Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ba cy lus
üzenetére
az 560asom amivel rendesen megszólalt, valaha, az a gustard h10em. ha a felbontást dögre cserélem, akkor a krell ksa5 klón. és ennyi. bármi mással próbáltam, max a felét tudta annak, amit tud. nem csoda, ha alulbecsült.
még amit kipróbálnék, mert számtalan fejessen csodát művelt az a Human Audios Sileo. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Rhino666
üzenetére
Ez így a fotelszakértő-szint tapasztalat nélkül. Akinek kicsit komolyabb tapasztalata is van, tudja, hogy nem úgy megy, hogy specifikációra ránézve stimmel, akkor jó lesz. A fejhallgató nem egy proci, ennek zenélnie kell, harmonikusan megszólalni. Ez még általánosságban is igaz, a he560-ra pedig fokozottan.
-
Lovecraftian
csendes tag
Személyes (és meglehet, hogy helytelen) észrevétel, de a Deva kicsit mintha alulreprezentált lenne (hasonlóan egyébként a HE560-hoz, nem csak itt, máshol is). Van ennek valami különösebb oka? Vagy ha már Deva, akkor már inkább Sundara hosszú távon? Open Box-os konstrukcióban a Sundara 299$, a kábeles Deva pedig 189$.
A HE400i-n kívül nincs tapasztalatom a márkával, de szeretnék vele egy picit jobban megismerkedni egy picivel magasabb szinten is, ezért a sok kérdés.Köszönöm a segítséget!
-
s4tch
veterán
válasz
Lovecraftian
üzenetére
Sundara könnyebben hajtható, mint a HE560. Utóbbit meghallgatás nélkül nem merném berendelni.
Lesz HE560 a fejes talin, hozd a motyód, hallgasd meg vele. Persze benne van a pakliban, hogy addig elfogy a fejes a Hifiman boltból, ezt neked kell mérlegelni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Lovecraftian
üzenetére
Szinergia és erő szempontjából a Sundara biztosan könnyebb eset, nem véletlenül lett népszerűbb, kevésbé megosztó. De technikailag abból is van mit kihozni. A Topping L30-nál a Schiit Magni 3+-t (és bkercso erősítőjét is) kromatika jobbnak találta, többek között Sundarával hallgatva. Érdemes általában a Schiit cuccokkal is számolni, egy hátrányuk van, a nehezebb beszerezhetőségük.
-
Lovecraftian
csendes tag
Először is, köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Távol álljon tőlem, hogy feszültséget generáljak a megbecsült fórumtársak között
Külföldi tesztek, fórumok alapján sejtettem, hogy az HE560 háklis lesz a forrásra, de arra nem számítottam, hogy ennyire. Forrás cseréje/új forrás vásárlása jelenleg nincs tervben, talán valamikor év vége felé (vagy később) egy Topping E30/L30 stack még be lesz újítva (kivéve ha azon az áron van jobb, de az egy másik topik témája).Ha mondjuk túllépünk az HE560-on, akkor mi lehet egy kevésbé szeszélyes, a FiiO-val jobban együttműködő cucc a Hifiman kínálatából?
Lépjem meg inkább a Sundarát (ez is van most Open Box-ban) vagy esetleg a Devát? Deva-val kapcsolatban kicsit az az érzésem, hogy nem lesz akkora ugrás a mostani HE400i-hez képest, bár ha fátyolosságból kicsit kevesebbet kapok mint a HE400i-nél az már jó lehet.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
-Skylake-
üzenetére
Igen, jobb, ha tisztában van vele, hogy nem olyan egyszerű eset, mint pl. a HE400i, mielőtt megvenné a fejhallgatót. Elsőre nekem sem állt össze a HE560, kellett változtatni a fejhallgatón is (párnacsere) és a láncon is. Előtte HE400i-vel a nagybetűs harmónia volt ugyanaz a lánc. Szóval hogy technikailag is kihozzuk HE560-ból a maxot és a szinergia is meglegyen/megmaradjon, az nem olyan könnyű.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
-Skylake-
üzenetére
De most tényleg, miért szólsz hozzá olyanhoz, amiről láthatóan semmi tapasztalatod nincs? A FiiO egyszerűen minőségileg harmatos a HE560-hoz, az ifi meg erőben is.
Bkercso erősítőjétől is van feljebb, de még mindig inkább az, mint ezek. Azzal legalább megszólal rendesen. Nekem van is HE560-om, nem csak kinéztem az adatokat a specifikációból. Pityunak szintén van az itteniek közül. Bodz szintén próbálta. A HE560 erősítőre háklis fejhallgató. Nagyon. Ez kb. köztudott a régebb óta ittlévők körében. Még abban sem vagyok biztos, hogy az A30 Pro-m megfelelő tudású hozzá, pedig ez jóval jobb erősítőként, mint a két kinézett. -
-Skylake-
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Engem annyira erdekelne, hogy miutan bkercso erositoje gyakorlatilag pont annyira eleg vagy nem eleg a he560 ala mint a k5 pro (papiron a k5pro meg lenyegesen eroteljesebb is, +30-40-50%) ,hogy jott ki megint az, hogy meg veletlenul sem jo amivel mar alapbol rendelkezik, vegyen ujat ? Mert ez megint kijott ugye, emberunknek ket dacampja van, de azert csak vegyen egy 3.at is ami raadasul nehezen is ertheto, hogy hogy jon kepbe mert ha legalabb azt mondtad volna, hogy vegyel thx887-et mert az 5W , akkor aztmondom ok, az ereje miatt mondod. Nagyon erdekel, hogy ez mar megint hogy jott ki...
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Lovecraftian
üzenetére
Inkább bkercso erősítőit javaslom. Bár teljesen kihajtani még az sem fogja.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Lovecraftian
üzenetére
Hifimant pont nem próbáltam Ifiről, de a Technics EAH-820-as vintage planáromon nagyon szép mélyeket varázsolt a "power mach és truebass" ON. Balancedről (még) nem próbáltam, mert ahhoz a dugót is cserélnem kellene. (Folyamatban, csak lusta vagyok.)
-
-Skylake-
addikt
válasz
Lovecraftian
üzenetére
Siman eleg mindketto, a FiiO biztosan, ifi inkabb bal de ugy az is.
-
Lovecraftian
csendes tag
Sziasztok!
Szemezek a Hifiman Store-ban lévő leárazott Open Boxos HE560-nal (jobb áron van mint hasonló konstrukcióban a Sundara). Van már egy HE400i 2020-am ugyaninnen (pár hónapja használom). Határozottan tetszik a planár irányvonal és úgy voltam vele, hogy az Open Box deal-t minimum megfontolom, ha már van.
Egy Fiio K5 Pro-val vagy egy iFi Zen DAC V2-vel tudnám hajtani a HE560-at.A kérdés: próbálta-e már valaki akármelyik fentebb említett eszközzel a HE560-at? A kettő közül én a Fiio-t tartom esélyesebbnek mert az eleve nagyobb teljesítményű, az iFi-t a teljesség miatt említettem (bár lehet utólag tápot venni hozzá)
Ha esetleg próbáltátok már, mik a tapasztalatok? A Fiio meg tud birkózni a HE560-nal vagy felejtős? Ha a hajtással nincs is gond, hangban mennyire passzolnak egymáshoz?
Köszi!
-
Dorien
veterán
-
Dave™
nagyúr
Már egy ideje kíváncsi voltam a K371-re, de mindig eltántorított valami, sok megosztó dolgot lehet olvasni róla. Aztán szembejött egy kiváló Amazon warehouse deal és gondoltam itt az idő adni neki egy esélyt, ezt bukó nélkül is tovább lehet adni, ha nem válna be. Abszolút pozitív meglepetés lett, minden szempontból jobb, mint amire számítottam, pedig voltak elvárásaim az olvasottak alapján. A legnagyobb kérdés a mély kiemelése volt, mert az könnyen tud zavarni, de szerencsére nagyon sok a túlzás szerte a neten ebben a kérdésben szerintem. A szub tartomány van érezhetően emelve, de elég kevés zenében látványos ez a szint, ha a Harman-görbére EQ-zott K702-t veszem alapul (a K702 alap állapotában persze sokkal soványabb 100Hz alatt, mint a legtöbb nyitott dinamikus). Az esetek többségében kellemes testes ad a zenének, nem érzem tolakodónak (egy-két esetet leszámítva), cserében viszont soha nincs utána hiányérzet, tehát olyan nem volt, hogy valahol még elviseltem volna több mélyet. A közepét a Harman-görbe miatt tudtam, hogy tetszeni fog, ez be is jött, a másik kérdés pedig még a magasai voltak, amikről általában inkább azt lehet olvasni, hogy picit lehetne több is, de szerintem jó így, ahogy van. Érdekességképen megnéztem ezt is Harman presettel, és szerintem jobb alap állapotában, nincs nagy különbség, de úgy szellősebb a hangja (szintén meglepetés, zártabbra számítottam). Az egésznek van egy nagyon kellemes, meleg tonalitása, ami mégsem fullad unalomba, és bár nem a legfeszesebb a tempója, itt sincs hiányérzetem, mert az összkép teljesen egyben van. A kényelme is teljesen jó, a kagyló hasonló vagy minimálisan talán nagyobb, mint az MSR7 esetén, a fejpánt nekem tökéletesre állítható, a szigetelés is teljesen jó. Kívülről nagyon minőségi benyomást kelt, de a műbör bevonat nem lesz hosszú életű a párnán és a fejpánton, ez sajnos gyártókon átívelő tapasztalat. A körítés szintén nagyon jó, a kétféle 3m-es mini XLR a K702 miatt nagyon hasznos, ahogy az egyenes 1,2m-es kábel is. Összegezve egy nagyon jó fejhallgató, felfoghatjuk úgy is, mint egy közel tökéletesre sikerült NAD HP50-et. Forrás a CTH volt illetve a Dragonfly Red önmagában, de a CTH-val zenélt igazán szépen.
-
Gabbbb
senior tag
válasz
Mardel
üzenetére
A HD600 tere köztudottan nem jó, ez az egyetlen komoly gyenge pontja, de azért szerintem egyáltalán nem hasonlít IEM-ekhez a tere. (nem jobb, hanem más) Lehet, hogy itt az érzékeléssel is gond van, gyenge forrással tud vékonyan is szólni a HD600 és úgy lehet tényleg kicsit IEM-esnek hathat? ¯\_(ツ)_/¯
HD555-nél fényévekkel jobb a HD600 majdnem minden másban, azért ezt nagyon hallani kéne. Bejáratás megvolt? -
blade123
csendes tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Végülis a Fidelio X2HR-re esett a választás, köszönöm a tippet még1x! Sok utánaolvasás után és itteni fórum ajánlás után 50k-ért hardveraprórol ez tűnt a legjobb választásnak, kíváncsi leszek rá!
-
Mardel
őstag
válasz
chrisnagy13
üzenetére
Köszi!
Bár azt gondoltam, hogy 100k alatti ársávban van olyan Sennheiser vagy az 500-as szériában van-e olyan.
Néha azt hiszi az ember hogy márkán belül lecserél egy 25 ezres fejest egy 100 ezresre akkor előrelépés lesz, de valahogy hangtérben visszalépés jóval. -
-
törölt tag
válasz
milkabrams
üzenetére
Nekem a Van Damme Pro Patch-ből készült itthonra kábel a fejhallgatómhoz, meg vagyok elégedve vele. Talán kicsit merevebb, mint az átlag. Ez az a kábel.
Magyarországon a Gem Kft. forgalmazza, megcsinálják neked a kívánt hosszban, a kért csatlakozókkal. Nem drága, nagyon viszont jó minőségű és strapabíró, stúdiókban és kültéri közvetítésekhez is használják. Készre szerelve 9000 Ft körül volt a hat méteres kábelem, minőségi csatlakozókkal.
-
szaki58
senior tag
válasz
Remus389
üzenetére
Töröltem a regisztrációmat, de újra beregisztráltam. A régi "pofámat" nem kaptam vissza, sajnos.
Van a meghallgatásra mód, bár a tulajdonosa nem akar menni a füles találkozóra. A meghallgatáshoz neked kell utazni! Ha rá szánod magad, és a srác is benne van, akkor megtoldom egy Hifiman HE1000SE meghallgatási lehetőségével ugyanott. Így lehet, hogy megér egy kirándulást. Esetleg a Feszty körkép megtekintésével fűszerezve, mert az éppen ott van. -
törölt tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
igen de amiket ott tesztelnek azokkal találkozom más oldalakokon is ,ahol lehet hallgatni -nyilván nem ugyan az mint élőben-és a hallgatott hangrendszer is befolyásolja-persze a különbségek megmaradnak-
pl [link] egy iránymutatásnak nagyon jó az rting de nem értek hozzá.Nekem egy hd560s is jó lett volna zártba

az a sok kábel a beyereken ( 18- 20 kábelt nyírt ki a család az elmúlt pár évben köztük egy fülbedugós b and o azt majd megjavítattom meg egy rakat apple sz@arságot -
gianni85
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Ha már szóba került a kommented után a Kácsa HPCU OCC... én nem tudom jó szívvel ajánlani. Az a kék kígyóbőr rajta botrány. Nem puha textil, hanem valamilyen műanyag, és minden rezgést/dörzsölést, ha bármihez hozzáér a kábel, közvetíti a kagylók felé. Lehet, hogy maga a kábel ok, de a köpeny totál elrontja szvsz.
-
blade123
csendes tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Rendben , köszönöm szépen a korrekt válaszod!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
blade123
üzenetére
Kb. 2 éve már nem használtam az Asus DG-met, de a hét másik felén a céges gépbe bele tudom rakatni, szóval akkor okosabb tudok lenni. Ha jól emlékszem az egy melegebb hangzást adott az erősítő softveres bekapcsolásakor. Nos, hogy valami konstruktív is legyek, a DT990 pro a kevés V hangzású nyitott fejhallgatók egyike, szóval azzal nem fog a kigyenlített hangzás összejönni.
Én a Xonarhoz azért nem használnám ki a teljes 60-70ezeres keretet, ha muszály ennyiért mondani valamit, akkor Sennheiser 560S.
Én első körben mondjuk az AT A500X, meg a Sennheiser HD599SE vonalon néznék körbe. Utóbbit amazon.de meg a .fr oldalakon viszonylag sűrűn akciózzák 99€-ra (most éppen nem). Ha olcsóbb, de jó ár/érték arányú kiegyenlített hangot szeretnél, akkor pl. kínából ott van a Philips SHP9500-as. 9600-as van amazonon most tűrhető áron, de az inkább melegebb hangú, több a mély benne.
Hifiman 400-as sorozatából azért nem ajánlok semmit, mert szerintem ahhoz kevés volna a Xonar.Ha mégse baj, ha van egy kis bass kiemelése, akkor felhívom a figyelmed a Fidelio X2HR-re. 2-3 havonta amazonon le szokták árazni 100-120€-ra. Van aprón belőle használt 2 is, meg a reskinjéből is. (Az x2s gyakorlatilag ugyanaz, csak más a színkombináció és a gyári kábele nem 3m-es, hanem 120cm.) Könnyen hajtható, cserélhető kábeles, és masszív felépítése van sok fémmel. Ami meg bőrnek látszik rajta, az tényleg valódi bőr.
-
blade123
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a mostani Asus Rog Delta core fejesemet egy zenére jobb fejhallgatóra!1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
80% Zenehallgatás, 20% Gaming3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
60-70k4.) Új vagy használt?
Új5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural6.) Zárt vagy nyitott?
Nyitott!7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Inkább Kiegyensúlyozott hangzás, a lényeg , hogy lehetőleg visszaadja azt a hangzást amit a stúdióba megálmodtak.8.) Honnan vásárolnál?
Magyarországon, bolt/webshop.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Asus Xonar DGX hangkártya.Ebben szeretnék tanácsot kérni, melyikeket érdemes , én egy Beyer DT-990 Prot néztem ki de ha tudtok 50k körül vagy kicsit drágábban jobbakat ajánlani azt is meghallgatom!
Válaszokat előre is köszönöm!
-
-
törölt tag
Most néztem,azt mondja jobb mint a hd800s a rtings győztese.
Audio technika ath-adx5000Kár,hogy nincs az rtings-en tesztelve,sok nincs,
Pl shure shr 840A se.
de logikai alapon ,az shr 440 kap 7,6 ot a hangzàsra annal jobb a 440a és a kevés review szerint a 840a sokkal jobb mint a 440a
Szerintem hozná a 8 -at.
Nekem már megjött:)
Szép,de olcsó müanyag,felül a pánt még kicsit kemény remélem puhul.
Hangzásrol nem mondok semmit,mert nagyon kezdő vagyok (nekem nagyon bejön-, a gamer Sennheiser hez képest ami drágább tele van élettel-de ez ugye nem számit,mert game-re tökéletes )
Főként a cserélhető kàbel miatt lett a beyer helyett ,meg a 40 ohm miatt,mert beyerből tuti 250-600 vettem volna a füles dacom miatt és én mobilon,ipaden is hallgatom......ha meg a kisebbet veszek akkor mindig bennem van a kis ördög ha éppen dacról szól,hogy kár,hogy nem a nagyobb. -
p_adam
addikt
válasz
Rhino666
üzenetére
Egy szót nem értek ebből a zagyvaságból.
A mérés még hasznos lenne, amennyiben arra használnák, amire jó. Vagyis olyan mértékű fontosságot tulajdonítanának neki, amit illene, ami a hallgatási benyomás viszonylagos ellenőrzése, alátámasztása. Ki kellene hangsúlyozni, mik azok a dolgok amiben hasonlít arra ahogyan mér, és mik azok, amikben nem és mik azok amiket mérés egyáltalán nem is mutat meg. Ezt a célt kellene szolgálnia. Nem többet, és nem számít minden automatikusan "hibának", ami egy adott akármilyen jónak-rossznak mondott görbétől eltér.
Minden vélemény vélemény. Csak valami használható, valami meg hasznavehetetlen, az utóbbit kellene egy kicsit mellőzni.
Mondhatjuk azt is, hogy nem az a gond, hogy ennyi sületlenség van, inkább annyi, hogy hasznos információ nincs, avagy ha van, akkor villámgyorsan el lesz temetve, és nem lehet megtalálni. -
fattyu
veterán
válasz
Remus389
üzenetére
nincs baj azzal hogy neked a dinamikusok jönnek be.
de ezt a természetsséget tudnánk esetleg kvantifálni mérni exakttá tenni? ami alapján ezt így egyértelműen kijelenteni hogy mi az ami a skálán hol helyezkedik el?
ls az ilyeneket meg tényleg ne már hogy attól hogy mi a működési elve még nem lesz valami egy borítékba való mindegyik másikkal.
Van iszonyat vastag feszes basszusú planar és van iszonyat takony vékkony.
Van gyors részletes hangú és van lassú részlettelen.
Dinamikusból spec SOKKKAL több szart vagy vállvonásra sem érdemest hallottam mint planarból vagy staxból.
És mondom ezt úgy hogy mostanában két dolog van felváltva a fejemen. egy középkategóriás planar meg egy nagyon high end dinamikus
-
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Rhino666
üzenetére
Írhattam volna, hogy keresse fel a megfelelő fórumot, de már megtalálta.
Egyébként azt a tanácsot adtam volna neki, hogy nézze meg, mekkora az ellenállása. Ha elég kicsi, akkor még hangos is lesz alaplapról meghajtva.#97236Rhino666: Egyetlen szempont fejhallgató vásárlásánál az, hogy milyen a hangja. Ezen kívül van még számos, pl. én nem szeretem annyira, ha tejfölös dobozból készült.
-
p_adam
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
Pontosan az, tuning. Abból fejlődött ki, amit mások próbáltak ki rajta és a gyár ezekből merített 'inspirációt', az eredetit pedig sokáig nem szüntette meg, mivel ilyen nincs is, hogy valamit 'tökéletesre' kikiáltunk, aztán azt mondjuk, hogy bocs mégse, majd inkább ezt.
Itt tényleg nem ezzel van a gond, csak ilyen buta kijelentésekkel, hogy a sztatikus "nem természetes" meg a "dinamikus a jó", amikor a Sennheiser három legjobb fejhallgatója is ilyen és már rég leesett volna az értékük, ha igaz lenne ilyen elhangzott kijelentés, hogy "500 dollárt se ér".
-
Remus389
veterán
válasz
p_adam
üzenetére
Nem tunningoltnak, inkább korrigáltnak mondanám a Helmholtz rezonátorral (többek közt, volt más finomítás is). Persze lehet vitatkozni a végtelenségig ezen, hogy mennyire elégségés a korrekció. Gondolom megpróbáltak a frekvenciagörbén úgy javítani hogy más tulajdonság, pl a részletesség vagy a színpad ne csökkenjen túlzottan. Utóbbi amúgy kisebb lett, de még így is a legszélesebb.
-
Rhino666
addikt
válasz
p_adam
üzenetére
Nem erted a lenyeget. Minel dragabb valami, annal jobban kell szolnia es kesz. Az allitast cafolo reprodukalhato meresi eredmenyek szakmailag hozza nem ertoktol szarmaznak, a szubjektiv velemenyek meg botfuluektol. Egyebkent is, nem lehet hangminoseget merni objektiven mert a gepek nem veszik figyelembe a holisztikus komponenseket. Bologass ha erted.

-
p_adam
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
Elnézést, hogy azzal 'jövök', amit hallgattam többször, és ugyanazzal a mércével össze lehet hasonlítani, kb. régen mintha pont te linkelted volna ezt a cikket, hogy felkeltette az érdeklődésedet, most meg valami változott... A leírások alapján elképzelhetetlennek tartom, hogy egy tuningolt S változat változtasson annyit, hogy nekem igazán élvezetes legyen hallgatni, annak is vannak más jellegű hátrányai, (ha azt írja hogy "prefer by a mile" az arra mindenképp utal, hogy nem kicsi a különbség)
Ugyanúgy, ahogy egy SR007 Mk2 sem jobb mint egy SR007 Mk1, hellyel-közel ugyanolyan, ugyanakkor némileg más. -
Remus389
veterán
válasz
p_adam
üzenetére
Mindkettőnek van "timbre" problémája, a HD800-é nekem nagyobb, ahogy ez az oldal is írja, és nem tudom, hogy milyen erősítő rakja jobban helyre.
Csodálkozom, hogy a régi HD800-zal jössz, miközben már rég kint a javított model a HD800S.Utóbbival sikerült csökkenteni (de nem megszüntetni) a "timbre" problémát, amit ha egy passzoló erősítővel párosítasz, szinte megszűnik a gond. A Head-Fi fórumán lehet olvasgatni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
De ebből azért nem lehet általánosítani, hogy mindenki így hallja, hogy a dinamikus természetesebb. Szerintem inkább zeneibbnek hallják bizonyos esetekben. A HD650 sikere is valahol abban lehet, hogy egyrészt hoz egy elég jó szintet (összességében, de pl. basszusból nem), másrészt csinálja a zenét azzal, hogy technikailag nem annyira pöpec, pontos - és itt nem a tónusról van szó - még dinamikushoz képest sem.
-
p_adam
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
Hidegen hagy. Ha ő annak hallja, szíve rajta, de az sokat elárul róla, hogy nekem tett fel privátban kérdéseket
Utoljára amikor belinkeltem valamit az azért volt, mert hasonlóan volt leírva ahogy azt én hallom. Így nem kell magam ismételnem.Itt van pl. HD800 ill. SR007 értékelve.
Én is így hallom, bár egy zavaró dolgot megfigyeltem az utóbbival kapcsolatban, amit a legtöbb teszt nem említ. Nem hiszem hogy olyan dolog, hogy zavarjon olyat, aki ezt az Audeze-re emlékeztető hangképet keresi.
Mindkettőnek van "timbre" problémája, a HD800-é nekem nagyobb, ahogy ez az oldal is írja, és nem tudom, hogy milyen erősítő rakja jobban helyre. -
Remus389
veterán
válasz
p_adam
üzenetére
Mikor jut az én szerény személyem egy Susvara vagy egy csúcs Stax birtokába?
Belinkeltem erről egy szerintem jó videót, mégis mit kéne tennem?
Ott az ember elmondja hogy szerinte mik az előnyök-hátrányok. Úgy hogy hónapokig tesztelhette őket a világ legdrágább amp-jaival meg az aranykábelekkel.

Amúgy gondolom megnézted a világ legjobbja a Susvara, de csak hajszállal és az ő ízlése szerint.

-
Dorien
veterán
válasz
p_adam
üzenetére
Nincs új a nap alatt:
A topik maradt a hitviták és az óvodáskori f@szméregetés színvonalán. Hurrá!
Én emlékszek azokra az időkre, amikor még az emberek a saját tapasztalataikat osztották meg itt. Toleranciával, elfogadva a másik ember eltérő tapasztalatát is. Jó rég vót...
-
p_adam
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
Ezek a mások által hallott tények, azért olyan áron meglepő is lenne, ha ezek nem volnának jók.
DavidMahler 58 flagship headphones compared
Mi volt egyáltalán ennek az egésznek a célja? Hogy "megvédjen" valakit, nehogy meghallgassa és neadjist' tetsszen neki? Tényleg nem értem ezeket és csak olyanoktól érkezik, akik semmi érdemi információt nem tudnak szolgáltatni arról, hogy hogyan szólnak.
-
Remus389
veterán
válasz
p_adam
üzenetére
Sokféle szempont létezik, annak, aki nagy teres hangzás kerest, a HD800 verhetetlen, még az Orpheus is elbújhat a bokorban ebből a szempontból, vagy akármelyik Stax, lehet brutális 12000 dollar a setup.
A végtelenségig lehet vitatkozni, különböző ízlések léteznek. No meg pénztárcák.
Egy Susvara-ra vagy SR-009S-re lecserélném a Sennheisert. Elhiszem hogy tényleg adnak pluszt összességükben, másra nemigen, de ez csak én vagyok.
btraven: élethű
-
p_adam
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
És mi van azokkal akik jónak hallják, eladták az összes dinamikus és az 1500 oldalas topikba írnak. Biztos mindegyikőjük süket - egytől egyig
F1 futamra is használható, elég nehéz reprodukálni az autók és az angol kommentátorok hangját egyszerre , rendes térrel
YT-ra jobb fejhallgatót (eddig) még nem hallottam, mint a Lambda. -
Remus389
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ilyet sosem mondtam hogy technikailag jobb lenne a dinamikus. Ahogy a gazdag tesztelő is összességében jobbnak találta a Susvarát és SR-009S-t az Utopiától és HD800S-től, összességükben valószínűleg tényleg felülmúlják a legjobb dinamikusokat, a legjobb planárok és elektrosztatikusok.
Viszont természetesség szempontjából jobbak. Csupán az állításod szerettem volna megcáfolni.
-
p_adam
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
Csak az a nagy különbség, hogy egyesek nem kritizálnak meg úgy dolgokat, hogy meg se hallgatták. Vagy ha már kritizálnak, akkor legalább értelmesen megfogalmazzák, mindegyik fejhallgató másra jobb és rosszabb.
Amennyiben természetellenes a hangszín, meg kéne fogalmazni pontosan, hogy ez mit jelent.Ez csak a szemetelést növeli még tovább, semmi érdemi információt nem ad hozzá a topikhoz.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
De áruld már el, mitől lenne technikailag jobb a dinamikus? Valószínűleg az lehet, hogy a mosottabb hangot egyes véleményvezérek zeneinek hallanak, amit még a valós hangzástól is jobban szeretnek. De semmiképpen sem lesz szárazabb, letisztultabb, mint egy elektrosztatikus.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Igazabol az a vicces, hogy senki nem mondott ilyet. Ennek fenyeben eleg cringe a szarkazmusod.
-
törölt tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
-
törölt tag
Beoplay HX 80k ert se erne meg? ha mondjuk csak vezetekkel hallgatna az ember
(nincs teszt a sounduy-on meg az rting.com on -
Ba cy lus
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
Viszont nagyon sok dolgot hallottam élőben is, így össze tudok nagyon-nagyon sok mindent vetni a valósággal.
Dehogy tudod. Eleve hányféle hegedű tónus létezik hányféle akusztikai körülmények között... Nem a hangszín tűpontossága a döntő a hangszerek felismerésénél, hanem a tranziensek. Elképesztő, hogy ebbe az egy paraméterbe, a frekimenetbe hogy tudtok kapaszkodni, mintha az döntő lenne, pedig nem attól lesz valami jó felbontású.
-
Remus389
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Én az L700-ról néztem tesztet, annak nagyon el van tolva a frekvenciagörbéje, viszont sokan szeretik.
De elhiszem, hogy nem mind ilyen. Meg mindennek van mértéke is, a 100%-ig pontos fejest még nem találták fel.
-
Remus389
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Akkor meg minek veszel OLED tévét, ha otthon lejjebb tekered, akkor jó az olcsóbb model is nem
Lehet egy nagyon jó LCD vagy plazma valósághűbb, természetesebb képet ad, gyárilag is.Amúgy meg erről van szó, a Stax az nem pontos, hanem van egy részletes, egyedi hangzásvilága, ami sokakat vonz. De nem feltétlen pontos vagy természetes, lehet inkább élvezetes.
Legalábbis nekem ez jön le a beszámolókból, drágállom, így nem fogok venni, de azért érdekel mit tud.
-
p_adam
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
Ha a másik is közölne egy rendes tesztet egy adott Stax fejhallgatóról, akkor összevethető lenne, amit ő hall, meg amit én.
De ilyen általánosító kijelentések semmit nem érnek. És nyilván azért vannak, mert azokból nincs minden hónapban új modell amit hype-olni lehet, csak saját erősítővel vagy adapterrel működik, stb. Ilyen szemszögből egy influencer csatornának nem éri meg elektrosztatikusokkal foglalkozni. Nem jó üzlet.Ha valaki értelmesen leírja hogy ő pontosan mit hall a Stax-al kapcsolatban rossznak, azt én megértem, sőt egyet is tudok vele érteni, mert semmi sem tökéletes, mindennek van (sok) hibája, mindegy mennyibe kerül.
Csak annyit kellene felfogni hogy így ezek a vélemények ilyen kontextusban nem sokat érnek, hiába adnak sokan rájuk.
-
Remus389
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Biztos van olyan kelet hangszer amit még nem hallottam élőben se.
Viszont nagyon sok dolgot hallottam élőben is, így össze tudok nagyon-nagyon sok mindent vetni a valósággal.
Amúgy nem a részletességről van szó hanem a hangszínről, angolul timbre. Ebben általában jobbnak, természetesebbnek mondják a dinamikusokat, ellentmondva az állításodnak.
------------------------
Különben én úgy képzelem el a csúcs stax-et, hogy olyan mint egy OLED tévé, hogy lenyűgöz elsőre, de később rájössz hogy kicsit rátolt a valóságra (ami nem feltétlen baj, lehet sokaknak az tetszik). -
Remus389
veterán
válasz
p_adam
üzenetére
Belinkeltem két videót, az egyik szerintem hangmérnök, a másik pedig egy gazdag ember aki "kicsit" több pénzt tud áldozni a hobbijára. Lehet irigykedni, de ezek ott vannak nála és ő tényleg össze tudja vetni őket rendesen, gyanítom bármilyen DAC vagy különleges amp sem akadály neki, vagy akár aranykábel is jöhet.

Akkor az ő véleményük áll szemben a tiéddel. Nem értesz akkor velük egyet, nincs ezzel gond.
bajnokpityu: nem feltétlenül, a
franciaangol "timbre" szó és "detail" más jelent tulajdonképpen -
Mardel
őstag
válasz
btraven
üzenetére
Vagy 2 hete láttam jófogáson egy használt, de tökéletes állapotú HD555-öt valami 12 000 Ft-os áron.
Sajnos hamar meg is vették.
Egyébként a hangerő is sokat számít.
Nem új keletű a dolog a loudness warnál tetten érhető ahol a CD-k egyre hangosodtak az évek alatt.
Mert az emberi fülnek ami picit hangosabban szól mint a másik már jobb minőségűnek tartja.
A sima fejhallgatós review-kat ezért sem szoktam készpénznek venni, mert többnyire két különböző impedanciás és érzékenységű fejhallgatókat hasonlítgatnak egymáshoz, aztán a hangerőt valahogy fülre belövik, de azért pár dB eltérés is tud más eredményeket kihozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Samsung Galaxy A14 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sok jót hallottam már a K361-ről, K371-ről. Mennek is majd az ajánlóba, ha Bodz végre-valahára elkészül vele...

de nem a legjobb. Az SR-Omega vagy HE-90 jóval nagyobbak nála. SR-X9000 is eléggé nagy a három tengelyt nézve összesen. De mindegy, én nem szemetelek tovább.