Hirdetés
-
Mobilarena
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
Dan-szan
üzenetére
én egy feltöltős simkártyát rendeltem online, azt írták átvehető, boltban amit megjelöltem nem adták oda mert szerintük meg nem
elálltam emailben, közölték csak abban az üzletben lehet ahol nem adták ki és akkor ott nem engedték az elállást sem
Erre közöltem nem szabályos, kérem rögzíteni az elállást vagy megyek a felettes szervekhez, erre elküldték válaszban a felettes szervek listáját ahol panaszt lehet tenniEnnek megfelelően elküldtem epapíron a panaszt az nmhh-nak, 36 óra múlva hívtak, hogy természetesen rögzítették az elállást, visszaküldik a vételárat, elnézést kérnek szóban és írásban is, és amennyiben a visszaküldött nyilatkozatban aláírom az nmhh felé hogy minden panaszom rendezték, és nem kérem tovább az eljárást, akkor küldenek 10.000Ft kárpótlást.
Javaslom az út bejárását neked is
-
J o e
tag
válasz
Dan-szan
üzenetére
Üdv!
Első körben mindenképp javasolt egyeztetni a munkáltatóval (miért nem jelentette be, holott ez kötelezettsége volt a Tbj. 66.§ (4) bekezdése alapján). Amennyiben ismerősöd továbbra is itt kíván dolgozni, javasolt valahogy megállapodni, ez a felekre van bízva.
Ha ez nem fontos és a munkáltató teljességgel elzárkózik a megállapodástól, nem hajlandó kifizetni az összeget, jöhet a második lépcső:
Írásbeli felszólítás, amelyben leírjátok, hogy ha 8 napon belül nem fizeti ki a munkáltató az összeget, akkor közérdekű bejelentést tesztek a NAV-nál [link] ,illetőleg a foglakoztatás-felügyeleti hatósághoz is bejelentitek az esetet. A bejelentést követően a NAV -amennyiben megalapozottnak találja a bejelentést- határozatot állít ki, amely ha véglegessé válik, az Art. 265.§ (1) bekezdés alapján közzéteszi az alkalmazottat bejelentés nélkül foglalkoztatók adatbázisában a munkáltatót (bővebb infó itt: [link] ), illetve bírságot is kiszabhat.
Ha a felszólításra sem reagál a munkáltató, akár peres útra is terelhető a dolog, de nem gondolnám, hogy szükség lesz rá, a felszólítóra sanszosan fizetni fognak, mert nem akarnak maguknak további problémát. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest