- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsento1
senior tag
válasz
pethob #33878 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, és tanácsokat. Nem szerettem bele, csak körbejárva a témát, sok dicséretet olvastam erről az objektívről. De ha tud valaki jobbat ilyen árban, akkor ne tartsa magában. Tudom, hogy a 85mm croppos vázon szűk lesz beltérben, ezért is hajlok egyre jobban az 5Dc felé. Főleg, miután megnéztem *Ropi* által linkelt 5Dc vs 7D iso tesztet. FF-en a 35mm fix azért már használható lehet beltéren, legalább is a Sony a200 vázamon használt 35-70F4 picit szűk csak, de ugye az apsc-n 52,5mm-nek felel meg (Sony 1,5x), így gondolom, ha később keresek alap fixet akkor számításba jöhet akár egy Canon EF 35mm f/2 IS USM is.
-
*Ropi*
félisten
válasz
pethob #33881 üzenetére
Esküvőkön rendszeresen PMR rádión instruálom a párokat (nem azért, mert nem merek közelebb menni, hanem, mert mondjuk egy komplett tó van köztünk).
Tudom, tudom: már az óvodában is kötőtű volt a jelem...
Minél telébb egy üveg, annál jobban tömöríti a teret, ami jótékony hatással van a portrékra - az én kedvenc portréüvegem a 70-200.
-
_seth_
veterán
-
Kisherceg85
tag
válasz
pethob #33311 üzenetére
Mit szeretek? Hm, elég változatos: város, néha tájkép, ritkán égbolt (csillagjárás, tejúttal is próbálkoztam, igazából ezek miatt szeretnék jobbat mint f/4), járművek (vonat, repülő, gépek stb), néha közeli képek (nem kimondott makró), kisebb tárgyfotók (eddig fix 50-essel oldottam meg), részlet képek, portré sosem volt, nem próbáltam még.
-
Kisherceg85
tag
válasz
pethob #33301 üzenetére
Köszönöm, hogy kifejtetted, értem a mondandód lényegét.
Elvileg nem vagyok érthetetlen, csak már ezer féle véleményt olvastam, lassan nem tudom merre vagyok arcal előre.
Most próbálok egy olcsóbb (de az eddiginél minőségibb) és egy drágább sort fejben összerakni, aztán meghozom a döntést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest