- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
alibaba78
őstag
válasz
szacsee #2804 üzenetére
szacsee, TTomax: Azon a lapon, amit rendeltem, a masodik slot is 2.0-s. A x4 meg elvileg 4%-kal lassabb 1920x1080-ban, mint a x16 a 2.0 pci-e szabvanynal. Most en ertek felre valamit?
mod.: £54 postaval egyutt.
mod 2.: Nem egeszen ertem, amit korabban irtal TTomax. A 2 pci-e slotra fogja leosztani a 16 savot? Azt hittem x16, x4 lesz.....
-
kokoato
aktív tag
válasz
szacsee #2414 üzenetére
Minegy melyikre kötöd, azért van rajta kettő, mert ha kettőtől több gpu-s cfx-et épitesz, akkor feltudd füzni őket sorban!
Bár nem értem az 5770-esed gyártóját, mert egy gpu-s kártyákon általában kettő csatlakozó van, az x2-eseken van egy , hogy max két x2-est lehessen összeköni, mert ott van akkor a 4 gpu, annál többet meg nem lehet! -
reset
senior tag
válasz
szacsee #2403 üzenetére
10 cm-es cfx híd kellene neked / a PH-aprón hátha találsz...
-
reset
senior tag
válasz
szacsee #2393 üzenetére
Terhelés alatt, magasabb fordulaton már nem sokat számít, hogy melyik van alul-felül. Itt, nálam a CCC olyan 54%-on hajtotta a ventiket É és jellemzően mindkét kari 70C körül volt...
-
reset
senior tag
válasz
szacsee #2390 üzenetére
Hali! Nekem a 2 db HAWK 2 slot távolsággal ilyen idle-ben. Igaz, hogy a HAWK a levegő egy részét a házba fújja, de annyira jó a hűtése, hogy szerintem egy megfelelően nagy házban nem lesz gond...Ha a CPU-n lévő hűtő kifelé fújja a levegőt (és nem az alaplapra teríti szét) és ha netán még felső tápos a házad, akkor a karik melege könnyen távozik. Ha még ez sem lenne elég, tehetsz egy ventit a ház oldallapjára...
-
Egzee
őstag
jó-jó igazad van... pont én mondok ellent a cf-re mikor nekem is 4850CF-em van... Szacsee akkor legalább 1GB-os karikat vegyél... Ennyit még fogadj meg... Én nap mint nap azon gondolkozom, hogy rohadjon meg, azért 1920-as felbontásban maxon még mindíg lemegy a cod4 60fps alá
(kocsirobbanás előttem smoke-al támogatva)
én sokat játszok cod4-et és igenis sok különbséget érzek cf bekapcs és kikapcs közt... pl kikapcsolva általában 160fps körül mozog, bekapcsolva meg többet látom 250fps-en a mérőt mint alattaigazából az a lényeg ki mivel játszik... ha van valamelyik játékhoz addikciója és számít hány fps-e van akkor vegyen cf-et... én sok problémát nem nagyon észleltem vele kapcsolatban...
-
leviske
veterán
Nem túl egyszerű egy ilyen listát összegyűjteni. Már csak két okból is:
- Első: A régebbi CF több régebbi játékot támogatott, amiket a CFX már nem támogat, így a régebben felállított listákból csak részben lehetne kiindulni.
- Második: Mikortól veszed támogatottnak egy játékban a CrossFireX-et? Mikor már 1-2FPS-t gyorsulást tapasztalsz, vagy pedig ha minimum 30%-ot gyorsul?
Már csak azért sincs szerintem értelme felállatni egy ilyen listát, mivel az AMD sok esetben csak később küszöböli ki a CFX problémákat egyes játékoknál. Arra meg nem sokaknak van ideje, hogy folyton böngésszék a Catalyst-ok leírásait.
Amelyik játékokhoz szükség van CFX/SLI-re, azok úgy is szerepet kapnak a tesztekben.
-
TTomax
félisten
E szerint a teszt szerint még a GTX280-at is elveri a 4830CF.Szerintem ez nem fedi a valóságot... no de mindegy...Nekem sok gondom volt a CF.el igaz 8.8-as catalysttel teszteltem.Akkor megfogadtan ,hogy soha többet amikor a fél monitor villogott jó néhány játékban.Nekem egy videokártya kell egy GPU-val,amin megy is a powerplay és teljesít rendesen....Nézz be a 4870X2-es topicba mit szenvednek a mai napig a powerplay-el,gondolod sima CF-ban ez jobb lesz?
-
-
Tomate
veterán
A játék megírásától függ. Drivert hiába írnak hozzá nem fog menni. Esetleges patchben orvosolhatják a 2-4gpu-s dolgot a játék készítői ha alapból nem tették bele CF kompatibilitást.
Itt egy pár.... -
leviske
veterán
A legtöbb játékban még jobban kell a MHz, mint az a +két mag.
Nézd meg a PH! "Legyen két maggal több?" tesztjét és rájössz, hogy azonos órajelen nagyon minimális a különbség.
Azt a +6-700MHz-et jobban fogod érzékelni.
Téged ismerve meg ugysem 2év+-ra tervezel, tehát a +2mag csak visszafogna tuningban...
-
Speed®
titán
Nem lehetséges tudtommal jelenleg tök különböző karik "keresztezése".
Az X1950esek óta van beépítve a CFvezérlő, ezért mehet híd nélkül is a móka, de lassabb így a dolog mint híddal, szóval továbbra is javasolt azzal.Az "igazi" HybridCF az RS780as chipkészlettel is csak úgy működik, hogyha az integrált RV610el egy HD34x0 karit kötsz össze. Szerintem a GPUknak stimmelnie kell, a többi az ami nem lényeg. Így lehet CFezni pl 3850+38570 karival.
Az Ati féle demós RV670&RV570 CF is halott ügy, nincs driver hozzá.
Meg úgy általában, szerintem az egész CF/SLI is az, de ez másik topic..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest