- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zlin50
senior tag
válasz
Laraxior #48286 üzenetére
Bootolni arról tud szerintem a rendszer ami a post alatt megjelenik, mert a másik kártyát alapul véve a windows-ig el sem kell jutni. Ami a post alatt megjelenik az a biosban is benne lesz, kivéve esetleg az M2/NVMe meghajtókat , csak az nincs is. A rendszerben amgy működik , még TRIM is van az SSD-hez, de nem indítható róla meghajtó, viszont ez lenne az egyik cél.
Gontoltan rá hogy estleg a a PCIe 3 -mal van gond , viszont ez [link] a kártya működik rendesen, igaz ez gyárilag nem bootolható. -
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #48213 üzenetére
Nekem most beugrott egy dobozos Rampage III Extreme, sajnos a dobozból a cd és a manual hiányzik.
Viszont boot után az Aida 75 fokot írt, amit sokalltam, gondoltam újrapasztázom.
Alig bírtam levenni a bordát, valami sárga kemény ragasztó van alatta.
Azt mivel lehet leoldani az északi és a déli hídról meg a bordáról?
Illetve sima mxr gondolom jó rá.
Pasztázott már valaki itt r3e-t? -
Czmorek
aktív tag
válasz
Laraxior #48202 üzenetére
Nekem az a furi, hogy patikának van írva, mégis vastagon áll rajta a por sok helyen.
Valamint ha nem csal az emlékezetem pár napja volt már 40k is.
Nekem van fullos R3E dobozzal, összes tartozékával több mint 8 éve szerintem, de az a mai napig úgy néz ki mintha új lenne... -
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #48204 üzenetére
Hát, a linkelt AM3+-os lap is különleges a maga nemében. pl. van rajta USB type-C, és pci-e 2.0 x4-es M2-es csati, ez utóbbi nem túl gyakori AM3+-os lapokon.
A VRM nem a legcsúcsabb, de azért bőven jó rajta, moderált OC-ra alkalmas (FX8320e-t vitte all-core OC-ban 4,5 GHZ-en.
Meg ha valakinek a multi GPU a mániája, nincs megkötve a keze, mehet a CF és az SLI is.A Crosshair ha kapna még egy Vermeer biost is.... (RyZen 5xxx procikhoz), na az lenne a fincsi.
-
-
Speed®
titán
válasz
Laraxior #48183 üzenetére
Milyen ISOval próbálod..? MBR séma, BIOS vagy CSM UEFI gépekhez.
Aztán BIOSban SSD az első eszköz legyen, bootnál meg kiválasztod.. -
Speed®
titán
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #48165 üzenetére
Nyilván.
Azért nekem tetszett, hogy pl. egy WoW betöltés vagy 10%-ot gyorsult [link] .
Mindezt 4 Ghz hatmagos Xeon és 12GB gyors ram mellett.#48166 razor03 : Ezt én sajnos nem tudhatom.
#48167 Czmorek : Az igen érdekes!
Mivel ha jól látom, ez is egy 4x-es PCIe csatolós SSD, ami így 2.0-s slotban elméletileg nem lehet gyorsabb, mint amit mértem kb 1,6GB/s.
Egyébként az általam tesztelt SSD is 2GB/s felett tud szekvenciális olvasásban, ha nem limitálja a 2.0-s interfész. -
Auratech
őstag
válasz
Laraxior #48133 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
A rendszerindulás már eddig is csigalassú volt, hiszen az oc miatt benne volt vagy fél percben, amíg a post-ig elért a boot. Ez nem baj. Csak le szoktam altatni, bár a cica ilyenkor mindig valamiért végiggyalogol a billentyűzeten..
Azért majd teszek egy-két próbát, hátha videóvágás során van valami kis előny.. Ha nincs az se baj.
Majd a 64 magos Ryzen3 megcsinálja, amit jövő karácsonykor hoz a Jézuska.. Remélem.. Addig elvagyok a mz/x58-al is.
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Laraxior #48133 üzenetére
Az Interface bekorlátozta nekem anno.
Persze alaplap függő is, hogy pontosan mire-hova dugja...
Én déli hídon próbáltam és csalódás volt.
Próbáltam Rampage III Extreme SATA3-as vezérlőjén is ami külső gyártóé, de a poén az volt, hogy ott is volt egy szűk keresztmetszet... Lassabb volt mint a Déli-hídon Raid 0-ba. A Black Edition-nál ezen már köszörültek... -
-
razor03
aktív tag
válasz
Laraxior #48008 üzenetére
Miért kínlódás a winyó?
Amúgy jön még egy 120 GB-os SSD a gépbe
ez csak a háttértár lesz.
Amit a képen látsz 5680-as: tesóm gépében volt, R2E-el 4.35 körül volt a vége.
A múltkor emlegetett 5675-et szereltem be neki az alacsonyabb TDP miatt. Az most 4.4-en megy 1.43 V körül... de van még benne tartalék 4.6-ig viszont GTX 970 mellé felesleges.
Nekem pedig itt van egy 5670-es +ba csak nem volt időm tesztelni.
-
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #47987 üzenetére
Rtl-ek miatt van. Ez leginkább bios dolog, hogy mennyire találja meg a jó értékeket. Ha kicsit lő mellé, akkor pl. van, hogy terhelésre egy egy stick "leszakad", nagyobb mellénél az a stick nem is inicializálódik rendesen. Kézzel ha belövöd, elvileg hibátlan lesz/ lehet, csak nem annyira egyszerü és / vagy logikus hogy mit is kéne. Mindenképpen jegyezd fel, most melyik 3 rtl értékkel stabil a 12 gb ! Biztos, ami biztos ! :)
Írtad, hogy A1-A2 - B1 - C1 slotba nem volt jó.
A2 - B2 - C1-C2 -t nézted ? Vagy A1-A2 - B2 - C2 -be ?
Ezek a logikusabb feltöltések 4 sticknél sztem. -
HSM
félisten
válasz
Laraxior #47984 üzenetére
Hahaha... Szvsz ez inkább valamilyen beállítás, vagy kontakt hiba, CPU, RAM-slot, bárhol.
Volt nálam vagy 3 féle X58 alaplap, 4-féle rammal, még a különböző két kitből épített tri-channel is egyből működött JEDEC órajelen (1333Mhz). Persze, ha el volt rontva a tuning, nálam is elkezdtek mindig eltűnödezni.#47983 triklin: 1333-on el kéne ketyegjen benne. Próbáltad belerakni A1-B1 és A2-B2 slotokba az összetartozó darabokat?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #47961 üzenetére
Sokat ne várj tőle azért. Ref. cucc, semmi extra, cserébe kimegy a világból. (az s478 és s775-ös Desktop Board-ok is ilyenek voltak.)
Eggyel lejjebb ott a P6T Se+3k-ért, jó CPU-val, az jobban megéri szerintem.Van fentebb egy EVGA is, de gyengusz kivitel, ráadásul az utolsó előtti képen a lap hátoldalán mintha égésnyom lenne/vagy alkatrészt cseréltek.
Update: most nézem,írja is a lentebb.
-
Speed®
titán
válasz
Laraxior #47941 üzenetére
A 280X CFt megbírná a 700asom, de ha az egyik megfő, az baj..
Nem baj, előkapom a GTX690et, kell a multiGPU a PHzáshoz
Utóbbiból lenne még 1, akkor bekötném az 1200as teszttápom.Különösebben nem ájultam el tőle, de legalább szép állapotra..
A PCIe elrendezést nagyon eltöccsentették, nem is értem őket.
Cserébe mondjuk a VRM/NB hűtő beteg, OCra kíváncsi leszek. -
Speed®
titán
válasz
Laraxior #47939 üzenetére
Nálam is tervben volt, de a két 280X halál az x16 slotokban.
Konkrétan ha berakom az alsó kártyát, a felső megfullad
Azt majd azért megnézem, hogy mindegyik slot működik-e.Egyébként eddig hibátlan a lap, BIOS is elég régi rajta (F5)..
Az F9A béta miben újít? A leírásában semmit nem látok
Szerintem feltolom az utolsó officialt (F7), az tűnik tutinak. -
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #47932 üzenetére
17K-t kértem, hát meg is kaptam: [link]
96 fokos a proci, épphogy nem throttling-olt szerintem, ezzel a lappal és ezzel a hűtővel szerintem jó eredmény. A RAM-ok is kaptak 1.65 voltot, 1T/CL8-on vannak. Mikor nem tudtam elérni a 17K-t, gondoltam leviszem CL7-re, nem bírták sajna. (a sub timingokhoz nem vagyok elég penge). A proci se nagyon bír +1MHz BLCK-t, már a böngésző is fagy. Persze több fesz, de akkor meg a hűtő nem bírja. (esetleg reggel, mikor jó kihűlt, megpróbálni)
A megoldás az lett hogy a Windows-t a legjobb teljesítményre állítottam és teljesítménycentrikus mod-ban, ez adta meg azt a kis pluszt ami még kellett. A BIOS-ban is kikapcsoltam ezeket.
Ennek a videókártyának a tunningolása egyébként trükkös, undervoltolni kell, mert akkor jobban boost-ol, meg kell találni a pont jó feszt és órajelet, ha megnézed az előző, egyébként kisebb összpontszámú eredményt, ott picit jobban ment a kártya, average GPU clock frequency. Egy picivel kell visszábbvenni csak.
Egy tri-kites ram is dobna a pontokon
Ez igaz, majd nézek még RAM-ot, már nézegettem egyébként, de pont olyat még nem találtam, 8-9K egyébként.
De szerintem többet hozna a konyhára a 64 mod a videókártyán. Meg talán normális oprendszer se ártana.
18xxx, sőt 19xxx
20K sajna nem lesz ebből.
-
-
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #47889 üzenetére
Köszi, nekem a bekeretezett részen 16 van.
Valószínűleg akkor a GPU-Z programmal van a gond.
Mindenesetre letöltöm a 3Dmarkot és összevetem az eredményt egy hasonló géppel. Csak 6GB, most nincs erre időm.
Érdekességképpen, letöltöttem azt a GPU-Z verziót amit a screenshotodon láttam:
Pedig Gen2 : [link]
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #47886 üzenetére
Újratelepítettem a drivert, ezt írja
Teljesítménycentrikusra állítottam a Windows-t, restartoltam a biztonság kedvéért
Furmark, utána GPU-Z, de még mindig csak 1.1-et ír.
Nem is tudom, egy 3DMark-kal kéne ellenőrzni a gép teljesítményét és összevetni egy hasonló gép teljesítményével alapon, melyik 3DMark-kal? Vantage?
-
Speed®
titán
válasz
Laraxior #47870 üzenetére
Nem elég. De nem várom el, hogy húzzon fel OSt, csesszen el órákat az általam elfogadott teszteléssel, megcsinálom magam (magamnak hiszek ;p), aztán ha gond van, akkor ott a próbagari, ami alap használt cuccnál. Letisztázva, nincs meglepi. Nyilván így is van, hogy becsúszik 1-1 meglepi, de lekopogom, 99.9%ban nincs gondom imigyen.
A te álláspontodat is értem, viszont azt nem, hogy ha ennyire sajátos igények vannak, akkor miért akarsz olyasmit megvenni egyáltalán, amit nem postáznak, ill. alapból nyűgös termék. Spórolj magadnak némi idegeskedést és add el szépen az UD3Rt jóárasítva inkább nekem -
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #47870 üzenetére
+1
Lant kihagytad
Nálam hirdetés előtti alaplap tesztelés kb 2 óra..
Minden ram, pcie, pci, usb,lan, audio csatlakozó tesztelése +1 óra stabilitás teszt.
Pont most jött egy hibátlannak mondott 775 lap, 1usb rossz rajta. Mertem szólni az eladónak, hogy bocsesz, ez nem hibátlan, még én lettem lecseszve, mit képzelek, ez egy tizenéves alaplap... -
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #47835 üzenetére
Főleg, hogy az új pinek nagy része mellett a "reserved for pci-e 4.0" áll a hivatalos "Intel socket datasheet" -ben.
Vicces, de nem röhögök, hogy eljutottunk a 775-töl, ami a rengeteg cpu architektúrát, még sokkal több típust és chipsetet megélt és tudó socket, a jelen, rengeteg chipsetet és foglalatot megérő architektúrájáig...
Kb. az a story, mintha a C0/C1-es Wolfdale-ek, E8200, E8300, E8400-hez P965 lett volna, aztán kijön az újabb E0-s rev., E8600-ig, de az P35-ben megy csak, majd a Yorkfieldek, amik a 775 v2 -nek nevezett foglalatban és P45 chipsettel működhettek volna...
Valami ilyesmit látunk épp... :S
Broadwell óta, nem sok, eget rengető módosítás esett a felépítés terén. De ha a 1,5 - 2 Mb L3 cache váltást per magot ennek is tekintjük, akkor meg skylake óta ugyan az a séma. Sokat fejlesztgettek rajta, finomítottak, érezhetően változott is a szivárgási hajlam, órajel képesség. Kis reszelgetés is esett a cache / uncore téren is mindig, imc-n detto. Mondjuk ott pl. a rank interleave hatékonyságban iszonyat komolyat húztak ! Dual rank ramokkal sosem látott javulás tapasztalható ! Órajelben detto komolyat tudnak.
Hozzátenném, a nyakamat rá merném rakni, hogy ddr3 vezérlő még mindig ott van az új, lga 1200-as cpuk imcjében is, mint anno a Brodiban ! -
Czmorek
aktív tag
válasz
Laraxior #47644 üzenetére
Értem. Pedig évekig ment 213 BCLK-val, a ramok meg 2133MHz-en a proci meg 19-es szorzón.
Amúgy mi lehet az a hibajelenség, hogy a proci felől két DIMM-be ha rakok memóriát, mintha benne se lenne...
Volt olyan 'szériám' mikor csak nem akartak egyes deszkák elindulni olyan DIMM-be rakott RAM-mal amiben nem volt memória szinte soha, de ők idővel, erőszakoskodássalmeggondolták magukat és már működnek.
-
-
Auratech
őstag
válasz
Laraxior #47629 üzenetére
Lepróbáltam az érintkezést. Átlósan fogattam le először. tökéletesen felfeküdt. A talp réz alja nagyobb, mint a proci felülete, nem billeg rajta. A hűtő lábai, ahol az eredeti csavarok voltak, egy picit rugalmas. Olyan 1 mm/20-25N erő hatására. Pont egy + kattanás a felütközött kötegelőn, ami rugalmas, 120 fokig hőálló, hőre nem lágyul. Az alaplap egy nagyon picit meggörbült és mikor lecsavaroztam, kiegyenesedéskor még ráfeszített a hűtőt tartó kötegelőkre is. Van leszorítóerő. Nem olyan elegáns, mint egy rugós csavar, de nagyobb erővel tart. Meg nem is akartam költeni, hiszen akkor veszek egy rávaló power hűtőt.. Ez ingyé van, jobb, csendesebb, hűvösebb. Gyakorlott kendácsoló vagyok.
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #47496 üzenetére
Ez nem megy jelenleg, régen én is egy kéznél lévő Artic freezer Pro hűtőjét támaszottam oda, amíg RX 470-esem volt. [link]
A videón is látszik csak félrehúzva. Látszik hogy van neki hely.
Vettem heylette egy 3 slotos Vega56-ost, de azt a felső slot-ba tettem, így nem fér el egy nagyobb venti, csak egy kis 4cm. Egyébként ez a legjobb 4 cm-es venti ami létezik (mármint a Noctua), nincsen hangja, nem süvít, tudom mire gondolsz, régen volt egy A8N-E alaplapom, ne ezekből indulj ki.
Azért tettem a felső slotba a vega56-ost, mert ki tudja, talán a középső slot nem megbízható (hisz lehet attól füstölt el, bár nem hiszem, de jobb az óvatsság). Továbbá minnél távolabb legyen a hangkártyától (interferencia), meg amúgyis talán csak így fér el a dög. Szerk.: megnéztem a videót, látszik legalul a hangkártya, szerintem nem fért volna el oda az Asus Strix Vega56.
Pauzáld le 10 mp-nél, ott látszik a legfelső PCI-E ott fért csak el a Vega56, és nincs hely nagyobb ventinek. Látszik a chipset hűtés is, abba belehajtottam két megfelelő csavart (elég kettő átlóban)
Ja meg még hosszában sem fért el a vega56, lemezvágó olló kisegített
-
HSM
félisten
-
válasz
Laraxior #47351 üzenetére
Csak ugye ez számomra azért érdekes, mert ugye itt már a prociban van a memó vezérlő...
Akkor meg mi a fittyfene tud elszállni az alaplapon? maga a foglalat? Mintha új keletű dolog lett volna...
Érdekes módon, se előtte, se utána nem volt ilyen probléma/típushiba tudtommal...
Hát... evvan... szerencsére az MSI Eclipse SLI-m tök jól hasít, elégedett vagyok vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest