- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
válasz
tothjozsi96 #21591 üzenetére
Annó pesten minket is fel akartak jelenteni mert reggel 730kor elkezdtünk betont keverni, igaz hogy az ő saját portájukat csináltuk (társasház), de na, szerencsére nálunk ezeket a hangokat ismerik az emberek
Itt még légkalapácsolni is lehet vasárnap reggel
Vidék <3 -
btraven
őstag
válasz
Nálunk rendesebbek a közterületfelügyelők, először csak figyelmeztetnek. Ismerősnél eldugott mellékutcában vasárnap megjelentek, mert fűnyírás esetének fennforgása állott fent. Lehet ott is valamelyik szomszéd jelentette. Vagy pont arra jártak.
Felesleges almát június közepén kell leszedni, miután ledobálta a fa már a felesleget? Most már próbálok odafigyelni, nehogy megint letörjön az ág a túl nagy súly alatt.
-
-igu-
veterán
válasz
nekem nagyon rosszul esne, ha valamelyik szomszed vasarnap zajongana, eppen ezert en se teszem
szerencsere a szomszedok pont ugyanigy vannak vele, igy akkor tok jol elvagyunk egymassal -
Dorian
félisten
válasz
Meg kell nezni a helyi szabályzatot. Nálunk pl. lehet vasár- és ünnepnapokon is ilyesmit csinalni 9-12 és 15-19 óra közt.
Szomszed fenyegetőzött, h kihívja a rendőröket, mondtam hívja nyugodtan, azok meg nem jöttek, majd megütötte a gutaTavaly pl húsvetkor került sor a fűnyíras - gyepszellőztetés - fűnyíróval összrszedés kombóra es minden máj 1-én a kapalógépezesre
-
H-Zol
senior tag
válasz
tothjozsi96 #20464 üzenetére
Nem olyan bonyolult , a szöget kell tartani ( nekem van egy kis állítható tartó a köszörű korong előtt , az sokat segít ) , mondjuk én megéleztem a kést , fúrót , eszterga kést stb , köszörűn igaz a késeket már egy állítható fokú ( 15-20-25-30 fokok ) szallagos kés élezőn élezem , az olyan lessz mint a gyári él ( kézből úgy nem lehet megélezni ) !!
Te tudod de ha ki bírod könnyen szerelni , befogod a satúba úgy , hogy az él szög vízszintes legyen és szépen a lepke koronggal elkezded csiszolni ( szerintem ez jó és egyszerű, ahány foga van annyiszor kell újra fogni ) !! -
H-Zol
senior tag
válasz
tothjozsi96 #20462 üzenetére
Nekem is ilyen késés ágaprítóm van de még új, majd most lessz hadra fogva
, én simán meg fogom élezni ha kell , nekem van egy két korongos talpas köszörűm de simán egy sarok csiszolóval is meg lehet élezni csak azzal jobban oda kell figyelni , de a lepke korong is jó, azzal egy kicsit lassabban megy , és nem igényel olyan nagy odafigyelést mint egy köszörű kő!!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #4735 üzenetére
Nekem ezért nincs kutyám. Nagy felelősség és rengeteget kell foglalkozni vele. Nyilván a többség nem teszi, csak kiszórja az udvarra, aztán már az is nagy kunszt, ha minden nap eteti, nem csak elé szór egy zsák tápot. Olyanok is a kutyák. Ezeket sokszor kiengedik az utcára kóborolni, aztán ott támadják le az embert. A másik típus aki elkényezteti a kutyáját, aztán a végén a kutya sétáltatja a gazdát persze póráz nélkül. Velük is szoktak konfrontációk lenni. Mindkettőre jellemző az "eddig nem támadott meg senkit" és hasonló szöveg. Volt már, hogy elgondolkodtam egy feljelentésen.
Azért látok kivételeket is. Eddig talán a legdurvább az volt, amikor egy 120+ kilós nő körül keringett 10 kutya, mintha a holdjai lennének. Arra futottam, az egyik nézett, hogy elinduljon e felém, aztán rászólt, hogy nününününü és ennyi elég volt. Pedig már gondolatban készültem, hogyan védjem ki egy falka mini kutya támadását. Rohadtul nem erre számítottam, de léteznek ilyenek is úgy tűnik. -
lemmy71
őstag
válasz
tothjozsi96 #4749 üzenetére
Nekem 1" -s a szívó és a nyomó ág a szivattyún, sima fűtésszerélsí sárgaréz idomokat használtam a szűkítésre. Nekem egy Gardena T380 süllyesztet esőztetőm van, az lefedi a 14X14 méteres előkertet. Bent az udvaron is volt két kisebb földbe süllyesztett öntözöm de megszüntettem, most KITE -s Naan párásító fejeim vannak amiket én alakítottam át, napközben a forróságban is lehet használni, nem égeti ki a füvet. Esti nagyobb öntözésre a belsőkertben, két kalapácsos szórófejet használok.
-
lemmy71
őstag
válasz
tothjozsi96 #4744 üzenetére
Az basic 25 méteres tömlőkocsin van, a másikból csináltam két 12 méteres darabot és azokat csak a gerinc végi csonkokra csattintom, így nem kell olyan hosszú tömlőt cűgölni fa és virág locsolásnál. Ősszel kompresszorral kifújom a gerincből és a csövekből a vizet és húzok a feltekert tomlőkre egy kuka zsákot, ennyi a téli karbantartás
-
lemmy71
őstag
válasz
tothjozsi96 #4742 üzenetére
A Gardena Basic szerintem jobb mint a classic de te tudod, a 25 méteres 1/2" -s basicre volt most valamilyen akció is. Amúgy ha nagyobbacska a kert akkor érdemes a futott kúttól gerincvezetékkel menni, 20 - 25mm LPE csővel könnyen megoldható, két ásónyomra leteszed és a kiállásokra műanyag csapot vagy gyors csatit raksz. Nekem is úgy van a kertben, van három kiállásom az udvaron és kettő az utcafronton.
-
Dorian
félisten
válasz
tothjozsi96 #4737 üzenetére
Vezetèkes vìzzel locsolok 450 m2-t, nincs kiszáradva semmi ès a költsègekbe se halok bele
-
justmemory
senior tag
válasz
Oksa, köszi, a kútfúrás tervben van, akkor majd arra lesz rákötve; mondjuk azt jövőre terveztük, addig akartam ideiglenesen megoldani. Éreztem, hogy kevés a kraft; azon gondolkoztam már, hogy valamilyen nyomáskiegyenlítő kellene vagy nem tudom, de akkor ennyi. Azt írják, hogy 1,5-3 bar az a tartomány, ahol a spray fejek optimálisan működni tudnak.
Winne, én 50 méter környékén szeretnék majd fúratni; ismerősnél van olyan 10 méter környékén és olyan vasas, hogy csak lentről tud locsolni, mert a leveleket tönkre tenné; nekem nyilván mindenre is kellene, szóval biztosra megyek (kolléga mondta, hogy neki is 50 m-en van, hibátlan). Nyilván ez attól is függ, hogy milyen környéken - földtani - él az ember...
-
Winne
nagyúr
válasz
Ez a kút egy érdekes téma. Én is szeretnék kutat, a szomszédban van egy fúrt ami a vízügyé, szonda volt benne az utolsó 10 évben. Azt mondták a vízügynél, hogy 10-12 méter között volt akkor, amikor a legalacsonyabban volt. Erre a kútfúró akit kérdeztem, annyit mondott reflexből, hogy 30 métert érdemes akkor fúrni. Mondom köszi, meggondolom. Meg akarok kérdezni még néhány mestert, hogy azért dobálóznak 30 méterekkel, mert látják, hogy megvezethető vagyok, vagy mert ha 10-12 méteren van víz, akkor hogy folyamatosan szívatva legyen utánpótlás. Kicsit bizalmatlan vagyok na, nem kis pénz plusz 30 méternél már vmi bitang szivattyú (esetleg házi vízerőmű
) kell.
Ennél a busman botokkal vízeret keresős módszernél van valami pontosabb, akár műszer, ami fixen megmondja érdemes-e egyáltalán nekiindulni?
Csak kerti dolgokra, max medence feltöltésre kell.
-
justmemory
senior tag
válasz
tothjozsi96 #4724 üzenetére
Szia,
nálunk a kan járja ki folyamatosan, oda így kár bármit. Mióta belátásgátló van, értelemszerűen ő is kevésbé lát ki, picit jobb a helyzet, de ettől még kijárja.
Amire én gondoltam, az az, hogy fekete fóliázom és kulé kaviccsal töltöm, de most egy másik megoldással próbálkozom: végigültetem kecskerágóval, így nem fog tudni ott rohangálni.Dorian, bocs, hogy beleszólok, de... én folyamatosan foglalkoztam velük, órákat sétáltunk/sétálunk, megtanultak pórázon és anélkül is közlekedni, visszajönni, stb, de a kannal hiába, ő akkor is meg fogja ugatni pl. a járdán bicikliző postást, vagy az utcán rollerező gyerekeket, sétáltatott kutyát. Mondjuk őt úgy fogadtuk be, hogy bedobták a kerítésen kb. 1½ éves korában. Szóval ez nem fekete vagy fehér...
-
Dorian
félisten
válasz
tothjozsi96 #4729 üzenetére
Ha világos a tèrkő, akkor nem melegedik fel olyan durván, mint mondjuk az aszfalt. De ùgyis èrzi ès majd lemegy ròla.
Kavics tök szopás, kezelhetetlen, gazosodik, szèthordja a fűre, stb. Tèrkő viszont nem olcsò, èpp most tèrköveztetem az 50 m2-es garázs előtti rèszt, nagyon jò áron 900e, ès jò áron is csak azèrt ennyi, mert a kitermelt 15m3-t nem kell elvinnie, akkor mèg 170-nel több lenne. -
Dorian
félisten
válasz
tothjozsi96 #4727 üzenetére
Ha a munkakutya alatt a bioriasztót érted, akkor az elég rossz irány, mert semeddig sem tart kiiktatni.
-
Dorian
félisten
válasz
Lehet, hogy esetleg foglalkozni kellene a kutyával. Igen, napi több, mint egy órát. Elvinni sétálni, tanítani, játszani vele, többi kutya közé vinni. És akkor nem abban élné ki magát, hogy fel-alá rohangál a kerítés mentén és őrjöng, ha arra jár valaki.
-
BBéci
legenda
válasz
Egyrészt nem fog kikelni a fűmag, másrészt ha arra az időre nem engednéd oda a kutyát, később ugyanúgy kitaposná, mint az előzőt.
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #2888 üzenetére
nem is kell bejelentsd, elég ha a szomszéd megteszi helyetted
anno kiírtottunk egy el-őserdősött kertet pesti faluban, na miután végeztünk utána tudtam meg hogy ezt nem lehetett volna ( :
persze a növényeket pótoltuk más növényekkel, de ha valaki szól az illetékeseknek repkedtek volna a m ft-ok az biztos
ami pedig közterületen van ahhoz pedig nyúlni nem lehet, ugyanúgy ahogy egy padot sem lehet hazavinni ha megtetszik...sajnos -
justmemory
senior tag
válasz
tothjozsi96 #2878 üzenetére
Szia,
szerintem nem. Ha egyenesíteni szeretnél, hordj földet/homokot vagy ezek keverékét rá úgy, hogy azért a fű is kilátszódjon (ne maradjon fény nélkül) és azt egyengesd el. Legalábbis videókat nézve így csinálták azok, akiknek szép gyepe van
Ha meggondolod egyenetlen lehet a fűcsomóktól is, azt a henger sosem fogja elegyengetni; ugyanolyan összevissza menne a henger is. A hengereléshez homogén felület kell. -
inf3rno
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #2594 üzenetére
Leírtam mi a gond vele. Olvass vissza. :-)
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #2583 üzenetére
Husqvarna S138C-t használok.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #2573 üzenetére
Ja bocs, szerkesztettem közben. Majd még visszatérünk rá, ha lesz kép. Holnap, vagy legkésőbb hétfőn vágom, akkor majd lövök párat.
Más: Borostyán ellen tudtok valamit? Az egyik kertben nagyon elterjedt, és elkúszik a fűnyíró alatt is. Kezd zavaró méreteket ölteni. Kézzel már tépkedtem órákat, amíg vízhólyagos nem lett a kezem, de ugye a gyökere bent maradt. Jó lenne valami olyan megoldás, ami nem irtja ki a fenyőt, diót, gyümölcsfákat és a fűvel sem végez, de gondolom nem létezik ilyen borostyán specifikus vegyszer. :S
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #2571 üzenetére
Nem vágom mire gondolsz. Ha bokros lenne, akkor még megérteném, mert azzal van valamennyi szívás, de lágyszárúakat kiirtani az egyáltalán nem egy nagy meló. Vagy veszek kis traktort és felszántom, vagy rámegy a gyomirtó, vagy ha nagyon bio akarok lenni, akkor letakarom kartonnal pár hétre.
Elhiszem, hogy sokaknak tetszik, de nem értem, hogy miért. Családon belül is vannak, akiknek jobban bejön a sivatag, mint a rét ötlete, de amíg én vágom, addig így lesz. Mondjuk egy repce is jól néz ki, ha virágzik, az tény, de ennek a monokultúrás dolognak annyira nem vagyok híve. Kicsit olyan ez, mint amikor nézem az absztrakt művészetet, hogy fehér alapon piros kör. Nem az én világom, és nem találom annyira szépnek. Igazából csak azért hoztam fel, mert kíváncsi voltam, hogy a többség hogy gondolja vagy hogy van e bárki, aki hasonlóan gondolja, mint én.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #2567 üzenetére
Szerintem nem egy dologról beszélünk. Amiről én beszélek az régen szántó volt, és évtizedekig ment a növénytermesztés rajta. Most egy 500nm-t parlagon hagytunk, mert nagyanyám már nem tudja csinálni, és mert mindenki elkeríti azt a részt, úgyhogy már traktorral, kombájnnal sem tudnak úgy bejutni, mint régen, hogy menjen a búza termesztés. Hosszú távon vagy lesz odaépítve még egy ház, vagy gyümölcsöst csinálok belőle. Most egyelőre rétet akarok, mert több értelmét látom, mint tövig levágni a gazt meg a füvet, aztán hagyni a talaj eróziónak, hogy teljesen tönkretegye. Inkább csak a jelenség, ami zavar, hogy látszólag a most odaköltözöttek gyepet akarnak, mégis teljesen hülyék hozzá, vagy talán azt sem tudják, hogy mit akarnak. Amúgy nem vagyok teljesen ellene a gyepnek, sőt valóban sokat dob egy virágos, bokros kerten, ha gyep alapon van, mintha a szokásos gazos füves kiégett micsoda alapon. Én igazán virágos kertet még sosem csináltam, általában csak olyat ültetek, ami terem is. A tisztán gyepnek viszont csak golfpályán látom értelmét.
-
Ispy
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #2565 üzenetére
Én megrendeltem, füvesítés előtt vagyunk, mit veszíthetek.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #2565 üzenetére
Hogy őszinte legyek ezt a gyep témát én egyáltalán nem értem. A ház előtt még oké amcsi stílusban rendszeresen locsolva, de megjelentek az újgazdag városiak a mi környékünkön is, és golfpályát csináltak a hátsó kertből. Mindegyik jár a traktorjával és 5 percenként nyírja, tökmindegy, hogy ki van égve. Én meg csak a fejem fogom kb. Nálam a hátsó kert úgy néz ki, hogy virágos rét, ha belevágok, akkor is sok növényt kikerülök, mert éppen virágzik, és jól néz ki. Sűrűn nem vágom, mert minek öljem bele a benzint meg azt az 5 órát, amíg lekaszálom. Ha megjelenik a parlagfű így július vége felé, akkor szoktam elkezdeni sűrűbben kaszálni. Viszek fényképezőt legközelebb, mert a képeken jobban látszik a kontraszt.
-
fess
őstag
válasz
tothjozsi96 #2447 üzenetére
Ahol szellőztetés előtt gyengébb volt, utána felülvetettem. A többi magától (locsolástól, vágástól) besűrűsödött.
-
fess
őstag
válasz
tothjozsi96 #2441 üzenetére
Én a késessel használom, olyan mélyen amin még nem akad el. Nem kell sajnálni, gyepszellőztetés után durván néz ki, de 2-3 hét után nem ismertem rá, olyan szépen besűrűsödött.Ahol tavaly csúnyább volt, idén szellőztetés után szórtam fűmagot, locsolgattam rendszeresen, már ott is nagyon szép. Tavaly csak a rugóssal csináltam, finoman, nem mertem nagyon durván neki enni, de idén sokkal szebb a füvem.
Én úgy vetettem, hogy rotizás után elgereblyéltem, elszórtam a magot, majd fűhengerrel átmentem rajta és belocsoltam. Egy kisebb részen, ami 1 évvel később lett vetve nem is kértem fűhengert, hanem egy kb. 50x100-as, deszkából épített kis taposó segítséggével tömörítettem.
Elvileg ha a szélén húzol egy kis barázdát és oda több magot szórsz szép tömött szélt kapsz, ezt sajna már füvesítés után olvastam.
Ha most nincs gaz az jó, figyelj rá, hogy vetéskor se legyen, utána ha lesz is, majd kikopik. -
Dorian
félisten
válasz
Èn nem vegyszereznèm, teljesen tönkre teszi a talaj èlővilágát. A tisztán monokultùrás gyep amúgy is mestersèges hatásù, nekem tetszenek benne a helyi èlővilág növènyei. Rendszeres fűnyìrás amùgy is határt szab a gazoknak.
-
freaghill
őstag
válasz
Ha gyepet szeretnél és kinő a gaz akkor próbálj meg beszerezni olyan gyomirtót ami mindent kiszed ami nem egyszikű (pl. Colombus).
-
fess
őstag
válasz
tothjozsi96 #2439 üzenetére
Szerintem ha mindenhol pótolni, felülvetni fogod, nem lesz nagyon észrevehető a színeltérés. Lehet kapni start műtrágyát, nekem bevált. A júliusi vetést gondold át, ha 30+ fokok lesznek, nem biztos hogy győzöd majd locsolni. A gyepszellőztetést én úgy javaslom, hogy fűnyíró/szellőztető/fűnyíró, a 2.fűnyíró rengeteg száraz füvet felszed majd. Nekem is lidl-ös szellőztető van, gyűjtő nélkül használom és inkább összegereblyélem amit felhoz, mert a gyűjtővel nagyon szaporátlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nyaralás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- intecpc: Megbízhatóság, minőség, megtakarítás – Itt az akciós HP nyomtató!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest