- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgqjx
aktív tag
válasz
winhate #42527 üzenetére
Ha itt végigpörgeted az utolsó 1-200 hozzászólást, akkor szerintem tudni fogod, hogy mi tévő légy. Legyen egy normálisabb hűtésed, tehát nem gyári és lehetőleg semmilyen beállítást ne hagyj AUTO-n a biosban.
Nálam pl a képen látható beállításokkal megy gond nélkül. Mindenféle energiatakarékos dolog bekapcsolva, tehát szépen visszaveszi magát 12-es szorzóra (2.4GHz), ha nincs kihasználva.
Biztosan lehetne rajta még finomítani, de nem éreztem szükségét.Sok sikert!
@HSM: X5650-e van, ami vágyik a magasabb órajelre.
-
HSM
félisten
válasz
winhate #42527 üzenetére
Én HWiNFO-val szoktam nézni a hőfokokat, és Linx-el és ha jól emlékszem, 2.87-es Prime95-el.
A lapon a VRM hűtésére figyelj, ellentétben a csipszettel, azok jobban fognak melegedni.
Mondjuk 3600-3700Mhz mellett a 920 még elég kellemes feszültségekkel, nem túl nagy étvággyal el szokott lenni.
A sebesség pedig már 5-6 éve is érezhetően jobb volt így, mint gyárilag, mikor így hazsnáltam.
Nálam 21x175Mhz beállításon ment 1400Mhz ramokkal, és asszem Cl7 időzítéssel.
-
Laraxior
titán
válasz
winhate #42520 üzenetére
Ja, de normális alaplapot találni hozzájuk... úgy elviszik őket állandóan mint a huzat
Pedig egy jó kis 6 magos Xeon jól megrángatva még mindig elég mindenre.
Mondjuk az alaplap is külön hűtésre szorul, legalábbis én mindig figyeltem az UD7-emre. Eléggé megterhelő nekik a használat -
Remus389
veterán
válasz
winhate #42291 üzenetére
Én már ezen nem izgulok, én már elfogadtam így. Kicsit kell néha szórakozni vele az elindulásnál, mintha egy öreg T-Ford lenne. Vagy egy csökönyös szamár
Mondjuk 10 alkalomból 3-szor, na és?
Utána jól megy.
Max eladásnál bukok valamennyit rajta. Mitudomén, nem 15.000 hanem csak 10.000Ft, biztos van olyan aki így is megveszi.
A cél nekem az AMD Ryzen úgyis(4 magos valószínűleg, de ugye benne lesz a fejlesztési potenciál, Zen Plus és ki tudja), az viszont új lesz
-
kenand
veterán
válasz
winhate #42272 üzenetére
Nekem 1.0-ás van GA-EX58-UD3R ből, ott más BIOS-ok vannak úgy látom. F11-et tudtam SLIC-elni azt használom, de nincs vele gond (az említett LAN hisztin kívül, de mostanában az sem jelentkezik), E-s 6 magos Xeon van benne (E5645), mennek a RAM-ok 1600-on szépen, húzva is van, ha nem is extrém mértékben ( 3 GHz főlé)
-
HSM
félisten
válasz
winhate #42269 üzenetére
Ezt nem egészen értem, ott van nekik a Qflash a BIOS-ukban, lenyomod asszem az F8-at, és el is indul a BIOS saját frissítő programja... Ennél kényelmesebben már elég nehezen lehetne megoldani....
Plusz a DOS-os BIOS frissítőkből is nagyon nem mindegy, melyikkel próbálkozol, úgyértem, melyik verziójukkal. Nekem a gyári béták simán felmentek a mellékelt flashspi verzióval. 1MB-osok.Egyébént nekem gyanús ez a 2MB dolog is, az UD5-ömnek is csak 1MB-os BIOS-ai voltak....
-
winhate
őstag
válasz
winhate #42268 üzenetére
Ugy nez ki 1etlen megoldas van.
Mivel sem a qflash sem a Flahspi nem tamogatja a 2mb os bios okat csak winfos alol lehet flashelni a biost.Mondjuk ilyet meg az eletben nem lattam hogy csakis es kizarolag winfos alol menjen a hivatalos bios frissites.
??
Bios flash mindig csak dosbol.Franko, rakhatom vissza a 920 ast mert ez a bios nem kezeli normalisan az X5650-t.
(winfos megdoglik feluton)Koszonjuk Gigabyte..... ekkorát régen szoptam.
-
Remus389
veterán
válasz
winhate #42213 üzenetére
Szia, a memtest-et én is lefuttattam, annak nem volt baja.
Utána a videókártyát átraktam a másikba, de el sem indult, utána visszaraktam, és most viszonylag jó.
Legtöbbször nem fagy, de mintha lassabban állna fel.
De mint írtad, visszatérhet ez a probléma.Kiváncsi vagyok mit mond a szerelő, én biztos nem viszem el már, előbb cserélem le újra.
Ja igen a standby mode-ból is egyszer tapasztaltam hogy nem jön vissza, szóval nagyon is elképzelhető hogy ugyanabban a cipőben járunk.
Tehát lényegében a gpu-t kell átrakni másik slot-ba, valószínűleg az megoldja egy időre, de teljesen random hibajelenség és érthetetlen.
-
Remus389
veterán
válasz
winhate #42123 üzenetére
Sziasztok
Elkezdett szivatni a gepem es szeretnek segitseget kerni toletek.
Hw hibat keresek a gepen ami miatt neha instabil lesz.
A hiba jelensegei:
-winfos boot logo utani nosync a monitoron (nem lep at a login screenre)
(jopar tapegyseg ki-be kapcsolas utan vegre ugy dont hogy elindul)szia nekem is hasonló a problémám[link], de csak az első, hogy fagy a windows bootolásnál és párszor áramtalanítani kell, meg csökkentett mód, és nagy nehezen kegyeskedik elindulni, utána már jó.
Eddig az SSD kábeljét cseréltem át, hátha kontaktos, windows 7-est, windows 10-re cseréltem
Nem jött be.
Egyébként nálam akkor kezdte miután szerelgettem (új videó kártya beszerelése, és a chipset újrapasztázása)
Na megpróbálom én is a memtest-et, meg a videókártyát a másik slot-ba tenni, hátha.
Majd kérdezd meg a mestertől mi volt a baja azért
-
mpierre
veterán
válasz
winhate #42158 üzenetére
Nos, azt a kis bordát érdemes lenne megfelelően rögzíteni, illetve egy gappadot borda alá rakni. Akár ez is okozhatja a gondot. A vttmos-hs valami qpi / vtt-vel kacsolatos rész is lehet, ami túlmelegszik, így okozhat instabilitást. (Szerintem ezt subaru jobban vágja, mint én. Csak a feliratból indultam ki)
-
laragirl83
őstag
válasz
winhate #42123 üzenetére
Csökkentett módban indítást nézted? Úgy értem, hogy safe modaban pöccre indul? Nem produkálja a hibajelenséget? Próba meg 4-5 alkalommal, h hogy indul úgy. Ha ott nem fossa össze magát, akkor lehet, persze csak lehet, hogy jó öreg winfos adta meg magát vagy ha nem is win de vmi driver galiba okozza a dolgot.
Ha így megy, esetleg csaphatsz neki egy reinstallt vagy ha van tarcsi hdd/ssd akkor arra tolni egy friss wint, hátha.
(Ha esetleg nemrégiben volt bármi driver update gépen...)
Illetve ja, ha van OC akkor értelemszerűen back2stock első körön. -
04ahgy
nagyúr
válasz
winhate #40912 üzenetére
Nem olyan killer az, de a játékkal kapcsolatos tapasztalatokat itt vitasd meg.
HGyu
-
válasz
winhate #40842 üzenetére
Koszi szepen!
Qru Vegulis ugy ertettem, hogy ha mondjuk be szeretned loni 160-as bclk-ra es ker hozza 1.25-os feszt, akkor meg lehet neki adni, mert a huto tudja huteni a procinak meg nem art.
Gyarival ez sajnos mar nem fer bele.
Mondjuk feldobhatnam most is a hutot ra, csak nincs kedvem vacakolni vele.
LLC az alap beallitason van, azt nem bantottam.
-
winhate
őstag
-
winhate
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
winhate #40095 üzenetére
Igen (nyilván a dropot nem számítva).
Nekem fixen 1V-on megy alap órajelen HT offal. Így 50 fok fölé nem melegszik a procit ha játszom. Linx alatt nekem is biztos benézne 50 fölé de ugye a Linx az ireális terehlést ad szóvl nem si csoda, hogy "izzad" a proci ha ráereszted.
1-2 év után nem árt újra pasztázni azért...
-
struszi
aktív tag
válasz
winhate #36133 üzenetére
Nekem pont ilyen lapom van. Kíváncsi leszek, hogy mit megy nálad.
Az enyémben 3x2 Gb Corsair van. Tri kit.
Teljesen jó vele de igazából a kollégák szerint valószínüleg a 3 teljesen egyforma modullal is megy a Tc de gyakorlatban nem lehet a különbséget látni Tc és Dc között. A tesztek persze megmutatják.
A Geilt én sem javaslom és szerintem a nagyon nagy sebességű drága moduloknak sincs nagy értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Formula-1
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Horgász topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged