- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
Na megnéztem és be van kapcsolva és még mindig 1.3-1.4mb fölé nem megy. Vagy az nem kavarthatbe ha rosszul vagy van bekötve az előlapi usb és ez visszafogja sz összes usb csatit ?
Sp3 van fent. ez számomra érthetetlen hogy mi lehet hogy normálisan nem mükszik..
[ Szerkesztve ]
-
rvn_10
senior tag
Nem szeretnék tolakodni de egy kis indoklást kérhetnék, hogy miért p45?
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
rvn_10
senior tag
-
rvn_10
senior tag
Mert a mostani már nem egy mai gyerek és ha veszek mondjuk egy e8xxx et vagy egy q9xxx et az alá már jobb lap illene.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
Jotunblood
csendes tag
Azt hiszem, megvan a probléma, ami nem igazán orvosolható. Konkrétan 340 FSB-nél nem néztem meg az előbb. Most megtettem, azzal el is indult, 810 Mhz volt a memória, ha jól emlékszem. Minden feszt fixre állítottam. De 345-tel már nem indult el. Mivel a memóriát csak nagy mértékben tudom változtatni, ezért annál maradtam, hogy maradok a 333-nál, viszont így 800 MHz a memória ugye. Szerintem 2,67, vagy 2,72 GByte, annyira mindegy...
Szóval nem egy tuning lap ez. Ráfogható ez a G41 lapkakészletre? -
Jotunblood
csendes tag
Az első javaslatot már régebben is alkalmaztam párszor, sajnos nulla sikerrel. Utóbbit is megpróbáltam, de annak is negatív az eredménye. Azért köszi a segítséget!
Úgy néz ki, bele kell nyugodnom, hogy ez egy anti-tuning alaplap. De akkor miért van a BIOS-ban erre lehetőség...?
Ha valakinek esetleg van ilyen lapja, és találkozott ilyen hibával, ne kíméljen! -
Jotunblood
csendes tag
Megpróbáltam többféleképpen is. 800 MHz-re visszaszabályoztam a memóriát, 100 MHz-en hagytam a PCI-E frekvenciát, 8x400-on ugyanúgy nem indul el. Ha manuálisan állítom be a 8x333-at, úgy elindul természetesen. De amint emelem az FSB-t, már 340-en se indul el. Viszont a memória frekvenciájánál sok választási lehetőségem nincs (nem tudom, hogy van ez más lapokban): Auto, meg 2 lehetőség még (2 szám, de bevallom, most hirtelen nem emlékszem pontosan. 333 FSB-n az egyik érték 667 MHz-es memóriát varázsol a 800-asból, a másik meg hagyja 800-on. Az utóbbi értéket beállítva, 8x400-on pont kiadja 800 MHz-es memóriafrekit).
Nekem úgy tűnik, mintha valami "visszafogná" szoftveresen, hogy bármit is állítsak. De lehet, hogy nagy hülyeséget mondtam, így ez csak pillanatnyi megállapításnak minősül a részemről. -
Jotunblood
csendes tag
Na, a pci-e értékhez nem nyúltam, az Auto-n van, azt nem mertem babrálni. A másik lapban se nyúltunk ahhoz direkt, gondoltam, ennél is hagyom. Akkor ezek szerint változik, ha nő az fsb is? Amúgy igen, ha egy kicsit emelem, akkor se indult el.
A memória 960 MHz-re állítódott, ahhoz se nyúltam. Vagyis összvissz csak az FSB-t álítottam. Persze, nem ugyanaz a két lap, de abban 960-on is szépen ment minden.
Egy ideig az integrált VGA-t használtam, és úgy is ugyanezt produkálta. A másik lapban meg egy Geforce VGA is volt/van ráadásul. Akkor 100-ra fixáljam ezek szerint, meg a ramokat is hagyjam 800-on?[ Szerkesztve ]
-
PikkPukk
csendes tag
Az egyébként elég gusztustalan dolog, hogy a BIOS beállításokat nem flash memóriába, hanem a gombelemről működő felejtős memóriába írja az alaplap (GAM55-S3). Úgy néz ki, hogy megnyikkant az elem (2.5 év után), ezért ma (meg valszeg holnap is) minden gépindításkor újra be kell(ett) állítanom az összes nem default paramétert (persze emlékezzek rá fejből, mert az összes elmentett beállítást is elfelejti a gép)...
Vagy rosszul gondolom a probléma forrását?
Réggeben mintha akksikat használtak volna erre a célra. A majdnem 10 éves (MSI alap) gépemmel nincs is ilyen probléma (csak néha spontán újraindul )...[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
E2180: A legtöbb esetén a gyári VID 1,312V, a TDP 65W, és az alap órajel pedig 1,8GHz.
Nézzünk csak egy 100% tuningot, amikor is a frekvencia 3,6GHz. Frekvenciával a fogyasztás kb. lineárisan nő, tehát alapfeszen is épp bekéri a 130W-ot. Viszont ha hozzávesszük, hogy alapfeszen szinte kizárt, hogy menjen 3,6-ot egy E2180, hanem emelni kell, így máris sok wattnál tartunk.
P(tuningolt) ~ P(alap) * f(tuning)/f(alap) * [U(tuning)/U(alap)] ^2.Konkrét példánknál maradva, 1,5V-on: P = 65W * 3,6GHz/1,8GHz * (1,5V/1,312V)^2 = 65W * 2 * 1,307 = 169,9W.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
zcool
aktív tag
1.4v-ot utána már nagyon bizonytalan és ezzel az értékkel 3.2GHZ- re tudom felhúzni.
De ha már több kakaót adok neki vagy elsem indul a gép vagy elindul de egyhamar kékhalál vegy újraindul és csipogni kezd (folyamatos sípolás).A ramokat visszaosztottam nehogy az legyen a hibatényező.Legalább annyira vedd a fáradtságot,hogy pü-re válaszolsz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Ukrajnai háború
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Vírusirtó topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A HyperOS 2.0 egyik legnagyobb vizuális újdonsága!
- Okos Otthon / Smart Home
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest