Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
létezik olyan progi, amivel a turbo boost bekapcsolása után monitorozni lehet a négy mag órajelét? tehát rendesen kijelzi ha mondjuk csak 2 magot terhelek akkor két mag lekapcsol/1200 mhz-re esik, a másik kettő meg 3,6 ghz-en jár?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Látod, én meg a ramokkal voltam úgy, hogy nem kell 35k -s ram se, mert hülyeségnek tartom. Az életben nem használom ki, hiába tudom agyig húzni. Ilyen bencheknél jól jönne, de arra nem adok ki ennyi pénzt. Anno nézegettem 1866/2000 -es ramot is, de inkább hanyagolom.
Ennyi pénzt mindenképpen megért. Amúgy valszeg ha nekem is olyan 920 -asom lett volna, ami 4,2 -höz 1,3v alatt kér, akkor én se váltok. 
Keldor papa: Most még nem feküdtem arra rá, itt nem a ram volt a szűk keresztmetszet. De most azt is megnézem hol a vége, és akkor kicsit megpróbálom hozzá igazítani.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
A Benchmark csak kis móka, és kis összehasonlítási alap.
A csere oka nagyon egyszerű. Az eddigi max. 214 -es BCLK feldühített, majd 80k -s lap, és modding után is tovább nem megy. Akkor eldöntöttem, hogy ez a proci lesz. És lásd, tényleg a procival volt a gubanc, hiába ment jól, ha közben itt gyenge volt. em beszélve a memkezelésről. Ezzel az új 930 -al mennek 1800MHz -el a ramok, míg eddig 1700MHz már nem volt stabil bootnál se.
És persze a 3 év gari nagyobb biztonságot ad.
És mivel adódott egy jó lehetőség, így éltem vele, ezt a kis ráfordítást nem sajnáltam rá.Persze licitálhattam volna Sárpac brutál procijára, csak azzal nem tudtam volna mit kezdeni, ugyanis nem tudnám mivel hűteni.

Lacc88: Persze, de ez nem stabil. Most nekem is bebootolt 4700MHz -n, spi1m lement, de 3DMark06 kidobott.

-
-
mpierre
veterán
válasz
Lacc88
üzenetére
Ahogy elnézem, elég rendesen meg kell ráncigálni, hogy az adott tesztben többet tudjon mint egy 900 sorozatú i7... Lehet még is csak számít a TC? 21×160-on van csak. Ja aláfeszelve, ami nálam 1,1250V.
Ez ugyan nem valós alkalmazás...Qru: Jó döntés.

JanR: Javaslom a #1 -es hszt, illetve az ott linkelteket. A bios beállításokat, meg láttam vhol.... Bakker....
-
JanR
addikt
Sziasztok!
Valaki tud nekem segiteni i7 920 + p6t tuningban? Mar eleg sok mindennel probalkoztam, de valahogy nem akar stabil lenni a gep

Most 19x200-on nyomom 1.25V-vel, pll 1.96, QPI: 1.25, DRAM: 1.64, Turbo off, HT ON
Esetleg ha valakinek van egy kis jo tanacsa azt szivesen fogadom
Ja a proci D0-s.
-
Lacc88
senior tag
Gyerekek az létezik , hogy i7860 1.37 4.4-et megy STABILAN ? CM Hyper TX3 hűtővel ? Mert nagyon úgy tűnik , hogy van ....

Ráadásul egy 28 ezres lapba kb....
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Akkor most megleplek.
Csak össze jött.
És még mindig az 1,45v -s határon vagyok. -
MPowerPH
félisten
-
mpierre
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Zsír.
Szépen megyeget.
Nos igen, előferdül, hogy nem a lap, ram a ludas, hanem a proci... Lehet nálam is azért akadok meg 216 bicikli felett. De többször átgondolva, elég ez nekem. Így se tudom kihasználni. Ellenben, végre nem döcög a rendszer, irgalmatlan gyors. Még egy 2-3 hónap és megkerestem a belefektetett zsetont, onnantól már a pénzt hozza a számítógép...Qru: i7 900 drága, tehát marad az AM3 Ja, akkor meg maga alatt vágja a fát az intel.
Akkor marad a játékelmélet a "probléma" boncolgatására.
Na azért az AMD is megéri a pénzét. Most cseréltettem garis ügylet miatt egy athlon II-es gépet, mármint 1TB vinyó helyett proc, meg lap. Na kérem, ez a siralomvölgy. Az öreg P4 650, 915p-s deszkával és DDR I-es rammal gyorsabban bútult bé. Azt tudom mondani, hogy phenom II alatt nem érdemes kezdeni az AMD procikkal.
Csak az vigasztal, hogy majd belekerülhet egy phenom II-es proci a deszkába... talán az lendít rajt... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH
üzenetére
VID?
dime27 + Katt777: Igazából, feleslegesen erős a 920 nekem, ezért gondoltam hogy minek álljon benne a pénzem. Akkor Ájemdé kilőve. Lehet veszek egy E8400-et és azzal is elleszek. Notit akartam ugye... Na kölcsönkaptam kettőt is (FuSi LifeBook a másik meg vmi Acer volt 2400XT-vel) de 1 napi használat után sikítva adtam vissza a tulajnak olyan kényelmetlen rajta dolgozni-netzezni.

-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre
üzenetére
Én se tudom a 930 -as szükségességét, de én azért szépen lecseréltem a 920 -asom.
Egyből kiderült, hogy mégsem az alaplap volt a ludas, hanem a proci volt 215BCLK -nál limites. Most belőttem 220 -ra, és teljesen stabil
Szorzokat még kitesztelem, ilyenkor sajnálom, hogy csak 1600MHz -s ramom van, mert így azt mindig vissza kell vennem.
Végre megjött a szabadidőm, kezdhetek tesztelgetni komolyabban is.
De megérte váltanom, +15k volt, és a 930 -as dobozos verzió, és van rá 3 év gari. Ahogy nézem kicsivel kevesebb feszt is kér azonos órajelen mint az előző, és nem is melegszik annyira.
-
katt777
félisten
Phenomot már csak ne, baszki, még az új SSE-ket sem tudja, most volt teszt PH-n. Core i3 befogta.

Intel árképzés: azonos teljesítményt minimálisan olcsóbban az AMD-nél. Aztán a sok AMD-fan trükközzön a tesztekkel.
Én csak azt láttam, hogy a minimálisan drágább E8400, ráadásul jóval olcsóbb lapban, mint a K9AP, kb. egy CPU-generációnyi gyorsulást produkált az uolyan gyors 6000+-szal szemben, a megbízhatóságról nem is szólva. 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777
üzenetére
Nem az ár izgat engem sem. Úgyis elbukom az árát ezzel tökéletesen tisztában vagyok. Itt inkább a leendő vásárlókra gondolok... Meg persze próbálok logikát találni az Intel marketingben (aztán lehet hiába próbálkozom
).
Még az is lehet veszek egy Phenomot vagy visszalépek az i5-höz.
-
Erdei88
veterán
Az új i7 920

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre
üzenetére
Hát én sem értem egészen, komolyan.

Most azt pletykálják, hogy 1155-ös procik mennek majd az 1156-ban. Nyilván ha megerősítenék akkor nem vennének i7 900-at, mert jelenleg a továbbfejleszthetőség szól az i7 900 mellett. Azt láttuk hogy teljesítményben pariban vannak kb, kérdés a TC mennyit hoz a jövőben... Azért olyan sokat nem hinném.Könnyen lehet, azért dobta be az Intel, hogy aki a továbbfejleszthetőség miatt nem vesz 1156-os vasat az ennek okán másként dönt (i7 900 drága, tehát marad az AM3). Tényként nem merik beközölni nyilván, mert akkor a potenciális i7 vásárlókat az i5 felé terelnék - igaz akkor az AMD elől is elhalásznának jó pár vásárlót - de az i7 vastag profitjából még mindig jobban járnak mert ugye az i7-en jóval nagyobb a profit.
-
mpierre
veterán
Bezony. Ettől függetlenül még mindig nem értem a 930-as "szükségességét", a lehúzáson kívül... Továbbá az is érdekes, hogy minek csinálták a 870-es procit? ~120.000.- konvertibilis magyar valutáért vesztegetik... Ezért már 960-ast kapni...
Na ennyit a logikáról, vagy tök véletlenül jól sikerült a 8×0 sorozat... -
Lacc88
senior tag
Na gyerekek megjött a lapom ... (Foxconn FlamingBlade ) Remélem ezzel már nem lesz gáz ...

-
fsb1000
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Van itt egy teszt, ahol azonos frekin teszteltünk 920-at 860 ellenében. [link]
Mondjuk az eredeti cél az SLI különbsége volt, de procikban se lehet nagy különbség.
Nem kellett nagyon butítani a 920-at... Illetve az alapórajele eleve alacsonyabb, az architektura meg nagyjából azonos a memó/PCIe vezérlés kivételével.
De lehet tévedek. -
katt777
félisten
válasz
Lacc88
üzenetére
Ja, de hát voltak ezek a buta tesztek, ahol a 920-as konfigot lebutították a 860-a szintjére, és akkor volt, ahol utóbbi jobban teljesített. Attól még az i9 a csúcs. Egyébként, ha megnézed, azért elég jól elkülönülnek a modellek, távolról sem valami nV-féle nagy átcímkézésről van szó.
-
-
mpierre
veterán
válasz
Stukker1987
üzenetére
A végkövetkeztetésem az h Inteles barátaink kitalálták h hogyan húzzanak még pár ft-tal többet annak a zsebéből aki nem néz alaposan utána a dolgoknak...
Talált, süllyedt... Vagy az i7 860 sikerült túl jól, vagy mi...
Amúgy tuningban eddig is a hűtés, a feszültség és a szerencse volt a korlát. Ez a 930-asnál is így lesz. Szerintem...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stukker1987
üzenetére
920 és a 930 között nem lesz érdemi különbség az fix. Mivel a 920 gyártása megszűnik ezért nem lesz más választása annak aki új belépőszintű i7-et akar.
-
katt777
félisten
válasz
Stukker1987
üzenetére
Van, aki kicsengeti a lóvét azért a + pár MHz-ért, főleg, akinek ma még nincs i7-es konfigja. Vagy aki pl. csak erős procit akar, de nem tuningol, mert sok ilyen ember is van.
-
Stukker1987
senior tag
Hello!
Szerintetek az új 930-as procikban lehet nagyobb tuning potenciál,mint egy 920 D0-ban?
Mert számomra nagyon úgy tűnik h semmi különbség nincs a 2 cucc között,maximum annyit tudok feltételezni h válogatott cuccokból árulják a 930-ast...(de ezt nem hiszem)
A végkövetkeztetésem az h Inteles barátaink kitalálták h hogyan húzzanak még pár ft-tal többet annak a zsebéből aki nem néz alaposan utána a dolgoknak...(javítsatok ki ha tévedek)
-
dime27
őstag
Akko lenne pénzem euróra ha eladnám a pc-s cuccaimat
De még kurvajó időben váltottam i7re is 90kbol megvolt a proci lap meg a ram a 2000es trident memok ára 37krol felment 53kra Ősinél szal....
Most inkább ugy vagyok vele h megbecsülöm amim van nem fikázom a procit 3.6ra belőttem 24/7re igaz 1.18V cpu fesz kell neki de ettől több nem kell most visszatettem a Prolimat ráagattam a két 14es Noctuamat ujrapasztáztam a procit Noctua nh-t1es pasztával és láss csodát a maghőmérsékleteim idle 36 rol lementek 33ra szal nálam a haf-932ben jobban hűt a Prolima mint a Nuctua NH-D14 az most jo szolgálatot teljesít passzivan viszi alulfeszelve a q9550esemet a másik rendszerben 
-
Lacc88
senior tag
válasz
Uzmany
üzenetére
Tegnap voltam zajecnel , itt lakik tőlem 2 percre é visszavittem naki a Foxconnt ... mert nem akart rá felmenni rá a winfos ... m1 már megrendeltem a Foxconnt , remélem , hogy jó lesz ... az OCZ ramokkal , majd megkérem zajec kollégát , hogy állítson be nekem 1-2 dolgot , ha rá ér ...

Uzmany kösz a segítséget ...

-
Uzmany
őstag
válasz
Lacc88
üzenetére
Foxconn FlamingBlade volt az első X58-as lapom
Szép, mutatós lap volt, de sajnos nem mentek benne valami fényesen az akkor használt Mushkin 998679 ramjaim, igy lett helyette az UD4P. Zájec-hez került, aki nagyon dicsérte. Ha visszaolvasol, sok eredményt megosztott.
Szerintem akkora különbség nincs a 3 lap között. Persze átlag felhasználás esetén...
Ha szénné akarod benne húzni a procid, akkor szvsz FlamingBlade. A kicsi EVGA is jó, de abban kissé melegszik a VTT, igy azt nem árt hűteni, egy agresszivabb tuning esetén.
Ill el kell döntened, hogy atx avagy m-atx-es lapot szeretnél.
Nálam úgy alakult, hogy nagyon megtetszett az Antec P180 mini black, és igy m-atx lapok esetén az EVGA Micro lett a befutó. -
katt777
félisten
Nem, takarékosságból, illetve tesztelésképpen, ha már van. Egyébiránt nem nagyon ugrál fel 22X-re, vsz. nincs rá szüksége. Viszont LinX teszt alatt 3-5°C-kal hűvösebb volt a proci, amit nem igazán értek, mert a teljesítmény nem csökkent (nagy trükk, ha úgy vesz le valamit a cucc, hogy nem látható a teljesítményben
), viszont persze nem zavar.Qru: A gáz az, hogy minden egyre olcsóbb Európában v. Amerikában, csak nálunk lesz vhogy minden drágább, árfolyamtól függetlenül is. Talán ez is az olajár miatt van, vagy csak ebben is megy a nagy népi átb.szás. Eddig csak vidéken láttam ilyet, hogy kartelleznek a boltok, ezek szerint össznépi játék lett, GVH meg közli, hogy nincs kartell, ha két ár pár Ft-tal is eltér (tudom, kipróbáltam
). Az durva hogy a P/H55-ös lapok milyen rohadt drágák ahhoz képest, amit tudnak, sztem normális ember nem vesz olyat, főleg, hogy X58-ast olcsóbban kapni. Ahogy kevésbé álmosan végignéztem, ASRocknál Extreme maradt, inkább a többi ugrott fel szinte már ASUS árba. De nem számít, úgyis ez a legjobb. 
-
Lacc88
senior tag
Sziasztok ... az lenne a kérdésem , hogy melyik lapot vagyem az i7-e, alá ?!...
Gigabyte Ud5 vagy Evga Sli Micro ?
Melyik mivel jobb a másiknál ? Ha valaki válaszolna azt megköszönném ....Üdv.

-
gV
őstag
válasz
katt777
üzenetére
am c6-7 állapotot a 22* szorzó miatt használod? mert fogyit nem csökkent drasztikusan
2GHz/2mag@0.85V/C6/EIST idle 131W
2.66GHz/4mag@0,92V/C1E/EIST idle 139W
2.8GHz/4mag+HTT@0.944V/C1E/EIST idle 145W
3.5GHz/4mag+HTT@1.128V/C1E/EIST idle 155Widle órajel az első 3-nál 1.6GHz, nb/qpi: 2.13/2.4 vtt: 1.15V mem: 1066@1.5V
4. 2/3/3/1.15/1333@1.55 -
katt777
félisten
BESZARÁS!!!
Ahogy nézem, mindennek az egekben az ára! Leértékelték a Ft-ot, vagy megint elszabadultak a rablók az országban most, hogy vége a karácsony utáni pénztelenségnek?
De sokat ér a gépem hirtelen 1X csak!
-
katt777
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
& Qru & HSM:
Nálam auto-n csökken, de ott is csak az L3, a RAM az 18-9/15-6/20-21 körül van (1600 7-8-7-16) így is, úgy is, pár tized ns gyorsulás van csak ON (ato).
Megnéztem LinX-szel, totál ua. a teljesítmény GFlopsban, szóval tényleg szunya lehet a dologban, tehát a valós teljesítményt elméletileg nem befolyásolja, csak nekem valahogy nem szimpi, hogy a PC-m nyújtózkodjon, mielőtt dolgozni kezdene.
Akkor inkább maradjon edzésben. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
Tudtommal nem lövi le az L3-at, csak a Gulf. A magokat áramtalanítja csak le, de ha tesztelsz, gondolom fel kell ébresztenie, ami úgy történik, hogy a lekapcsolt mag L2-jét fel kell tölteni az L3-ból, lehet ez összefügg ezzel.... (persze, lehet semmi köze hozzá...)
Kérdés, befolyásolja-e ez jelentősen a valós teljesítményt? -
katt777
félisten
Na, ezt mindig elfelejtem megkérdezni:
Ha engedélyezem a C5-6-7 v mi. state állapotokat bios-ban, akkor az L3 cache elérési sebessége drasztikusan lecsökken Everest benchmarkban, akár 30%-kal is. Ki lehet ezt küszöbölni azon kívül, hogy maradok a régi C-State-eknél?
-
gombcomp
senior tag
Jó léghűtéssel (jól szellőző házzal) belefér az 1,4V.
Nálam kompresszorral megy a procihűtés,
már előfordult 1,6V feletti Vcore is (-20-30 fokon!).
Ha jó a hűtésed,akkor 1,45 ig mehet 1-1 teszt erejére,de meg kell találni azt a feszt
ami még számít valamit a végeredményben,és nem csak a hőtermelést segíti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- VR topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Temu
- AliExpress tapasztalatok
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4593, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

LinX vagy Prime után már rá lehet mondani. De a minimum egy spi32m, ami persze nem stabilitás, de bootolni tud.
hát ezen most cseppet meglepődtem. azt tudom hogy a 48X0 szériás radeonok a legdurvábbak 06-ra nade ennyire?
Ne lohaszd le a lelkesedésem. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csak az vigasztal, hogy majd belekerülhet egy phenom II-es proci a deszkába... talán az lendít rajt...

Akkor inkább maradjon edzésben.