- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shodan
addikt
válasz thomasrc #35091 üzenetére
@thomasrc Sztem lehet hogy az akksi régi már és nem tartja meg úgy a töltést. Én erre tippelek.
Én most kezdtem foglalkozni a Backbutton focussal és van több dolog, amit nem értek pedig megnéztem már több videot ezzel kapcsolatban.
1. Ha sima Oneshot-ba vagyok, akkor gyakorlatilag akkor sem lesz folyamatos autofocusom ha lenyomva tartom , de ez ha jól értem akkor így is kell hogy működjön. :S
Azért felteszem mint kérdést , mert már ebbe is belezavarodtam picit...
Oneshotba nem sok értelmét látom, mert a a félig lenyomva tartott expo gombal ugyanúgy megtartom a focust és komponálhatom a képet.2. Servo módban nyerné el fő értelmét ha jól sejtem. Ugyanis ha servo módban mondjuk a középső focus pontot használom és lenyomom félig az exponáló gombot akkor ha odébb is húzobb az adott témáról (komponálom a képet, mert mondjuk jobb szélen akarom elhelyezni a tárgyat) akkor nem tartja meg a focust , hanem az adott területen újrafocusál.
Na most én hiába focusálok hátsó AF gombal és utána elhúzom a képet az adott területre ismételten újra fog focusálni ha lenyomom az expó gombot.
Itt még kellene valamit állítani??? Az expo gombhoz hozzá kellene rendelni hogy csak kioldjon, ne focusáljon?Tehát összefoglalva a a backbuttonfucus arra jó hogy Servo módban , gyakorlatilag tudnám használni a Oneshot mód előnyét azaz megtartani a focust újra komponálással anélkül hogy módot kellene váltanom .
Tehát Servo->One shotOneshotnál nem fogok tudni folyamatos focust, csak ha átálítom Servora. Tehát Oneshotnál értelmetlen abból nem fog Servo azaz folyamatos focust még ha lenyomva tartom akkor se
One Shot->ServoRemélem érthető hogy mit akarok
A másik nagy kérdés, ,hogy Servo módban tehát folyamatos focusnál ha rajta vagyok egy mozgó témán , akkor kell közben nyomni az a backbutton AF gombot, vagy felesleges??? Mert rácsodálkoztam hogy több videóban így csinálták. Én egyszerűen csak követem a témát lenyomva tartom az expogombot és lövök egy sorozatot, de nem nyomom még közben a hátsó AF gombot.ui utángyártott akksit egyébként mennyire ajánlott. Minőségibb pl Jupio?
[ Szerkesztve ]
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
vlevi
nagyúr
válasz thomasrc #35206 üzenetére
Nekem ilyen sose volt (450D, és 18-135 IS STM) .
Sőt, még a vázat sem kapcsolom ki, csak be van állítva rajta 1-2 percre az időzített kikapcsolás.
Volt már, hogy elfelejtettem, hogy úgy maradt, és pár hét után vettem ki a szekrényből. Nem tapasztaltam, hogy nagyobbat merült volna az akksi. -
thomasrc
tag
válasz thomasrc #42099 üzenetére
Végül kiderült, hogy a homályos foltok valamiféle párásodás eredménye lehet és nem tudják teljesen kiszedni a szervizben. Megy vissza az eladónak a váz. Tanulság, hogy nem szabad olyan vázat megvenni, aminek foltos a képe, mégha klasszikus porosodásnak tűnik csak... Plusz jó döntés volt a szervízre bízni a tisztítást, mert ők így tudnak róla hivatalos iratot kiállítani.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Pityu.
nagyúr
válasz thomasrc #42499 üzenetére
Bocs az értetlenségemért de akkor most 1800 szor nyílt a tükör?De ha a zárszerkezet 11686 szor használódott a tükör meg 13486 szor akkor oké,hogy a különbség kivonva a kettőt 1800 de akkor az meg már egy harmadik szám,én azt hittem a 11686+1800 és ez az össz.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Politika
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hardcore café
- Milyen monitort vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest