- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
- Nem maradhat AI nélkül a strapaszekció sem
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Detox!
senior tag
válasz
bolcsodal #2808 üzenetére
Köszi a linket, de egy kicsit messze van.
VISZONTtaláltam helyben egy Sony E500-at, megbízható eladótól tökéletes állapotban.
10K-t kér érte, annyit megér, ha ténnyleg baba,, nem?Meg mégegy kérdés:
Ugye én két moncsit akarok használni egy gépen. Ha játszok a 17-esen 1024*768-ban, akkor a 21-esen milyen kép lesz? Azt tudom (remélem) hogy azon is a játék fog menni, de azon is 1024*768-as felbontásban?,, vagy azon a normál 1600*1200 as felbontásban jelenik majd meg? Vagy olyan felbontáson fog megjelenni rajta amit azon a monitoron az asztalon beállítok? Vagy csak akkor műxik a két moncsis megoldás ha mindkettő azonos felbontáson van? :S
-
Detox!
senior tag
-
_ak_
addikt
válasz
bolcsodal #2794 üzenetére
Huu, na azt az éles sípolást mondjuk nem igazán favorizálom. (pl MMbe crt tvk mellett én hülyét kapok és menekülni akarok), ez inkább mélyebb, olyan statikus búgás. Btw még mindig 85Hzen megy
, beraktam 100ra, akkor határozottan homályos volt, 60hzen tűéles a kép, de a szemem is folyik. ha lesz erőm akkor felteszek majd egy riva tunert, hátha rá tudom erőltetni az 120hzet. Amúgy még vmikor régebben úgy hallottam, h elég a szemnek a 85hz, (tény h így sem fárasztó nézni a monitort), de ez lehet, h anno még magas értéknek számított..
bajom vele, ugye a nagy felbontás miatt a konvergencia beállítása ebből adódóan, a kép szélén nagyon haloványan de látható egy kékes csík a másik oldalon egy sárgás, de ez sem zavaró. Meg reset után csinálta 2szer, h a jobboldal lenti sarokban besárgult, ezzel sincs para, mert ugye ezt küszöbüli ki a landing, csak ennek a beállítása valahogy úgy szokott menni, h beállítom kb 80asra az értéket, akkor eltűnik, majd vmiért megint előjön és akkor kb 40és 25 közötti értéknél tűnik el megint, de a köv. resetig nem jön elő.. Amit még megfigyeltam, h érzékenyebb a mágneses térre mint a samsung. Mivel elég kicsi az asztal, ezért a monitort a centerre pakoltam és hátrébb a 2 oldalra pedig a frontokat. A samsunggal nem volt semmi színelváltozás
, de ennek a center már húzta a színeit. Ennyi az össz tapasztalatom. Jahh a Nokia-s monitor tester nem indul x64en..
Szal mindent összevetve, jelenleg meg vagyok elégedve a monitorral.
-
CabalX
aktív tag
válasz
bolcsodal #2784 üzenetére
Felbontásváltáskor egy kisebbet (elvégre akkor már "előmelegedett"
)
De minden egyes bekapcsoláskor/újraindulsákor akkorát rúg a hálózatba hogy a szünetmentesem (APC SU1400) átmegy stroboszkópba (értsd. max+túlterhelés egyszerre).Az előző nem volt ilyen (ugyanez csak 2001-es tipus) azonban miután tönkrement (képcsőhiba) cserébe ezt a vadonatújat kaptam (2003-as modell).
-
bere
csendes tag
válasz
bolcsodal #2746 üzenetére
Élettatamra lehet becsülni valamit? Milyen jelentősége lehet annak, hogy a trinitronos 2-3 évvel idősebb? Hamarabb kipurcanhat?
Tudom, hogy nehéz kérdések, de azt próbálom mérlegelni, hogy a Samu újabb állapotát ellensúlyozhatja-e a trinitronnak a - szebb képe mellett - a képcső esetleges jobb minősége élettartam szemponjából.
-
ottkar
addikt
válasz
bolcsodal #2741 üzenetére
Nekem az az érzésem hogy nem a képcső hanem a műanyag káva pattan rázkódik meg. A hideg képcsőt úgy értem hogy ki van a monitor már kapcsolva. A műanyagba bele van fogatva a képcső és amikor felmelegszik a tágulás folytán a nagy súlyú képcső elmozdul egy kicsit. Lehűlés után a káva visszahúzódik és helyre rántja a képcsövet. Attól van a csattanás és rázkódás. Nagyobb súlyú képcsövekre jellemző.
Ha ez a bekapcsolásnál lép fel tehát nem a képcső ugrik össze hanem a kép az már probléma hiszen akkor pillanatnyi áthúzás van és az eltérítés szűnik meg áramhiány miatt vagy a nagyfeszültség ez mindenképpen hiba bár előfordulhat hogy hosszú hónapokig működik a képcső ajánlatos megnézetni hiszen akkor kiderül hogy nincsenek e égésnyomok az áthúzás miatt. Az ebrudalás miatt esetleg nem sértettél meg egy szigetelést? -
tomcsi23
veterán
válasz
Így igaz, volt már nálam is, de érdekes módon nálam sem csinálta már jó ideje.
Azt viszont nem részletezem, hogy egy csendes helyen, koncentrálva a moncsira mekkorát ugrottam, amikor először csinálta (asszem az egér is kirepült a kezemből).A pók meg csak ne szórakozzon a nagyfesszel, mert "igencsak" megjárja.
-
Loha
veterán
válasz
Én találkoztam már ilyennel, meg tomcsi23 is
Sztem statikus elektromosság okozza, egy időben csinálta a moncsim többször is, aztán egy fél éve kb. egyáltalán nem. Szóval elvileg semmi komoly, és nem hiszem, hogy a póknak köze van hozzá, de ki tudja mire nem képesek a kis huncutok
-
directsl
tag
válasz
bolcsodal #2723 üzenetére
A színhőmérséklettel sajnos csak rontani tudok rajta... Színenként pedig nem állítható a brightness. A monitor amúgy kb. másfél éve lehet nálam, eleinte teljesen rendben volt, ez a probléma idővel, fokozatosan jött elő. Most amikor bekapcsolom a windows logó egy kb világító zöld háttér előtt van, fekete helyett... :-/
-
pigatt
őstag
válasz
bolcsodal #2698 üzenetére
Én is azt várom, most adtam le neki az infot, ha tud T966-ot vagy P275, amelyik hamarabb lesz azt viszem!
De talán az EIZO-nak jobban örülnék! Amit Gyöngyösön tudnék az 17k és nem postáz a srác, na most 34 vagy 36 kilo a monitor, azt csak kocsival tudnám elhozni, hát nem tudom!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
bolcsodal #2683 üzenetére
Aha. Mennyit érhet a DELL? Konkrétan mit kérdezzek a monitorokról?
Ennek télleg csak 1800 x 1440 a max felbontása? Mert ez nekem nem igazán gyere be.
Na szal, maradt P260, P275, és Dell P1130. SIkerült szűkíteni a kört. De ha azt mondod, hogy a P260ba túl régi a (G500as) képcső, akkor már csak kettő marad. Kérdés melyiket és hol vegyem. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
bolcsodal #2679 üzenetére
Remek!
Igen-igen, néztem ezt oldalt(visszaolvasva találtam), de itt csak 15 és 17 colosok vannak
Nekem min 19 max 21 kéne.
Joeidé a makrotex amit feljebb linkeltem.Sajnos szegedre se tok menni, konzultáltam már erről a kollégával akié a hirdetés...
Meg ahogy nézem lyukmaszkosok meg fémhálós() az egyik. Ezek is adnak olyan képet mint a Trinitron?
"képernyő fóliás részét érdemes tüzetesen átnézni"
Ez a kijelző ugye(ahol a képet adja)?Ajjj-ajj, elég gondban vagyok ahogy elnézem a kilátásaimat, vagy megveszek egy monitort látatlanba, vagy vagy másra nincs semmi lehetőségem...nem tudom melyiket vállaljam be látatlanba
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
bolcsodal #2677 üzenetére
Jó, egyszer rátudom szánni az időt a beállításokra.
Élőben nincs semmi lehetőségem ezeket megnézni, mondom helyben az se tudják mi az a trinitron...
Milyen hátrányokkal jár a régebbi típusu trinitron? Esetleg jobban látszik a két szál?
Vagy már nem azokat a színeket adja, több idő kell neki bemelegedni?
Megköszönném ha tudnál mutatni konkrét linkeket, mert néztem PH!n hirdetéseket, de csak ilyen diamondtront találtam ami 21 lenne....A felbontást azért kérdeztem, mert elsősorban játékra lenne, szal mivel jó nagy a képátló, ezért gondolom jó nagy felbontás kéne, hogy ne legyen pixeles mint: 15' @640x480
Szal kiváncsi voltam, hogy 1280x960 ba nem e pixeles nagyon a kép.Néztem TFT-t, 22' samsung, de az is 70 ezer...ez nagyon sok érte
Szal mindenképp(szttem) crt-re van szükségem.
Ezen az oldalon néztem a moncsikat. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
bolcsodal #2675 üzenetére
Heló!
Köszi a választ.
Esetleg tudnál írni egy oldalt ahol vannak ilyen monitorok?
Voltam helyi számtechboltba, de az se tudták mi az a Trinitron képcső, helyette akarta ajánalni 15 ezerért egy 15 colos belinea tft ami 32ms-es...vicc
Néztem joeid kolléga oldalát. Ott az 21" IBM P260 -at néztem ki, ez elvileg trinitronos. Erről a monitorról mi a véleményed? Illetve szerinted ez szolgál nekem még pár évig? Iletve, ha nem 1600x1200-as felbontáson használom(mert a hardver igényesebb gamek már azért nem futnak ilyen jól ezen a méreten), hanem mondjuk 1280x960-on az nagyon csunya lesz? Vagy van a kettő felbontás között valami köztes? Ezeknél a monitoroknál, sokat kell pöcsölni a beállítással? Vagy bekapcsolom azt megy szépen? -
DroneZ^
őstag
válasz
bolcsodal #2672 üzenetére
nekem 2 bajom van a g520-al. sok idö mire bemelegszik. bár ez aprocska dolog.
inkabb az b*sz fel hogy elöször 1600ban nemtudtam a ph-n olvasni, mer gazos volt a konvergenciaja vagy a focus vagy mind2. jo, leszedtem a lapjat es beallitottam szemre... konvergenciat. akkor ugytünt jo. most meg megint allitanek rajta, mind1 megoldom
ami a legidegesitöbb, már pattintom fel az erem:
kikapcsolja a Bottom Corvergencie-t, azaz az értékét nullára rakja és ronda lesz alul akép, mindig ujra bekell allitani, és a fene se tudja miert ÁÁÁ. inkább hidegen és akkoris ha felbontás váltás van, vagy ha bekapcsol a képernyökimélö, azaz megszakad a monitor és a vga közötti kapcsolat 1 pillanatra akkor kinullázza, IRDATLAN idegesitő... ezelőtt sosem csinalta...2 P275-öm van, a masiknak jo volt a focusa konvergenciaja teljesen és még csak nem is allitodott el. ez meg itten szarakodik... pedig jo lenne... nemtom mi a baj okozoja...
( lehet van benne valami elem, ami memoriajat tápolja és annak valami baja van és ezért csinalja ) . valaki ha tudja mi lehet a baj irjon!
-
DroneZ^
őstag
válasz
bolcsodal #2670 üzenetére
a képcsőre, de tudom h bekell melegednie, mert olyan zöldes a fekete. de nem arra gondolok. kikapcsolt állapotban és ugy nézed, maga a képcső joval sötétebb a kicsi sony-nál, és 2 ora használat után is látszik... sonynak irdatlan szép a képe, kár hogy olyan pici.. ibm kicsit sárgásabb..
-
bolcsodal
addikt
-
joeid
tag
válasz
bolcsodal #2652 üzenetére
Elméletileg , de ha nem vagy türelmes akkor inkább nyugodj bele...
Amúgy meg lekell bontani a moncsi hátulját odáig hogy hozzáférj a képcső végéhez.
Van ott egy műanyag kütyü amit ki kell lazítani (általában beszokták ragasztózni ,azt le kell szedni) .Ezután van 3x2db tekerős kütyü.
Nah ezekkel lehet állítani a konvergenciát.
Persze a monitornak bekapcsolva kell hogy legyen és a legjobb egy Nokia teszt ábra , fekete alapon fehér rácsozattal.Van még 2-3 poti felül is egy műanyag panelen de azok általában csak nagyon nagyon minimálisan szabályoznak.
Szóval türelem,merészség,jó szem, szerencse és még néhány dolog kell hozzá
Én már állítgattam így monitort , 2 órát szenvedtem bele, az osd-ben is állítottam mellé , erre bejöt egy "kedves" ügyfél ,első dolga volt hogy nyomott egy factory resetet és elszállt az egész beállítás...egyébként örültem....
-
_ak_
addikt
válasz
bolcsodal #2629 üzenetére
nem kicsit sírnék, ha ki kéne fizetni ezt.
De azért elötte én is megnéztem több siteon is a leírását és ott mindenhol szerepel ebben a felbontásban 85hzel, csak a driver nem engedi alapból. (mondjuk nyílván meg van ennek az oka, de remélem, h nem nálam akarja megadni magát.
-
_ak_
addikt
válasz
bolcsodal #2609 üzenetére
Tehát ha mindent jól értelmezek, akkor ez a monitor felejtős, inkább egy 21"est ami trinitron képcsöves, legjobb lenne egy sony gd520as f520as képcsővel.
Amúgy nem találtam rá, h h lehetne factory resetleni a, csak a geometry resetet találtam meg az osdben. Az a kérdés továbbra is fennáll, h mi az a clamp és video level?
Thx még1szer a gyors választ!
-
macikos
addikt
válasz
bolcsodal #2601 üzenetére
Igen, annyival jobb, hogy 0.22mm a képponttávolság és a merevítő szálak nagyon véknyak és az elektronika jobb, mivel 137kHz-et tud.
Különben amikor bekapcsoltam elég fakó volt a kép, meg magas volt a fényerő, hiába volt 0-án, azt hittem, hogy már szedem is le a hátulját, erre most, hogy bemelegedett rányomtam az Image Restoration-ra és belőtte a képet. Félelmetes, jobb a kép rajta, mint az előzőn, pedig ez egy évvel idősebb, 2001/45-ik heti.
De szerintem ezt nem is nagyon használták, mert egy darab karcolás nincs a külsején.
-
válasz
bolcsodal #2595 üzenetére
Igen. 1 hónap, de hétfő este 6-ig visszavihetem pénzvisszafizetéssel, ha akármi nem tetszik. Böngészke OSD*t, reseteltem is...
De lehet hogy cska a 0,24mm-es pixelméret a gond, meg hogy túl közelről nézem? :S Na midnegy, azért köszi, próbálkozok még, max. hétfőn visszacsere vagy ilyesmi.
-
válasz
bolcsodal #2583 üzenetére
bolcsodal, tupacamaru, pigatt
Köszönöm a válaszokat, úgy tűnik hogy a Mitsu mellett maradok. Majdnem biztosan meg lesz véve, holnap fogom a boltban tesztelni. Samsung nincs nekik és nem is lesz egy ideig.
Most egy Samsung 765MB-m van, és nekem nagyon tetszik a képe. Élesség, színek...Majd megírom a tapasztalatokat.
-
bolcsodal
addikt
válasz
bolcsodal #2545 üzenetére
Izé...képfeltöltés.hu
-
macikos
addikt
válasz
bolcsodal #2523 üzenetére
A múltkor volt arról szó, hogy az is fontos, hogy hiába árnyékolt a kábel, de benne külön-külön nem árnyékoltak az erek. Lehet én is veszek majd egy BNC-s kábelt, bár nekem semmi gond a képpel, mindössze egy hangyaf@sznyitzizeg, tényleg nem lehet észrevenni, csak kíváncsiságból megnézném egy tényleg első rangú kábellel, persze ha lenne egy olyan, amire mindenki azt mondja, hogy ez tényleg jó. Mert egyszer már néztem egy BNC-s kábelt, de azzal pocsék volt a kép.
-
x64
aktív tag
válasz
bolcsodal #2500 üzenetére
Köszi a tippet mindkettőtöknek.
A kérdés arra módosul tehát, hogy melyik éri meg legjobban, az alábbi háromból:
- 22" NEC MultiSync FE1250+, számlával, 1 hó garival, Mitsubishi Diamondtron, 30-110 KHz, opt. felb: 1600x1200@85Hz, ár: 12 500 HUF
- 21" IBM P275, számlával, 3 hó garival, Sony Trinitron, 30-130 Khz, opt. felb: 1600x1200@85Hz, ár: 14 500 HUF
- 21" Fujitsu Siemens, magánszemélytől, 6 hó garival, 30-115 kHz, opt. felb: 1600x1200@85Hz, ár: 11 000 HUFA másik dolog, amit már többször olvastam, az a horizontális frissítés fontossága. Miért lényeges az, hogy 130KHz-et tudjon a monitor? Miben jobb, mint egy egyébként ugyanolyan felbontáson, ugyanolyan frisítést produkáló 110 v. 115 KHz-et tudó monitor?
Köszi!!
-
Loha
veterán
válasz
bolcsodal #2486 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy nem lehet szervízmenüt előhozni, hanem helyette van egy másik megoldás: A monitor hátulján van egy TTL nevezetü csatlakozó (nem com port) amit össze lehet dugni a gép soros portjával és egy WinDAS nevezetű szoftverrel tudod elérni a szervízmenüt.
Na találtam is egy tuturialt: [link] Pofon egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- LG UltraGear 27GR95QE-B (2K/240hz/0.03ms)
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest