- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
Azon már csak az ecetes balta segít
Amúgy az ilyen kis fenyőket, lehetőleg minél nagyobb földlabdával kell átültetni és idővel szépen körbetányérozni. (én átültetés előtt alaposan belocsolom a fenyőt, mert úgy szép nagy földlabdával ki lehet ásni, azonnal kenderzsákba teszem és zsákostól ültetetem át, akár lehet ideglenesen is ültetni laza homokos földbe) Kemény kötött talajban is megél a fenyő, lényeg hogy jó nagy legyen az ültetőgödör és nem árt egy kevés homokkal keverni vagy esetleg erdeiföldel betemetni a földlabdát.#6618 Szevam
Az még határeset, ha jó az idő és locsolná akkor talán megerősödik. Én pl. a hétvégi ház mezsgyéjén lévő drótkerítés mellé, mindig két sor csemege kukoricát ültettek. Rengeteg terem rajta, mi nagyon szeretjük és sokat le is fagyasztunk belőle, karácsonykor kitűnő csemege. Másrészt totál megszünteti az átlátást a kerítésenCsak oda kell figyelni hogy ha a szomszéd is ültet, akkor egyfajta legyen.
-
rwin5
őstag
Valószínűleg gyökér eredetű probléma. Vagy tápanyaghiány - nem szereti a földet, vagy megrágta őket valami. Nekem is volt már, hogy több fenyőmet is megkárosították kiskorukban a hangyák és mindegyiket ki kellett ásni. Sok mindenre lehet tippelni, bár szerintem kár találgatni, ezekből valsz. nem lesz már semmi.
Szerk: ami még kicsi életjelet mutat én azt kiásnám, megnézném a gyökerét, hogy van-e károsodás és átültetném máshova.
-
Brandynew
őstag
Eléggé halottnak tűnnek
Ránézésre nagyon tömör a föld. Fenyőnek való trágyát kapott? Az ültetőgödröt én örökzöldeknek való földdel töltöttem volna föl, az ugye savanyú föld, ami neki is kell. Szerintem neked nem elég savanyú a földed, készíts pár vödör ecetes öntözővizet (arány: 1 liter / 1 dl 20% ecet) és azzal öntözd. Mondjuk most már nem hiszem, hogy segít. A kávézaccot is nyugodtan ráboríthatod amúgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hobby rádiós topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Hegesztés topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest