- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Aranyos.
Itt a környékünkön szintén egy vörös-cirmos busa fejű kandúr az úr az utcán, félelmetes mennyire masszív. Bár igen gyorsan cserélődnek a rangok...tavaly még egy fekete-fehér volt, de szerintem elpusztult, mert idén még nem láttam. Sajnos az utca az ilyen.
Nem tudom milyen génjeik vannak a vörös cicáknak, de a kandúrok közül szinte mindegyik nagydarab, busa fejű. Nyurga vörös kandúrt még nem is láttam. -
A mi Szmörénket sem kell félteni lustálkodás terén:
Csak kényelmesen
Haggyá' már!
Kicsit kinőtte a macskaerkélyt... -
-
zack
nagyúr
Ezeknek a szituknak az emlékképei sajnos kísértenek egy életen át...
Bízom benne, hogy pc-user el tudta vinni orvoshoz a cicáját, és nincs komolyabb gond.
Remélem majd ír, hogy mi a szitu.zoltanz:
Közel se biztos hogy túlélte.Egy belső vérzés, egy leszakadt belső szerv, nem öli meg azonnal, még simán futni is fog tudni sérüléstől függően. Amit te látsz, az max. annyi, hogy nem törtek a csontjai, és el tudott szaladni. Ettől még kaphatott halálos ütést az autódtól, és lehet 50m onnan el is pusztult.
-
zack
nagyúr
Amikor még újpalotán laktam, a mellettünk levő házból is kiesett egy gyönyörű cica a 8.-9. emelet magasságából, ráadásul az oldalára, és betonra. Amíg élek kísérteni fog az a 10p amíg az a szegény cica élt.
Borzalmas nagy hangja volt ahogy földet ért, nagy fájdalmai voltak, vérzett a füle, a nyelvét nem tudta behúzni a szájába, próbált volna elmenni, de ahogy lábra állt előre bucskázott a feje és ismét elesett. A többit le se írom, mert szörnyű volt. Megölni nem tudtam, mivel, nem volt nálam semmi eszköz amivel rácsaphattam volna, hogy ne szenvedjen tovább. Sokan körülállták szegény cicát. Annyi lélekjelenlétem volt, hogy telefonon felhívtam egy állatmentő szervezetet, hogyha tudnak azonnal jöjjenek, de persze azt a választ kaptam vasárnap délután, hogy most nem tudnak, és vigyük be. Mivel motorozom, így autó híjján ez lehetetlen volt, tehát ott álltam, tehetetlenül amíg a cica el nem pusztult. Nagyon küzdött, nagyon akart, de valószínű leszakadtak a szervei, és a füléből folyó vér is arra utalt hogy komoly koponyasérülése is volt. Azonnali orvosi segítséggel is menthetetlen lett volna a cica, de legalább a szenvedését el lehetett volna kerülni. Ennek már 3-4 éve, de előttem van minden másodperc...szörnyű volt.
-
zack
nagyúr
Tényleg ki van kerekedve.
(egyébként az ő születési idejére gondoltam
)
Mivel 10-15kg simán lesz, nem hinném hogy kövér fog maradni. Valószínű a nyúlós időszaka még csak most fog jönni. Nem ismerem a Maine Coon fejlődési szakaszait, de mivel az egyik legnagyobb cica fajta, elképzelhető hogy 2-2,5 éves koráig simán nőni fog.
Gondolom annyit fog enni fénykorában, mint Kis+Boxos együtt.Mindenesetre ha Boxos is lesz akkora mint Kis, akkor kaja szempontból fel kell kötnöm a gatyát. Napi 1,5-2db 400g konzerv, és 100g szárazkaja a napi adagja a 3 cicának.
Plusz ehhez még hozzácsapódik az is amit mi eszünk. Pl. tegnap kókuszos, és lekváros palacsintát kaptak, persze csak mértékkel.
Ezekből az adatokból pedig egyenes arányban következik, hogy 40kg alom kevés nekik 1 hónapra.
Pont ma megyünk alomért, szerintem 50-60kg lesz a minimum amit hozni fogok. -
Kidus
őstag
Na tessek, itt van a husom
Torzshelyen, lesben a konyhaban.
Leshelyen, a konyha bejaratanal.
Ezen latszik talan a legjobban, mekkora a beleEddig Kicsiny-nek hivtuk.... azt hiszem, az az ido elmult
szerk: Azt elfelejtettem a valaszban, hogy az enyem aprilisban mar 4 eves lesz.
Nagyon szalad az ido... meg Magyarorszagon fogadtam orokbe.
Kis hulyegyerek volt, a nyulam nagyobb volt nala -
zack
nagyúr
Majd meg fog nyúlni..Nem hinném, hogy gond lehet 1 éves kor alatt a többlet súly, úgyis lemozogják. Bár az is igaz, inkább nyurgák szoktak lenni ebben az időszakban, mint kövérkék.
Egy képet dobhatsz fel, lehet nem is annyira vészes a helyzet. Akkor ezek szerint a te kandúrod, és az én kandúrom egy idősek? Az enyém június vége-július elején születhetett kb. A vicc az, hogy nagyon nyurgának néz ki, de 3,5 kg, szóval jó anyagból van.
Nálunk is hasonló a helyzet egyébként, bár ők ugye hárman vannak. Tény, a kecses nőstény, aki vigyáz a vonalaira és mindent csak mértékkel. Először a 2 fiú eszik, persze egyik sem a saját tálkájából, úgy vannak vele a másiké biztos finomabb, így keresztbe kajálnak, ráadásul időre, hogy a másikét is be tudják habzsolni.Tény meg ott ül mögöttük és kivárja...majd miután elvonultak a fiúk, szép nyugodtan nekilát.
Amióta itt van Boxos, Kis 7,4kg lett, ami ugye a kaja párbajok eredménye.Kövérnek nem kövér, de mokány, és jóval erősebb lett. Boxos mellett kemény az élet, mert sokat kötekszik, és nem lehet mellette lustulni, muszály formában maradniuk.
-
Obolony
senior tag
pedig nem téved. én többször kerültem moderátori önérzetből végleges ban szélére.... de ugye emberek a moderátorok is. sokan itt élik ki azt ami nem lehet nekik a való világban....
szal meg kell érteni őket is. és ez nem Kidus-nak szólt, veled még nem ugrottam torokharapásra
nem is szeretnék mondjuk.
-
zack
nagyúr
Az arckép topik nem tudom hogy jön ide.
Ez a macska topik. Persze ecsetelhetem, hogy ott is volt igazság abban amit írtam, az már más kérdés, hogy félreértés volt, és rám nem vonatkozott. Az meg sem fordult a fejedben hogy nem véletlen jutottak eszembe azok a gondolatok amiket ott megfogalmaztam? Azért, mert (sajnos) sok esetben a dolgok elintézési módja, nem , egyenes, nem indokolt. Gondolok itt a sok olyan végleges ban-ra amit valaki esetleg csak azért kapott mert nem volt szimpi valamelyik modinak, és nem feltétlen azért mert okot adott arra hogy eltávolítsák végleg. De ebbe most ne menjünk bele. Mint ahogy itt is volt hogy a vitánk egy részét, már mint azt a részét amit én írtam, törölted, mert úgy ítélted meg. Véleményem, és mások véleménye alapján is idokolatlanul. Jogodban áll. Te vagy a modi. A felhasználónak kényesebb kérdésekben igaza nem lehet, mert retorzióként jön a ban. Vagy ha nem is ban, de onnantól kezdve minden lépése figyelve lesz, és ha hibázik, repül. Pontosan tudom hogy mennek itt a dolgok.
Ez nem kritika, csak ha már felhoztad az arckép topikban történteket, gondoltam leírom, miért értettem félre, ami valahol jogos. -
zack
nagyúr
Azért zoltanz-nek címeztem, mert az ő szavait ugyanúgy kiforgattad mint az enyémeket. Neki mondtam ill. írtam le a véleményemet általánosságban, hogy itt a topikban nem változott semmi. Tudtommal általánosságban fogalmaztam, sehol sem szerepelt hogy Kidus, nem tudom honnan vetted hogy rád gondolok, bár sejtettem hogy magadra fogsz ismerni. Nem volt célom "off" lavinát indítani, ezért is nem címeztem neked.
Felesleges a szarkazmusod, mert eddig is benéztem ide, csak nem írtam, ehhez nem kell megváltoznod. Persze most megint leírhatnám, a kasztráltatással kapcsolatos véleményemet ami homlokegyenest más mint a tied, de te voltál orvos mellett, véletlenül sem tanácsos vitába szállnom.
De én azért hozzáteszem a mondandódhoz, szintén kissé szarkasztikusan, hogy a legjobb az, ha a kölyök cica születése előtt már az anyjában lenne kasztrálva...
Ezzel itt be is fejeztem. -
Mawyx
őstag
Enyém is így játszik, de ha kiabálok azt nem szereti. Bár általában úgy belelendül hogy ugye alapból a kezem marcangolja, rácsapok kicsit, hogy elég volt, de ez nem elég hatásos, elfordulok és felállok, akkor meg totál betámad. Nem a kezem akkor már, hanem rámugrik, a testemre vagy fel a combomra, átkarolja és ott csüng belémakasztott körmökkel
Önbizalom az van, hogy így símán betámad, pedig az ö nagyságának sokszorosa vagyok, de úgy véli le tud teríteni...
Meg olyankor becsavarom a takarójába és megszüttyöngetem, kicsit ideges szokott már lenni, rángatja a farkát én meg mondom öcsém, most szenvedjél te is kicsit
De érdekes, ha csak úgy akarom felvenni és szüttyöngetni, akkor símán leugrik, elmegy, nem kér belőle, de ha a takarójába csavarom, akkor úgy marad. -
Mawyx
őstag
Áhh, semmit nem ér a rászólás, fenéken billentés, lehajítás... Macskából van, ha degeszre zabálta is magát az előző pillanatban, akkor is felugrik. El kell pakolni, nincs más.
Ez az egysejtű idióta a gáztűzhelyre is felugrik, amikor főzök, félek mindig, hogy vajon mikor borítja rám a serpenyőt vagy égeti meg magát. Lerakom, még abban a másodpercben fent van újra. Ezt eljátsszuk párszor, aztán szerencsére elmegy. Néha ha ottvagyok csak nyújtózik fel, tök édesvagy sóvárogva felnéz és elmegy. De otthagyni nem lehet semmit sehol
vagy kezdődik az ordítozás, tapsolás, dobbantás.
-
TooN
aktív tag
Hi!
Köszi mindenkinek a tanácsokat!
Ma este megyek vele a dokihoz egy kombináltra, meg a szemével! Remélem komolyabb gond nincs!
Addig is kamilla és szemcsepp is megy neki. Azokat még a menhelyes macskanátha utókezelésére írta fel a doki a legutóbbi alkalommal! Meg valami tuti immun erősítő, meg vitaminok, ja és egy kis Béres csepp!
Addig is egy kép, ahogy készül fürdeni!
Úgy kell visszafogni!
-
J.R.Ewing
tag
ez a 'jujénmoderátorvagyok' stílus nekem sem tetszik. olyan gestapos fílingje van...
elég szánalmas, ha valaki csak így tudja intézni a vitáit. ha már fórumozóként keveredsz vitába egy másik fórumozóval, akkor az a minimum, hogy mint moderátor nem piszkálsz bele a dologba.
de lehet, hogy csak nekem vannak ilyen hülye elveim...
zack csak elmondta a véleményét. azt csak szabad, nem? ha ezt akarjátok csinálni, háthajrá, de azt nélkülem.
azért jó topik volt :p
-
zack
nagyúr
"Ne terjesszen hulyeseget, mert sajnalnam, ha mas megszivna miatta."
Te elvárod hogy mindenki higgyen neked, aki nem hisz neked, és nem tudod meggyőzni, a saját igazadról, azt lényegében burkoltan lehülyézed. Ha egy újonc fórumtag lennél, megérteném, mert ez tipikus hozzáállás itt a fórumon kezdetekben, de azon túl, hogy 2500 napja tag vagy, ezen felül pedig moderátor is, így elég blamának érzem, hogy még 2500 nap után is 1 vélemény létezik: a tied. A fórumozás úgy gondolom nem erről szól. Csodálkozol ezek után hogy mindenki ilyen-olyan módon hozzászólt és nem feltétlen neked adott igazat? Azért higgyek neked, vakon mert aszisztens voltál egy álllatorvos mellett? Ezért nem fogok...már bocsi. Hozzáteszem megvan a véleményem az állatorvosokról mert a sok-sok év alatt inkább "hideget" kaptak az állataim mint meleget. Hogy értem ezt? Úgy hogy sok állatom lett félrekezelve. Volt olyan, cica, akit műtét után halva adtak ki, hogy rövidesen ébredni fog. Mire hazaértünk, vártuk hogy ébredjen Lucifer (2 éves volt), de ehelyett kezdett megmerevedni. Nagyon nagy fájdalom volt, nem feltétlen az elvesztése, hanem a "hogyan" és nem kevés pénz. Ez pont egy fajtatiszta oroszkék cica volt. 1 szerencséje volt a dokinak, voltam vagy 12 éves, anyám pedig mindig is birka türelmű, igaz jó ember volt, és most is az. Mostani fejemmel biztos visszamentem volna, és megszurkáltam volna egy injekciós tűvel. A parvós cicánál semmit se tudott tenni a doki, villám gyorsan lezajlott, Ő is sírt velünk együtt, mert iszonyat látvány fogadta amikor házhoz jött. Már megtámadta a betegség a központi idegrednszerét, nem tudott egyenesen menni, mindennek nekiment, és nagyon szenvedett. El lett altatva. A spánielemnek is volt bőrbetegsége, amihez 2x kellett mintát adni, és elküldeni laborba, persze mind a 2x fizetni kellett érte, ez 2001-2002 környékén 2x6k volt, majd közölték utána, sajnos semmit se tudtak megállapítani. Ez az orvos akkoriban akkora sztárnak számított, hogy tv-s szereplésnél őt kérték fel hogy nyilatkozzon, és véleményezzen dolgokat. Több példát nem hoznék, bár lenne bőven, összességében nagy lerántás amit az állatorvosk csinálnak, és itt most nem a rutin eljárásokról, és műtétekről, gyógyszerek felírásáról beszélek, hanem az etikátlan orvosi viselkedésről, amiről eddig ilyen-olyan módon mindenk állatorvos tanúbizonyságot tett. Miért? A pénzért, mi másért. A hosszú idő alatt amióta állatokkal foglalkozom, volt jópár állatorvosunk. Ezek után nekem ne ecseteld, hogy állatorvos mellett voltál aszisztens, és azért mert sokat láttál, vakon higgyek neked, ha meg nem teszem, hülyeséget ne terjesszek.
Amióta nincsenek oltva at állataim, és amióta minimális szinten érintkeznek a kókler orvosokkal, azóta egészségesek a cicák anyáméknál, és nálunk is.
"Lattam ezer macskat, kutyat es hiaba veri itt a mellet, hogy de hat senki nem all mellem ( istenem, mi lesz velem ), megis o fog rosszul jarni ha a vegen orvoshoz kell vinni a macskat"
Ha orvost kell majd hívnom bármilyen okból a cicáimhoz, légy nyugodt, nem azért lesz, mert nem hittem neked. Sosem tartottam búra alatt őket, ezután se fogom. Olyan erős a szervezetük, hogy (majdnem) mindent legyűrnek, szinte "öngyógyító gépezetként".
De ha tudom valamirol, hogy necces, szolnom kell, es fel nem foghatom, miert ereztetik velem minden postban, hogy en vagyok az elmebeteg.
Annyira naív pedig nem lehetsz, hogy azt gondolod, bárki a fórumon hallottak alapján fog macskát nevelni, gondozni, etetni. Mindenkinek kialakult nevelési, etetési szokásai vannak amit TE akarsz ráeröltetni a többségre nem pedig én. Az más kérdés ha valaki ebbe-abba tanácsot kér, úgyis mindenki leírja a saját álláspontját a dologgal kapcsolatban, a júzer meg levonja a megfelelő következtetést. Ha úgy gondolod hogy az az elfogadható véleményezés amit te írsz, és mindenki más hülye, semmi gond, nevezd át a topikot, "nagy macskatopic - az orvos válaszol" -nak és kösd ki, hogy csak kérdezni lehet, viszont csak te 1 személyben válaszolhatsz. Egy ilyen topikban, az eddig hallottak alapján úgy gondolom "lubickolnál" és otthon éreznéd magad.
Részemről a témát befejeztem. -
J.R.Ewing
tag
muszáj. a csontban sok olyan anyag van, amre szükségük van. ráadásul a fogaiknak is szükségük van rá.
ha viszont benti macska, és nem mozognak, akkor ne adjál nekik, mivel felhalmozódik a kalcium a hugyhólyagjában, hugyköves lesz, és nem fog tudni pisilni (ugyanez lehet a sok száraztáptól is).
én is így jártam a fiúval, és még ne volt 1 éves, mikor mehettünk katétereztetni, hogy leengedjék...
arra lettem figyelmes, hogy félóráig-óráig ül az almon, és nem tud pisilni. a hülye állatorvos már a fütyköse leoperálásával ijesztegetett (azóta se megyünk hozzá), de inkább a természetre bíztam. amióta kijárnak, és sokat mozognak, nincs ilyen probléma, pedig kapnak csontot is, és száraztápot ugyanúgy. és nincsenek elhízva se. régen a fiút csak dagadtnak neveztük, ahhoz képest most csont és bőr. viszont makkegészséges.mondjuk mindkettő az utcráról lett befogadva 2-3 hónaposan. nagyon kis kemények. még a kutyákat is elkergetik a környékről.
múltkor itt ólálkodott egy nagy kóbormacska. lerendezték. mikor ezt a macskát három, a környéken csavargó kóborkutya kergette az ablakunk alatt, a hülye lány úgy ugrott ki az ablakon a 3 kóborkutya után, mintha tök egyértelmű lenne, hogy ő ezeket egyedül elintézia macska hazajött aznap este is, de se a kóbormacska, se a 3 kóborkutya nem jön a környékünkre azóta.
persze, bármikor történhet valami, de ilyen a természet. én adtam nekik egy esélyt azzal, hogy befogadtam őket. hiányoznának, ha nem lennének, de inkább éljenek macskaként ameddig a sors engedi, mint bezárva tartsam őket. szerintem az nem élet, és ugyanúgy kaphatnak betegséget, elrághatják a 220-as vezetéket. 100% garancia nincs semmire.
jah: és van út is a házunk előtt. két főútvonalat összekötő utca, szal a forgalom sem kicsit, és mindkét oldalt parkolnak. az út másik oldalán egy hatalmas zöld terület van. éjszaka szoktam látni, hogy onnan jönnek haza, de akkor nincs is forgalom jóformán. nappal inkább a házat körülvevő sövényen belül maradak. ilyenkor inkább madárvadászat van..
a lány kb 1 hete egy sebbel a jobb melső 'vállán', sántikálva jött haza. tehát van kockázat a dologban, hiába ez volt az első ilyen. szerintem leeshetett valahonnan, a seb olyasmi volt. lefertőtlenítettük, sebhintőpor, ma már szinte teljesen be van gyógyulva, és már alig sántikál. ugrál, szalad, használja. először azt hittem eltört neki, de szépen megfogdostuk a lábát mindenhol, és egy szót nem szólt.sehol nincs bedagadva, és ha fel-le ugrik vele a radiátorra, erkélyre (2-2.5méter magasan van az ablak és az erkély), akkor nagy baj nem lehet.
szóval élik a kis életüket, amire hivatottak, annak minden kockázatával, csak közben itt laknak nálunk
az albérlőidet sem zárod be a lakásba
-
zack
nagyúr
Ismerem a betegségeket, kár példáloznod. Add fel.
A post-ot pedig vállalom. Miért ne tenném?
Lerántás az összes oltás (kivéve a veszettség). Majd holnap kifejtem, most fekszem, mert fáradt vagyok.Egyébként azt se furcsállod hogy mindenki más rajtad kívül szembe megy azon a bizonyos autópályán a nyers hús, és a csont kérdését illetően? Azért ezeket a dolgokat célszerű lenne figyelembe venned. Vagy mindenki más rosszul gondozza a saját cicáját csak te nem?
Erről az only száraz táp dologról az jut eszembe amikor az Aladdin c. rajzfilmben Jágó-t folymatosan keksszel tömi a király...
-
Gondolom, minden allattal van bosszusag is, de ez altalaban toredeke annak, amennyi szeretetet kapunk toluk.
Tesomeknal is van cica, egy anyamacska odakojkezett a padlasukra, de aztan eltunt a kolykokkel egyutt
, viszont egy kiscicat othagyott nekik. Nagyon helyes macska es joban van a 2 kutyaval is, mondjuk azok is kolykok meg. Neha a 2 kutya 2 fele huzza szerencsetlent, de csak jatszanak.
-
pohár
félisten
Szerintem ez a nyers hús dolog hülyeség
Ha kertes házban laknátok, é hazahozna valamelyik cica egy egeret, megfőznéd neki vagy mi??
Nekünk majd' 10 éve vannak macskáink, mind kapott csirkecsonttól kezdve az épp kibelezett és kitisztított csirke ”cafatjain” át mindent, semmi bajuk nincs tőle
Végülis a macska vadász típus, a nyers hús és csont mondhatni lételeme -
-
zack
nagyúr
Tapasztalataim alapján mondtam amit mondtam. Senkire se tukmáltam, hogy amit írtam az szentírás. Felőlem szénát is adhatsz a macskáidnak, ha te azt tartod jónak. Nem egyezik az álláspontunk, szinte semmiben sem. Van ilyen. Ettől én még nem mondom, hogy ezt meg azt ne tedd, vagy ne ajánld.
Jössz itt avval hogy elkap a macska is ilyen olyan fertőzéseket, pont mint az ember. Ez bullshit. Szerinted meddig lennél egészéges egy nyers galamb, vagy 1 nyár alatt megevett temérdek ürüléktől fertőzött légytől, póktól, rovartól ill. egerektől? Szerintem nem élnéd meg a nyár végét. Egy macskának meg se kottyan az imént felsorolt repertoár, szinte természetes étrend.
Az meg hogy a benti cica tovább él, nem feltétlen az étrendnek köszönhető. Illetve nem azért élnek kevesebb ideig utcán, mert fertőzést kapnak, vagy rossz minőségű kaját esznek. Látom a Nat Geo-t, Animal Planet-et ritkán nézed, mert bizony nagyon sok a hasonlóság a nagymacskák és kissebb, szelidített rokonaik között. Ott kezdődik hogy általában egy benti cica ivartalanítva van, ez eleve 3-4 évvel meghosszabbítja az életét. Ott folytatódik, hogy a kinti cicáknál is vannak domináns hímek, és ugyanúgy vannak felosztott területek is. Sokkal több macska pusztul el az egymástól elszenvedett sérülésektől mint amennyi gyomorrontástól, és fertőzéstől.Sok a természetes ellenségük, akikkel szemben szintén helyt kell állniuk. Gondolok itt menyétre ill. nyestre. Azon kívül pedig - bár nagyon ügyesek - ők is hibáznak. Fáról lepottyannak, és szerencsétlenül érkeznek stb. A kinti macskák nagy százaléka pont azért pusztul el, ami miatt a szavannán bármelyik nagy ragadozó. Ha 100% állapotban vannak sikeres vadászok, és sikeres utód nemzők teljes mértékben alkalmazkodva a környezethez. De ahogy külső behatás éri őket, és nem regenerálódnak kellő gyorsasággal, az az 80-90% állapotban kell vadászniuk és megvédeni magukat, nagy százaléban elhullanak. Először legyengülnek, utána pedig vagy egy rivális hím, vagy egy másik ragadozó adja meg a kegyelemdöfést számukra. Természetes szelekció, ez így normális. Itt most nem a mérgekről, meg autókról, kutyákról beszélek elsősorban. Persze egy egészséges állat az esetek többségében simán megoldja ha egy kutya üldözi.
Az utca a kinti cicáknak a vadon, és ehhez alkalmazkodtak. Nagyon sok cica körülnéz mielőtt átfutna az úton, ha jön autó, megvárja míg elmegy, majd utána indul csak a túloldalra. Sok ilyen praktikát ismernek a városi kóbor cicák, mivel a macska az egyik legjobban alkalmazkodó állat. Ennek ellenére azt mondom, kevés éli meg a 10 éves kort, míg lakásban tartott társaiknál nem ritka a 15-20 éves életkor sem.
A lényeg pedig annyi, hogy a táplálék, és a fertőzések vannak az életkorra a legkissebb hatással a kinti cicáknál. Ehhez még csak aszisztensnek sem kell lenni hogy tudd...A cicáid viszont nagyon szépek!
Bár ez a 3kg/14 hét kicsit hihetetlen nekem.
Még egy maine coon kölyöknek is a becsületére válna ennyi idősen, ekkora tömeggel rendelkezni.
-
-
J.R.Ewing
tag
"csapd ki az utcara,"
enyémek mindig piszkálták a reluxát, és az ablakban ültek. júliusban (akkor voltak 1 évesek kb) egyszer ki lettek engedve, azóta mindennap kijárnak.nyáron egyszerű a dolog, mert tárva nyitva az erkély ajtó állandóan, mivel rács meg futórózsa van, ezért akkor is, ha nem vagyunk otthon. így télen vagy bekéredzkednek az éjaszaka folyamán, vagy reggelig kint vannak.
és vadásznak is rendesen. a madarakat eltüntették a ház előtti fákról hálistennek. nyáron a lány kirabolt egy fészket, a 2 szülő meg berepült a macska után az erkélyre, és csinálták a fesztivált. éktelen lármát csaptak. komoly volt nagyon. volt, hogy gyíkot hozott nekünk mutatóba, de legtöbbször csak az erkély állapota árulkodik az éjszakai horrorról
macskák, az utcán (is) a helyük. énis lakásban tartottam őket majd 1 évig, de nem jó nekik. így az alommal sincs sok gond. a fiú pl nagyon ritkán pisál itthon, aminek nagyon örülök, mert ő iszonyatosan büdöset tudnyáron nem is volt alom a lakásban, mivel ugye bármikor kimehettek. teljesen szobatiszták úgy, minden dolgukat kint intézik. most a kicsi miatt kell alom, így néha lusták megvárni, míg kimennek, és ők is alomba végzik a dolgukat, de ez még belefér.
de már várom az áprilist. erkélyajtó kinyit, alom pedig eltűnik szeptemberig.
-
J.R.Ewing
tag
nem csak a fogainagyok, mindene. már eléggé macskaforma, nem kispatkány, mint amikor megszületett.
anyja hagyja, megy a dorombolás ezerrel amikor a kicsi szopik. sőt, közben még simogatja is
a fogai akkorák, hogy tépik egymást faterral, és muterral is
terrorban tartja a szülőket, akik nem mindig elég lelkesek a játélkhoz.
főleg a farkukra pályázik
-
zoltanz
nagyúr
Kidus azért remélem abban igazam van hogy a macskák húsevők, mert mindjárt elégetem az érettségimet és az okleveleimet rögtön.
Hogy az ember micsoda szerintem meg a vallás totyikba tartozik, habár itt-ott nem ártana sztem hasonlítanunk az állatokra, valamint sokat tudnak adni nekem akármi a csudák is ezek a kis lények.
-
zack
nagyúr
Elvégeztem egy igen komoly tanfolyamot, ami 1 éves volt. Igaz ennek a 80%-a kisállat kozmetikáról szólt, de kis túlzással állatorvosi alapismeretekre is szert tettünk. Melyik betegség hogy ismerhető fel, a férgességtől elkezdve, a legkomolyabb betegségekig. Persze nem vagyok orvos. De életem folyamán, kb. 8-10 macskát nevelgettem eddig, általában mindig sikerrel...szóval nyogodtan foghatod a fejed, ennyi hülyeség hallatán, amit "összehordok", minden okod megvan rá.
A "faj-fajta" macska elírásom jogos, ezzel én is tisztában vagyok természetesen.
A csontvelőben nem szó szerint van vitamin. Ez is jogos megállapítás de olyan (ásványi)anyagokat tartalmaz ami jótékonyan hat mind kutyára mind macskára. Eleve sok száraz táp is tartalmaz x %-ban csontvelőt.
Más dologban amúgy se hiszem hogy igazat adnék, vagy egyenlő vitapartnerek lennék.2 mondatomat sikerült kiforgatnod...."atya világ".
-
zoltanz
nagyúr
-
zack
nagyúr
Kristályos alom? Az a legjobb. De itthon 2-3k között van 5L. Az azt jelenti hogy XXL cica wc-be minimum 3 csomag kellene, ami olyan vastagságban terülne el ami már elegendő. Ez legyen 7,5-8k. Elég 1 hónapig? Kizárt, mert próbáltuk. 2 hét kb. Szóval kristályos alom 15k/hó lenne. Ennyit viszont nem ér. Annyira nem jó. Nem mindegy hogy 3,5k (50kg csomósodó Coshida) vagy 15k 6 csomag kristályos alomért.
Csak osztani tudom zoltanz véleményét. Nem tesz jót az only száraz táp. Minnél változatosabban kell etetni őket. Bár egy komolyabb Royal Canin, vagy Eukanuba tápból mindent megkap ami kellhet neki, de mégis mű kaja, a beleiknek nem hinném hogy jót tenne. Muszáj reprodukálni a természetes közegükben fellelhető táplálékokat. Mint nyers hús, minimális csont is nyugodtan mehet, de csak érzéssel. Kell az inger a beleiknek, bajuk nem lehet tőle, iszonyat erős gyomruk van. De egy száraztápon nevelkedett macskának nem adnék rántott csirkét, mert lehet gyomorfájdalmai lennének.
Pont tegnap kaptak a mieink nem kevés nyers pulyka combot, és csirkemellet. Annyira bennük van a nyers hús iránti vágy, hogy egész más lesz a természetük a nyers hús után. Nagyon érdekes dolog. Többet harcolnak egymással, többet rohangálnak, kicsit kezelhetetlenebbek. Igazi macskák ilyenkor. De ugyanakkor a folyamatos nyers hústól vadabbak is lehetnek. Az is érdekes ha bezabálnak nyers húsból, jóval mélyebben, és nyugodtabban alszanak, valószínű a hosszabb emésztési ciklus miatt. Pont mint a nagymacskáknál. -
zack
nagyúr
Legújabb kutatás szerint az EU-ban Magyarországon a legnagyobb az egy családra jutó rezsi. A béreket hagyjuk, mert abban is negatív értelemben az élen vagyunk.
Szóval nem csodálkozom hogy USA árak jobbak. Ráadásul a bérek is korrektebbek.
Hozzáteszem, nálunk 50kg alom megy el 1 hónapban, ráadásul csomósodóból, ami még spórolós is. Ez önmagában 3,5-4k. Napi 2x400g konzerv (350-400ft) de akkor mellé még ez-az lecsúszik. Ez havi szinten 10-11k. Ott tartunk hogy 15k, és még nem ettek száraz kaját, nem kaptak vitamint, játékot stb... 3 cica az 3 cica. Sokat esznek, sokat járnak wc-re, itthon meg drága az élet. Sajnos. -
I_Am
veterán
Nagyon helyes. Elsőre Coonnak néztem a kis képen, csak aztán láttam, hogy hiányzik a pamacs a füléről, de szép a bundája.
Az enyém is ilyen kis bújós volt kicsinek, aztán nagy korára már nem igényli annyira. Van mikor kifejezetten duzzog ha felveszem, sőt ha már látja, hogy felvenném vagy csak nyúlok felé egy simire hátracsapja a fülét és menekülőre fogja.
Aztán hátat fordítok neki, hogy akkor nem és már fickóskodik és azzal az oldalazós ugrabugrával megtámad.
Nagyokat szoktam néha röhögni mikor ezt csinálja.
-
dunc
nagyúr
Szép cica.
"A dorombolás hangfrekvenciája 25 és 150 Hertz között van. Ez a frekvenciatartomány nyugtató hatása mellett jótékony hatású a csontfejlődés és –gyógyulás elősegítésében. Azt azonban egyelőre még nem tudni, véletlen előnyről van szó, vagy a macskák szerencsés adottsága egy öngyógyító mechanizmus része, melyet nagyon is tudatosan alkalmaznak baj esetén. "
Érdekes.
-
Bubu79
addikt
Pedig biztosan nem Rajtatok múlott a dolog - a másikon is látszik, hogy boldog, kiegyensúlyozott macska
Kollégámék macskája is hasonló természet volt - családi házban élnek, odaszegődött Hozzájuk egy házimacs - amolyan utcai mix. Kicsi volt, etetni kezdték - de a kaján kívül semmit nem fogadott el, simogatni nem lehetett, mert elhúzódott, de minden nap az udvaron kószált, etetésért jelentkezett. Egyszerűen nem igényelt többet.
Aztán elcsavargott valamerre - egy ideje már nem látják...
-
cherilady
tag
Nah tegnap voltunk állatdokinál. Elmeséltük neki h mi történt és h a cica tök normális meg minden. Mondta h kizárt dolog h veszettség lenne de azért figyeljük és majd 2 hét múlva vigyük el oltani.
Amúgy nem vészes 3300ft az oltás.
Mondta h a sebeket is fegyelje h nem duzzad e. De nem veszek észre semmit, oylan mint egy rendes karmolás. Már kezd gyógyúlni főleg h le is van fertőtlenítve rendesen.Amúgy most h Gerzsi egyedül maradt azt hiszem több időt fogok vele tölteni és többet fogok vele játszani. Végül is ő meg az anyuját veszítette el, bár nem tom emnnyire veszi észre h nincs már a Rozsdi
Ma is róla álmodtam h hazajött.
Nah jó inkább nem beszélek róla mert megint mindjárt bőgök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- BestBuy topik
- Könyvajánló
- Sweet.tv - internetes TV
- Kuponkunyeráló
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- ELADÓ EGY MEGKÍMÉLT CSEPEL BLACKWOOD A1 KERÉKPÁR
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest