- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
Ha a mostani monitorodnak rosszabb képe van mint az MB-nek, és nem tudod beállítani, akkor vidd vissza... komolyan. Lehet, h csak pont a te példányod sikerült jóra..
Nekem sok bajom van vele. Az egyik legröhelyesebb, h van rajta 1 pixelhiba (én speciel nem is tudtam h lehet crt-n), a szélei felé jól láthatóan torzul a képe, teljesen mind1 melyik felbontás mennyi hz.. a bal oldalán a fehér kékebb jobb oldalán sárgább és egy idő után megjelenik egy vízszintes csík, lehet h csak 1mm vastag, de olyan mintha egy domborlenyomat lenne. Kihúzom visszadugom, megint jó 1-2 hétig. próbáltam másik video karival, finoman benyomva/ erőssen benyomva. Volt is szervízben, pár hét után annyit mondtak, h a torzulás természetes (
) és csináltak rajta egy szinkorrekciót, hagy ne mondjam, h minden változatlan. késöbb volt egy szervizes kolléga akitől megkérdeztem, h wtf, mondta h ő is kapott így vissza mb-s monitorokat és nem lehet ezekkel mit csinálni. A slussz poén, h a színkalibráció annyit jelent, h semmit nem csináltak a monitorral... (ő is szokta mondani...
), szal új samsungot én már nem veszek, tftben sem, mert a szervizek milyensége sem tetszik...
Jó kicsit vájtszemű vagyok a monitorok terén, mert pl ennél is a képernyőn lévő karcok után a merevítő csíkokkal szemeztem, pedig azok sem épp feltünőek...
-
macikos
addikt
A Landing segítségével a föld mágnesesessége miatt a képernyő sarkaiban fellépő színtorzulásokat lehet kiküszöbölni. A Globalsync nem tudom mi lehet
Az állításánál mit ír ki?
A konvergencia állításával azt lehet beállítani, hogy az elektronok a megfelelő helyre jussanak a képernyőn és így a színek(R-G-B) jó helyen gyúljanak ki. Ezt leginkább tesztprogrammal lehet beállítani, de a "Windows Intéző" is tökéletes hozzá
A konvergencia helyes beállítása elengedhetetlen a tökéletes kép eléréséhez.
-
bolcsodal
addikt
60Hz???
Használd inkább 85Hz-en és vagy 1600x1200-ban, 1280x960-as felbontásban érdemes használni. A 85Hz-et meghálálja minden monitor és nem fárad annyira az elektronika. A 60Hz borzasztó egészségtelen a szemednek, szerintem abban ne használd.
Próbáld a sarkokban a Landing opcióval, vagy konvergenciabeállításokkal növelni a képélességet. Bár a landing inkább a színbeállításokra vonatkozik.
-
bolcsodal
addikt
Próbáld böngészni az OSD menüt, hátha találsz valamit, amivel meg tudod szüntetni a homályosságát.
Először resetelj le minden beállítást, aztán pl Eizo monitor teszter működése közben beállíthatod a saját szájízed szerint.
A két monitor ég és föld a Diamondtronos javára. Csak megfelelően be kell lőni. Garanciát vállaltak rá?
-
bolcsodal
addikt
Hagyd bekapcsolva 20-30 percen keresztül (ennyi kell, hogy bemelegedjen). Akkor is homályos? Használd ezeket kalibrációhoz.
A bal felső sarok mindíg egy pöttyet homályosabb lesz szerintem. próbáld minimálisra redukálni a konvergenciát mindenhol. Illetve, ha tudod akkor a fókuszt is állítsd be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged