- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
-
Ba cy lus
addikt
Nem az én dolgom kitalálni, mit csesztek el a mérés során. De a világon senki nem akadályoz meg, hogy te is összevesd másik, neutrálisak tartott fejhallgatóval ahelyett, hogy komolytalanul itt pattogsz 0 tapasztalattal.
Ha mindenki mást hall (egymástól függetlenül tesztelve, leírva a tapasztalatokat), még az sem fogja befolyásolni, hogy én vagy bárki más hogy hallom relatív összevetésben egy referenciához. Nem az emberek hülyék, a tapasztalat létező. Ezt kéne tudni elfogadni nagy bölcsességgel, ahogy pl. bkercso teszi alázattal, vizsgálódva, válaszokat keresve.
-
Ba cy lus
addikt
Sinesol büszke lenne rád.
De kb. süketnek kellene lenni, hogy bárki egy DT250-hez képest a HE560-ban felső-közép hiányt fedezzen fel. Mérhetnek bármit, ha hallás után nem az jön le. Jó lenne, ha olyanról alkotnál véleményt, amit mondjuk hallottál is.Olyannyira nincs hiány abból a tartományból, hogy vissza is tettem inkább az eredeti fejhallgató kábelt (a DT250-nel is így vetettem össze, nem a világosabb hangú újjal), azzal "sennheiseresebb" a közép.
-
Ba cy lus
addikt
De egyébként lehet meglepődnél, hogy egy erősítő adott esetben mire képes egy fejhallgatóval. És ezt sokan megerősíthetik, hogy a HE560 ilyen eset. A vintage DT440-em még ilyenebb, az az asztali Dynacóról mai napig varázslat. S100A-ról, Toppingról (de talán akármelyik modern fejhallgató erősítőről) teljesen más, azokkal csak vinnyogni tud. Nem olyan egyszerű téma ez.
-
Ba cy lus
addikt
-
p_adam
addikt
Ez a "fikázás" is csak egy vélemény nem ér többet mint egy másik "ajnározás", csak nem árt egy kis egyensúlyt tartani
amikor valaki úgy jelentkezik be egy adott fejhallgatóval kapcsolatos fórumba, hogy megvett valamit, még meg se kapta, de már azt keresi, hogy milyen EQ kéne hozzá. Na ott már van gond, és ez az ilyesfajta tanácsok miatt fordulhat elő...
Ha a korrekció valóban megfelelően hatékonyan működne, akkor a high-end fejhallgatóknak semmi értelme nem volna.
Már ezt is (számtalanszor) leírtam, hogy Smyth Realiser egy olyan méregdrága EQ ami messzemenően jobb, mint ezek a más fülével kimért dolgok, teljesen felhasználóra szabott.
És még így is lehet rajta hallani, hogy zenehallgatásra degradál a hangon...(5.1 v 7.1-hez viszont fenomenális, ott sokkal fontosabb, hogy meglegyen a térhatás hangfalas erővel együtt, arra zseniális). -
p_adam
addikt
Semmi sem ideális. Csak az EQ a "kutyulást" még inkább "súlyosbítja", mint anélkül (szvsz).
Ehhez képest egy erősítő adott esetben nagyon sok pénzbe kerül (egyébként is különösen ajánlott sok EQ-val mivel negatív gain-nel még jobban csökken a használható dinamika tartomány), de valóban jobbá tudja tenni a hangot: sokkal dinamikusabb, ütősebb, nyitottabb, tisztább lesz. Mindezt a karakterisztikák elvesztése nélkül, ideális esetben van szinergia, ami 1000x jobb, mint megpróbálni ugyanezt elérni EQ-val. Egy jó forrással sokkal kellemesebb, tisztább lesz a fülnek a hang, előre-hátra mutató térrel (igen, HD600-al is, főleg, ha szimmetrikusan van hajtva)
Csak ezek a dolgok súlyos százezrekbe kerülnek, a másik meg alkalmasint ingyen van.
A Lambda Pro az egyetlen, amin időnként használok egy kis EQ-t a 15KHz körüli magas kiemelés csökkentésére (-2dB körül, hangolhatnám sokkal jobbra, de nincs hozzá kedvem, sokkal jobb lenne egy dedikált erősítőt találni hozzá, ami a jellegéhez jobban passzol).
Egyébként meg pontosan azért jó, amit csinál, többféle görbét is próbáltam, mivel vannak hozzá és teljesen "döglött, semmilyen" lesz a hangja, megszűnik a textúrázottság, részletesség stb. minél több az EQ, annál inkább mennek az előnyei a levesbe, és egy olyan fejhallgató ami alapból nem ilyen tiszta, csak még mosottabb lesz.Vagy csak valamit nagyon rosszul hallok, mindenesetre mások is vannak, akik ezt hallják...
-
Ba cy lus
addikt
Más kompenzációs görbéket sem hasraütésszerűen alkottak meg, talán még több, komolyabb tudományos kutatás is kapcsolódik hozzájuk. Csak közben változott a közízlés, de ennek miért is kellene köze legyen a technikailag/objektíve lineáris hanghoz? A gyártóknak érdekében áll követni a közízlés megváltozását, ez világos. A Harman-görbe meg az ehhez szabott tudományos köntös.
-
HUNNIA1920
őstag
Én idáig kb. 3 fejesnél próbáltam az EQ-t, de vagy minimális volt a változás vagy rosszabb lett, pedig kipróbáltam több félét is. Nálam amelyik fejesnél nem tetszett a gyári hang, az EQ-val se lett jobb. Sőt, általában valamit mindig el is vett (pl. részletek, a kapott hang tompább lett, stb). Persze nem kizárt, hogy nem jól csináltam, de nem magamtól állítgattam, ahogy éppen jól esett, hanem ajánlás alapján.
Emlékszem a Quad-Era 1-nél jött elsőként szóba az EQ, mert bár tetszett a fejes hangja, de a magasaival sehogy sem tudtam megbarátkozni. Hiába az EQ, csodát nem tett az sem. Azóta próbáltam másik fejesekkel is, de aztán hagytam inkább a fenébe az EQ-t.
Lehet hülyeség, de nem lehet, hogy az EQ-t valaki beállítja a saját füléhez, amit utána megoszt, de egyáltalán nem biztos, hogy más füléhez is passzol az adott beállítás?
-
Polllen
félisten
A párnacserélgetést nem szeretem túlzottan, volt több fejeshez is több párna, de a végén mindig volt egy befutó és a többi feleslegessé vált. (soha sem csak az változott, amit egyébként szerettem volna, szóval ha az EQ jól működik, annak több értelme lenne nekem)
Nekem egyszerűbb fejest választani, mint hozzá párnát.
Előbb vagy utóbb biztosan ki fogom próbálni az EQ-zást, de vannak fenntartásaim.
Már csak azért is, mert különböző láncokon hallgatok zenét és jelenleg mindenhol nem lehetne megoldani a jó EQ változtatást. (mindenhol kicsit más lenne az ideális változtatás)Egy kivétel van, az ifi bass boost-ja bármikor jöhet, tudom melyik zenéhez kell és melyikhez nem.
-
Ba cy lus
addikt
Nem hiszek az EQ-zásban.
A Sennheiserek közepe, meg hogy EQ nélkül is jók, számomra elegendő ok az AKG-val szemben, miért annyival drágább. A Hifimanek árazása inkább tesz kérdőjeleket a Sennheiserek ára mellé, bár anyagminőségre, megbízhatóságra csak rosszabbak valamelyest. Az AKG nagyon jó a maga árkategóriájában, és persze Sennheiserből is létezik túlárazott, de az semmiképpen sem a HD560s vagy a HD600, pláne a 100k feletti Beyerek tükrében.
-
Gzula[HUN]
addikt
Ha új fejes jön a családba, és van rá lehetőségem, azzal kezdem, hogy kipróbálom mindegyik párnával, ami van itthon. Leszedem ilyenkor a többiről is (amiről le lehet) azokkal is. Ha nem jó a méret, akkor csak oda rakom elé.
Megerősítem, hogy a mélység nagyon sokat számít. -
Gabbbb
senior tag
Magyarországon sokan a mai napig nem tudják, hogy van 14 napos visszaküldési lehetőség. Aki azt hiszi, hogy ezt nem használják ki a nagykereskedők és az importőrök, az nagyon naiv.
Én 5x egymás után futottam ebbe bele, vagy legalábbis 5x egymás után kaptam kicsit hibás terméket, egy olasz webshop konkréten az egyirányú szállítási költség visszatérítésével is bepróbálkozott, úgy kellett PayPal dispute-al fenyegetőznöm.Ez csak akkor fog javulni, ha tájékozottabbak lesznek az emberek és ugyanúgy visszaküldik az apró hibával rendelkező készülékeket, mint nyugaton.
Keleti, nyugati sávról csak annyit, hogy nem csak a csokoládé, hanem a mustár is drámaian más. Egyszerűen el sem hittem volna, de amikor megkóstoltam a német mustárt eszembe jutott, hogy jéé ez gyerekkoromban 20 éve itt is ilyesmi volt.
Persze, hogy ellenpéldát is mondjak, a magyar tejfölökhöz képest a német ehetetlen moslék :-) -
contaxg
veterán
Amikor egy LCD-X-et sávhatároltnak hallasz pl egy Empyrean mellett, nem biztos, hogy arra gondolsz, hogy szar a felbontása. Ott van az hang, csak nem tolja azt a fejedbe mint egy HD800, vagy egyél Focal Utópia. Éppen ezért teljesen más karakterű forrás kell nekik, mert az agresszívabb hangú konkurenseknek. Számomra az volt a legnagyobb reveláció ezekkel a fejesekkel (elite, empyrean) hogy az addig nehezen érthető dalok , énekek (opera, kórus, stb) szövegét elkezdtem érteni.
Egy ázsiai ember annyira másképpen hallja, szereti a zenét, hogy számomra ez a vélemény nem releváns. Ettől függetlenül van olyan Meze fejes ami konkrétan tragédia. Ez nálam pl. a Neo. -
Sinesol
veterán
Annyiban nem tűnik olyan rossznak az Elite grafikonja, hogy még ha nem is követi tökéletesen a referenciagörbét, relatíve egész sima, nincsenek kiugró csúcsok, nagy lyukak.
Ba cy lus: Nem rossz, de kicsit pörgősebben, kevésbé terjengősen jobban bejönne.
Na ha már rock-nál tartunk. -
sNk77
aktív tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani helyet ahol olcsóbb a HD580 precision párna? Ezt találtam, ennél valami olcsóbbat ami hasonló minőség jó lenne.
Meg kábelt is szeretnék, valami rövidebbet, amit a massdroposhoz adnak az pont jó volt hosszra (talán 1.2m), vagy ha van rá spirál kábel valahol sem lenne rossz. Kábelből hangra nekem jó ez a gyári is, csak ennél ne legyen rosszabb.
szerk.: bocs nem válasz akart lenni
-
-
Gzula[HUN]
addikt
Ha hozzá vagy szokva az AT-s magasakhoz, akkor szerintem nem érdemes belevágni. Még a nemrég kapott OneOdio A30-asnak is szebb magasai vannak. Ott van a Pioneer SE-A1000-esem, amit film nézésre szoktam használni. Annak a közepei szebbek, vsz. akármelyik Sennhesier agyon veri a közepekben. Aztán ott van az MDR-1A-m, aminek olyan telt mélyei vannak, hogy csak pislog az ember, ha utána vesz fel egy X2HR-t. Magasba húzó DAC/AMP nélkül hozzá sem érdemes fogni.
Viszont ha egyszerre akarod mindenre használni. Kapsz dögös mélyeket, kiherélt gitár instant get. Van relatív nagy tér, fél napot simán elvagy vele, nem rohadsz bele nyáron se. Közép hangok nem a legjobbak, de a jobbak közé helyezném, és jól összerakottnak tűnik az egész fejes. Ha kezedbe veszed... még most is ott van, amikor először kivettem a dobozából, és ahogy éreztem a hideg fémet a kezembem. Látod, mire adtál ki pénzt (először a szem lakik jól).
Nem csap agyon az asszony, hogy "megint süket vagyok", mivel nyitott, hallom ha hozzám szól. Meg azt is, amikor megérkezik a pizza futár. Viszont nem üvölt kifelé, így 1m-re tőle is tudok zenét hallgatni, amikor mellettem szuttyog. (Hifiman ezért egyelőre kizárva.) Olyan, és akkora vezetékkel használod, amivel akarod. Akár headsetnek is. Van hozzá BT adapter is.
Párnára nem nagyon tudok mit reagálni, tényleg nincs gyári. Van viszont drágán Dekoni. Elvileg jó rá a Brainwavz, de nem a 10centis round (amit írnak, hogy jó rá), az kicsi. Kell abból az XL. Több párnát is próbáltam hozzá, a BW-os párnával nem szólt rosszabbul, meg az OneOdio Monitor 60-as protein leather párnájával se volt rossz. Viszont jól bírja a gyári is, az enyémet 3-4 havonta mosom. Pont tegnap volt az utsó mosás, de holnap még végig kell menjek rajta ruhatisztító hengerrel is (szöszmágnes). 25 hónap után még elég jól bírja a gyári párna, remélem nem kiabáltam el, és szakad ki jövő év elején.
Szóval egy igazi allrounder. Engem személy szerint a telt mélyei fognak meg nyitottsága ellenére. Egyelőre nem látom alternatíváját. Talán a Hifiman 400S lenne, amit beszereznék mellé, de helyette nem. De abból új már nincs, a többi 400-as meg nekem lehet egy kissé világos lenne.
De azért szép a világ, hogy minenkinek más hang tetszik.Ui.: Én nem hallom, hogy eltérne a 2 oldal. Ettől függetlenül lehet műszer kimutatná, én nem hallom ki a 10cm-el rövidebb (írtam egy számot), vagy más anyag felhasználásával készült vezeték okozta külömbséget se (nem tagadom, csak nem vagyok hozzá elég vájt fülű).
40ezer HUF körül szokott egyébként menni az aprón, szóval nem lenne bukta a 90-100€ érte. -
Gzula[HUN]
addikt
Nem hagyott nyugodni, végig nyálaztam. A link4. a link1-re hivatkozik, erről ennyit.
A link2 úgy nyilatkozott, hogy érzékeny a füle, és úgy érzi. Ennyit a mérésről.A 3. meg beszezett 3 pár X2-t meg 3 pár X2HR-t és mindegyik rossz volt. Persze. Még csak a gyártó se ugyanaz, az egyik Gibsonos, a másik meg WooX-os gyártás. Azért itt nagy tételben fogadnék, hogy más hiba volt.
Persze, ettől még lehet nagy minőségi szórás.
-
Gzula[HUN]
addikt
Nem látok amazonos linket.
(No force!) Az első, általad linketet megtaláltam én is idő közben, a véleménye a teszt végén az, hogy "The Philips Fidelio X2HR is an excellent, realistic and neutral sounding headphone." Persze szénné moddolta addigra.
Amazonos véleményeket is böngésztem, a .com., a .fr. és .de oldalakon is 4300-4500 értékelés található, és 5-ből 4,6-on áll. Ennyi van a HD560s-nek is.
Mindentől függetlenül meggyőztél arról, hogy árkategóriájában nagyobb az átlagnál a minőségi szórása.
-
Hauptmann
veterán
Dave,
De itt jön az, hogy miért lett visszaküldve. A hibás, akkor az bizony szopó.
Dave,
Tavasszal úgy lett számolva, hogy bele fog férni egy fedett autóbeálló, plusz betontalapzat. Most már nem annyira nem fér bele, hogy lehet, a szigetelés drágább lesz, mint a tavaszi összkalkuláció.
-
btraven
őstag
Sony MDR-ZX110 videóját néztem.
Arról van szó melyik hasonlít a legjobban az eredeti felvételhez. Nem melyik szól jobban.
És valóban az EQ-zott Sony hasonlít hozzá a legjobban.
Az Empyrean jobban szól.
Sajnos elterjedt az a tévhit hogy ha van egy rossz minőségű felvétel akkor az a cél hogy rosszul is szóljon.Az viszont tetszett hogy leszólja Amir meg a többiek EQ-ját. Ugyanolyan 10 dolláros hangon szólnak. Na, de bezzeg az ő EQ-ja! Hirtelen audiophile lesz a fejes.
-
Dorien
veterán
AKG K702: Tényleg nagyon jó ár/érték arányú fejes, rendkívül szofisztikált hanggal. Nekem viszont még a Sense V1 + Starting Point DAC 3 láncról is túl hideg, steril volt az összkép...
A Q701-nek kicsivel melegebb volt a hangja, nekem az volt a kedvenc AKG fejhallgatóm. A K612 Pro-t is nagyon jónak tartom az új árán is.
-
Sinesol
veterán
Igazából a HD560S kapcsán inkább azt mondják, hogy aránytalanul sok flame-t kap, fel vannak fújva a problémái, miközben az árszintjén kb. a legjobb vétel. Köszönhető ez valószínűleg annak, hogy nagyon jó kezdeti kritikákat kapott, ezért már sokan sokan ugy alltak hozzá, mintha ennek a fejesnek nem lehetne hibája, plusz ugye ott vannak azok is akik "csakazertis" le akarták huzni, hogy igy menjenek szembe az aktuális trendekkel.
Mindeközben egy olyan fejesről beszélünk, ami 60-70k, miközben kb. egy javitott HD600-nak nevezik, crinacle pl. ugy ir róla hogy kb. nincs vetélytársa az árszintjén. Én is hallottam már, szerintem jobb is a HD600-nál, sokat dob a hangon ha van normális mély+tér. -
Gzula[HUN]
addikt
EZ volt az? Attól függetlenül, hogy van benne valami abban, amit mond, nem nagyon szeretem a teszjeit, mert mindent lehúz úgy, mint ha egy rakás X@r lenne. Annó az X2HR tesztjét néztem, és szinte csak a negatívumokat hangsúlyozta. Amikor először néztem, még látható volt, mennyi dislike-ot kapott, és nagyságrendileg ugyanannyi volt, mint like.
Mondjuk előnye is volt, mert a vaterán volt fent egy hányos AKG 371BT (vezeték nem volt hozzá a "vezetékes" üzemmódhoz") és pont a tesztje beszélt le róla. Szokásos lehúzós dumájában volt hasznos infó is. -
Sinesol
veterán
Nekem pont ez az emelt szubtartomany a pozitivum, sok mas fejesnel inkabb a közepmely van emelve, ami altalaban el is nyomja a szub tartomanyt, vagy egyaltalan le sem mennek rendesen odaig. Problema minden fejesnel előfordul, de ebben az is benne van, hogy ha sokat adnak el valamiből, akkor gyakoribb a panasz is. Öszinten szolva nekem még a legproblemasabbnak tartott Hifiman-el sem volt soha gondom, pedig volt már nálam 8 darab eddig. Lehet hogy van par tucat panasz, de mi az mondjuk 10k eladasbol?
-
Móci
addikt
Valószínüleg az az. EQ segítségével az 1,2 kHz-en picit levettem, az 1,8-ra adtam, s máris jobb. Még kísérletezek, de mindjárt más a hangzás, köszönöm a tippet. Idővel érdemesebb lesz majd DAC téren feljebb menni, vagy elég jó sokáig az is, ami van? Kiestem nagyon a témából már...
-
Ba cy lus
addikt
-
Capt.Obvius
aktív tag
Van érzéke a srácnak. Nekem ez tetszett.
-
Dorien
veterán
A "másként" az nem feltétlenül "rosszabb". Ha az ember kísérletezett már fülpárnákkal, akkor tudja, hogy a sok mellélövés után néha nagyon bele lehet trafálni 1-1 párnával. Persze ez jóval ritkább.
Pl. azt sem gondoltam volna, hogy az idei év egyik legnagyobb pozitív meglepetését nekem egy Sennheiser fejhallgató okozza majd (Momentum 2), pedig most nagyon úgy fest a helyzet. Mint egy Yaxi párnás Meze 99 Classics / Noir hasonlóan markáns mélyekkel, de simább frekimenettel. Majd hétvégén írok még róla, most még nagyon új az élmény...
Ilyen: [link] De persze nem iPhone-ról hallgatom, hanem a nagy láncról. -
Nincs vele semmi gond, sőt, mindent meg tudok erősíteni, amit mondtál vele kapcsolatban. Nekem Tidal stream-re a Dragonfly Red és az USB Audio Player pro párosával nagyon bejött. (Egyébként a Red sokkal jobban szól a fenti app-pal mobilról, mint pc-ről bárhogyan).
A probléma inkább, hogy ez a felhasználási mód nálam gyakorlatilag nem létezik.
Viszonylag keveset fejhallgatózom, olyankor pedig a gép előtt ülve a nyitott HD6xx-el teszem ezt. Ha meg nagy ritkán mégis zárt, akkor ott van még a HP50, ami jobb szinergiában van az asztali erősítőmmel. -
alphamooncam
őstag
Valamit tudnak a Koss-éknál...
Már a PortaPro sem volt rossz, de ez a titán driveres müa. játékszer, mert annak néz ki, rendesen odab*, és végre nem szétfolyós basszusbomba, mint a tesója, hanem rendes megfogott, felismerhető basszussal bír, amit nagyon tudok értékelni !
-
Polllen
félisten
Igazából annyira sötét cucc szerintem nem lesz elé. A dac-amp-t másra is fogom használni, ha meg tudja majd hajtani, lehet a mojo marad.
Bár ez necces, mert kis hangerőn (ami nálam tényleg nagyon alacsony) már a D5200 sem az igazi. Elveszik a dinamika egy része, ami mondjuk a Momentamp-pal vagy az xdsd-vel megvolt.
Normál hangerőn nincs vele bajom, de úgy nem tudom sokáig használni. Nekem hangos.Pl most szereztem egy MT7-t és a mojo-n a hangerő a piros színnél áll. Visszalépés, de rockhoz ez így jó.
Komolyzenéhez viszont kell valami. :) -
fericske
addikt
A 612-est csak egyszer hallottam, már nem tudom miről, az tetszett mint hifi fejes, de az AKG akkor még hifi fejeseket is csinált.
K301 az pro modell, nekem a K301x van, ami meg a hifi oldalra készült.
Most az Austrian Audio-ról írtam, ami csak pro-t csinál (most még).
Úgy rémlik AKG-ként is csak pro-val kezdték. -
chrisnagy13
senior tag
Már miért kéne? A "nagyon jó árú" fejhallgatókban mindig benne van a kompromisszum. Hangban, anyagminőségben, építési minőségben, kábelben stb. Ugye sokaknak ismerős innen, a fejhallgatókábel csere? Fülpárna csere? Fejpárna "bőrének" a bomlása? Törés, repedés? Én is szeretem a HD600-at, de egy műanyag f.s az egész. Igen, az igényességnek ára van.
Itt van mellettem 2 Audeze. Most melléjük rakom a 770-et. És mindenki elhiheti, hogy nem sznobizmusból ér az LCD 10x-15x többet.
-
gretzky77
veterán
Köszönöm a leírást, ugye én írtam,hogy érdekel majd a véleményed! Sony mdr 1am2- volt annak a hangja tetszett, szerettem! Most egy ilyenen gondolkodom,illetve találtam egy olyat, hogy Ath ar5bt igazából ezt nem tudom hova tenni, hogy újabb, régebbi valamint egy M50x még az opció! Tudom az M50x vezetékes de elsősorban vezetékkel használnám! Ha esetleg az M50x-et hallottad akkor kíváncsi lennék a véleményedre ahhoz képest! Köszönöm
-
Ba cy lus
addikt
De a Sony 300 Hz alatt is jobban ott van, szóval sok zenén valószínűleg nem lesz annyira feltűnő a magastöbblet, mint a DT1770-nél.
Na meg valószínűleg az is szerepet játszik, hogy a DT1770 (Tesla driver) mélye gyorsabb, ami miatt relatíve még kevesebbnek tűnik. Erről pedig egy egyszerű frekiválasz-görbe nem mutat semmit. -
HELLAFLUSH
őstag
Valóban nem kell rá költeni egy autó árát, de azért egy jó fejhallgató erősítő nem árt az X2HR-nek sem, sőt nem is létezik olyan fejhallgató aminek ártana egy kis erősítés.
A kényelem pedig a súly ellenére is nagyon jó, az összeszerelési minőség pedig csillagos 5-ös részemről mert ez nem az a fejhallgató ami pár év után szét fog esni.
Az utóbbi 2-3 hónapban 2db X2HR-t rendeltem Amazonról, az első kicsit szorította az állkapcsomat, de a második amit kb 1 hónap múlva rendeltem az már lazább volt.(Igen..nagy a fejem)
Szerintem nem egyformán hajlítják meg a 2db köracélt a gyárban ami a fejpántot és a kagylókat tartja, vagy az anyagminőségben van egy kis szórás.
Nekem a legnagyobb gondom a fejhallgatóval az a fülpárna amiből gyárit nem kapsz sehol, csak a Dekoni gyárt hozzá csilliókért...egy kis mókolással megoldható rá más párna is, de nem fog olyan jól illeszkedni mint a gyári, ja és a kábel sem valami minőségi de hát ezen spórol a legjobban "szinte" minden gyártó.
Ár/érték arányban a hangzásába sem tudok belekötni.
Játékra is kiváló választás a tere miatt, én már szinte csukott szemmel is lelőném az enemy-t olyan pontosan hallom vele a hangokat, hogy ki merre mozog.Akcióban 35eFt+postaköltségért a hülyének is megéri.
-
Gzula[HUN]
addikt
Én csak a kényelem vsz. tömegre reagáltam, és ebben tartom is az álláspontom.
HD600 után - mint ahogy korábban írtam - én sem biztos, hogy X2HR-rel kezdenék első körben. Nem is fogok vitatkozni, hogy melyik fejhallgató a jobb kb. ugyanakkora árban, mert semmi értelme. Mindenkinek más.Az autós hasonlat meg nyilván költői túlzás, de nem én hoztam be, hanem az egyik kolléga, aki kicsit önkritikus magával, de most nem találom.
-
Gzula[HUN]
addikt
A 280g-os Pioneerem és a 276g-os Slux 681 EVO is kényelmetlenebb (utóbbi csak volt), mint az X2HR. Utóbbival - mint ahogy említettem - egy darabig volt gond a szorító erejével, de azt orvosolva fél napot is el vagyok benne.
Egyébként nem nagyon tudom értelmezni ezt a 20-40deka "tömeget" teherként. A másfél kg feletti tömegű bukósisakot 150-nél (persze Német autópályán
) oldalra fordítva a fejedet, na azt nehéz tartani.
-
s4tch
veterán
"Ez két külön dolog"
Köszönöm a megerősítést, pont erről beszélek: nem a tömeg határozza meg a kényelmet. Az "objektíven soknak minősül" nem tudom, honnan jött. Szerinted objektíven soknak minősül, szerintem meg objektíven 467 grammnál húzódik a határ a nehéz és a könnyű fejesek között - és a 467 grammnál nehezebb fejesek között is van számos kényelmes darab.
"300 felett planárok szoktak lenni"
DT1990/1770, HD800, egy csomó HyperX, a Focal teljes prémium sorozata (Elex/Elear, Clear, Stellia, stb), Airpod, ZMF fejesek...? Rengeteg dinamikus is van 300 g fölött.
Ha kényelmetlennek találod az X2HR-t, akkor írd azt, és indokold meg. Számomra hasznos input lenne, mert még nem volt a fejemen. Viszont pusztán a tömegét kipécézni és gyártani köré egy ideológiát, az a szándékoddal ellentétesen pont nem korrekt és informatív. A tömeg semmit nem fog mondani a kényelemről, pláne nem egy egyáltalán nem nehéz fejes esetében.
-
Dorien
veterán
A K612 bőr pántjából bizony sokat érezni, ha csúcsos fejformád van pár mm hajjal.
Csak, hogy a többiek is lássák, hogy miről van szó: [link]Nálam úgy volt elviselhető hosszú távon, hogy néhány perces hajlítással középen finoman "betörtem", így már lett benne egy kis ív és nem koncentrálódott annyira a súly a fejtetőre.
Az X2-vel soha nem volt komfort problémám.
-
s4tch
veterán
Szerintem nem sok. Kifejezetten kényelmes fejesek is tudnak nehezebbek lenni, pl. ott az Ananda vagy az Elear, mindkettőt el tudtam viselni egész nap a fejemen. A HP50 meg valami ~250g vagy kevesebb, mégis a kényelmével kapcsolatban fogalmazódott meg a legtöbb kritika.
Önmagában a tömeg nem sokat mond a kényelemről, többet számít a súlyelosztás, a nyomóerő, a párnák anyaga és formája, stb...
-
Dorien
veterán
A K612 Pro nálam Sense V1 erősítőről ment, arról pedig nem lehet mondani, hogy nincsenek mélyei.
De így is kellett neki mélyemelés és magasvágás, hogy nagyjából kiegyenlített legyen a hangkép. Amúgy jó fejesnek tartom, de hogy egy autó árát alá kelljen rakni... LOL
Akkor már inkább EQ - az ingyen van. A K612-höz képest még az AD900X is egy mélybomba volt a láncomról, a HE4XX, HE400, Fidelio X2-ről nem is beszélve. Viszont még mindig jobban tolerálom a nyitott AKG-k magasba húzását, mint a lefojtott magasokat. (régi Sennheiser HD650, AQ Nighthawk Carbon)
Na meg ott van még sok ember, akiknek a Fidelio X2 mélye sem elég, inkább Sony MDR-Z7 szintre vágynak.
-
Dorien
veterán
-
letoltobeze
aktív tag
Kellene valami melegebb hangú forrás, mert így meg fogod venni a fél internetet, mire találsz valami megfelelő párosítást.
Nem tudom. Nem hidegnek érzem a hangélményt, inkább úgy mondanám, hogy a Quad ERA-1 már majdnem jó, de nekem kicsit olyan mintha minden feljebb lenne kicsit mint kellene. A mélyek nem elég mélyek, a közepek túl magasak.
Lehet hogy ez ugyanazt jelenti a gyakorlatban, mint amit te mondasz, de én azért csak érzek különbséget...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest