Hirdetés
-
Mobilarena
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
4ron
senior tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Igen, erre nagy esély van, pedig le kellett adnom az igazolást a gyerek születése után, tehát biztosan megvolt nekik minden információ.
A feleségemnél valóban kimaradt az új hibakód, de lehetséges, hogy nem is kell feltölteni azokat a mezőket, ha ő csak a 30 év alattiak adókedvezményét igényelte, ez nem egyértelmű számunkra. Ha beírom az adóazonosítót/eltartott nevét/születési helyét és idejét, akkor dobja fel a piros hibakódot:

Ez így teljesen ellentmondó információ, mert a 4-es kedvezménytípus a 30 év alatti anyák kedvezménye, azt nem kell korrigálni szerintem.Amúgy mi van akkor, ha ezeket a sárga hibakódos sorokat elrontjuk? Felhív a nap x hónap múlva, hogy nem lett jó a bevallás, korrigáljátok? Vagy büntetés?
-
biker
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
"Tehát értem én, hogy a többségi tulajdonos "nem akarja" hogy a házba menjen a tulajdonostárs gyereke, csakhogy ez nem akarat kérdése. Akár oda is költözhetne."
HA(!!!) a kisebbségi tulaj ott él, akkor odaköltöztetheti a fiát, de itt NEM lakik ott a kisebbségi tulaj, és nincs joga delegálni mást ottlakásra
-
Traxx
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Erről személyes tapasztalat, kb 1-2 éve: be akartam régebben jelentkezni a lakásomba, ahol tulajdonos vagyok harmadmagammal. Az egyik félről megfeledkeztem, és nem kértem tőle nyilatkozatot, hogy bejelenthetem magam. Nem is kaptam lakcímkártyát.
A témához: a kisebbségi tulajdonos nem ott él, és a saját tapasztalatomból kiindulva a bejelentés a másik tulaj hozzájárulásának hiánya miatt bukta. A kisebbségi tulajdonos gyereke pedig pont hogy be akar jelentkezni. És a másik fél el a gyanúperrel, hogy lakni is, idővel - az életvitele miatt, amit nem részleteznék, nonszensz.
Kicsit mellékszál: a kisebbségi tulajdonos nincs is bejelentve, és sok éve egy fűszálat se tesz keresztbe az ingatlanon. Értek ez alatt minden költséget, rezsit, felújítást, amit a többségi viselt és visel -
válasz
razorbenke92
üzenetére
+1 erre. sokszor előfordul, hogy használt autó vásárlóként valakik vagy vakon vagy direkt besétálnak a f.szerdőbe, és utána reklamálnak. pedig a jog elvárja a körültekintést a vevőtől is. a BMW "Service Inclusive" csomag tartalma elérhető online, két kattintás. erre rákérdezni egy mondat.
#28348 Templomegere az eladó jóhiszeműen is tehetett téves kijelentést, ami alapjaiban egyébként nem szünteti meg a hibás teljesítés kérdését, de ha a hirdetésben, amit lementettél az szerepel, hogy "Service Inclusive" és nem az, hogy "minden ingyen" akkor azért ez csökkenti bárminek is az esélyét.
másik meg, hogy mi alapján számolod a jövőbeni futásteljesítményt? és mi van, ha nem úgy lesz? -
Templomegere
senior tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
jó amit írsz , akár lehetne ez is .
egy részlet az eladóval történt levelezésből :
Tisztelt xy,
nagyon sajnálom a félreértést. Amikor megvásároltan az autót teljes ingyenes szervizcsomagot rendeltem hozzá. A székesfehérvári szalonban Cs N-el álltam kapcsolatban, ő úgy tájékoztatott engem, ahogy azt Önnek is elmondtam. Teljesen biztos voltam abban, hogy minden alkatrész cseréje és a garanciális javítás is ingyenes. Eddig nem volt szükség semmilyen kopó alkatrész cseréjére, így sajnos nem szembesültem azzal, hogy tévedésben lehetek.én nem feltételezek semmi rosszat , én azt szeretném hogy amit az autóval hirdetett ingyenes szervízt az meg is kapjam , semmi mást .
-
AssAssynn
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Magánszemély vettem, nincs számla, ugye blokk van, meg a garijegyre írták rá a vásárlás dátumát.
-
asdf_
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Ebben az esetben viszont a mindkettő érvényes marad kitétel nem érvényes. Igényléskor a régi érvényes marad, de az új átvételekor (ami személyes átvétel) a régit érvénytelenítik. Plusz ebben az esetben nem második útlevelet igényelsz, hanem egy újat közeli lejárat miatt.
A mindkettő érvényes az akkor áll, mikor ténylegesen két útleveled van szimultán, és az egyikkel mész mondjuk Tajvanra, a másikkal meg Kínába (de biztosan van sokkal jobb példaország erre), ilyen esetben lehet ténylegesen kettő, egyszerre érvényes útlevele az embernek. -
asdf_
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Azért a második útlevél más tészta, az olyanra van kitalálva, hogy A ország pecsétjével nem akarsz/tudsz B országba látogatni, nem arra, hogy esetleg, talán, még azt sem tudom mikor meg hova, de majd elutazom (és ennek ugye ráadásul EU-n kívül is kell lennie, kivéve ha valakinek az a perverziója, hogy nincs személyije), és akkor jól jönne, hogy van egy kellően hosszú érvényességű útlevél, amit amúgy 1 hét alatt el lehet intézni.
-
gergo5991
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
semmi gond

akár privátban is jöhetne ajánlások -
gergo5991
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
a cégünket (külföldi)kéne képviselni egy ügyben egy fogyasztóval szemben aki bejelentett minket.
-
biker
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
nem tudom hivatalból indul-e, én tettem feljelentést, és lett ügy belőle.
én is a helyi dohányboltból szereztem meg a szükséges felvételt, és jeleztem jelöljék meg megőrzésre a felvételt.ma már ügyfélkapun meg emailben meg lehet tenni a feljelentést/bejelentést, majd behívnak meghallgatásra.
asdf_: ezzel szemben mikor az egyik kezelt irodaépület előtt volt baleset, akkor körbenéztek a rendőrök, majd jöttek be hogy van-e felvétel ami az utcát is látja. Tudom persze, nem szabad, de életszerűtlen és megoldhatatlan egy épület bejáratát figyelő kamerát úgy kimaszkolni ne lásson semmit a kerítésen túl. kvázi akkor bent sem lát.
bár volt már olyan is aki a háza előtti járdát kamerázta, mert többször összegrafitizték a falat, fel is jelentette a nagy jogvédelemérzésű szomszéd, de végül maradhattak a kamerák, ha jól tudom a magántulajdon védelme érdekében, de nem tudnám idézni. Csak tudom hogy ment a balhé majd jól leszereltetik mert rohadjon meg, aztán meg koppant. -
asdf_
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Az a gond ezekkel a magánfelvételelekkel, hogy nem nagyon használhatod, mert egyrészt létezniük sem lenne szabad (közterületet ugye tilos megfigyelni) hát még nem is kerülhettek birtokodba ezen felvételek. NAIH olyan sokszámjegyű fizetnivalót tud osztani ezért, hogy beleszédül mindenki. Olvastam már ilyen adatbekérő levelet tőlük közterületre néző kamera miatt, hát a segged lyukába is benéznek kb.
De én biztosan innentől úgy intézném, hogy a lehető legnagyobbat szívja a túloldali fél. -
biker
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
a helyzet az, innentől CSAK feljelentés, akkor megkapja a szabálysértési bírságját és kék/sárga és sokkal többet bukik
nálunk volt hasonló, ember elment, feleségemre rápirítva hogy "nem látta hogy tolatok ki a parkolóból?" feleségem jött az úton, beletolatott parkolóból az ember
előkerült, 4 éve volt 40.000Ft + 1 büntetőpont + biztosítós ügyintézés -
biker
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
Nincs itt semmi kérdés, 24 órája van kitölteni vagy feljelented, semmi alku, semmi "nem akarom", ne érdekeljen
a helyszínről sem szabad elengedni kék/sárga nélkül. -
dethroner
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Nem egészen értem. A jogszabály azt mondja hogy a terméket ki lehet próbálni, tulajdonságairól, működéséről gyakorlati tapasztalatot szerezni, sőt, a bolt se tiltja ezt a minimális használatot. Pont ennyit volt használva, és megállapítottuk hogy kb átcseszés a magyarnak hazudott menü (10 éve jobbat fordított a chrome), az üzenetek hol megjöttek, hol nem, szenzorok is valószerűtlenül működtek, gyakorlatilag az ára és a külső tetszetős volt, de használati élvezet/érték nem nagyon társul hozzá.
-
Atomantiii
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
"Próbáld a problémát megoldani, ne a csókát magadra haragítani
'Na és hogyan? Ha bíróságra megyek akkor is ugyanez nem?
Egyébként azzal kezdtem, próbáltam már megoldani, mint embert megkérni, de látod mire mentem vele. Semmire. Ha ember lenne bármelyik ilyen, akkor este nem csinálná, csak másnap. De akár körbe is szigetelhetné a zajforrást, raklapra kötne kőzetgyapot táblát és azzal körbevenné, de hát az is pénzbe kerül. Vagy nem használná csak a másik két kutat ami messzebb van, engem sem zavarna úgy.
-
dethroner
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Ez alapján vonnak le, de mielőtt beraktuk a dobozba mindent lefotóztunk hogy milyen állapotban volt. [link]
A fólia eltávolítása miért jelente értékcsökkenést? Ha rajta a sötét fólia, hogyan látom hogy mit mutat? És ha nem rakom fel a karomra, nem tudom meg hogy a egészségszenzorok működnek-e. -
Dr.Én
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Annyit tudtam meg, hogy nem kell engedély hozzá. A jegyző nem adhat ki engedély rá adásul ehhez.
Jegyzővel beszéltem.
Szombaton elösször normálisan próbálok szólni nekik egy idő után. Aztán többit majd meglátjuk. -
Atomantiii
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Most éjszaka mi is megkaptuk a jó kis öntözést ezzel a nagy traktor után vontatható feltekert öntözőberendezéssel, de úgy, hogy valószínűleg ma estig simán fog menni (tehát tegnap délután óta megy).Már idén vagy 3-szor volt ilyen, de most hogy volt a vihar egy kicsit elhúzták eddig és olyan hangja van a szívattyúnak, mint valami rakétának, mert gondolom nem erre a kisméretű kútra van tervezve az az öntöző cucc.
Falu szélén lakom, mellette szántóföldek. Ez légvonalban kb 200-250 m-re van ahol a kút van, természetesen jó hangja van. De már nem bírjuk hallgatni, 1 km-en belül biztos van 10 fúrott kút, gondolom egy sincs engedélyeztetve. Van aki legalább áraszt egyszerre több sort, úgy még valamennyire elviselhető a zaj mert nincs olyan nagy hangja, mint így.
Van zajszintmérőm, 40 dB-t meghaladja éjszaka ha mondjuk az ablakom környékén mérem, de ha kintebb akkor valamivel magasabb.
Csak mivel falu széle szinte biztos, hogy kimagyarázzák, hogy ide nem érvényes a 40 dB vagy mennyi a határérték, mert ugye nem mindegy, hogy milyen területnek számít. De most tehetek én róla, hogy idejönnek a szomszéd faluból megveszik a földeket, mert ott már mindenki utálja őket, itt meg minket zavarnak vele. Hiába szólsz nekik, semmi értelme. A múltkor is annyit mondott az egyik, hogy neki még senki se szólt, ez közben megtörtént, de amúgy sem érdekli, amúgy meg simán megy 11-ig majd megáll, addig nem kell ablakot nyitni. Ennyi a válasz. Ő persze közben hazamegy és alszik egy jót én meg hallgassam itt a sz@rját.
A többi közelivel nagyjából sikerült kiegyezni, hogy este még megtankolja és legalább éjszaka majd megáll, de az is simán 10 után van de már az sem érdekelne. Ezt a másikat még megpróbáljuk ma megkérni, csak én most beteg vagyok így bringa se játszik nekem, gyalog meg felőlünk nem lehetett megközelíteni, mert árok is van közte meg le is van kerítve valahogy.
Jegyzőt nem lehet elérni, olyan mintha nem is lenne, de lehet nincs is csak papírom, kérdeztem a hivatalban, adtak egy gmail-es email címet amire hiába írok gondolom.
Meg ha van is az új polgármesternek a haverja, úgyhogy simán kimagyarázzák szerintem. De amúgy a polgármester is ott lakik egy utcával arrébb, biztos hallja csak nem érdekli meg ott már nem hallatszik ennyire, mivel mi vagyunk szélen és mi kapjuk telibe a zajt. Helyi rendelet tuti nincs meg ők nem foglalkoznak ilyesmivel.
De eddig is hiába írtunk bármilyen ügyben a jegyző címére a titkárnő elolvassa, majd válaszol annyit, hogy mondjak helyrajzi számot, mert ők nem tudják, hogy kié lehet. De amúgy meg nem akarnak senkivel rosszban lenni, majd még magukra haragítanak bárkit is. A jegyző meg meg sem kapta még ha rá tartozna akkor sem.
Ügyvéd haverom szerint írjak e papíron a jegyzőnek, de valószínűleg semmi értelme nem lesz.Meg amúgy sem biztos, hogy eljut hozzá, kamuznak majd valamit ahogy ismerem őket.
De most hívjak mindig rendőrt, lehet ki sem jönnek meg nekem kell cigánykodni, mert ő öntözik, de én meg aludni szeretnék legalább éjszaka.
-
Dr.Én
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Köszönöm szépen az infókat!
Holnap délelőtt a jegyzőt fogom hívni telefonon. Mert nincs egyenlőre semmi sem nyilvánosan jegyző oldalán bejelentve.
-
fjudors
aktív tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
de ha a különbséget nem fekteted ingatlanba, akkor arra szja fizetési kötelezettség keletkezzik, nem?ja, visszanéztem,11 éve vásárolt
-
gordonfreemN
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Á oké, itt a csavar, bekavartam. Köszi
-
Árpi001
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Köszönöm!
-
Atomantiii
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Itt élek 40 éve, nem én költöztem ide, hanem az a gyökér vette meg vagy bérli a földet. Soha senkivel nem volt gondunk itt a környéken, meg nehogy már én költözzek el mert ő tormát akar termeszteni.
De nézhetjük fordítva is, mert a falu szélén lévő utca miért mezőgazdasági terület? Csináljon akkor hangszigetelő falat vagy amit akar. Oda is vonatkoznak valamilyen szabályok csak nem tudom pontosan most mik. Ez a fűnyírős baromság vagy a normál csendháborítás. Mielőtt még rendőrt hívnék jó lett volna tisztába lenni vele.
-
Atomantiii
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Ha nem is a fűnyírással, de simán ráhúzható a "más, kertben végezhető, nagy zajjal járó tevékenységek" közé szerintem.
Nem azt mondom, hogy indokolatlan amit csinál, de tudta mikor megvette a földet, hogy lakott terület legszélén van a föld ahol házak is vannak.
Azt meg nem várhatja el senkitől, hogy este 8-9-kor megtankolja a szívattyúját ami simán elmegy 6-7 órán át keresztül is egy teli tankkal vagyis akkor én hajnal két-három óráig nem aludhatok a zaj miatt? Ő meg elmegy haza és szépen alszik csendben reggelig és akkor hallgassuk akár egy héten át is mire végigér minden soron, utána meg kezdheti előlről.
Most kíváncsiságból rendeltem egy zajszint mérőt, hogy vajon hány dB-t fog mutatni, mert még nappal elviseli az ember, de azért este már durva hallgatni, mikor pihenne az ember.
Nem aggregátorozik, mert benzines a szívattyú, de kb ugyanaz a hangja, mintha aggregátor lenne. De ki van építve helyileg a villanyóra még az előző tulaj csináltatta, hogy ne zavarja a népeket, amikor locsol a villanyos szívattyúval, de az új tulajt ez nem érdekli.
-
G@ben
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Ami levelet nekünk küldött az ügyvéd, abban csak a telek szerepel közösként, a ház nem.
Szerződésben szerepel, hogy kinek mekkora a része a kertben, ez alapján van a kerítés kitéve. A jelenlegi tulajjal már próbáltunk egyezkedni, de nem foglalkozott vele, úgyhogy a vevővel szeretnénk lebeszélni ezt. Pár m2 lenne az egész és akkor a görbe kerítés egyenes lehetne.
A kecske nem legelne sokáig, gyorsan kiárulnám!
-
PeterZZ
csendes tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Igen. Annyi meg hogy anyu el. Apu felesége. Ha ez számít. Koszi
-
Árpi001
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Az van benne hogy üresen adjuk át a házat..
-
envagyok
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Aztán egy évben eladsz 3 régi, fiókból előtúrt processzort, meg egy értékesebb videókártyát, eléred a 600k-t, már rád is verik az üzletszerűséget, hisz 2db felett már megáll, és ha nem tudod a régi 10-20 éves processzor birtoklását igazolni (áfás számla vagy 2 tanús adásvételi) már kapod is a 200-500k bírságot, üzletszerűségért szintén, hisz hogy képzeled hogy a pc-t szétbontva 10 alkatrészt árulsz úgy, hogy nem vagy vállalkozó.
Bizonylat, nyilvántartás hiány miatt szintén, meg valld meg a bevételed 87%-át jövedelemnek, mert nem tudod igazolni a beszerzés költségét, és fizesd be rá az szja-t + szochót 200% büntetéssel.
És ez nem vicc, 3 embertől hallottam rémsztorit az elmúlt hetekben. -
beci
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Erre gondoltam én is, köszönöm.
Azért futok egy kört a városi építésvezetőségen.
biker! Hát már minden megfordult a fejemben.
-
beci
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Köszi,megnéztem.
Hát itt lehet valamit tenni?
-
mephi666
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
az is kérdés, hogy milyen környéken van az ingatlan: ha pl nem déli határ melletti kis faluban, hanem felkapott/fejlődő környéken, akkor végképp nem sürgős eladni, mert esélyes hogy csak növekedni fog az értéke
pl most 20milliós ingatlannál 5millió lenne a 25%, de ha 2 év múlva már 30ért megy, akkor ez 7,5millió... (ilyen oldalról nézve a 75%ot birtoklónak lenne az érdeke, hogy mielőbb 100%-os tulaj legyen) -
Árpi001
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Köszönöm a választ neked, és mindenki másnak

-
Árpi001
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
A második opciótól tartok.Csak nem gondolnám hogy a piaci áron képzeli.
Az árverés szerintem nem opció, mert az alacsonyabb áron megy el álltalában mint a piaci. -
hm15
senior tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Elküldheted, köszönöm! Ismét a második példád tűnik a megoldáshoz közelinek. Nagyon remélem, hogy nem lesz szükség rá, mert full korrekten ezt sosem lehet kiszámolni, pont az induló önerő miatt, és hogy sokáig egy kisebb vagyon áll benne.
Mindenesetre csináltam egy excelt, hogy levezessem páromnak a 240 hónapnyi kamattal terhelt 70%-nyi törlesztő százalékos részarányát és növekedését 65-35-ös példával, ahogy a vége 50-50. Hónapról hónapra. Példa lehetne, hogy ő sokkal több, úgymond kamattal terhelt önerőt fizet, mint én, nekem pedig az önerőm áll és állt benne. Ahogy mondod, lehet a végtelenségig cifrázni. :-) De köszönöm a segítséget!
-
mephi666
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
...vagy az is járható, hogy a leendő 60-40%-ot írni a tulajdoni lapra, viszont beírni a házassági szerződésbe, hogy az induló pl. 90-10%-hoz való különbséget az eladási árból arányosan visszafizeti az eltelt évek függvényében (már ha gebasz van)
pl. 30 évre vennék fel a hitelt, akkor az éves szinten 1%-ot jelent épp és könnyű vele számolni
ha 5 év múlva mennek szét, akkor az eladási ár 25%-át visszaadja... ha 20 év múlva mennek szét, akkor pedig a 10%-át
egy ilyen változóval szerintem elejét lehet venni a vitának, habár ha 2 olyan emberről van szó, akkor menne a fillérb*szás, hogy épp milyen "tört évről" van szó 
-
hm15
senior tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Így van, ezért említettem, hogy az ingatlanvásárlás egyben befektetéssé is válhat, ha úgy alakul. Kapavágásnál vettük másfél éve, az első példádban említett értéknövekmény már átadáskor sokmilliós lesz. Tehát a saját részünk pillanatnyi 86-14 aránya vagy 26/4 összértéket tekintve, semmiképp nem a 20 év múlva bekövetkező 60/40.
Ezért gondolkodtunk kettéválasztásban, önerő és hitellel terhelt tulajdon kettéosztás.
Ráadásul párom 50/50 arányt szeretne mikor 100% saját tulajdonná válik, mely a fennmaradó 70% törlesztőrészletét tekintve 65-35 lenne a javára.
Tehát önerő aránya: 30% 26/100, 4/100
Hitel: 70% 24/100, 46/100, ami tehát a törlesztést tekintve 35/65 százalékos arányt feltételezne. És végül így alakulna ki a feltételezett fele-fele arány. -
asdf_
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Normáliséknál ilyenkor végigmennek kamerával, és a tábla kirakásakor kint levő autókat nem büntetik, ha ténylegesen útban van, akkor pedig odébbhelyezik. De napon belül kirakni a táblát azért elég elmebeteg gondolat.
-
Abrion
senior tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
23:27 euro=8940 szal ez 384 euro durván, a mostani ár amit láttok a raiffeizenen 9 140,22ft látok és az információnál kitértek ara hogy 392.7900FT 1 euro ra könyvelték el, és ránéztem az árfolyamra jelen pillanatban 389.69FT ír a weblapon,. extra 2 forintot rádobtak.
-
qfm
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
A letiltás nem baj. Nem nyerészkedni akarnak, csak tartozni sem más helyett
-
biker
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
az semennyire sem ok, mondhatni minden szerződésükben (gls, dpd, fox, akármi) benne van, hogy titkos, és egyedi árak vannak. Ezért még perelhetne is a bolt akinél ez kiderült.
-
biker
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
nyilván egy hiba volt, hogy kiderült. de ez pont ugyanaz, mintha látnád, hogy az auchanban 99.000-ért vett lapostévét 35.000-ért kapta az auchan. És??
Bezzeg ha ingyen szállítást hirdetne valaki, akkor nem kérdezné meg, hogy "dehát neked ez 900Ft volt" -
szőröscica
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Szia!
Nem első ingatlan már.
-
IO.sys
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Világos, köszi!
-
IO.sys
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Az elévült telefonszámla behajtásos üggyel kapcsolatban szeretnék még kicsit kérdezni, hogy hogy megy az elévülés megállapítása.
Röviden a háttér: barátnőm 2017-ben ment ki Írországba, elfelejtette az 50.000-es számlát. Higgyük el. 2019-ben tért haza. Velem egy éve él, de csak pár hónapja jelentkezett be erre a lakcímre. A felszólításokat, egyebeket valószínűleg eddig is megkapta a régi címén, csak nem volt ki átvegye. Pár hete érkezett egy levél a bankjától, hogy hatósági átutalási megbízás érkezett a bankszámlája ellen. A hatósági átutalási megbízás elévülést megszakító esemény? Az 50.000-ből 166.000 lett. A kedvezményezett egy végrehajtó a 300 km-re lévő régi lakhelyéről.A kérdésem az lenne, hogy kb hogyan működik az elévülés megállapítása, mik az esélyeink, utána jöhetnek-e még szekrény méretű bácsik kopogtatni. Köszi előre is.
-
Ryder1
senior tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Szerződés szerint van lehetőség közös megegyezéssel való megszüntetésre is, ezt kértük volna a fizetési nehézségek miatt. Aztán erre jött a válasz, hogy halotti anyakönyvit és jogerős végzést kérnek.
Akkor futok velük még egy kört, ha már nem tudnak egyértelműen fogalmazni.

-
IO.sys
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Köszi szépen, bikernek is!
-
IO.sys
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Magyarul, ha tudnánk bizonyítani, hogy a követelés alaptalan, akkor nem volna mit kifizetni értelemszerűen, de így nem úszhatjuk meg sehogy?
Gyerekem anyjával külön élünk sok éve, oda van bejelentve a gyerek. Közös a felügyelet amúgy. Ezek szerint végig illegál volt a csp megosztás?
-
herdsman12
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Okoskodhatunk a végtelenségig, de csak az előbbi első mondatomat tudnám ismételni.
Ezt nem lehet a GLS-hez hasonlítani.
Kiszálltam... -
herdsman12
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Ott kezdődött az átverés, hogy egy jó állapotú drón bemutatása után, mire visszaért az ATM-től, kapott egy akksi nélküli, sérült vackot, majd elhajtott az eladó megbízottja.
Mindezt véletlenül, jóhiszeműen követte el.
Most visszakérné a saját xarja helyett a kicserélt új cuccot, jól járna vele az biztos.Menjél .mf nyugodtan nyaralni, ne is foglalkozz ezzel a szeméttel, majd nyaralás után kiagyalhatsz egy olyan verziót, amivel egyértelműen Te jársz jól.
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Forgácsolással foglalkozó cégről van szó, teljesen zárt gépeken történik a munkavégzés.
Eddig évekig nem volt ez probléma, most ezt lovagolják meg mint szankció. Vannak problémák, de nem a megoldást keresik, hanem büntetnek mindenkit, még azt is akinek semmi köze az egészhez ( egyedi gyártás divízió ). Ráadásul nem tudjuk mi a cél ezzel. Kb. 20 fő aki részt vesz a termelésben, talán le kéne ülni és megpróbálni közelíteni az álláspontokat, de a főnök irányából nem látom a szándékot. Mindenkinek van igazsága én úgy látom, de ha ez ennyiben marad, valódi megoldás nélkül, az nyilvánvaló jele, hogy innen lépni kell. Legkésőbb jövő januárban.Köszönöm szépen mindenkinek aki a témában hozzászólt!
-
biker
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
Multinál szintén: minden szociális rész az iroda folyosó végén, a kódos íjtón kívül van. 8 óra am unkaidő, 30perc munkaközi szünettel, ha akarsz kijárhatsz óránként 10-15percre pisi/kaki/büfé/cigi/kávé, csak épp legyen meg a 7:30 a nap végén. ha ez 8-18 óra közt lesz meg, akkor annyit vagy bent.
a kártya nyitja az ajtót ki és be is.sori munkásnál főleg. amig X tiktokozik, addig a többi része a sornak áll? vagy mit gondol?
ez ide vágEngem mindig az is idegelt, hogy én nem dohányzom, mindenki kijárt az adott cégnél óránként cigizni. ha én kimentem velük, leba..ott a főnök, mit keresek kint. mondtam kijöttem cigi szünetre. erre kiakadt, hogy éne nem dohányzok?
Én meg mondtam, mi a f. közöd van hozzá, ha neki jár az óránként 10perc, hülye leszek dolgozni én is -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
Kötelező jótállás keretén belül.
Néztem a szerződést, de nincs benne erről szó. Csak arról, hogy 12 hónap a jótállás.
Ők meg azt mondták, hogy ha garanciális, ha nem, akkor is van kiszállási díj.
-
bigdady
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
Azt mondtam elromlott visszaadtàk a pénzt de én is így sejtettem. Köszi
-
válasz
razorbenke92
üzenetére
No para, ma kijöttek a közteresek egyeztetni, "békíteni". Kvázi nekünk adtak igazat, pár dolgot tisztáztunk is, mivel külön-külön volt megbeszélést, nem tudom a másikkal mit intéztek, majd kiderül.
De köszönöm szépen a javaslatot és valóban, igyekeznék ettől az egésztől megszabadulni, kérdés hogyan. -
válasz
razorbenke92
üzenetére
Más elé nem vihetünk szemetet, az övét meg nem rakom a kertembe... Most szerzett még mástól zöldszemetet maga elé. Komolyan ilyen fokú rosszindulat még sosem jött velem szembe.
-
envagyok
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Az árverés már online megy, van bőven érdeklődő.
Azért is kell ügyvéddel leülni, mert lehet észhez tér a húzódozó fél, és inkább belemegy, mint bíróság, veszekedés.@Arpi
Osztatlan közös tulajdonban tök mindegy, mennyi részed van, te is használhatod ahogy és amennyit csak akarod. -
Árpi001
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Nincs rezsi kb
Valamikor úgy 6 éve volt egy csőtörés, és mivel az költséges lett volna hogy normálisan legyen megoldvs, inkább elzárták a vizet.
A gáz fűtés dettó.
Ott kb 3 éve a církó ment tönkre.
A veleményem nem lett kikérve..
Szemétszallitas, kábeltv internet nincs...De nem azért akarok kulcsot adott esetben hogy bulizzak ott, hanem mert így volna korrekt, és nem nehezen viselem az igazságtalanságot.
Igazábol több mint egy éve nem láttam a mostoha nagyanyámat sem. Mert azt sem tudom hol lakik.
Hol van a lakás amibe át költöztették nyáron,mert a másik örökös eladta azt amiben eddig élt a mama.
Én reméltem hogy rendeződik a viszony, ezért ezeket eddig nem forsziroztam..
Telefonja nincsen. 98 éves lesz idén. -
envagyok
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Aki kéri a közös tulajdon megszüntetését, azt vagy kifizeti a másik fél a bíróság által meghatározott összegért, vagy egy végrehajtó kényszerértékesíti, és mindkét fél megkapja a részét.
-
envagyok
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Lehet kérni bíróságtól közös tulajdon megszüntetését.
Ott a bíróság az aktuális piaci ár alapján mondja meg, hogy mennyit ér az ingatlan, nem a hagyaték alapján. -
lafaty80
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Jótállást értem, de kellékszavatosság ez esetben is jár, nem?
-
Frenki12
újonc
válasz
razorbenke92
üzenetére
Ott tartunk, hogy megállapodtunk, hogy elengednek, amikor gondolom, viszont nem tudom melyik napot írjam bele a nyilatkozatba. Február 6-án (hétfőn) már egy másik helyen kezdenék dolgozni, és nem akarom, hogy legyen a kettő között olyan szakasz, ahol nincs munkahelyem. Tehát ezt nem tudom, hogy a munkaviszony megszüntetése meg az új létrejötte egy napra essen-e, vagy az előző napon 5-én legyen megszüntetve.
-
Kicker
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Az nem jó..
Vásárlók könyvébe nem írhatok be cégként? -
amargo
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Félreolvastam, így már értem.
Ugye itt már ez az a szint, hogy ápolásra szorul a feleséged és a gyerkőc is nyilván. Nem egyszerű a helyzet. (szerintem háziorvos kérdése a dolog) -
amargo
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Ha Te vagy a gyerek apja vagy hivatalos gyámja, stb. Akkor természetesen Te is igénybe tudod venni a gyerek után járó betegszabadságot. (ha csak nem változott meg ez is az elmúlt 1-2 évben..)
Nálunk teljesen mind1 volt, hogy a feleségem otthon van-e, a háziorvos/gyermekorvos fogja igazolni. -
amargo
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
A 20 óra az nem csak részmunkaidőnek minősül?
-
LuckyL
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
akkor ezek szerint ha 40 órában van 2 millio ft os bejelntett fizetésed, vagy 50 órában van ugyanennyi, akkor a nyugdíj szempontjából egyenértékű?
-
LuckyL
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
van valami előnyöd nyugdíj vagy bármilyen szempontból ha 50 órát dolgozol 40 helyett hetene?
egyáltalán a 8 órán túli plusz bejelnteés összegszerűen számít a nyugdíjba?
felétetelezem a 40 évnek akkor is meg kell lennie a nyugdíjhoz -
mephi666
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
nálunk falun ez totál természetes dolog volt szüleim házánál: egyik oldalról megengedjük az egyik szomszédnak, másik oldalról nekünk engedi meg a szomszéd és így tovább...
-
mephi666
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
az 1000m2-es telekből lecsíp az erős túlzással számolt 0,1m x 20m szigetelés 2m2-t összességében?
aztán rászámol 250.000/m2 költséget... szép
inkább szólni kell Béláéknak és arrébb tolni a házat ennyivel... csak ne tolják rá a kabátra 
-
Aranypatkány
tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
És mi lett belőle? A NAV cseszte el?
-
Elemental
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Én két hete kaptam értesítést túlfizetésről.
-
G@ben
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Köszönöm! Esetleg még egy polikarbonát mehet elé, de nem közvetlenül raknám oda, lenne bőven légrés. A nap közvetlen nem süt be oda, mindig árnyékolt felület.
-
asdf_
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
A magánvéleményem egyébként az, hogyha azért figyelsz meg közterületet, mert onnan közvetlenül rongálható a magántulajdonod, akkor butaság tiltani. Aki bármilyen perverz/aberrált céllal rögzít, annak a legkevésbé kézenfekvő egy fix kamera az ajtajában/kapujában, és nem az fogja visszatartani, hogy nem lehet ott.
Igen, ha a házam előtt parkoló autómba éjjel belemegy valaki, akkor hadd tudjam már, hogy merről jött, merre ment, egy kék Ifát, vagy egy fehér golfot kell-e keresni, vagy ha valaki ellopja a kukát, akkor ki volt az.
Az, hogy így azt is megtudom (megtudnám, ha megnézném egyáltalán a felvételt, de nem teszem, mert nem volt "esemény"), hogy marinéne minden hétköznap reggel 8:32-kor biciklizik el a ház előtt, Bencécske meg sosem fogja az anyukája kezét az óvodába menet és ezen mindig vitatkoznak útközben, az meg hadd ne legyen már lényegesebb ennél. -
LuckyL
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
én úgy gondolom hogy azon a ponton amikor az eredti számlát lerontották vagy vissza kellett volna utalniuk az összeget, vagy ki kellett volna számlázniuk az összeget más jogcímen újra
persze ez csak akkor áll, ha egyáltalán magyar a cég, nem tudom a wizzair milyen cégből számlázza ezeket az utakat -
LuckyL
őstag
válasz
razorbenke92
üzenetére
a fogyasztóvédelem biztosan nem, mivel a cég nem fogyasztó (nem tudom magánembereknél is így járnak-e el)
NAV-ot biztosan fogja érdekelni a dolog, nekem is szabálytalannak tűnik
más kérdés hogy attól hogy a nav majd valamikor foglalkozik a témával, a te konkrét eseted nem fog rövidtávon megoldódni
ha saját részre megoldást szeretnél, akkor inkább próbálj velük levelezni, ha azt akarod hogy rossz legyen nekik akkor fordulj a nav-hoz -
envagyok
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Nincs további jogviszony nincs moratórium.
Egy lejárt érvénytelen szerződés esetén semmi szükség jogi útra.
Ember x ft-ért megváltotta a használati jogát fix intervallumra.Még az lehetett, hogy a bérlővel hosszabb időre kötötte a határozott szerződést, és a lejárat előtt kezdődtek a gondok.
Meg határozott idejűt nehezebb felmondani megszakítani.Azért kevered szerintem.
Nem mindegy hogy lejár a szerződés vagy megszakítanád, mert nem fizeti a bérlő. -
envagyok
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Azt elírták szerintem, direkt rákérdeztem most az ügyvédnél.
Határozatlannál nem lehet kitenni, határozottnál lejárat után semmi akadálya, vége a jogviszonynak. -
envagyok
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Amíg fennáll a jogviszony, azaz a bérlet.
Határozott időre kötött szerződések a lejárati idő után érvényüket vesztik.
Ha valakivel kötök egy bérleti szerződést, amely kezdeti időpontja 2022.03.01, időtartama határozott idejű, egy hónap, akkor 04.02-án igenis bemehetek az ingatlanomba, és igenis kirakhatom onnan.
Határozatlan idejű szerződésekkel van gond, de ott is lehet azért csökkenteni a szerződés megfelelő fogalmazásával, illetve közjegyzővel segítségével megírr szerződéssel a lehetséges ptoblémákat. -
tomy86
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Ebben is van valami, de úgy döntöttem, hogy inkább csináltatok végrendeletet ügyvéddel. Az a biztos megoldás.
-
tomy86
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Köszi a választ.
Feleségem, gyerekem nincs, édesapám már régen meghalt (öcsém édesanyám második házasságából született). Ezek szerint kell a végrendelet. De még várok egy megerősítést. -
inf3rno
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
Ismerősnél is szóba került, hogy itthon lakik, kint dolgozik, kintre adózik és itthon is vállalna munkát mellékállású KATA-sként. Hát nem egyszerű kiigazodni ebben a jogi útvesztőben, hogy mi vonatkozik erre az esetre. Nem tudom végül mi lett az ügy vége, gondolom úgy döntött, hogy inkább hanyagolja a kérdést.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
razorbenke92
üzenetére
Szerintem ugyanúgy mehet ez, mint vállalkozásnál az adózás megállapítása, hogy a 365 napból hol tartózkodik a legtöbbet. Ez mondjuk csak megérzés, engem is érdekel. Az meg kimondottan érdekes, ha valaki mondjuk soproni és átjár dolgozni Ausztriába, mert akkor akár az ideje felénél többet tölthet kint, ha mondjuk csak este ér haza.
-
amargo
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Kíváncsi vagyok mit mond erre egy jogász, mikortól minősül kiköltözésnek, ha mind a két fél akár csak 1-2 évre is megy ki? Vagy ez csak hosszabb vakáció?
-
válasz
razorbenke92
üzenetére
Vannak az Intrum Iustutiának nyilván jogos követelései is.
Egyébként egyáltalán nem ritkaság, hogy pitiáner adósságok miatt buknak nagy értékek. Volt ilyen ügyem, úgy 20 éve: egy akkor 20 millió értékű házat árvereztek el egy tizenpárezer forintos tartozásért. Az ilyen történetekben eléggé tipikus tényező a masszív alkoholizmus...
MaCS
-
amargo
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Ez zseniális volt!

-
Imilenni
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Esetleg valamiféle formai segítséget tudok ehhez találni valahol?
Fogalmamsincs igazából, hogy kellene fogalmaznom, és társai.
Hálás lennék
-
válasz
razorbenke92
üzenetére
Nem tudom, hogy ha igen, akkor milyen feltételekkel használhatóak a szemétledobók, de az biztos, hogy az általam ismert társasházakban az Általad jelzett tűzvédelmi okok miatt megszüntették őket, és komoly szándék volt/van a betiltásukra.
MaCS
-
Exodion
senior tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Folyamatosan buntetik a lepcsohazat valahanyszor ellenoriznek. De ez senkit nem hat meg
, evrol evre ugyanaz. -
Sz.Péter
tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Köszi a választ.Tehát jogilag nem kifogásolható,amúgy meg...Egyébként nincs itthoni szervize,heteket kell várni egy munkaeszközre a cseréig?.A forgalmazó szerint tökéletes minden.
-
Sz.Péter
tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Köszi.Csak abban nem értünk egyet,hogy top sváci cég nem veszi le a a panelről a prototype feliratot,állításuk szerint minden darabot egyedileg készítenek.Bár amikor én ezt vettem,ez valóban egy nagyon-nagyon új termék volt,pár hónapos,éppen bevezették.
-
Sz.Péter
tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Szia.Az 50 °C-t nem meghaladó felületi hőmérsékletű tárgyak kezelése; 1-es kategória.http://www.munkahelyikockazatbecsles.hu/id-727-az_egyeni_vedoeszkozok_fajtai.html
Hegesztésnél ez bőven felül van,pl több száz fokos szikrák,és olvadt fémdarabok.
A prototípus az nem tesztelés alatt lévő eszközt jelent,vagy nem attól prototípus? -
amargo
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Igen, még kicsit utána néztem és még olyan szokott benne lenni, hogy más kereső tevékenységet nem folytathat a munkavállaló, na ez is durva.
-
DBoy1983
csendes tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Bocsánat, lejárt a szerkesztési idő.
Vélelmezett átvétellel kapcsolatban:
"Postai kézbesítés esetében (kézbesítési vélelem alapján) átvettnek minősül a levél
a második kézbesítési megkísérlést követő ötödik napon,
ha „nem kereste” felirattal küldik vissza;
az első kézbesítési megkísérlést követő ötödik napon, ha „elköltözött” vagy „ismeretlen” jelölést kap a levél;
a küldemény átvétele megtagadásának napján, ha a címzett vagy meghatalmazottja a küldeményt nem veszi át és erről nyilatkozik. "
Esetemben egyik sem valósult meg.
-
DBoy1983
csendes tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Szia!
Első kézbesítéskor átvettem. 13.-án kelt a levél és 21.-én hozta a postás.
21.-én már inkasszó volt a számlámon.Kiragadtam az erre vonatkozó részt, egy jogi tájékoztatóból, miszerint:
"A teljesítési határidő a határozat közlését követő napon kezdődik. A közlés történhet kihirdetéssel vagy kézbesítéssel. A Pp. 219. §-a tételesen felsorolja, hogy melyik határozatokat kell kézbesítés útján közölni (például ítélet, tárgyaláson kívül hozott végzés), minden más határozatot már a kihirdetéssel közöltnek kell tekinteni."
-
mike1334
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Én is láttam ilyet, de volt olyan szerencsém, hogy egy képzésen az akkor éppen az anyakönyvi eljárásokért aktuálisan felelős fővárosi szerv egyik főov-ja erről is beszéljen egy hosszú-hosszú eljárásuk kapcsán. A válasz sommásan: okos enged.
A születési név a családi és az utónév. A „doktor” megjelölés nem minősül a családi név részének. -
laskr99
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Forgalmazó oldalán semmi ilyen nincs kint sajnos.
Kompatbilitás:
Ha esetleg hibás lett volna a vezérlő a még garis rollerben, akkor ők is ezt raknák be, nincs másik típus. Annyi van,hogy ha rendelnek valamit, kapnak ilyet/olyat attól függ mit mar le a polcról a raktáros mikor jön kínából a cucc nekik. Emiatt ők is néha vakarják a fejüket mert valami más lesz, jelen esetben pl a régi kijelzőkkel 40-re limitál a vezérlő, az új engedi a 45km/h sebességet, abban is javítottak firmware bugot. De kézikönyv és társai nincsenek, az ember kap egy hogyan kell bekapcsolni és ellenőrizni 1-2 dolgot füzetet és ennyi. Meg hozzá 1 csavarkulcsot a kerék anya lazítására+húzására meg mellé egy kulcs készletet amin az összes rolleren található csavarhoz van kulcs és itt kifújt. Hivatalosan kompatibilis, ők is úgy kérik az alkatrész hogy XY roller vezérlő stb.Az újak ennyiben különböznek:
Újfajta kitámasztó ami stabilabb.
Újabb kijelző amin firmware hiba lett javítva, nem lehet már mértékegység váltással magasabb km/h sebességet beállítani, amúgy ugyan olyan gyors.
Meg van kábel védő.A garit nem írják, szóban mondják.
-
darvinya
titán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Én csak azután kérhetek, miután az enyém.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
razorbenke92
üzenetére
Vannak TV sorozatok amik érzékenyebbek erre, és vannak amik kevésbé
Barátok közt vs. Jóban-rosszban? bocsi...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
razorbenke92
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Getac RX10 - Intel Core m5 I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

'
pl most 20milliós ingatlannál 5millió lenne a 25%, de ha 2 év múlva már 30ért megy, akkor ez 7,5millió... (ilyen oldalról nézve a 75%ot birtoklónak lenne az érdeke, hogy mielőbb 100%-os tulaj legyen)

inkább szólni kell Béláéknak és arrébb tolni a házat ennyivel... csak ne tolják rá a kabátra