- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
envagyok
veterán
Igazad van számszakilag, de a haszonélvezet miatt az övé, míg él.
Az többet ér a félnél, mert ha ki kell váltani akkor korfüggően nem kevés pénzt ér a haszonélvezet.
Persze lemondhat ingyen is, de azt is mondhatja, hogy életem végéig enyém a bérleti díj, ami összességében több is lehet, mint az ingatlan értéke.De mondok egy példát: haszonélvezőként kidobja a párját, élete végéig húzza hasznát az ingatlannak, és tovább él, mint a párja, akkor abból a párja konkrétan nulla forintot kap. Ha a haszonélvező meghal, max az örökös(ök)
-
updog
őstag
A fő kérdésem inkább, hogy mennyire verhetnek rám bármilyen költséget, kárt, akár magánlaksértést, van folyosórács is (a szomszédjával közös, akit szintén nem lehet elérni...) + a bejárati ajtó. Tehát be kell menni if you know what I mean.
Nem sokáig fogom húzni, karácsonykor nem leszünk itt úgyhogy mindegy, de jövő héten felhívom újra a lakószövetkezeti elnököt és elmondom neki hogy meg fogom oldani, ha ők nem (lehet hogy ezt be kéne nekik adnom írásban?)
Őszintén, nem a szomszéd hogyléte miatt aggódok, láthatóan hetek öta úgy van az ablak változatlanul, ember így nem lakhat ott, pár hete pedig még látta a szövetkezeti elnök.
-
mike1334
veterán
Nem legenda, most is így van, de tanúként sem kell vallomást tenned, ha bűncselekménnyel vagy szabsértéssel vádolnád magad. Csak ugye ez menet közben könnyen elfelejtődik, ha tanúnak hívnak be (figyelmeztetnek, de nem erre koncentrálsz). Van olyan elmélet, ami szerint aggályos, ha terheltként a korábbi saját tanúként tett vallomásodat használják fel az eljárás során.
-
energy4ever
addikt
Mas az amikor olyanert szol valaki ami jogos, mint az emlitett szemeteles. Meg azis mas, ha pl azert szolnak, hogy kek pulcsit vettel fel, vagy 170cm feletti a magassagod, vagy mert szabalyosan parkolsz. En jelenleg ugy erzem, hogy probalnak korlatozni abban amihez jogom van.
-
mephi666
nagyúr
azt írta, hogy pampogott a tag... ami szerintem járható út lehet: mivel motorról/motorokról van szó (amiből 1 autó parkolóhelyén több is elfér), a közterülethez kellene fordulni és az üzlethez legközelebb álló parkolóhelyet megvenni/kibérelni, hogy csak xyz123 rendszámnak meg az adott üzlet ügyfeleinek részére fenntartva...
innentől tiszta sor lenne minden
-
ArthurShelby
addikt
Nagyjából ismerem a munkásságát, tudom, hogy nagy névnek számít, ettől még ő is ember, lehet rosszabb napja. A stílusa hagyott kívánni valót maga után, ezt meg lehet említeni, lehet érzékeltetni ha túl lő a célon, ha jó napja van, ha rossz, ha régi nagy ph-s, ha nem.
Anno a cs go topikban volt egy vitám lemusz kollégával, ott is az volt az első reakció pár ember részéről (többek között magától lemusztól is), hogy nagy név. Oké, hogy valaki ezt anno kiérdemelte (nem véletlenül), de emiatt később nem tehet meg akármit.
-
asdf_
veterán
Sima két szenzoros kapu lehet, a szenzorok aktiválódási sorrendje megadja a haladási irányt.
Cserébe az együttes áthaladást sem egyező-, sem különböző irányban nem képes követni. Valós számolásra csak a forgókaros beléptető, vagy egy intelligens kamerarendszer alkalmas szerintem.
-
szerintem jogi megoldás nem lesz a problémádra
két megoldás jutott eszembe és lehet hogy hülyeségnek hangzanak, de nincs jobb ötlet
1, költözz el kevésbé forgalmas helyre
2, tegyél ki egy táblát, hogyha otthagyják a kapuban a kocsit, ki lesz szúrva a kereke
persze ne rongálj valójában, de magamból kiindulva én biztos nem parkolnék ilyen helyre
még esetleg plusszban látványos piros vagy más rikító festékkel fessétek le a területet és jelezzétek rajta hogy tilos odaálni -
Közterületes szürke farkasok/rendőrök sztem találnának rajta egy-két csemegét.
Ott a ne várakozz a kapukijáratnál szabály, ezt írtuk korábban. (megállni lehet), de ennél sztem vannak súlyosabb gondok:
Járdán megállás akkor lehetséges, ha külön tábla engedi. (Kresz 40. § (8). Persze kérdés, hogy a kék autó min áll. Viszont a házad előtti rész sztem egyértelműen járda. (Az utcanév alapján visszanéztem, nincsen járdán megállás engedve), aki ott megáll az szabályt sért.
Egyirányú az utca, (szintén a google-ben visszanézve), így az úttest bal oldalán akkor lehet megállni ha tábla engedi. (Kresz 40. § (2)). Igaz ez gondolom nem áll fent.
-
Tegyél ki táblát.
Hasonló nálunk is a helyzet, bár nincs iskola, de sokan szerettek ott parkolni. Ezt mi úgy oldottuk meg, hogy a bejáró két szélére esztétikus beton virágládákat helyeztünk ki, így nem tudnak az úttal párhuzamosan megállni, csak ráfordulni a kocsibejáróra, de úgy meg rálóg az autó a járdára és az útra is, így azóta nem áll meg előttünk senki.
-
A KRESZ csak a várakozást tiltja a kapukijáratod előtt, megállni meg lehet.
Nem tudom hogy hol állnak meg az autók, úton, járdán, vagy zöldterületen, ez is lehet problémás.Állandó megoldásra az önkorinál kezdeném,és kérném hogy helyezzenek ki megállni tilos táblát (amennyiben az adott úton erre ők az illetékesek). Ha többen vagytok lakók ezzel a gonddal, akkor érdemes erről egyeztetnetek.
Igaz így te sem fogsz tudni megállni a házad előtt, mert tudomásom szerint megállási tilalomnak nem lehet kiegészítő táblája, csak a várakozási tilalomnak. Érdemes lenne megtudni, hogy kicsit arrébb van-e mód arra, hogy kijelöljenek egy olyan parkolórészt, ahol senkit sem zavarnak, és valamilyen módon őket átterelni.
Ez szintén iskola utcája, ez még egy régebbi kép, itt is ez lehetett a gond, így pár hónapja ide is megállni tilos táblákat raktak ki a bal oldalra is.
A délutáni iskolások cigizéséhez: Oktatási intézmény bejáratának ötméteres körzetében tilos dohányozni, ennek betartatásához persze megfelelő rendszer lenne szükséges. Ha azon belül vannak, akkor sztem jelezd a sulinak hogy bejelentést fogsz tenni, ha azon kívül, akkor kérd meg az iskolát hogy jelöljenek ki egy dohányzóhelyet ami nem zavar mást.
-
Fíra
csendes újonc
Nem szeretem a másnapos kaját. Hiába teszem hűtőbe, én már nem tudom egyszerűen megenni másnap, mert nem olyan, mint frissen.
LuckyL: dehogynem, folyamatosan keresek munkát, de itt a környéken (borsod) szinte 0 munkalehetőség van. Elköltözni egyelőre nem tudok, mert ahhoz is pénz kell.
mm00: jaj, dehogy is nem mismásolják el. 1 hónap alatt akarnak megtanítani egy olyan szakmát, ami normális esetben 2 év lenne. A tanárok is azzal kezdték, hogy ennyi idő alatt nem lehet leadni ennyi anyagot. De mindegy, nem érdekel már, ha eddig kibírtam ezt a 7 napot már csak kibírom valahogy. Ha meg 25-én sem kapom meg a pénzemet, akkor majd tovább viszem az ügyet.
-
én debreceni vagyok, itt is se szeri se száma a lehetőségeknek
de faluhelyen is óriási igény lenne pl. gépkezelőkre, teherauósofőrökre
ha jól tudom folyamatosan futnak az államilag támogatott képzések is ebbe az iránybade ez csak egy ötlet, a lényeg az hogy manapság már tényleg nem az van mint 10 éve hogy pedálozni kell egy elfogadható melóért
-
-
Siriusb
veterán
Igen, ő is le tudja bonyolítani. Elszállításkor, temetkezési vállalkozóval történő szerződéskor is megkérdezik, ki intézkedik. Ha megbízod a vállalkozót, elég sok mindent elintéznek, külön pénzért még az özvegyi nyugdíj bejelentést is.
Közüzemi szolgáltatókhoz majd csak halotti anyakönyvvel lehet menni. Biztosítónál elég a halottvizsgálati jegyzőkönyv is. -
persze gépjárművet a hatósági nyilvántartás adatai alapján foglalják. Azt nem is kell látnia a végrehajtónak.
Számla csak példa. Más módon is igazolható a tulajdonjog (szerződés - mondjuk nem túl életszerű hogy családtagok közt ajándékozási szerződés van bútorra, de láttam már
)
Végrehajtója válogatja. Ha egyértelmű, hogy életvitelszerűen nem tartózkodsz a bejelentette lakcímeden, akkor nem hiszem hogy bármit lefoglalnának ott, itt jöhet képbe amit kérdeztél, legfeljebb amiről egyértelmű hogy a tiéd.
-
Víz Elek
senior tag
Azért kétlem, hogy ezzel valamit is kezdenének, mert azért kb. 13 készüléket adtam el így, amin nekem olyan ~25k-s hasznom volt...
Bár ezen az elven kapásból tudnék mondani 10 olyan hardveraprós eladót, akit simán fel lehetne nyomni.. plusz, ennél szerintem kisebb-nagyobb gondjuk is van, mintsem hogy ilyen piti összegek miatt "szórakozzanak"..
-
Víz Elek
senior tag
De akkor ez mi?
- Ingóságok magánszemélyek közötti adásvételénél nem keletkezik számla, mivel magánszemély nem is állíthat ki számlát. Max. adásvételi szerződést kellett volna írnunk, amire nem került sor.- Mivel 100e forint alatti az összeg, ezért még csak fel sem kell tüntetnie az eladónak az adóbevallásban, innentől kezdve a NAV mit tud vizsgálni? Semmit.
-
itt úgy látom valamiféle vállalkozói jogviszonyt kínálnak fel (külön felhívják a figyelmet hogy számlaképesség szükséges), nem munkavállalót keresnek
ez esetben teljesen törvényes tetszőleges díjakat kérni, az csak klasszikus munkavállaló keresés esetén tilos tudomásom szerint
remélem segítettem, üdv -
jerry311
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- HP ChromeBox G2, olcsó pici gép internetezésre.
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest