW-ből Maybachba ülni nem akkora különbség, mint régi Swift-ből BMW-be. Épp ezért nem akarom ezt hajszolni.
Bár ki tudja, lehet jobb állásom lesz és nem fogom sajnálni rá a pénzt, szóval lehet még csúcs fejesem is akár.
MOst ugye megvolt a hatmagosítás, meg a triple channel, az audio részt is rendbe teszem, következő lépcső szerintem nálam egy új videókártya lesz, én az AMD navit szeretném elég olcsó lesz.
Bár a Ray tracinget nem fogja tudni, de úgy tűnik azt csak a 2080ti tudja úgy-ahogy ami meg 450.000Ft szóval bőven jó lesz a navi ha olcsó. 90-120 ezerért kb mint a Polaris
Az x58-ast meg majd szerintem 2020 elején cserélem lesz AMD 7nm procira, azért mert 2019 nyarán jelenik meg, de várok hogy az extraprofit lemenjen róla, és akkor már ünnepek utáni árcsökkenés sincs messze. Adddig elleszek a hathengeressel.
-
Remus389
veterán
Nem vagyok audiofil, tehát nem hiszem hogy moddolom a kártyát. Meg az ilyenektől nem biztos hogy jobb lesz csak más, akár még rosszabb is lehet. Én megbízok az Asus mérnökeiben, hogy ez úgy jó ahogy van.
Először jöjjön meg a fejes, aztán kipróbálok ilyen veszteségmentes zenét, de kétlem hgy hallanám a különbséget.
Én nem vagyok vájtfülű, de azért szeretem ha faxán szól valami, igazából nem is szeretnék ebbe jobban belemerülni, mert akkor jön az erősítő 200 ezerért, meg a 400.000Ft-os fejes [link], de akkor a másik márkából is kell, mert az milyen lehet, meg kicsit másmilyen stb.
Meghúztam egy határt vettem egy drága hangkártyát és egy drága fejest, de ennyi és ne tovább. Biztos faszául szól a youtube, a filmek, a játék, az mp3, de ennyi és kész. Ez lesz a setup a következő 8-10 évben lehet, és akkor megérte. (jó mondjuk a hangkártyát lehet hogy cserélni kell mert nem PCI-E, ha új gépet vennék)
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
Bootolni viszont nem tud ilyen SSD-ről, ahhoz NVMe támogatású UEFI BIOS kell(ene). JA akkor felejtős
Én nemrég fejlesztettem hangkártyát. No, az Auzentech X-fi Prelude se volt rossz kártya, de most azért az Asus Essence STX2 kicsit komolyabb azért.
8 éve volt meg az Auzen, jól kiszolgált.
NA ezt témát még jól körbejárom, az a helyzet hogy fejhallgatóval használnám és cél lenne az alaplapi hangkártyánál jobb legyen. MOndjuk a fejhallgatóm se valami acélos.
5.1 meg hasonlók nem kellenek.
-
Remus389
veterán
Puding próbája az evés.
Hát igen, ha belegondolok hogy SATA2-es csatival megy az SSD-m, akkor nekem se lenne hülyeség, és akkor végre nyugdíjba küldhetném a HDD-met.
Nem is drága.
Csak most kiéltem magam gépfejlesztésben. Majd ha megint vásárolhatnékom támad.
Én most hangkártyát szeretnék, kb 5 ezerért van Asus Xonar. De majd...
-
Remus389
veterán
Régi platform, nem vén platform, kapott egy NVMe SSD-t. Első nekifutásra szépen megy.
Majd most rakosgatom át rá a programjaim, kíváncsi leszek, mit mutat. Ez az M.2 csatolós nem?Gondolom valami gyanús ebay-es PCI kártyára raktad.
A "milyen SSD-t vegyek topik összefoglalójában azt írják, hogy nem nagyon érezni a SATA-shoz a különbséget.
Mennyibe került és milyen?
(#45172) jokeph: Hát nem tudom, nekem túlzottan nem jönnek be a sávszélesség adatok... 31,5GB/s-et tudott a 2133Mhz-es DDR3-am Haswell alatt. A Ryzen ilyenekt tud: [link]
Itt melyiket kell nézni?
Szerintem lekapsz belőle ~100Mhz-et, kicsit kisebb feszen és patent lesz. Ha +1Mhz BCLK-nál már nem megy végig, akkor igen valószínű, hogy így sem lesz hosszútávon stabil. Viszont kis csökkentések sokat hozhatnak a konyhára Ebből én már nem engedek, előbb kap plusz feszt, egyébként tök stabil, szóval nem kapok le 100 megahertzecskét.
-
jokeph
nagyúr
Volt Q6600-am, de sosem volt elég meggyőző, húzva is kevés volt nagyon.... az X3330/X3360 páros porba döngölte minden téren.
Az X58-as félkonfigom E5540-es XEON-al vettem (némileg kisebb órajelű i7 920-nak fele meg), 4 GHZ-en kifulladt, és alig volt gyorsabb a 3,7-en futó X3360-nál... esetemben a HT miatti 8 szál semmit nem jelent, sőt hátráltató tényező, HT OFF.
Ennek fényében úgy tűnt, hogy az X58 megvétele az X38-hoz (DDR3 ramos ez is) képest pénzkidobás volt.
Egészen addig, amíg bele nem dobtam az X5677-et, na ezt már nevezhetem ugrásnak (alapon 3,47 GHZ! turbo 3,7 GHZ).
-
Remus389
veterán
A linkelt tesztre...
Részben ezért is dönöttem a X5675 mellett, mert pont ez a csávó is azt magyarázta hogy ez az egyik, ha nem a legjobb hathengeres.
Olcsóbb lett volna a X5650, így utólag szerintem ugyanezt a 4 gigát ki tudtam volna belőle szedni, de arra vágytam, meg nem kötöttem kompromisszumot.
Én úgy gondolom, hogy meglátjuk mit mutat a 7nm-es Ryzen, az valamikor 1 év múlva lesz esedékes. Nagyon rég volt már AMD gépem, és valahogy vonzódok ahhoz a céghez, egy kicsit támogatom is őket. Meg ugye fejleszthetőbb is stb
De szerintem nem fogok sokat megérezni a dologból, ugyanolyan lesz a gép elé ülni, meg játékban sem. Szóval lehet azt fogom érezni hogy kidobtam egy csomó pénzt az ablakon. Viszont időtállóbb lesz
Ennyivel jobb az X5675: [link] lásd feszültség
-
Remus389
veterán
Mondtam korábban a 7nm Ryzent hogy talán veszek.
De most annyira pöpec lett, hogy kétségeim támadtak
Arra gondolok, hogy a Tri Channel végülis 2100@CL8, jobb vagy egyenértékű a DDR4 tunningramokkal, mert ott ugyan 3200mhz, de milyen időzítések (most az árat felejtsük el egy percre) [link]
Szóval lehet hogy kevésbé reszponzív egy korszerűbb gép, mert csak dual channel meg magas időzítések, nem? Input lag teszt tessék: [link] 7:10-tól
Persze egy Threadripper quad channel az más. de az egy vagyon
-
Remus389
veterán
Igen én is erre gondolok.
Talán nem véletlen hogy a Nehalemhez Tri channelt terveztek a mérnökök, hisz a négymagosnak elég a dual channel, de a hatmagosnak kell a tri channel
Utána a Sandy Bridge is csak dual channel volt, de négymagos.
Szóval szerintem a hatmagosnak kell a triple channel. (Oké a 8700K az más mert DDR4)
jokeph: Ami biztos, hogy triple-channelben fürgébb a rendszer és minden más is jobban "harap", gyorsabban reagál.
Mondjuk elégedett vagyok most a rendszerem "harapósságával", de szerintem veszek még egy 8 gigás modult, hogy maximalizáljam a rendszeremet. 24GB Tri Channel lesz, gondolom akkor már 700mhz-es Ram sebességnél nem 1400mhz, hanem 2100 mhz lesz effektív! @CL8
Bukni már nem bukok ezeken pénzt, hisz amikor eladom, biztos meg fogják jó pénzért venni, mind a hatmagost, mind a 8 gigás ddr3 modulokat is.
Meg egy ilyet is veszek hogy segítse a Silent Knight-ot: [link]
-
Remus389
veterán
Azt mondja 57 gflops vs 66 gflops
De nálad:
+12 mhz core clock
175 vs 192.9 BLCK
3159 vs 3472 QPIa másik hsz-edből pedig:
Dual Channel vs Triple channel
700 vs 771 mhz mem freki
Az időzítések egyformák, kivéve a tRFCSzóval nem lehet ez a sok kis plusz összeadódik, ami nálad jobb és így kijön a különbség? Főleg memóriába, nálad triple channel van és még az is frekiben is gyorsabb. Ha ez a progi memóriaérzékeny akkor kijöhet ennyi különbség, hisz nálam is hozott bőven a memória tunningja.
-
Remus389
veterán
Először veszek egy 8cm-es ventit, biztos olcsón megúszom.
Ha azzal sem jó, akkor még egyszer újrapasztázom, egy nagyobb pöttyöt tettem a közepére és rányomtam, de szerelés közben kicsit felemelkedett, talán levegős lett a hűtő.
Csak már fogytán a Kyronaut paszta, amin azért nem múlik.
Megpróbálom az "X" módszert állítólag az a legjobb.
Feléledt a remény a hathengeres géphez!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged